Hoe worden airfryers getest?

Airfryers worden onafhankelijk en eerlijk getest

Vanaf 2015 kook ik met airfryers. En mijn ervaring deel ik graag op FrituurGezond.nl. Ik vind het belangrijk dat mensen eerlijke en authentieke reviews en tests kunnen vinden over airfryers. Op basis van echte en alledaagse tests.

Hoi ik ben Pim. Sinds 2015 test ik allerlei merken airfryers. Gewoon in mijn eigen keuken.

Pim-FrituurGezond-Philips-Airfryer-XXL-Martin-Senders


Hoe test ik producten?

hele-kip-in-xxl-airfryer-blokker

Op FrituurGezond.nl vind je van alles over airfryers. Zoals airfryer unboxings, reviews en allerlei informatie over het gebruik en onderhoud van airfryers en airfryer accessoires. Daarnaast deel ik diverse airfryer recepten op mijn blog en op YouTube.

Soms koop ik airfryers of airfryer accessoires om te testen, maar meestal krijg ik een review product opgestuurd. Ik benader op eigen initiatief merken (fabrikanten of webwinkels) om te vragen of ik een product mag testen. En het kan ook zijn dat merken mij benaderen met de vraag om een product te testen en te reviewen.

Deze tests zijn altijd onafhankelijk. Ik bepaal dus helemaal zelf wat de invulling is van mijn review. Dat betekent dat ik dus altijd pluspunten en minpunten zal bespreken over het product. Ik krijg nooit betaald door merken om een product positiever te laten lijken dan dat het is, daar doe ik niet aan mee (en dat is me overigens nog nooit gevraagd).

Uitgebreide testperiode

airfryer-mandje-schoonmaken-met-sponsje-en-afwasmiddel

Elk product test ik meerdere weken, dat geef ik ook aan als ik een samenwerking aanga. Ik wil het product goed kunnen ervaren en testen. En dat gaat wat mij betreft het beste als je het product tijdens het dagelijkse leven gebruikt.

Ik test het product daarom in mijn eigen keuken. Ik maak eten dat ik die dag normaal ook zou eten, dus de airfryer draait gewoon mee in mijn leven. En zo kun je het product het beste beoordelen denk ik.

In de airfryer test ik bijvoorbeeld afbakbroodjes, croissantjes, frietjes, snacks, groentegerechten en de bereiding van vega, vlees of vis. En omdat ik al tientallen airfryers heb mogen testen, weet ik precies of een airfryer positief of negatief opvalt op bepaalde aspecten. En dit neem ik mee in mijn beoordeling.

Tijdens het gebruik van de airfryer of het accessoire noteer ik zaken die mij opvallen. Ik let op de bouwkwaliteit, het stroomgebruik, de bakprestaties, de bediening, de lengte van de kabel, het geluid, het energieverbruik en het algehele gebruiksgemak.

Ik vind het belangrijk dat een airfryer prettig werkt, makkelijk schoonmaakt en goede bakprestaties heeft.

Ik werk niet met een score- of puntensysteem, want zo’n systeem veroudert ook weer snel. Airfryers worden continue geupdate en vernieuwd, dus de techniek gaat veel te snel om hiervoor een vast puntensysteem voor te maken. Ik beoordeel de airfryers dus puur op gevoel en op mijn opgedane ervaring van de afgelopen jaren.

aardappelkroketjes-airfryer-of-oven-gwoon

Ik probeer ook zoveel mogelijk te filmen en foto’s te maken tijdens het testen, zodat ik dit beeldmateriaal kan gebruiken in mijn review.

Het testen van airfryers kost al behoorlijk wat tijd. En het schrijven van de review en het monteren van de video’s kost nog veel meer tijd. En dat zien mensen vaak over het hoofd. Soms oordelen mensen dat ik niet 100% onafhankelijk ben omdat ik airfryers gratis ontvang om te testen. Daarnaast krijg ik wel eens te horen dat ik er geen geld aan mag verdienen, omdat ik affiliate linkjes gebruik.

jap-aspire-airfryer-receptenboek

Maar als je weet hoeveel tijd het kost om een review te maken en wat het kost om een website te onderhouden, dan is het niet heel gek om een product gratis te mogen ontvangen. Natuurlijk is het zo dat ik als een soort ‘influencer’ dien voor merken. Maar ik ben wel een authentieke airfryer influencer. Ik laat mij dus niet betalen om bepaalde zaken wel of niet te zeggen over een product.

Welke airfryers heb ik getest?

Onderstaande airfryers heb ik mogen testen, waarvoor ik de leveranciers hartelijk dank.

 • Philips Avance Airfryer XL
 • Philips Airfryer Combi XXL Connected HD9880/90
 • Philips Premium Airfryer XXL
 • Philips Premium Airfryer XXL met Smart Sensing
 • Philips Airfryer Combi XXL Connected 7000 Series HD9880/90
 • Philips Airfryer 3000 Series NA352/00
 • Philips Airfryer Essential XL HD9260/90
 • Philips Airfryer Essential XL HD9280/90
 • Philips Airfryer Essential L HD9252/90
 • Philips Airfryer Essential L HD9200/90
 • Blokker XXL Bl-18301 Airfryer
 • Instant Vortex Versazone
 • Inventum GF400HL
 • Inventum GF552HL
 • Inventum GF500HLD
 • Inventum GF350HLD
 • JAP Aspire
 • JAP Elysian (Stoom-airfryer)
 • KitchenBrothers Airfryer
 • Ninja Foodi AF300EU
 • Tefal Fry Delight XL FX1050
 • Tefal Easy Fry Precision EY4018
 • Tefal Easy Fry Grill & Steam FW2018
 • Tefal Easy Fry & Grill Precision EY5058
 • Princess Digitale Family Aerofryer 182050
 • Princess Digitale Family Aerofryer 182055
 • Tristar FR-6980 Mini Crispy Fryer
 • Tomado TAF5001B

Is FrituurGezond.nl onfhankelijk?

De bovenstaande airfryers heb ik ontvangen van de fabrikant of van een webwinkel om te mogen testen. De airfryer ontvang ik dus gratis, maar verder krijg ik niet betaald voor het schrijven van mijn reviews. Alle reviews en meningen op FrituurGezond.nl zijn 100% mijn eigen mening en worden dus niet beïnvloed.

Tefal-EY5058-airfryer-op-aanrecht-doos

Natuurlijk is het super fijn dat ik de airfryers gratis krijg. Nog altijd blijf ik speciaal vinden dat ik samenwerkingen mag aan gaan met merken en producten mag testen, heel gaaf. In de meeste gevallen mag ik de airfryer na de testperiode houden, wat ik enorm waardeer.

Een website onderhouden kost een hoop tijd en geld. Als ik alle airfryers zelf had moeten kopen, dan had FrituurGezond.nl nooit kunnen bestaan. Dat is gewoon te duur om als hobby te bekostigen.

frituurgezond-the-philips-chef

Hierboven zie je een foto waarop ik sta met Martin Senders, hij is de Philips Chef. Ik heb namelijk een aantal Philips Airfryer XXL accessoires mogen testen. Het was mijn idee om Martin Senders, The Philips Chef, langs te laten komen voor een ‘master class’ airfryen met deze accessoires.

Doordat ik met Martin mee heb kunnen kijken hoe hij zijn gerechten bereidt met de Airfryer XXL en de XXL accessoires kan ik jou als bezoeker goed uitleggen wat de meerwaarde is van deze accessoires. En juist door dit bezoek ben ik nog beter gaan inzien wat je allemaal kunt met een airfryer!

Pim-FrituurGezond-Kookworkshop-Philips-Airfryer

Als ik alle airfryers zelf had moeten kopen, dan had deze site niet kunnen bestaan.

Als ik iets minder goed vind aan een hetelucht friteuse dan laat ik dat mijn lezers weten. Het belangrijkste vind ik dat jij een goede keus maakt en de juiste airfryer kunt vinden die bij jouw wensen, budget en huishouden past.

Affiliate marketing

Op FrituurGezond.nl maak ik gebruik van affiliate marketing, lees hier mijn affiliate disclaimer. Dit houdt in dat ik speciale linkjes plaats op mijn pagina’s naar verschillende webshops, zoals Coolblue, Blokker of Bol.com.

airfryer-testen-reviewen-filmen
Hier ben ik een airfryer van Blokker aan het testen.

Dankzij deze linkjes kan ik mijn website onderhouden omdat ik per verkochte airfryer een klein bedrag ontvang van de webwinkel. Jij merkt hier verder niets van maar je helpt me hier enorm bij. Want een website maken en onderhouden kost veel tijd en ook geld.

Wil je mij dus helpen? Koop dan jouw airfryer via een van mijn affiliate linkjes of mail mij voor een link.


Meer over FrituurGezond

Scroll naar boven