Airfryer Receptenboek: 15 Zoete Recepten – Review & Interview

Airfryer-Receptenboek-15-Zoete-Recepten---Review-&-Interview

Een review en interview met Anja en Simone

Een Airfryer is niet alleen geschikt voor friet en frikandellen. Dat weten we natuurlijk, als Airfryer-fans, al langer. We laten ons daarom allemaal graag inspireren door recepten en ideeën van andere. Neem nou de Facebook pagina van The Philips Chef. Het ene gerecht dat hij bedenkt is vaak nog mooier gemaakt dan het andere. En dat allemaal met behulp van een Philips Airfryer.

Maar niet alleen Martin Senders (The Philips Chef) is een Airfryer expert. Er zijn nog veel meer enthousiaste Airfryer bezitters die werkelijk de mooiste gerechten kunnen toveren uit hun hetelucht friteuse. Hoe doen ze dat toch? Gelukkig houden de meeste Airfryer talenten hun recepten niet geheim. Maar delen deze naar harte lust op eigen blogs en social media. Zo ook Anja en Simone van www.theamazingkitchen.nl.

Anja en Simone zijn in de ban van de Airfryer

Moeder en dochter, Anja en Simone, zijn enthousiaste bloggers op www.foodquotes.nl en www.anjasfoodblog.nl. Ze staan voor lekker en gezond eten en koken zonder pakjes of zakjes. Maar het belangrijkste vinden ze dat je kookt met plezier. En daar willen ze jou graag bij helpen.

simone-en-anja-van-the-amazing-kitchen

Anja heeft al jarenlange kookervaring. En haar dochter Simone heeft een opleiding als voedingsdeskundige. En samen delen ze, naast de passie voor koken en lekker eten, nog een passie. En dat is koken met een airfryer.

anja's-foodblog

Ze zijn al een lange tijd in de ban van hetelucht friteuses. Anja heeft een Philips Airfryer XL en Simone gebruikt een Wartmann heteluchtfriteuse. Over beide apparaten zijn ze zeer enthousiast. Later in dit artikel lees je meer over de ervaring van Anja en Simone met de Philips Airfryer en de Wartmann.

Philips Airfryer Aanbiedingen

Tip: Ben je opzoek naar een goedkope Philips Airfryer? Bekijk dan hier alle Philips Airfryer Aanbiedingen en Acties.

The Amazing Kitchen is een plek voor Airfryer recepten

Omdat Anja en Simone zo vaak de airfryer gebruiken besloten ze om samen een nieuwe site op te richten. The Amazing Kitchen was een feit. Op dit blog vind je alleen maar gerechten en recepten die je kunt bereiden in een hetelucht friteuse. Het is een centrale plek voor de dames om hun creatieve airfryer recepten te bundelen.

Je kunt de dames ook volgen op hun Facebook pagina.

the-amazing-kitchen

Anja en Simone, maar vooral Anja ;), houdt van zoete gerechten. Daarom besloten ze om een eigen receptenboek te maken met alleen maar zoete recepten. Na vele uren werk, het bedenken van recepten en het fotograferen van de kunstwerkjes en het tikken van alle tekst was het boek af.

Airfryer Receptenboek: 15 Zoete Recepten voor de Airfryer

“We hebben in juni ons eerste e-book uitgebracht. Het is spannend en ook wel heel erg leuk om te doen” vertelt Anja. “Ons receptenboek heet: 15 Zoete recepten voor de airfryer. We zijn natuurlijk nog maar net begonnen, maar we hebben nog zóveel ideeën. De verkoop van het boek loopt goed, we krijgen ook al enthousiaste reacties” laat Anja trots weten.

airfryer receptenboek 15 zoete recepten airfryer cover

Zoals de titel al aangeeft bestaat het e-book uit 15 recepten die je kunt bereiden met jouw airfryer. “We nemen je mee van madeleines naar schwarzwalderkirsch taartjes tot een zebracake en verjaardagstaart” legt Anja uit.

Review van 15 Zoete Recepten voor de Airfryer

Anja en Simone hebben mij het receptenboek cadeau gedaan. Waarvoor bedankt. En ik moet zeggen, het ziet er erg professioneel uit. De recepten zijn stuk voor stuk goed uitgelegd en op de mooie foto’s zie je hoe je gerecht er uit komt te zien.

drie-zoete-recepten-airfryer

Vijftien gerechten is misschien niet een heel hoog aantal. Maar dit maakt de keuze voor een gerecht wel makkelijker. Probeer jij maar eens uit een boek met 100 gerechten een recept te kiezen die je wil maken. En daarbij zijn dit 15 verschillende recepten. Van bananen muffins tot yoghurtcake. En sinaasappeltaartjes tot verjaardagstaart.

Wat ook een voordeel is is dat de meeste recepten binnen 1 uur te bereiden zijn. Je hoeft dus niet een hele dag in de keuken te staan om een mooie taart uit je Airfryer te toveren.

Per recept geven Anja en Simone stap voor stap aan hoe je het gerecht moet maken. Naast de gebruikelijke receptinformatie geven ze je ook handige tips. Zodat je gerecht eigenlijk niet kan mislukken!

Mijn favoriete recept is trouwens de verjaardagstaart. Want hoe grappig is het als je op je verjaardag kunt zeggen dat je verjaardagstaart uit de frituurpan komt :D

Koop het receptenboek met € 2,50 korting

Speciaal voor de lezers van FrituurGezond.nl mag ik tijdelijk het boekje met € 2,50 korting aanbieden. Gebruik kortingscode: TAK2016FG bij je bestelling van het receptenboek.

[notification type=”alert-info” close=”false” ]

KORTINGSCODE

Wil je het e-book met zoete recepten kopen met € 2,50 korting?
Gebruik dan deze kortingscode: TAK2016FG

[button style=”btn-primary btn-lg” type=”link” target=”false” title=”Bekijk Receptenboek” link=”http://theamazingkitchen.nl/e-book-zoete-recepten/” linkrel=””] [/notification]

Anja en Simone gebruiken een Airfryer en een Wartmann

Zo moeder zo dochter? Nou eigenlijk niet. Want Simone, de dochter van Anja, maakt gebruik van een Wartmann hetelucht friteuse. Maar Anja zweert bij haar Philips Airfryer XL.

Ik heb Anja en Simone gevraagd wat nou precies de verschillen zijn tussen deze hetelucht friteuses.

Take it away, Anja en Simone:


Op onze website staan recepten voor gerechten uit de airfryer. Simone heeft een Wartmann en ik (Anja) gebruik een Philips Airfryer XL. Elk apparaat heeft zijn voor‐ en nadelen zoals dat nu eenmaal vaak is.

philips-airfryer-xl-vs-wartmann

Voor- en nadelen Philips Airfryer:

+ temperatuur is instelbaar
+ voorverwarmen is mogelijk
+ groot mandje, genoeg voor een springvorm van 18 cm
schoonmaken

Voor- en nadelen Wartmann:

+ temperatuur is instelbaar
+ schoonmaken
‐ kleiner mandje, net genoeg voor een springvorm van 18 cm

De Philips XL kun je voorverwarmen, wat bij de Wartmann dan weer niet gaat. Nu kun je je afvragen of dat een plus‐ of minpunt is gezien de korte tijd die het apparaat nodig heeft om op temperatuur te komen.

Wij zijn vooral gevallen voor het gebruiksgemak van de airfryer. Daarbij komt dat je wanneer je een klein huishouden hebt, het gewoon heel gemakkelijk is om kleine porties snel klaar te maken. Je bakt tenslotte niet graag één aardappel/courgette/gebakje in een reguliere oven!

gebakjes-van-bladerdeeg-met-fruit-of-snelle-cake-in-alle-formaten

Onze favoriete Airfryer gerechten:

 1. Gebak(jes) van bladerdeeg met fruit of snelle cake in alle formaten.
 2. Vis (zoals zalm of kabeljauw), in een ovenschaaltje is deze klaar in 5 minuten (afhankelijk natuurlijk van de dikte van je vis.
 3. Roosteren van groenten. Denk hierbij aan aubergine, courgette, worteltjes. Je hebt bijna geen olie nodig.
 4. Kleine (eenpersoons) ovenschotels.
 5. En vooruit op de laatste plaats ook frietjes. Zelf gemaakt of uit de diepvries. Snacks maken we nooit klaar in deairfryer, die blijven toch echt het lekkerst uit het vet.

Airfryer recepten bedenken is een sport geworden

Het is een sport geworden om alles wat in de oven gebakken wordt te transformeren naar een airfryer‐recept! Zoals met restjes brood croutons maakt of groenten roostert zonder al te veel olie te hoeven gebruiken. Ik zal niet zo snel kiezen voor het maken van groentechips of iets wat een uur in de airfryer moet staan.

Waar ik helemaal blij van kan worden is het gemak waarmee je gebak(jes) kunt bakken in de airfryer. Hebben we zin in iets lekkers bij de koffie of komt er iemand langs, dan maak ik snel een paar bladerdeeggebakjes of cake met vers fruit dat ik in huis heb.

Groetjes, Anja en Simone!

handtekening-anja-en-simone


Bedankt Anja en Simone. Ik wens jullie veel succes met jullie nieuwe blog. En natuurlijk veel plezier met het bedenken van nog meer lekkere en mooie Airfryer recepten.

Neem dus snel een kijkje op het blog van Anja en Simone: The Amazing Kitchen. En vergeet ook niet om het e-book met 15 zoete gerechten te checken. Deze kun je tijdelijk kopen met € 2,50 korting. Gebruik kortingscode: TAK2016FG

[notification type=”alert-info” close=”false” ]

KORTINGSCODE:

Wil je het e-book met zoete recepten kopen met € 2,50 korting?
Gebruik dan deze kortingscode: TAK2016FG

[button style=”btn-primary btn-lg” type=”link” target=”false” title=”Bekijk Receptenboek” link=”http://theamazingkitchen.nl/e-book-zoete-recepten/” linkrel=””] [/notification]

Over de auteur

4 gedachten over “Airfryer Receptenboek: 15 Zoete Recepten – Review & Interview”

 1. Hallo
  Ook wij hebben laatst een air fryer gekocht (wartmann). Wij hebben de zelfde als hier staat afgebeeld. Nu was ik op zoek naar recepten en kwam zo hier terecht, en zag staan dat hij niet voorverwarmt. Maar dat doet deze dus wel!
  Als je hem aan zet zie je een ven draaien en een rode punt verschijnen, deze rode punt gaat uit zodra de air fryer warm genoeg is.
  Dit staat ook in de beschrijving van het apparaat aangegeven.
  Hoop dat deze opmerking niet als verkeert of slecht woord begrepen. Vond gewoon dat het toch gezegd moest worden gezien het nu als een na deel staat die er dus eigelijk niet is. Groetjes Monique

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven