Tefal Easy Fry & Grill Precision EY5058 review

Tefal-Easy-Fry-Grill-&-Steam-EY5058-review

Review van de Tefal Easy Fry & Grill Precision EY5058

Tefal-Easy-Fry-&-Grill-Precision-EY5058-thumb

De Tefal EY5058 is een 2-in-1 airfryer, want het combineert een airfryer functionaliteit met een grillfunctie. In de pan gebruik je altijd een grillrooster om je gerechten op te bereiden. De Tefal is een compacte airfryer  voor 2 tot 3 personen met een prachtig helder display, eenvoudige bediening. Maar de hetelucht friteuse is wel een tikkeltje rumoerig en soms wat onhandig in gebruik.

Belangrijkste specificaties (bron)
 • Laadvermogen: 0,8 kg
 • Vermogen: 1400 watt
 • Maximale temperatuur: 80 – 200 °C
 • Gewicht: 5,4 kg
 • Snoerlengte:  1,2 meter
 • Type: EY5018
 • Introductie: 2022

Bekijk de Prijs:

Bekijk Prijs
Bekijk Prijs
Bekijk Prijs

Voor- en nadelen van de Tefal EY5058

Voordelen

 • Mooi en strak design
 • Kraakhelder en scherp display
 • Snelle bediening
 • Lang snoer van 120 cm
 • Makkelijk schoon te maken

Nadelen

 • Luidruchtig tijdens airfryen
 • Geen netje in het frituurmandje
 • Pan en frituurmand is één geheel
 • Frietjes komen onder het grillrekje te liggen
 • Vrij zwaar voor een compacte airfryer

Tefal-EY5058-airfryer-op-aanrecht-doos

Opmerking

De volledige naam van deze airfryer is Tefal Easy Fry & Grill Precision EY5058. In de rest van deze review hanteer ik vaker een kortere naam: Tefal EY5058.

Wat zit er standaard in de doos?

doos-tefal-ey5058De Tefal EY5058 wordt geleverd met een puntige handleiding die vooral met icoontjes uitleg geeft over het gebruik. Daarnaast krijg je een korte handleiding met wat receptideeën en een QR-code naar het receptenboek die je kunt downloaden.

Naast de boekjes krijg je ook een accessoire, namelijk de grillplaat. Hiermee kun je de Tefal omtoveren tot een grillpan. De grillplaat dien je overigens altijd te gebruiken in deze airfryer, ook voor het bereiden van bijvoorbeeld patat of snacks.

Bekijk hier alvast het receptenboek en download hier de handleiding.


Video: Unboxing en review van de Tefal EY5058 airfryer

In deze video bekijken we de Tefal Easy Fry & Grill Precision EY5058. Eerst unboxen we de Tefal airfryer en daarna testen we een aantal functies.

Design van de airfryer

Tefal noemt de EY5058 een 2-in-1 airfryer want het combineert een airfryerfunctie samen met een grillfunctie. Vandaar ook de naamgeving “Tefal Easy Fry & Grill Precision EY5058”. De Tefal EY5058 is een mooie airfryer om te zien. Het is een compacte hetelucht fritesue met een formaat van 36,1 cm x 27 cm x 32,4 cm (l*b*h) en een gewicht van 5,4 kilogram. De buitenkant van de airfryer is van een geborsteld kunststof, dit houdt prettig vast en het verminderd de kans op vette vingers. Bovenop is de airfryer voorzien van een RVS deksel, dit metalen accent komt ook weer terug aan de voorzijde en bij het handvat.

tefal-ey5058-design

De voorzijde toont ook het digitale display achter een glossy paneel. En dit is wat mij betreft het mooiste onderdeel van deze airfryer. De cijfers en iconen zijn kraakhelder en super scherp. Het ziet er heel mooi en duidelijk uit.

Een ander pluspunt vind ik dat de airfryer stevig staat op je aanrecht. Want ondanks de compacte vormgeving heeft deze Tefal EY5058 relatief wat gewicht, dat komt mede door het grillrooster dat standaard in de pan aanwezig is. Doordat de airfryer voorzien is van antislip voetjes schuift het apparaat niet over je aanrecht bij het bedienen van het display of bij het openen en sluiten van de frituurmand.

Tefal-EY5058-airfryer-makkelijk-oppakken

Andere handigheidjes is dat de airfryer op vier pootjes staat. Zo pak je het appraat gemakkelijk op. Tot slot is de Tefal voorzien van een snoer met een rijkelijke lengte van ruim 120 cm. Standaard is een kabel vaak maar 80 tot 90 cm en dat vind ik echt te kort. Door deze 120 cm kun je de airfryer waarschijnlijk op vrijwel elke plek in je keuken plaatsen.

De pan en het frituurmandje

Dan de binnenkant, want hier gebeurt het natuurlijk allemaal. Tefal heeft deze EY5058 voorzien van een pan met hierin een los grillrooster. De pan is dus niet voorzien van een frituurmandje waarin je jouw gerecht kunt bereiden. Je hebt dus te maken met één pan en één bodemstuk.

Tefal-EY5058-airfryer-grillrooster-in-pan

Het is wel even wennen dat de frituurmand niet voorzien is van een netje of geperforeerde bodem zoals bij vrijwel elke andere airfryer. Dat betekent dus dat je frietjes of snacks op een grillplaat gaat airfryen en niet in een mandje.

Deze airfryer heeft een binnenpan met glooiende bodem waarin je een los grillrooster legt. Het gegoten alumium rooster heeft rondom rubberen voetjes die ervoor zorgt dat de bodem goed op zijn plaats blijft liggen. Zelfs als je de pan kantelt of op zijn kop houdt, ook al is dat af te raden.

Tefal-EY5058-airfryer-grillrooster-in-handen

Het rooster klik je niet vast in of aan de pan, je legt het er alleen maar los in. Maar je moet het er wel echt induwen, vanwege de stroeve rubberen uitstekels. Het rooster voelt verder degelijk aan en is voorzien van een goede kwaliteit antiaanbaklaag. Zowel de pan als het rooster maak je gemakkelijk schoon, ik adviseer dit te doen met de hand.

De pan heeft een laadcapaciteit van 800 gram frietjes. Dat betekent dus dat je maximaal 800 gram verse friet tegelijk kunt bereiden. Dit maakt de airfryer het meeste geschikt voor één tot twee personen.

Bediening en gebruiksgemak

Naast dat het display van de airfryer er heel strak uitziet, laat het zich ook prettig bedienen. Ik ben niet altijd fan van tiptoetsen om een apparaat mee in te stellen. Maar Tefal heeft deze airfryer voorzien van een fijn werkend display met alerte tiptoetsen die vlot werken.

Tefal-EY5058-airfryer-automatische-programma's

In het midden van het bedieningspaneel zien we de ingestelde timer en temperatuur in grote getallen om en om in beeld. Helaas zie je deze waarden dus niet tegelijk, maar dat zien we wel vaker bij andere airfryers.

Aan de linkerkant kun je de temperatuur instellen in stapjes van vijf graden. De minimale temperatuur is 80 graden en de maximale temperatuur is 200 graden. Dit maakt naar mijn mening de airfryer wat minder geschikt om bijvoorbeeld ingevroren vlees of vis rustig te ontdooien.

Rechts is de instelling voor de timer te vinden waarmee je de baktijd tot maximaal 60 minuten kunt instellen. Door de tiptoets aangedrukt te houden kun je de gewenste instelling snel invoeren.

Tefal-EY5058-airfryer-instellen

Tussen de bediening van de timer en de temperatuur zijn acht automatische kookprogramma’s te vinden. Deze programma’s geven elk een advies voor de temperatuur en de baktijd. Zelf gebruik ik eigenlijk altijd de manuele functie om mijn airfryer in te stellen. Want het verschilt bijvoorbeeld al per merk diepvries friet hoe lang je dit moet airfryen. Ik adviseer je dus om altijd de bereidingwijze van de verpakking aan te houden. De automatische programma’s dienen meer als richtlijn.

 • Friet
 • Nuggets
 • Geroosterde Kip
 • Pizza
 • Vlees
 • Vis
 • Groenten
 • Dessert

Tefal-EY5058-airfryer-openen

Tot slot zijn er onderin nog drie tiptoetsen te vinden. Namelijk voor de “Air Fry” functie, de aan/uit knop en de “Grill” functie. Het opmerkelijke vind ik wel dat de grillfunctie een standaard instelling heeft van 200 graden en 19 minuten. Juist deze 19 minuten vind ik wat vreemd, want in de handleiding geeft Tefal aan dat de grillplaat 15 minuten voorverwarmd dient te worden op 200 graden. Waarom dus niet een standaard instelling meegeven van 15 minuten?

Tefal-EY5058-airfryer-functie

De Tefal EY5058 laat zich gemakkelijk bedienen door het bedieningspaneel. En ook het openen en sluit van de pan werkt prima. Het vergt wel een kleine ruk om de pan te openen, maar het klemt verder niet. De pan schuif je met een klik dicht, zodat de pan goed in de airfryer blijft zitten en er dus niet zomaar uitglijdt.

Een minpuntje dat ik nog wel wil aanhalen is het geluid dat de ventilator maakt tijdens het airfryen. Deze is vrij luidt in vergelijking met andere airfryers. Het is een wat hoge zoemende toon die behoorlijk aanwezig kan zijn in je keuken, zeker als je een open keuken hebt. Maar gelukkig zijn de piepsignalen een stuk vriendelijker en totaal niet storend.

Airfryen met de Tefal EY5058

Met de compacte Tefal EY5058 kun je tot 0,8 kilogram frietjes of snacks tegelijk airfryen. Kies voor de “Air Fry” functie om deze 2-in-1 airfryer te gebruiken als een hetelucht friteuse. Of kies voor het automatische programma voor frietjes.

Tefal-EY5058-airfryer-franse-frietjes

Voor krokante friet kun je diepvries friet gebruiken, maar je kunt natuurlijk ook verse frietjes airfryen. Kies hiervoor je favoriete aardappel en snijd deze in dunne stelen van zo’n 8 mm. Laat de stelen een half uurtje weken in koud water en dep deze vervolgens goed droog. Voeg een eetlepeltje olie toe aan de stelen en meng dit goed door. Bak vervolgens tot maximaal 800 gram verse friet op 200 graden voor circa 25 minuten, afhankelijk van de hoeveelheid.

Tefal-EY5058-airfryer-kipkrokant-schnitzel

Patat is natuurlijk niet het enige dat je kunt airfryen. Je kunt ook je favoriete snacks in de airfryer bereiden. Maar denk ook aan het afbakken van broodjes en croissantjes. Zelf vind ik een airfryer altijd heel handig voor het bakken van (vegetarisch) vlees, vis of kip. Denk bijvoorbeeld aan kipkrokant schnitzels of kabeljauw burgers.

Grillen met de Tefal EY5058

Met de grillstand kun je echt gaan grillen met deze airfryer. Het is de bedoeling dat je het grillrooster goed voorverwarmt. Hiervoor stel je de airfryer in op 200 graden en 15 minuten. Ik vind het gek dat dit niet de standaard instelling is voor de grillfunctie.

Tefal-EY5058-airfryer-hamburger-grillen

Ik heb onder andere hamburgers gegrilld in de Tefal EY5058 en het mooie is dat je daadwerkelijk grillstrepen krijgt op je vlees. Naast hamburgers kun je bijvoorbeeld ook worstjes, steaks, groenten en vis grillen. Het is wel belangrijk dat je product volledig op het grillrooster kan liggen. Het is dus niet de bedoeling dat de ingrediënten elkaar overlappen.

Tefal-EY5058-airfryer-onder-grillrooster

Omdat het grillrooster inkepingen heeft heb ik gemerkt dat er soms wel eens wat doorheen valt, bijvoorbeeld dunne Franse frietjes. Maar die kun je gewoon nog opeten natuurlijk.

Schoonmaken van de airfryer

Het schoonmaken van de airfryer is zo gebeurt. Je hebt namelijk maar twee onderdelen die je na gebruik moet reinigen en dat zijn de pan en het grillrooster. Ik adviseer je om deze onderdelen met de hand schoon te maken, gewoon met wat afwasmiddel en een sponsje. Zo blijven zowel de pan als het grillrooster in de beste conditie.

Tefal-EY5058-airfryer-schoonmaken

De pan heeft een gladden binnenkant en dit zorgt ervoor dat je het echt in een handomdraai schoon hebt. Het grillrooster vergt soms wat meer tijd als er tussen het rooster wat aangekoekte etensresten opgehoopt zitten.

Vergeet niet om af en toe ook de binnenkant en buitenkant van je airfryer schoon te maken. Dat doe je met een vochtige microvezeldoek. Zorg ervoor dat de airfryer niet aangesloten is en dat de Tefal goed is afgekoeld. Voor tips adviseer ik je om mijn gids te lezen over airfryer schoonmaken.

Conclusie: Goede en compacte airfryer

Tefal-Easy-Fry-&-Grill-Precision-EY5058-thumbDe Tefal Easy Fry & Grill E5058 is een mooie airfryer in. Het apparaat staat netjes op je aanrecht en de bakprestaties zijn goed voor een compacte airfryer. Door het kleine formaat adviseer ik de airfryer voor 2 tot maximaal 3 personen.

De grillfunctie werkt perfect in combinatie met het grillrooster, deze zorgt ook gelijk voor mooie grillstrepen op vlees, vis en groenten.

De airfryer functie werkt ook prima, maar je moet er wel rekening mee houden dat je alleen kleine porties kunt maken en dat je altijd gebruik maakt van het grillrooster. Er is dus geen frituurmandje met netje aanwezig.

Een minpuntje vind ik dat de ventilator wat veel geluid maakt en dat er soms ingrediënten onder het grillrooster komen te liggen. Maar het gebruiksgemak van het display, het eenvoudige reinigen en het mooie design van de airfryer maken dit ruimschoots goed.

Met dank aan Tefal

Ik wil Tefal bedanken voor het beschikbaar stellen van de Tefal Easy Fry & Grill Precision EY5058. Deze airfryer heb ik onafhankelijk getest en deze review geeft dan ook mijn eigen mening en ervaring weer. Tefal heeft dus geen invloed gehad op de inhoud van deze airfryer review.

Bekijk de Prijs:

Bekijk Prijs
Bekijk Prijs
Bekijk Prijs

2 gedachten over “Tefal Easy Fry & Grill Precision EY5058 review”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven