Ninja Foodi AF300EU review

Ninja-Foodi-AF300eu-review

Review van de Ninja Foodi AF300EU

Ninja-AF300EU-airfryer-thumb

De Ninja Foodi AF300EU is een super handige dubbele airfryer. Deze “dual zone” hetelucht friteuse heeft namelijk twee ruime kookvakken waarmee je twee (verschillende) gerechten tegelijk kunt bereiden. De airfryer is makkelijk in gebruik, eenvoudig schoon te maken en de bakprestaties zijn goed. Ik ben dus erg enthousiast over deze duo airfryer! Lees meer in deze review.

Belangrijkste specificaties (bron)
 • Laadvermogen: 1,8 kg
 • Vermogen: 2400 watt
 • Maximale temperatuur: 40 – 240 °C
 • Gewicht: 8,2 kg
 • Snoerlengte: 85 cm
 • Type: AF300EU
 • Introductie: 2020
 • EAN: 0622356239561

Voor- en nadelen van de Ninja AF300EU

Voordelen

 • Twee aparte kookvakken met een volume van 7,6 liter.
 • Gemakkelijk in gebruik met duidelijke toetsen.
 • Vrij stille airfryer, zeker als je gaat bakken.
 • De airfryer en de pannen maak je makkelijk schoon.
 • De pannen kun je afzonderlijk van elkaar instellen.

Nadelen

 • Geen extra accessoires meegeleverd.
 • Bij wijziging instelling telkens een bevestigingssignaal.
 • Snoer is erg kort met maar 85 cm.
 • Door het brede design neemt de airfryer meer ruimte in.
 • Sommige onderdelen voelen wat minder degelijk aan, zoals het handvat.

ninja-airfryer-af300eu-op-aanrecht-met-doos

Wat zit er standaard in de doos?

ninja-af300eu-doosDe Ninja Foodi AF300EU wordt geleverd in een mooie cleane doos. Je krijgt altijd maar één kans voor een eerste indruk en dat doet Ninja vind ik goed. De presentatie spreekt mij erg aan. In de verpakking vinden we de Ninja Foodi AF300EU en een apart zakje met wat handleidingen en andere informatie.

Ninja levert de airfryer met een mooi vormgegeven handleiding die met duidelijke instructies uitleg geeft over het gebruik van de airfryer. In de handleiding vind je meerdere tabellen met allerlei instellingen en baktijden voor verschillende gerechten. Je kunt dus direct aan de slag. Echt pluspunten voor de verzorgde eerste kennismaking van dit product.

Bekijk hier de basis handleiding van deze airfryer. Naast deze handleiding ontvang je ook een meer uitgebreid boekje met instructies en baktijden.

handleiding-receptenboek-ninja-af300eu

Video: Unboxing en review van de Ninja Foodi AF300EU airfryer

Design van de airfryer

De Ninja Foodi AF300EU is een dubbele airfryer en daarmee ook gelijk een vrij grote airfryer. Het apparaat is zo’n 38 cm breed en neemt daarom wat meer ruimte in dan een andere XXL airfryer die maar één kookvak of frituurmandje heeft. Wat Ninja slim heeft gedaan is de kookvakken smaller maken en juist wat dieper, hierdoor blijft het toch nog een relatief compacte airfryer.

De buitenkant van de airfryer is gemaakt van plastic. Het meeste bestaat uit matzwart kunststof, maar helaas blijven hier wel snel vette vingers op zichtbaar. Het had mogelijk beter geweest om de airfryer te voorzien van geborsteld kunststof, want uit mijn ervaring blijkt dat dit het minste vette vingers achterlaat. Mijn model had al wat kleine oppervlakkige krasjes op de bovenkant, dus let op met scherpe voorwerpen.

ninja-foodi-af300eu-design

De bovenkant van airfryer, de twee handvatten en het lijstje rondom het bedieningspaneel zijn voorzien van chrome accenten. Het chroom is gemaakt van glanzend kunststof en ik vind dit wat goedkoop aanvoelen en er ook wat minder degelijk uitzien als ik eerlijk ben. Maar over het algemeen ziet de airfryer er netjes uit, het is alleen niet het mooiste ontwerp dat ik gezien heb. Het is echt een Amerikaans ontwerp zeg maar ;)

Aan de bovenzijde wordt de lucht aangezogen door de airfryer en de overtollige hete lucht wordt door de twee onafhankelijke luchtuitlaten naar buiten geblazen. De luchtuitlaten bevinden zich aan de achterkant van de Ninja airfryer. Ik vind het prettig dat de luchtroosters naar boven gericht zijn, waardoor de hete dampen niet recht tegen de muur aangeblazen worden.

luchtuitlaat-ninja-af300eu-airfryer

Tot slot is dit een vrij zware airfryer met ruim 8 kilogram, wat ook niet gek is door de twee afzonderlijke ventilatoren. Maar als je de airfryer optilt voelt het toch als een lichtere machine. Aan beide kanten bevinden zich inkepingen aan de onderkant waardoor je de airfryer gemakkelijk kunt oppakken van je aanrecht. Het korte snoer heeft geen opbergvakje, maar je kunt deze prima op de bovenkant van de airfryer leggen, want het snoer is toch vrij kort.

Twee kookvakken = Super handig!

Wat natuurlijk direct opvalt zijn de twee handvatten. Dit is wat deze dubbele airfryer zo uniek, leuk en anders maakt ten opzichte van traditionele airfryers. Ik moet je toegeven dat ik in het begin niet echt geloofde in het nut van een dubbele airfryer. Ik dacht dat één grote frituurmand altijd handiger zou zijn dan twee kleinere. Maar ik had dit mis, haha.

twee-kookvakken-ninja-af300eu-airfryer
Twee kookvakken met uitneembaar grillrooster.

Het grote voordeel en het leuke aan een dubbele airfryer is dat je veel relaxter je eten kunt bereiden. Als je maar één frituurmand hebt, dan is het vaak lastig om twee verschillende gerechten tegelijk te kunnen bereiden. Zeker als dit twee producten zijn die op verschillende temperaturen bereid moeten worden.

Als je een airfryer hebt met ‘maar’ één frituurmand, dan moet je eigenlijk wat meer plannen en wat handiger zijn met je airfryer. Misschien de reden dat meer en meer mensen kiezen voor een tweede airfryer? Kun je denk ik toch beter deze Ninja nemen.

Bij een dubbele airfryer heb je hier helemaal geen last meer van. Want je kunt met de Ninja Foodi AF300EU daadwerkelijk de twee kookvakken afzonderlijk van elkaar instellen als je dat wilt. Je kan dus in het linker vak een portie friet airfryen op 240 graden en in het rechter vak kun je een taart bakken, iets totaal anders dus.

ninja-af300eu-verschil-philips-airfryer-xxl-mandje
Verschil frituurmandje Ninja AF300EU en Philips Airfryer XXL

Maar je kunt de twee kookvakken ook gebruiken om in de linker aardappeltjes te bakken en in de rechter een groentemix te roosteren. Je zou zelfs extra veel frietjes kunnen airfryen en beide kookvakken kunnen vullen met patat. Met de ‘MATCH-functie’ kun je dan de twee kookvakken dezelfde instelling voor tijd en temperatuur meegeven. Maar daarover later meer in de review.

Terug naar de kookvakken. Deze hebben een langwerpige vormgeving en lijken daarom het meeste op een frituurmandje die je gewend bent uit een snackbar of traditionele frituurpan zonder deksel. De meeste andere airfryers met één kookvak lijken juist weer meer op een frituurpan die volledig afgesloten is, je weet wel zo’n rondere frituurpan.

Ninja-Foodi-AF300EU-lijkt-op-een-gewone-frituurpan
De Ninja AF300EU lijkt een beetje op een traditionele frituurpan.

Elk kookvak heeft een los grillrooster als bodem. Ninja noemt dit zelf een crispplaat. Het grillrooster heeft vier pootjes met antisloepvoetjes waardoor het rooster strak op de bodem blijft liggen. Je zou het plaatje eventueel op je aanrecht kunnen plaatsen, omdat de voetjes niet heet worden.

De crispplaat zit vrij stevig vastgeklemd op de bodem van de pan. Je kunt een kookvak dus met gemak omkiepen, zonder dat de crispplaat er meteen uitvalt. Maar het is natuurlijk wel altijd opletten, zeker als er vocht of vet op de bodem licht.

kookvak-ninja-af300eu-vies

In het midden van het rooster zit een inkeping waarmee je het rekje kunt oppakken met een tang. Helaas kunnen er door deze inkeping wel ingrediënten, zoals frietjes, onder het rooster terecht komen. Maar deze kun je natuurlijk gewoon nog wel opeten.

Het grillrooster is overigens niet alleen bedoeld voor het grillen van groenten, vis of vlees. Nee, dit plaatje dien je eigenlijk altijd op de boden van de kookvakken te laten liggen. Het zorgt er namelijk voor dat de lucht beter kan circuleren in de kookvakken. Zowel het kookvak als het grillrooster zijn voorzien van een antiaanbaklaag.

ninja-af300eu-kookvak-crispplaat

Het kookvak is dus niet voorzien van een los uitneembaar frituurmandje. Ik zie dit soort airfryers steeds meer en eigenlijk werkt het wel prima. Je haalt het maximale volume uit elk kookvak en je hebt minder schoonmaakwerk, waarover ook later meer.

De twee kookvakken hebben op het handvat een nummer staan (1 en 2). Nummer 1 wordt altijd links in de airfryer bevestigd en nummer 2 altijd rechts. De twee losse grillplaatjes kun je overigens wel omwisselen als je wilt, want deze zijn exact hetzelfde.

Bediening en gebruiksgemak

De Ninja AF300EU is een makkelijk te gebruiken airfryer. Maar je moet in het begin wel een paar functies begrijpen om het optimale uit deze airfryer te halen. Dat zijn namelijk de sync en de match functie. Het verschil leg ik je strakjes uit. No worries ik behandel alle puntjes.

Laten we beginnen met één minpunt qua gebruiksgemak. En dat is het korte snoer. Deze airfryer heeft een snoerlengte van maar 85 centimeter en dat kan voor sommige keukens misschien net wat te kort zijn. Ik kom er zelf wel mee uit de voeten, maar ik had de kabel wel wat langer gezien.

bediening-ninja-af300eu-airfryer

Dan snel door naar de pluspunten, want dat is de bediening van de Ninja AF300EU. De airfryer bedien je met een overzichtelijk en eenvoudig te gebruiken bedieningspaneel. De knoppen kun je indrukken en dat vind ik altijd prettiger in gebruik dan gevoelloze tiptoetsen.

Ik neem de knoppen even met je door.

 1. Aan/uit knop
 2. Start/stop knop
 3. Temperatuur en timer knop
 4. Knop voor mandje 1
 5. Knop voor mandje 2
 6. Kookprogramma’s
 7. Sync knop
 8. Match knop

De temperatuur kun je instellen van 40 tot en met maar liefst 240 graden, zo’n hoge temperatuur is absoluut niet standaard. De temperatuur instellen doe je in stapjes van 10 graden en de knoppen reageren lekker snel. Ik had wel graag gehad dat je de airfryer kon instellen met stapjes van 5 graden. Maar over het algemeen gebruik je in de meeste gevallen een afgeronde temperatuurinstelling, zoals 180 graden of 200 graden.

Hoe stel je de airfryer in?

Elk mandje kun je afzonderlijk van elkaar instellen. Hiervoor gebruik je de knoppen met het getal 1 of het getal 2. Op het handvat zie je ook wel getal bij welk kookvak hoort. Je kunt de twee mandjes tegelijk gebruiken of gewoon maar één mandje als je dat wil. Je kunt ook alleen maar mandje 2 gebruiken en je kunt zelfs de airfryer gebruiken als één van de twee mandjes niet in de airfryer bevestigd is.

kookvakken-ninja-af300eu-gebruiken

Kies je voor mandje 1 dan kun je dit kookvak geheel naar wens instellen. Voordat je de timer of temperatuur instelt kies je eerst voor een kookprogramma dat aansluit bij je gerecht. Naast dat elk kookprogramma een voorgestelde temperatuur en baktijd opgeeft, is het mij ook opgevallen dat de snelheid van de ventilator ook verschilt. Er zit dus daadwerkelijk verschil in hoe de airfryer werkt per kookprogramma en dat heb ik nog niet eerder gezien.

Uit welke kookprogramma’s kun je kiezen?

De Ninja AF300EU heeft zes kookprogramma’s: Max crisp, Air Fry, Roast, Bake, Dehydrate en Reheat.

 • MAX CRISP: Het beste voor bevroren voedsel zoals frites en kipnuggets. Je kunt airfryen tot 240 graden.
 • AIR FRY (Airfryen): Gebruik deze functie om voedsel krokant te maken met weinig of geen gebruik van olie.
 • ROAST (Braden): Gebruik de airfryer als een oven voor mals vlees en meer.
 • REHEAT (Opwarmen): Maak restjes opnieuw knapperig door ze zachtjes te verwarmen.
 • DEHYDRATE (Uitdrogen): Droog vlees, fruit en groenten uit om gezonde snacks van te maken.
 • BAKE (Bakken): Maak gebakken lekkernijen, cakes, brood en desserts.
instellingen-ninja-af300eu-airfryer
Ninja AF300EU bedieningspaneel.

Ga je frietjes airfryen? Dan kun je kiezen voor AIR FRY of voor MAX CRISP. Het verschil is dat bij MAX CRISP de airfryer ingesteld kan worden op 240 graden voor extra krokante resultaten. Ga je vlees, kip, vis of groenten roosteren, dan kies je voor ROAST. Wil je broodjes afbakken dan kun je kiezen voor BAKE. Het verschil in geluid tussen BAKE en AIR FRY is merkbaar, want bij BAKE draait de ventilator minder hard dan bij de AIR FRY functie bijvoorbeeld.

Over het algemeen maakt de airfryer 60 dB aan geluid als de beide kookvakken tegelijk aanstaan op de AIR FRY functie. Dit komt overeen met een gesprek tussen mensen, met andere woorden is het een relatief stille airfryer.

Twee mandjes instellen

Oké, laten we er vanuit gaan dat je in het linker mandje een portie frietjes hebt gedaan. In het rechter mandje ga je bijvoorbeeld een frikandel of andere snack airfryen. Voor mandje 2 kies je dan ook eerst AIR FRY en je stelt ook de timer en temperatuur in die aansluit bij je snack. Het beste kun je gewoon de bereidingswijze aanhouden die op de verpakking staat vermeld.

ninja-af300eu-sync-en-match-knoppen

Syncen en matchen

En dan nu het handige aan de Ninja AF300EU. Je kunt de kookvakken namelijk op drie verschillende manieren instellen als je deze tegelijk wilt gebruiken.

 1. Afzonderlijk van elkaar: Dit is de standaard manier waarbij je elk kookvak afzonderlijk instelt. Bijvoorbeeld het linker kookvak op 180 graden en 12 minuten en het rechter kookvak op 200 graden en 10 minuten. De vakken zijn elk klaar nadat de baktijd voorbij is.
 2. Synchroniseren: Met de SYNC-knop kun je de instelling van de twee kookvakken automatisch synchroniseren, zodat beide zones tegelijkertijd eindigen. Ook als elk kookvak een eigen instelling heeft. Dit betekent dat als het linker kookvak ingesteld staat op 12 minuten en het recht vak op 10 minuten, dat het rechter vak pas van start gaat nadat er 2 minuten baktijd van het linker kookvak voorbij zijn. Het linker kookvak komt dan op ‘HOLD’ te staan en gaat pas van start als de timers gelijklopen.
 3. Matchen: Met de MATCH-knop zorg je dat de twee kookvakken als één groot compartiment werken met een denkbeeldige scheidingswand. Door de kookvakken te ‘matchen’ zorg je dat de instelling van het tweede kookvak automatisch de instelling (functie, tijd en temperatuur) van het eerste kookvak overneemt. Zo kun je extra grote hoeveelheden bereiden in de twee kookvakken. Of je kunt twee soorten gerechten maken die dezelfde functie, tijd en temperatuur instelling heeft.

Omdat je de kookvakken helemaal naar wens kunt instellen kun je echt gaan koken met je Ninja airfryer. Denk dus niet alleen aan het bakken van frietjes en snacks. Nee, je kunt echt hele maaltijden maken en dat heb ik zelf meerdere malen geprobeerd. En het resultaat was elke keer weer top, verderop zie je een paar lekkere voorbeelden.

Geluidjes, display en geen pauzeknop

Een paar kleine verbeterpuntjes die ik ben tegengekomen bij het gebruik van deze airfryer.

Als eerste hoor je elke keer een geluidsignaal als je de pan terug in het mandje klikt. Dit zelfde signaal hoor je ook als je de airfryer aanzet, de airfryer start of stopt en wanneer de bereidingstijd voorbij is. Gelukkig hoor je geen geluidsignaal bij het instellen van de temperatuur, timer of kookprogramma. Maar toch vind ik het wat veel van het goede.

Ten tweede het display. Deze toont de instelling van de timer of de temperatuur. Je ziet de instelling van de twee kookvakken naast elkaar, dus elk kookvak heeft als het ware zijn eigen display. Maar het display toont tijdens het bakken alleen maar de ingestelde tijd. Je ziet dus niet om en om de ingestelde tijd en temperatuur op het display. Soms wil je wel eens weten op welke temperatuur de airfryer ingesteld stond, je moet dan op de temperatuurtoets drukken. Maar gelukkig wijzig je daarmee niet direct de ingestelde temperatuur. Helaas werkt dit niet als je de twee kookvakken met de SYNC knop hebt ingesteld, dan is de temperatuur niet meer te tonen.

groentenmix-roosteren-ninja-af300eu-airfryer
Heerlijke mix met verse groenten en kip roosteren.

Als derde ontbreekt er een pauzeknop. Je kunt alleen de baktijd pauzeren door het kookvak uit de airfryer te halen. Als je op de start/stop knop drukt, dan stopt het hele ingestelde programma voor het betreffende kookvak. Dat is wel eens vervelend als je hier per ongeluk op drukt.

En als vierde kun je de temperatuur niet wijzigen als je de SYNC functie gebruikt. Je kunt alleen maar de timer zien en de temperatuur kun je niet op het display tonen of wijzigen. Dat vind ik wel een minpuntje qua gebruiksgemak.

Bakresulaten van de airfryer

En dan natuurlijk het belangrijkste. Hoe zijn de bakresultaten van de Ninja AF300EU airfryer? Uit mijn tests blijkt dat de bakresultaten heel goed zijn. Ik heb allerlei dingen uitgeprobeerd, hieronder een lijstje:

ninja-foodi-af300eu-gerechten

 • Frietjes
 • Frikandellen
 • Gebakken aardappeltjes
 • Croissants
 • Afbakbroodjes
 • Mix van sperziebonen, aardappeltjes en champignons
 • Mix van courgette, paprika, maïskolf plakjes, kip en champignons
 • Kipdijfilet
 • Mix van
 • Gegrillde hamburgers met kaas
 • Nasi Goreng
 • Tosti
 • Geroosterde groenten mix van worteltjes, aardappelkrieltjes, kip.
 • Mix van verse maïs, courgette, paprika, champignons, doperwten, tomaatjes, feta en chorizo.

Zoals je kunt zien een hele lijst met allerlei gerechten. En vooral de maaltijden van groenten (met eventueel wat vlees erbij) zijn echt super leuk om te maken, omdat je dankzij de twee kookvakken echt kunt koken met je airfryer. Je kunt de kookvakken ook behoorlijk vol doen heb ik gemerkt.

ninja-af300eu-groenten-mix

Zo heb ik bijvoorbeeld in het linker kookvak aardappelkrieltjes mooi krokant gebakken. Terwijl ik in het rechter kookvak een mooie mix van groenten heb geroosterd. De twee kookvakken bieden je gewoon meer vrijheid en rust om een gevarieerde maaltijd te bereiden. Ik had niet verwacht dat ik het koken met deze airfryer zo leuk en makkelijk zou vinden.

Ik mis een bakvorm accessoire

Het enige dat ik wel mis is een bakvorm accessoire. Ik heb alles gemaakt in het standaard kookvak met de crispplaat. En de crispplaat heeft gaatjes waardoor ingrediënten kunnen vallen. Deze belanden dan onder het plaatje en kun je nadien gewoon nog opscheppen natuurlijk. Maar als je iets met een saus wilt maken, dan merk je wel dat al het vocht op de bodem komt te liggen. Dus een bakvorm zou echt een geweldige toevoeging zijn voor deze airfryer.

ninja-foodi-af300eu-gerechten2

Ik heb geen idee of er een officieel bakvorm beschikbaar is voor de Ninja AF300EU. Een universele bakvorm is wat lastig om te vinden lijkt mij, vanwege de unieke vorm van de kookvakken. Meestal is een bakvorm rond, en die gaan niet passen in deze airfryer.

Niet alle functies getest

Ik heb nog niet alle functies getest die deze airfryer biedt. Ik heb niet de droogfunctie getest en ik heb de MAX CRISP functie ook nog niet nodig gehad. Het liefste bak ik mijn snacks en friet op een temperatuur van maximaal 200 graden. Maar ik kan me voorstellen dat bij grotere hoeveelheden het handig kan zijn om de airfryer een beetje meer power te geven voor krokante resultaten.

Kookvakken groot genoeg

De kookvakken lijken in het begin wat klein. Maar toch merk ik dat de kookvakken groot genoeg zijn voor een gezin. Je kunt natuurlijk de twee kookvakken combineren voor één grote hoeveelheid patat bijvoorbeeld. Maar elk kookvak is ook vrij hoog, dus er past meer in dan je denkt. Wel adviseer ik om de kookvakken niet te vol te doen, omdat dit invloed heeft op de bakresultaten. Dit geldt overigens voor vrijwel elke airfryer.

verse-croissantjes-ninja-af300eu

Schoonmaken van de airfryer

Over het reinigen van de airfryer kan ik heel kort zijn. Je maakt de onderdelen van de Ninja AF300EU namelijk heel gemakkelijk schoon. Elk kookvak is voorzien van een antiaanbaklaag en de bodem heeft geen lastige kiertjes of hoekjes waar zich etensresten kunnen ophopen. De crispplaten die je op de bodem van de pan legt heb je ook heel snel schoon. De onderdelen kunnen in de vaatwasser, maar ik reinig de onderdelen altijd met de handvaat.

ninja-af300eu-schoonmaken

De buitenkant van de airfryer is wel wat smetgevoelig. Er komen snel vette vingers op, maar ook deze heb je zo schoon met een microvezeldoek. Ik heb de airfryer ook bekeken van binnen, maar deze is eigenlijk nog helemaal als nieuw. Ik zie nergens een spettertje op het verwarmingselement en ook niet op de ventilator, dus dat is ook een pluspunt.

ninja-foodi-af300eu-grillelement-ventilator

Ik verwacht wel dat je na een aantal weken van intensief gebruik de binnenkant schoon moet maken. Ik adviseer je om minimaal één keer per maand de binnenkant van de airfryer te bekijken om eventuele spetters of etensresten schoon te maken. Zo voorkom je dat een airfryer gaat stinken of zelfs gaat roken. Als je de airfryer ondersteboven zet kun je makkelijk bij het verwarmingselement en de ventilator, let er wel bij op dat je niet te veel kracht zet op deze onderdelen tijdens het reinigen.

Conclusie: Een dubbele airfryer is handig en eigenlijk onmisbaar!

Ninja-AF300EU-airfryer-thumbIk vind de Ninja AF300EU echt een aanrader. Het is een bijzondere hetelucht friteuse om te zien en op het eerste gezicht lijken twee kookvakken meer op een gimmick. Maar zodra je deze dubbele airfryer gebruikt, ga je ontdekken hoe handig het is om twee mandjes te hebben. Zeker bij wat uitgebreidere maaltijden.

De airfryer is heel gebruiksvriendelijk en eenvoudig om te bedienen. Natuurlijk zijn er een paar verbeterpuntjes, zoals het korte snoer en het ontbreken van een pauzeknop. Maar onder de streep is dit gewoon een hele goede airfryer die ik je zonder twijfel kan aanraden.

Ondanks het grote formaat is deze airfryer niet alleen maar bedoeld voor gezinnen. Ook als je alleen bent of met twee personen is dit een perfecte airfryer om je frietjes, snacks, vlees, vis, groenten en andere gerechten mee te bereiden. Het is meer dan een vervanger voor je oude frituurpan, dit is echt een multifunctionele kookmachine!

Met dank aan ELMARC

Ik wil Mats van Elmarc, Michel van Expert en Ninja (SharkNinja) bedanken voor het beschikbaar stellen van de Ninja Foodi AF300EU airfryer. Deze airfryer heb ik onafhankelijk getest en deze review geeft dan ook mijn eigen mening en ervaring weer. De bedrijven hebben dus geen invloed gehad op de inhoud van deze airfryer review.

Meer over Ninja

Lees meer over Ninja airfryers.

9 gedachten over “Ninja Foodi AF300EU review”

 1. Waar ik nog op zoek naar ben, is een nederlands kookboek. Overal kom je engelstalig tegen, vaak met Fahrenheit aangegeven.
  De recepten die al uitgeprobeerd zijn, niet toevallig op papier staan?

 2. Als je dan toch voor een airfryer met dubbele bakken kiest, zou ik de ninja 400serie kiezen,het volume van de bakken is iets groter, en een fantastisch apparaat voor een gezin!.
  geen klachten, alles prima, re zijn niet veel accesoires voor de 400, maar ik heb op amazon uitvouwbare slilcinenbakjes gekocht, om een klein broodje in te bakken en zelfs een appeltaartje,
  wat erg goed is gelukt!

 3. Geweldige en eerlijke review met voor en nadelen van dit prachtige en veelzijdige apparaat. Zelf heb ik dit apparaat gisteren gekocht bij het “Kookpunt” in Rotterdam nadat ik mij uitgebreid had ingelezen en geïnformeerd op internet. Kijk er naar uit om hem/haar/het? snel in gebruik te gaan nemen zodat er voor deze kookgek een nieuwe wereld open gaat en een ontdekkingsreis voor mij ligt.

 4. Bedankt voor de geweldige en uitgebreide review maar is het ook mogelijk om de door jou uitgeprobeerde recepten te plaatsen? Ik denk dat je daar heel veel mensen blij mee zou maken.
  Zelf weet ik nog steeds niet goed welke tijden ik aan moet houden.
  Alles moet voorverwarmd worden maar die functie zit er niet op.
  Moet je dan bij de bereidingstijd een paar minuten optellen of een aantal minuten zonder product op temperatuur laten komen?

  1. wij hebben hem sindskort in huis. Maar stoeien even met de frietjes. Ik denk dat we er teveel in doe. Heeft iemand een tip hoe ze lekker en goed krokant te krijgen allemaal?
   o en de crispstand, kan deze alleen op 240 graden? O en moet je voorverwarmen? Ik hoop dat iemand mij kan helpen ?

   1. Beste Vera, probeer eens de verse friet uit het koelschap. Deze dan airfryen op 180-200 graden voor ongeveer 20 minuten. Inderdaad de bak niet te vol te doen.

 5. Heb sedert een tijdje deze Airfryer, maar de frieten vers of diepvries komen nooit goed uit de pan welk programma ik ook gebruik de helft is lekker gebakken en de andere niet terwijl ik tussendoor schud, mijn man wil hem al wegdoen en weer een Philips kopen. heeft iemand een antwoord wat ik verkeerd doe?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven