Tefal Airfryer

tefal-airfryer-thumb

Tefal maakt al vele jaren hetelucht friteuses. Het begon met de Tefal ActiFry modellen, zoals de ActiFry Express en de Snacking. Maar vandaag de dag zijn het de Tefal Easy Fry airfryers die zeer populair zijn, van compact tot XXL.

Tefal is oorspronkelijk een Frans bedrijf dat allerlei keukenapparatuur en kookgerei maakt, je hebt vast wel een Tefal pan in je kastje staan. Het merk staat ook bekend onder de naam T-fal (Amerika) en SEB.

Wist je dat de Tefal Easy Fry EY4018 als Beste Koop beoordeeld is in juli 2019 door de Consumentenbond.


Alles over Tefal Airfryers

Tefal biedt diverse heteluchtfriteuses aan die een gezonder alternatief zijn voor een traditionele friteuse. Want met een Tefal heteluchtfriteuse maak je gebruik van hete lucht, in plaats van hete olie. Naast frituren kun je dus ook producten bakken, braden en grillen.

De hetelucht friteuses van Tefal zijn onder te verdelen in een aantal types:

  • Tefal Easy Fry (& Grill)
  • Tefal ActiFry
  • Tefal Ultimate Fry
  • Tefal Fry Delight

Tefal Easy Fry serie

Tefal heeft momenteel een lijn van compacte en grote Tefal Easy Fry modellen op de markt. Deze serie bevat een aantal populaire modellen. De Tefal Easy Fry Compact is een kleine airfryer voor één tot twee personen. Zoek je een groot model airfryer, dan is een Tefal Easy Fry XXL misschien wat voor jou.

Een van de populairste modellen is de Tefal Easy Fry Precision EY4018, bekijk hier mijn review. Deze hetelucht friteuse is zelfs door de Consumentenbond in 2018 bekroond tot Beste Koop. Kenmerkend aan de Tefal Easy Fry zijn de cylinder-vormige heteluchtfriteuses.

Laat je trouwens niet in de war brengen door de naamgeving van de EY4018, EY3018, EY2018 en EY1018. Je zou namelijk denken dat de EY2018 een kleinere inhoud heeft dean de EY3018, maar het is juist andersom. De EY3018 heeft een laadvermogen van 400 gram en de EY2018 een inhoud van 1.200 gram, een beetje verwarrend vind ik zelf.

Tefal ActiFry serie

De Tefal ActiFry was de lijn van airfryer modellen waarmee Tefal destijds begon. Al in 2007 was Tefal bezig met het idee van een hetelucht friteuse. In die tijd had je alleen nog maar Tefal ActiFry en Philips Airfryer waaruit je kon kiezen. De keuze voor een heteluchtfriteuse was rond het jaar 2010 nog overzichtelijk te noemen. Dat is nu wel anders door de vele andere merken die airfryers op de markt hebben gebracht.

olie-in-de-tefal-actifry-express-xl

Het grote verschil tussen de Tefal ActiFry en de Philips Airfryer was de vormgeving. Een Tefal ActiFry heeft een transparante koepel waardoor je het gerecht kunt zien. En er zit een roterende arm in die je ingrediënten constant in beweging houden tijden het airfryen. Dit was destijds de filosofie van Tefal voor de beste resultaten, in tegenstelling tot Philips met de Rapid-Air technologie.

Tefal Ultimate Fry

De Tefal Ultimate Fry kent momenteel één model, en dat is de Tefal Ultimate Fry FX2020 heteluchtfriteuse. Deze hetelucht friteuse komt uit 2018 en is zeer beperkt leverbaar, er zijn dan ook weinig verkooppunten bekend. Waarschijnlijk zal dit model een opvolger krijgen, of de serie wordt beëindigd door Tefal.

Tefal Fry Delight

De Tefal Fry Delight is net als de Ultimate Fry heteluchtfriteuses en serie met wat oudere modellen, waaronder de Tefal Fry Delight FX1050 (bekijk mijn review) en de kleinere FX1000. Ook aan deze serie zijn al een tijdje geen nieuwe airfryer modellen toegevoegd. Dus waarschijnlijk zal deze ophouden te bestaan.


Accessoires & onderdelen

Tefal-Easy-Fry-XA1120-setTefal biedt voor de Easy Fry modellen een airfryer accessoireset aan met het typenummer XA11210. Deze Tefal Easy Fry XA1120 set bevat vier accessoires met een diameter van 17 cm en is geschikt voor de volgende heteluchtfriteuses: Easy Fry Classic EY201,  Easy Fry Deluxe EY401, Easy Fry Precision EY401.

Inhoud van de accessoire set:

  • 1x taartvorm
  • 1x pizzaplaat
  • 1x rooster met vleespennen
  • 1x metalen houder

Tefal acties en aanbiedingen

Zijn er Tefal airfryer modellen in de aanbieding? Bekijk hier alle officiële aanbiedingen op de actiepagina van Tefal

Houd ook zeker het Instagram account van Tefal in de gaten, want Tefal houdt ook zo nu en dan winacties. Dus het kanaal is zeker het volgen waard.


Tefal Airfryer reviews

Ik heb verschillende Tefal heteluchtfriteuses mogen reviewen. Bekijk hieronder mijn reviews:


Handleidingen

Ben je opzoek naar de handleiding van een jouw Tefal airfryer? Dan kun je deze downloaden op de website van Tefal. De website biedt voor vrijwel elk model de handleiding aan, ook voor de oude Tefal ActiFry modellen. Dus dat is top.

Bekijk hier alle Tefal heteluchtfriteuse handleidingen.


Garantie en service

Tefal biedt 2 jaar garantie op de Tefal heteluchtfriteuses. Is je Tefal airfryer kapot, defect of is er iets anders mis? Bekijk dan hier de Tefal garantiepagina en voor reparaties kun je deze reparatiecentrum pagina bekijken.


Contactinformatie

Social media:

Email: Contactformulier
Telefoonnummer: 0318 – 58 24 24 (maandag t/m vrijdag 08:30 – 17:00 uur)

Contactgegevens
GROUPE SEB NEDERLAND BV
Postbus 238
3900 AE Veenendaal
De Schutterij 27
3905 PK Veenendaal
Tel : 0318 – 58 24 24
Fax: 0318 – 55 46 58
Kvk Utrecht: 30040441
BTW nr: NL001110512B01

Scroll naar boven