Tefal EY4018 Review

Tefal-Easy-Fry-Precision-EY4018-Airfryer-Header

Review van de Tefal Easy Fry Precision EY4018

Tefal-Easy-Fry-Precision-EY4018

De Tefal Easy Fry Precision EY4018 is een stijlvolle airfryer geschikt voor 2-4 personen. De airfryer heeft een eenvoudig te bedienen digitaal display en een mooi design. De Consumentenbond heeft de EY4018 airfryer in 2019 uitgeroepen tot ‘Beste Koop’. In deze review lees en bekijk je mijn ervaring met de Tefal EY4018.

Belangrijkste specificaties (bron)
 • Laadvermogen: 1,2 kg / 4,2 liter
 • Vermogen: 1500 watt
 • Maximale temperatuur: 200 °C
 • Gewicht: 4,5 kg
 • Snoerlengte:  1,2 meter
 • Type: EY4018
 • Introductie: 2018

Bekijk de Prijs:

Bekijk Prijs
Bekijk Prijs
Bekijk Prijs

Voor- en nadelen van de Tefal EY4018

Voordelen

 • Strak ontwerp > De cilindervormige airfryer ziet er strak en ‘clean’ uit. Er zijn geen fysieke knoppen aanwezig, want je bedient de airfryer met tiptoetsen.
 • Duidelijk display > Je bedient de Tefal met tiptoetsen bovenop de airfryer die alleen zichtbaar zijn als de hetelucht friteuse aan staat. Dit geeft een mooi effect.
 • Relatief hoog frituurmandje > Doordat het mandje relatief hoog is kun je er ook hoge producten in kwijt. Denk bijvoorbeeld aan een gevulde paprika, of een wat grotere kip.
 • Lang snoer > De kabel van de Tefal EY4018 is met ruim 120 cm lekker lang. Dat is prettig als je de airfryer wat verder weg wilt zetten van het stopcontact.
 • Opschud-signaal > De Tefal denkt met je mee want je kunt instellen dat de airfryer een signaal geeft wanneer je bijvoorbeeld je frietjes even moet opschudden, handig.

Nadelen

 • Gevoelige tiptoetsen > De tiptoetsen reageren vlot. Dat is natuurlijk wel prettig. Maar bij de lichtste aanraking zul je al merken dat er instellingen kunnen wijzigen. De toetsen reageren bijvoorbeeld ook als je met een doekje de vette vingers wilt wegvegen van de bovenkant.
 • Pan sluit soms lastig > Als je de uitneembare pan een beetje scheef terug in de airfryer wilt schuiven zul je merken dat de pan niet goed sluit. De pan kun je vaak ook niet met één hand dichtdoen.
 • Geen apart frituurmandje > De uitneembare pan is direct het frituurmandje. Normaal zijn dit twee losse onderdelen. Het nadeel vind ik dat de pan rondom geopend is waardoor vocht of olie makkelijker uit de pan kan stromen.
 • Oppassen met het luchtrooster > Bij het terugplaatsen van de pan in de airfryer zul je merken dat je mogelijk met je andere hand de achterkant van de friteuse vastpakt om de machine tegen te houden. Je hand kan dan over het uitlaatrooster vallen, wat heet kan zijn.

tefal-ey4018-airfryer-startgids-doos

Wat zit er standaard in de doos?

doos-Tefal-EY4018-airfryerIn de doos treffen we natuurlijk de Tefal EY4018 aan. Daarbij zit een snelstartgids met uitleg over de bediening plus een aantal baktijden voor bijvoorbeeld frites, vis en kip.

 • Tefal Easy Fry Precision EY4018
 • Startgids

Download hier de startgids, zodat je weet wat je van deze gids kunt verwachten. Of bekijk hier de meer uitgebreide handleiding.

Bekijk de review


Bouwkwaliteit en uiterlijk

Het ontwerp van de Tefal EY4018 vind ik mooi ogen, het ziet er veel beter uit dan bij voorgaande modellen vind ik zelf. Tefal lijkt definitief afgestapt te zijn van het UFO-vormige model met een draaiarm van de welbekende Tefal Express van een paar jaar terug. Maar het nieuwe cilindervormige design lijkt ook niet meer op dat van de vrij recente Tefal Fry Delight FX1050 die ik in 2017 heb gereviewd. Zoals bij de meeste airfryers is de Tefal gemaakt van hoogglans zwart plastic. En vers uit de doos glimt de airfryer je tegemoet. Maar bij gebruik zul je helaas ook vette vingers aantreffen op je nieuwe aanwinst, maar dat is niet anders. Dat wordt zo nu en dan poetsen.tefal-ey4018-airfryer-stijlvol-zwart

Wat opvalt is dat je geen bedieningsknoppen ziet. Een analoge draaiknop ontbreekt maar dat geldt ook voor een indicatie van waar de bediening zich schuilhoudt. Pas wanneer je de stekker in het stopcontact steekt komt de Tefal bescheiden tot leven doordat een klein aan/uit icoontje oplicht aan de bovenzijde. Wanneer je op de knop drukt wordt het display zichtbaar en doemen er meer icoontjes en knopjes op aan de bovenzijde, waarover later meer.

Als de Tefal EY4018 uit staat zie je nergens knopjes of icoontjes. Dat ziet er strak en modern uit.

Maar hoe zit het verder met het uiterlijk en de bouwkwaliteit van de Tefal? Wat mij het eerste opviel is dat de airfryer verrassend licht is met ongeveer 4 kilogram. Maar ondanks dat de friteuse relatief licht aanvoelt is het wel een degelijk apparaat om vast te houden. Er rammelt niks en de friteuse voelt vrij robuust aan. Wat ik erg prettig vind is dat de Tefal een lange kabel heeft van 120 cm. Het snoer is langer dan bij andere merken airfryers.

tefal-easy-fry-lang-snoer
De kabel van de Tefal EY4018 is ruim 120 cm.

De ronde bovenkant bevat het bedieningspaneel en de invallende rand rondom zorgt ervoor dat lucht aangezogen kan worden om vervolgens verhit te worden door het grillelement. Deze rand heeft wel als nadeel dat er kruimeltjes en stof in kunnen ophopen naar verloop van tijd. Maar met een vochtig doekje haal je dit zo weg.

De pan en het frituurmandje

De Tefal Easy Fry Precision EY4018 heteluchtfriteuse beschikt over een uitneembare pan die ook gelijk fungeert als frituurmandje. Normaal gesproken tref je in een airfryer een binnenpan aan met hierin een frituurmandje. Maar Tefal heeft deze twee onderdelen dus gecombineerd. Op de bodem van de pan vinden we een cirkelvormig grillrooster. Dit rooster is uitneembaar en heeft als doel om de hete lucht ook van onderen langs het gerecht te laten stromen. Een aantal rubberen rondom het rooster zorgen voor extra grip, waardoor het onderdeel er niet gauw zal uitvallen. Toch waarschuwt Tefal in de handleiding dat je de frituurmand beter niet kunt kiepen als je bijvoorbeeld je frietjes in een schaal wilt schudden. Het risico is dat het grillrooster uit de pan komt vallen.

rooster-in-frituurmand-tefal-ey4018-airfryer
Dit rooster ligt onderin de pan van de Tefal airfryer.

Frituurmandje en pan in één

De pan en het mandje zijn dus eigenlijk één onderdeel. En voor de mensen die onderdelen met de hand willen afwassen is dit nadelig. Waarom, zou je denken? Want hoe minder je hoeft af te wassen hoe beter, toch? Nou, de pan is niet vloeistofdicht want rondom bevinden zich openingen die zorgen dat de hete lucht kan circuleren in de friteuse tijdens het airfryen. Maar deze openingen zorgen er ook voor dat vocht uit de mand kan stromen. Even een sopje maken na het airfryen zit er bij deze Tefal dus niet in, want het water stroomt er direct uit.

frituurmandje-tefal-ey4018
Het frituurmandje in de week zetten met een sopje kan helaas niet.

Tip uit de Tefal handleiding:
Als er etensresten aan de pan of de bodem van de binnenpan vastkleven, vul de binnenpan met een warm sopje. Doe het rooster in de binnenpan en laat dit circa 10 minuten weken.

Het lijkt erop dat Tefal zelf niet vaak met de hand de onderdelen afwast. Want in de handleiding geven ze als tip om de binnenpan te vullen met een warm sopje om het vervolgens te laten weken. De kieren in het frituurmandje zijn helaas ook wat lastig om schoon te maken met de afwas, want kleine kruimeltjes of bijvoorbeeld stukjes broccoli blijven hier snel in steken. Dat wordt dus toch maar de vaatwasser gebruiken. Maar gelukkig zijn de onderdelen vaatpasserbestendig.

Oppassen met vochtige of vettige gerechten

Wanneer je bijvoorbeeld vochtige gerechten maakt, of een gerecht met wat olie, dan loop je de kans dat vocht of de olie uit de frituurmand loopt. Zo had ik wat arachideolie over een kom aardappeltjes gegoten om te airfryen, maar deze olie liep vervolgens over het aanrecht toen ik de mooi gegaarde aardappels uit het mandje ging scheppen. De bakresultaten waren prima, maar je moet dus eigenlijk je gerecht uit de pan scheppen en het mandje dus niet kiepen.

krokante-aardapel-krieltjes-Tefal-EY4018
Lekkere aardappel krieltjes uit de Tefal EY4018!

In de handleiding geeft Tefal als tip mee om zo min mogelijk olie in de friteuse te krijgen. Waarschijnlijk om het te voorkomen dat het hierboven beschreven gebeurt.

Tip uit de Tefal handleiding:
Om te vermijden dat er olie op de bodem van de binnenpan komt te liggen, raden wij u aan om de binnenpan niet om te draaien om de friet in de mand te doen.

Ik vind het dus ietwat jammer dat Tefal voor dit type mandje heeft gekozen, ik had liever gezien dat het frituurmandje nog in een binnenpan zou zitten. Want de functie van de binnenpan is dat deze het overtollige vocht of vet opvangt. Het voordeel van dit mandje is wel dat je de maximale ruimte krijgt in de hetelucht friteuse. Hoezo? Nou normaal zit het mandje los in de binnenpan en dit mandje is altijd kleiner dan de binnenpan. Bij de Tefal heb je hier geen last van.

tefal-ey4018-frituurmand-open
Het frituurmandje heeft geopende vinnen. Hierdoor is het mandje niet vloeistofdicht.

Helaas (nog) geen accessoires

Voor de Tefal EY4018 zijn geen accessoires te koop. Mogelijk dat dit nog in de toekomst wel aangeboden gaat worden. Het zou bijvoorbeeld handig zijn als je het uitneembare roostertje kunt vervangen door een grillplaatje. Of een bakvorm zou ook handig zijn om zo vochtige of vettige producten in te kunnen bereiden zonder dat vloeistoffen kunnen weglopen uit de pan.

Bediening en gebruiksgemak

De Tefal EY4018 is een airfryer met digitale bediening die je gebruikt door middel van tiptoetsen. Als de airfryer uit staat dan zie je helemaal nergens knoppen. Je ziet zelfs niet de gedimde icoontjes. Dat ziet er, vind ik, stijlvol en modern uit.

Tefal-EY4018-op-standby
Als je de Tefal inschakelt zie je alleen het aan/uit knopje branden.

Pas wanneer je op de aan/uit knop drukt wordt het bedieningspaneel gepresenteerd. Het paneel bestaat uit de instelling voor de temperatuur en tijd, 8 automatische programma’s, de start/stop knop, de aan/uit knop en een belletje die je herinnert om je gerecht tussentijds op te schudden. Laten we de knoppen even doorlopen.

De Tefal bedien je heel eenvoudig en intuïtief. De tiptoetsen zijn wel wat aanraak-gevoelig.

De temperatuur stel je links in van 80 graden tot maximaal 200 graden. Binnen een paar minuten zit de Tefal op de 180 graden, dus voorverwamen is snel gebeurd. Veel sneller dan bijvoorbeeld met een grote hetelucht oven. Met een piepsignaal laat de Tefal je weten dat de ingestelde temperatuur is bereid en je kunt beginnen met het airfryen van je gerecht.

display-bediening-Tefal-EY4018

Automatische voorkeuze programma’s

In het midden staan de 8 automatische voorkeuze programma’s gepresenteerd. Dit zijn de programma’s waar je uit kunt kiezen door op het koksmuts-knopje te drukken:

 1. Friet
 2. Karbonade
 3. Garnalen
 4. Cake
 5. Pizza
 6. Vis
 7. Grillen
 8. Braden

Per programma wordt een advies voorgesteld voor de baktijd. Dus een bepaalde temperatuur en een bepaalde tijd en dit kan natuurlijk handig zijn om je op weg te helpen. Het is echter niet zo dat als je kiest voor ‘grillen’ dat de airfryer anders gaat werken dan wanneer je voor ‘braden’ kiest. Dit geldt overigens voor elke airfryer met automatische programma’s. In de handleiding van de Tefal vind je overigens nog meer baktijden.

tefal-easy-fry-precision-bediening

Opschud-notificatie

Met het bel-icoontje kun je instellen dat de Tefal je een geheugensteuntje geeft in de vorm van een piepsignaal om tussentijds het gerecht op te schudden. Stel je gaat frites maken, op advies van Tefal en ook de Consumentenbond maximaal 700 gram, dan is het belangrijk om de frietjes tijdens het airfryen een aantal keer om te schudden. Dit verbetert het uiteindelijke bakresultaat, want zo worden de frietjes mooier ‘gefrituurd’ door de hete lucht. Door op het knopje met het belletje te tikken kun je instellen dat de Tefal EY4018 je bijvoorbeeld na 5 minuten, 10 minuten of na een kwartiertje een signaal geeft die jou eraan herinnert om je gerecht even op te schudden.

tefal-easy-fry-precision-ey4018-makkelijk-te-bedienen

Over het algemeen spreekt de bediening voor zich. Het is prettig dat je direct de de tijd en temperatuur kunt instellen en deze wordt netjes in grote, blauwe digitale cijfers getoond op het display aan de voorzijde. Om en om zie je de tijd en de temperatuur verschijnen. De Tefal laat met een piepsignaal horen als de ingestelde temperatuur is bereikt en als de ingestelde tijd is verstreken. Deze pieptoon is luid genoeg om te horen als je bijvoorbeeld je airfryer in een afgesloten (bij)keuken, schuur of garage hebt staan.

Bereiding en smaak

De Tefal EY4018 is een prima hetelucht friteuse die jouw oude frituurpan met gemak kan doen vergeten. Frites en snacks komen er mooi krokant uit. Ik merk wel dat bij grotere hoeveelheden friet de baktijd wat langer ingesteld moet worden. Vergeet ook niet regelmatig je frieten op te schudden voor de beste resultaten.

krokantje-frietjes-uit-tefal-ey4018

Zowel Tefal als de Consumentenbond geven aan dat je de beste resultaten bereikt met 700 gram frites. De Tefal kun je natuurlijk voor meer dingen gebruiken dan alleen patat en snacks. Je kunt ook (vegetarisch) vlees, vis of kip en groentes klaarmaken in deze Tefal. De vrij ruime frituurmand biedt je voldoende ruimte om eten te bereiden voor 2-4 personen.

vegetarisch-vlees-aardappel-krieltjes-tefal-airfryer

Ook voor volledige maaltijden geschikt

Als je een hele maaltijd wilt bereiden bestaande uit aardappeltjes, groente en vlees dan is de maaltijd meer geschikt voor twee personen. Maar als je alleen frietjes gaat airfryen dan kun je hier wel met drie tot vier personen van eten. Het hangt er dus maar net af wat je bereid en hoeveel honger je hebt ;-)

gezond-gerecht-aardappels-groente-vlees

Doordat het frituurmandje geopend is aan de zijkanten is deze Tefal airfryer wat minder geschikt als vochtige of vettige gerechten wilt maken in je airfryer. De kans bestaat namelijk dat het mandje overstroomt. Dit risico loop je vooral als je het mandje uit de frituurpan haalt en het mandje schuin houdt om je gerecht in een kom of schaal te kiepen.

aardappel-groente-mix-tefal-airfryer
Dit is volledig gemaakt in de Tefal EY4018 binnen een half uur.

Conclusie: Een goede XL airfryer

Tefal-Easy-Fry-Precision-EY4018

De Tefal Easy Fry Precision EY4018 is mooie, goed presterende airfryer voor een betaalbare prijs. Met deze airfryer haal je een XL formaat airfryer in huis geschikt voor zo’n 700 gram frites. De digitale airfryer heeft een mooi bedieningspaneel en laat zich eenvoudig bedienen. Door het lange snoer heb je meer de vrijheid waar je de hetelucht friteuse wilt plaatsen op je aanrecht.

Het frituurmandje bestaat uit één pan met een uitneembaar rooster, dat dient als een dubbele bodem. Het voordeel is dat de mand lekker ruim is, maar het nadeel is dat de mand aan de zijkanten open is en er dus vocht uit kan lopen. Ook bij het schoonmaken kunnen er etensresten blijven hangen tussen de openingen.

De bakresultaten van de Tefal EY4018 zijn zoals je mag verwachten van een degelijke airfryer, gewoon goed dus. Als vervanger voor je oude frituurpan is de Tefal zeker geschikt. Wil je echt creatief gaan koken met je airfryer, dan adviseer ik je om te kijken naar een ander model die de juiste airfryer accessoires aanbiedt.

Heb je een vraag of opmerking?

Bedankt voor het lezen van mijn Tefal Easy Fry Precision EY4018 review. Ik hoop dat je er wat aan hebt gehad. Wil je nog iets weten over deze Tefal airfryer? Laat het mij dan weten hieronder in de comments. Ik zal dan zo snel mogelijk reageren op je vraag.

Met dank aan Tefal

Ik wil zowel Tefal en Expert.nl bedanken voor het beschikbaar stellen van deze mooie Tefal EY4018 airfryer. Ik heb met plezier de airfryer getest.

Heb je vragen of opmerking over de Tefal EY4018? Laat het me weten hieronder in de reacties. En heb je wat aan deze review gehad en wil je de airfryer kopen? Bestel ‘m dan via de links van een van onderstaande betrouwbare webwinkels. Hierdoor ontvang ik een kleine commissie, bedankt.

Bekijk de Prijs:

Bekijk Prijs
Bekijk Prijs
Bekijk Prijs

18 gedachten over “Tefal EY4018 Review”

 1. Ik heb de easy fry eerste maal getest met diepvrieskroketten.
  Ik heb ze 13 minuten gebakken op 200 graden en een klein beetje olie. Ondertussen 2 maal opgeschut.
  Ik deed ongeveer 500 g in het mandje.
  Ze kwamen er heel wit uit en je proefde echt het paneermeel. Geen succes dus…
  Hoe bak je kroketten mooi gebruind?

  1. eerste x gebruikt net en 2 krokketen van kwekkeboom erin en een doosje van mora div snacks, 180 graden 20 minuten en het was perfect, geen olie of wat dan ook erbij doen.

 2. Betreft voorverwarming; wanneer voorverwarming aangezet wordt moet de temperatuur eerst ingesteld worden, vb 200 graden , de duur verschiujnt automatisch 15 minuten of meer. Kan de voorverwarming niet aangezet worden zonder tijdsduur en alleen werken tot de gewenste temperatuur bereikt is?

  1. Ik zet altijd gewoon de airfryer aan op bijvoorbeeld 180 graden en na 2 of 3 minuten doe ik mijn gerecht erin. Ongeacht of deze nu precies voorverwarmd is, de meeste airfryers zijn toch binnen een paar minuten op temperatuur.

 3. Airfryer gekocht tefal ik dacht probeer het maar eens veel gpede reactie gekregen het is niks voor mijn.patat duurt heel lang voor het iets verkleurd en dan nog is het naar een half uur nog niet krokant en je proef de zetmeel.
  Kroket krijg je niet mooi egaal bruin binnenin is die goed gaar maar de buitenkant één kant nog aardig wit.
  Frikandel bruin van buiten maar frikandel zelf in aan de buitenkant gewoon zacht.
  Smaken zijn ook anders
  Geef mijn maar een frituurpan lekkere smaak en krokant

 4. hallo, wij hebben een gewone frituurpan en schillen en snijden wekelijks friet. We eten dus geen diepvries- of andere voorgesneden friet. Is de airfryer dan ook een aan te raden apparaat?

  1. Joke, met een airfryer kun je zeker verse friet maken. Maar ik moet je dan ook wel zeggen dat ik het zelf bijna nooit doe, want het kost gewoon best wel wat tijd. Bekijk hier het recept van Philips: https://www.philips.nl/c-e/philips-chef/recepten/recept-detail-verse-friet.html – Persoonlijk zou ik niet specifiek een airfryer kopen puur voor het maken van verse friet. Ik zou zeggen, kijk online eens wat recepten na. En als het je aanspreekt kun je het altijd proberen.

 5. Snap ook niet hoe deze voorverwarmd zou moeten worden. Je stelt een temperatuur in en drukt op start, maar hij gaat gewoon zijn 15 minuten timer afhandelen.

  Geen piep tussendoor, het scherm zegt gewoon 200 vanaf de start (dus je kan niet zien wat het is). Ik laat hem maar 5 minuten aanstaan en stel dan nog eens de timer in?

  Resultaat (met airfryer specieke dingen tot nu toe) is uitstekend.

  1. Hier net hetzelfde probleem. Volgens de handleiding moet je een geluidssignaal krijgen wanneer de Airfryer op temperatuur is, maar wij krijgen nooit een signaal te horen…

 6. Heb airfryer Tefal EY4018 XL gekregen van de kinderen. Heb eerst cake gebakken, is gelukt, maar moest temperatuur 150° zetten en langer laten bakken. Vandaag fritten gebakken van verse aardappel. Was alles behalve geslaagd, fritten waren bruin, maar eerst nog rauw vanbinnen. Terug in airfryer, en dan waren ze slap en te krokant.
  Tot op heden niet blij met geschenk. Nu misschien stoofpotje proberen, heb er wel accessoires bij gekregen, zodat ik wel een lekdicht mandje heb.
  Zijn de mensen er echt wel blij mee of is de Philips airfryer beter ?

 7. Hallo,
  Heel tevreden over dit toestel maar ik snap de voorverwarmingsfunctie niet. Volgens de handleiding moet je de temperatuur instellen en op start duwen en geeft hij een piepsignaal wanneer de temperatuur bereikt is. Wij krijgen nooit een piep, hij telt gewoon de minuten af. Ook op de display is er geen indicatie te zien.
  Weet jij hoe dit zit? Voorgaande posts gelezen en blijkbaar hebben meer mensen dit probleem.
  Alvast bedankt.

  Groeten,

  Elke

 8. Hier hetzelfde (grote) probleem dus als bij een aantal voorgaande reacties …
  Net een week deze airfryer maar ik zie wss iets over het hoofd mbt de voorverwarmfunctie, wat bij de meeste kant&klaar producten of recepten nodig is. Kan hier echt nergens een duidelijke uitleg over vinden.

  Ik volg de , hopelijk duidelijke, reactie nav dit probleem.
  Ik ben heel benieuwd en kan niet wachten om hem te gaan gebruiken.

  Groet,
  Margreet

 9. Hebben deze fryer al langer en nog steeds blij mee.

  Friet, vis, snacks en zelfs afbakbroodjes gaan er met enige regelmaat in.

  Ik zie veel temperatuur issues hier in de reacties. Als wij hem gaan gebruiken stellen wij de temperatuur in en de timer op 2 minuten.
  Dan aanzetten en verder de boel klaarzetten / voorbereiden.

  Grootste nadeel vinden wij het losse rooster, maar met een tang erbij kan je gewoon kiepen.

 10. Moet je een voorgeprogrammeerd programma kiezen? Ik vind het altijd veel werk om na te gaan wat ik nu juist moet kiezen en dan twijfel ik ook nog heel vaak tussen opties.

 11. Marlies Oostendorp

  Ik heb sinds deze week ook de Tefal airfryer. Nu wilde ik zelfgemaakte kaasbroodjes bakken, maar hoe kan ik dit het beste doen, want de bovenkant van het bladerdeeg werd wel gaar maar de onderkant niet en moet het rooster erin blijven en op hoeveel graden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven