Inventum GF500HLD Review

inventum-gf500hld-review-header

Review van de Inventum GF500HLD

inventum-gf500hld-airfryer-thumb

De Inventum GF500HLD is een digitale airfryer met een ruime inhoud van 2 kg. Ik zie de GF500HLD zelf als een grotere versie van de populaire GF400HL, maar dan met een digitaal display. De bediening is wat wennen en de pan opent minder soepel dan ik zou willen, maar Inventum heeft hier met de GF500HLD een mooie en complete airfryer neergezet die prima bakresultaten biedt. Deze airfryer is er ook in het zwart, dan heeft deze het typenummer GF500HLDB.

Belangrijkste specificaties (bron)
 • Laadvermogen: 2 kg / 5 liter
 • Vermogen: 1700 watt
 • Maximale temperatuur: 200 °C
 • Gewicht: 6,3 kg
 • Snoerlengte:  1 meter
 • Type: GF500HLD
 • Introductie: 2019

Bekijk de Prijs:

Bekijk Prijs
Bekijk Prijs
Bekijk Prijs
Bekijk Prijs

Voor- en nadelen van de Inventum GF500HLD

Voordelen

 • Verfrissend uiterlijk > Waar de meeste fabrikanten kiezen voor een glimmende zwarte airfryer, kiest Inventum voor een opvallend en verfrissend uiterlijk. De GF500HLD combineert geborsteld zwart plastic met een RVS look. Vooral het geborstelde en matte plastic vind ik een pluspunt, omdat dit minder krassen en vette vingers oplevert.
 • Ruime inhoud > Ik ben fan van airfryers met een ruime inhoud en dat heeft deze GF500HLD. Qua formaat zit deze tussen de kleinere GF400HL en de GF552HL in. Eigenlijk precies goed dus.
 • Handige accessoires > Je kunt pas echt alles uit je airfryer halen met een paar goede accessoires. Met het grillrekje kun je bijvoorbeeld een zalmmoot grillen en met de 4 meegeleverde spiezen maak je heerlijke kipsaté.
 • Makkelijk schoonmaken > Een van de belangrijkste dingen vind ik hoe makkelijk je een airfryer kunt schoonmaken. En zoals ik van Inventum gewend bent, gaat dat ook bij de Inventum GF500HLD super makkelijk.

Nadelen

 • Bediening kan beter > Het is niet altijd even duidelijk hoe je de Inventum moet bedienen. Zo druk ik wel eens op het aan/uit-symbool om de airfryer te stoppen, terwijl ik op de start/pauze-knop moet drukken. En het switchen tussen tijd en temperatuur had ook iets duidelijker gemogen.
 • Lawaaiig in gebruik > In vergelijking met andere airfryers vind ik deze vrij veel geluid maken. Zeker als je de airfryer in een open keuken hebt staan vind ik dit storend.
 • Strakke pan > Opschudden van je gerecht doe je regelmatig als je aan het airfryen bent. Helaas vind ik dat de pan wat strak in de airfryer zit waardoor deze klemt. Je moet dus vrij hard trekken om de de pan uit de airfryer te krijgen en ook duwen om de pan weer terug op zijn plaats te schuiven. Voordeel is echter wel dat de pan goed blijft vastzitten in de airfryer als je deze gaat verplaatsen.
 • Soms condensvorming > Bij vochtige gerechten, zoals groenten of verse friet, kan het voorkomen dat er condensvorming ontstaat onder de binnenpan. Dit vocht hoort eigenlijk uitgestoten te worden aan de achterzijde.

kipsate-schnitzel-in-inventum-gf500hld

Wat zit er standaard in de doos?

inventum-gf500hld-doos-unboxingIn de doos treffen we natuurlijk de Inventum GF500HLD aan. Wat ik erg op prijs stel is dat Inventum er ook een accessoire set aan toevoegt. Zo ontvang je bij de Inventum een grillrekje met vier spiezen. Daarnaast zit er een korte startgids bij met basisinformatie over de machine.

Bekijk hier de volledige handleiding voor de GF500HLD en hier kun je de specificatie sheet bekijken van deze airfryer.


Bouwkwaliteit en uiterlijk

De nieuwe reeks Inventum hetelucht friteuses met typenummers GF500HLD en de kleine GF350HLD vallen direct op tussen alle andere merken airfryers. Waar de meeste airfryers hoogglans zwart zijn, kiest Inventum er voor om de airfryers een geheel eigen design te geven. De GF500HLD voelt degelijk aan en heeft, net als zijn kleinere zusje de GF350HLD, een ontwerp waarbij rvs gecombineerd wordt met geborsteld zwart plastic. Naast dat dit er knap uitziet zorgt het geborstelde plastic er ook voor dat vette vingers geen vat krijgen op het materiaal en je hebt meer grip bij het oppakken van de airfryer.

Bekijk  mijn review van de Inventum GF350HLD.
uiterlijk-bouwkwaliteit-inventum-gf500hld

Het rvs geeft de airfryer een nette uitstraling, het zal zeker niet misstaan in een moderne keuken met andere apparaten met rvs accenten.

Let wel op met het rvs, want het is vrij krasgevoelig. De bovenkant heeft al wat lichte krasjes, maar dat komt denk ik omdat ik de stroomkabel er bovenop gelegd heb. En ik wil nog wel eens de binnenpan met het mandje even bovenop de airfryer parkeren. In ieder geval, even opletten dus als je graag je Inventum krasvrij wilt houden.

Enige wat glanst is het display

Aan de voorkant bevindt zich een zwarte glanzende band waarachter het bedieningspaneel schuil gaat. Wanneer de airfryer uit staat, zie je geen enkel knopje. Dit ziet er erg strak uit. Pas wanneer je de airfryer inschakelt komt het display tot leven. Hoe het display verder werkt lees je verderop in deze review.

Handige greepjes

Gelukkig heeft Inventum gekozen voor handgrepen aan alle vier de kanten van de GF500HLD, waardoor je de vrij forse airfryer gemakkelijk van het aanrecht kan oppakken. De inkepingen maken het eenvoudig om met je vingers onder de airfryer te komen, zodat je de de ruim zes kilogram wegende airfryer zonder moeite kunt liften. De onderkant bevat overigens vier antislipvoetjes, zodat de machine genoeg grip heeft op je aanrecht.

inventum-gf500hld-optillen-makkelijk
Inkepingen rondom zodat je de airfryer makkelijk kunt oppakken

Luchtuitlaat recht naar achteren

Aan de achterkant treffen we de luchtuitlaat aan. Dit vrij kleine rooster blaast de overtollige warme lucht en damp naar buiten. Het rooster blaast deze lucht recht naar achteren, dit betekent dat je moet opletten voor je muur. Bij sommige gerechten kan er namelijk condensvorming ontstaan en dat is niet prettig als je geen tegelmuur hebt of een muur die eenvoudig te reinigen is.

achterkant-inventum-gf500hld
Warme lucht wordt aan de achterkant uitgeblazen.

Wat is het verschil tussen de GF500HLD en De GF350HLD

De GF350HLD is de kleinere versie van de GF500HLD. De Inventum GF350HLD heeft een inhoud van 3,5 liter (vandaar ook de naam) en een maximaal laadvermogen van 1,5 kg. Daarnaast heeft deze kleinere Inventum een lager vermogen van 1500 watt. Beide airfryers hebben een digitaal display en een kabel met een lengte van 1 meter. Het grootste verschil is dat de de GF350HLD niet geleverd wordt met een accessoire. Bij de grotere GF500HLD ontvang je namelijk een grilrekje met vier spiesen.

Inventum-GF500HLD-vs-GF350HLD
Inventum GF500HLD en Inventum GF350HLD

Als je twijfelt tussen deze twee friteuses zou ik kiezen voor de GF500HLD omdat deze meer power heeft, meer laadvermogen en je ontvangt er een grillrekje bij. Daarnaast is het prijsverschil niet heel groot. Maar als je weinig ruimte hebt en de airfryer voor één persoon wilt gebruiken, dan kan de GF350HLD een goede keuze zijn.


De pan en het frituurmandje

In de Inventum GF500HLD bevindt zich een rechthoekige pan met hierin een frituurmandje met een inhoud van 5 liter. Dit is dus een ruime frituurmand waarin je tot maximaal 2 kilogram friet kunt bereiden. Maar ik adviseer om niet 2 kilo friet of patat tegelijk te bereiden, dat adviseer ik overigens voor elke airfryer. Voor de beste resultaten kun je beter minder tegelijk bereiden, bijvoorbeeld 1 kilogram friet met een paar snacks.

inventum-gf500hld-pan-en-frituurmandje
Pan en frituurmand

Mandje en pan uitneembaar

Het frituurmandje is bevestigd aan de pan door middel van het handvat. Bovenop het handvat bevindt zich een veiligheidspal die je met je duim eenvoudig weg kan schuiven zodat je een knop kunt indrukken. Met deze knop koppel je het mandje los van de frituurpan. De pan neem je in zijn geheel uit de airfryer, het is dus niet zo dat de pan uitschuifbaar is zoals een lade.

inventum-gf500hld-frituurmand-friet-patat-worst

Het voordeel van dit systeem is dat je bij het opdienen van je gerecht nooit zult morsen op de grond of op het aanrecht. Je haalt de mandje uit de airfryer en omdat het mandje in de pan zit zullen kruimels of druppels altijd in de pan vallen en dus niet ergens anders. Heb je bijvoorbeeld een mand vol friet, dan kun je de mand omkiepen in een schaal zonder dat je hele aanrecht onder het vet en kruimels komt te liggen.

Het nadeel is dat je soms wat handen te kort komt. Stel je hebt je mand vol met aardappeltjes en wat vlees, dan wil je graag beide handen gebruiken om je gerecht netjes uit de frituurmand te halen. Hierdoor is het nodig om de frituurmand op een hittebestendige ondergrond te plaatsen, zoals een snijplank. Ik zelf zet de pan vaak op het fornuis neer om vervolgens het eten zo uit de pan te halen. Je krijgt er vanzelf de handigheid in.

Frituurmandje heeft wat speling

Als de pan en het frituurmandje zijn bevestigd in de airfryer, dan kun je het frituurmandje op en neer wiebelen in de airfryer door het handvat te bewegen. Dit is op zich niet erg, maar ik had liever gezien dat het frituurmandje iets steviger vast zou zitten in de pan. Het nadeel van deze bewegingsvrijheid van het mandje is dat bij een volle lading de kans bestaat dat je gerecht tegen het grillelement komt. Dit kan namelijk gebeuren als je je gerecht wilt opschudden en het handvat per ongeluk op en neer beweegt.

pan-frituurmand-inventum-gf500hld

Pan zit vrij strak vast

Het opschudden van je gerecht hoort bij airfyen. Als je bijvoorbeeld patat maakt, gebakken aardappeltjes, (vegetarisch) vlees of gegrilde asperges dan zul je om de vijf minuten even je ingrediënten willen opschudden. Dat betekent dus dat je de pan opent, alles even opschudt en de pan weer terug in de airfryer schuift. De pan van de Inventum GF500HLD zit vrij strak en stevig vast in de airfryer. Je moet dus best wat kracht zetten om met één hand de pan los te koppelen van de airfryer. En ook het terugplaatsen van de pan vergt de nodige kracht.

bedienen-met-een-hand-inventum-gf500hld-airfryer
De pan bedienen met één hand gaat wat lastig.

Het had iets gebruiksvriendelijker geweest als het in- en uitnemen van de pan wat eenvoudiger zou zijn en dus minder kracht vraagt. Eigenlijk ben je genoodzaakt om twee handen te gebruiken bij deze handeling, maar tijdens het koken heb je regelmatig slechts een hand vrij.


Bediening en gebruiksgemak

Ik ben fan van de Inventum GF400HL, maar het enige dat ik wel miste was het digitale display. En gelukkig heeft de grotere GF500HLD dit digitale display, vandaar ook de ‘D’ in de naam.  Zodra je de stekker in het stopcontact steekt lichten de iconen op en kun je op de aan-knop drukken. Met deze knop kun je de airfryer ook uitschakelen, je moet dan de tiptoets een paar seconden ingedrukt houden.

Keuzeprogramma’s

Wanneer de Inventum aan staat zie je dat de timer en temperatuur al ingesteld staan op 190 graden Celsius en 3 minuten. Dit is het standaard programma, dat aangeduid wordt met de letter ‘P’, om de airfryer mee voor te verwarmen. Dit betekent dus dat je airfryer binnen 3 minuten op de 190 graden zit, dat is dus vrij rap.

inventum-gf500hld-keuzeprogramma's
Met de menuknop kun je de keuzeprogramma’s instellen

Met de ‘M’ knop kun je door de verschillende keuzeprogramma’s scrollen. Dit automatische menu bestaat uit 9 programma’s om diverse gerechten mee te bereiden. Zo is er een programma voor Franse frites, kip, garnalen, vlees, gevogelte, vis, steak, gegratineerde kaas en bacon. De airfryer zal voor elk type gerecht een ingestelde temperatuur en tijd voorstellen die je op weg helpt. Grote afwezige vind ik een programma voor groenten. Een airfryer is juist ook een machine waarin je perfect groenten of vegetarische gerechten in kunt bereiden.

Timer en temperatuur instellen

Er is ook een manuele functie zodat je zelf de tijd en temperatuur in kunt stellen. Vanwege het minimalistische ontwerp is het in het begin even zoeken hoe de bediening nu precies werkt. Want het icoon van de timer is niet zichtbaar als je de temperatuur instelt en andersom. De tiptoets licht pas op wanneer je deze hebt ‘ingedrukt’. Het is eigenlijk onnodig ingewikkeld gemaakt en dat is jammer.

Het display geeft tijdens de bereiding afwisselend de tijd en temperatuur weer. Tijdens het frituren kun je zowel de timer als de temperatuur bijstellen met de + / – toetsen.

Luid piep-signaal

Bij elke wijziging in de instellingen hoor je een luid piep signaal. Dit is de enige feedback die je krijgt, omdat je de airfryer bedient met tiptoetsen en je dus niet voelt dat je de toetsen indrukt. Het is wel zo dat het piepsignaal vrij hard is en dus als storend kan worden ervaren in een open keuken. Het piepsignaal hoor je ook wanneer de timer afloopt.

inventum-airfryer-gf500hld-op-aanrecht-op-snijplank

Play en pauze knop

Met de play en pauze knop zet je de Inventum GF500HLD daadwerkelijk aan zodat deze gaat verwarmen naar de ingestelde temperatuur. Als je de pan opent slaat de airfryer automatisch af. Dat vind ik zelf altijd wel prettig en het is ook veilig, omdat de airfryer alleen aanslaat als de pan op de juiste manier is bevestigd in de airfryer. Wanneer je de pan terug schuift in de airfryer slaat de motor weer aan en gaat de airfryer door waar hij gebleven was.

Als je tijdens de bereiding op de play / pauze knop drukt dan kun je het proces pauzeren. Wanneer je opnieuw op de play / pauze knop drukt gaat de airfryer weer keurig verder.

Maar hoe zet je de airfryer uit?

Met de aan-knop kun je de airfryer niet uitzetten. Dat vind ik vrij bijzonder, er gebeurt dus helemaal niets als je op deze tiptoets drukt. Je kan de airfryer eigenlijk alleen volledig uitschakelen door of de stekker uit het stopcontact te trekken of door de timer terug naar 0 in te stellen. Dit vind ik een bijzondere keuze die Inventum heeft gemaakt, naar mijn mening wordt de bediening hier onnodig warrig van.

kip-spiesjes-uit-inventum-gf500hld

Als de Inventum klaar is met het ingestelde programma dan kleurt de aan-knop rood en blijft de airfryer nog eventjes blazen. Dit doet de Inventum om af te koelen.


Bereiding en smaak

Op naar het belangrijkste van de airfryer, want hoe smaken de gerechten uit de GF500HLD? Worden frietjes en snacks krokant en kun je er bijvoorbeeld ook kip in bereiden? Ik heb de airfryer uitvoerig getest. Zo heb ik bijvoorrbeeld frietjes gemaakt, worstjes, gevulde paprika’s, kipspiesjes met tomaat, afbakbroodjes en vegetarisch vlees. En elk gerecht kwam er prima uit.

gerechten-uit-inventum-gf500hld-airfryer

Krokante frietjes

Laten we beginnen bij de frietjes, want patat is toch wel het belangrijkste dat je airfryer moet kunnen. Ik heb zowel verse frites uit het koelschap getest en diepvries friet van het merk Lamb Weston. De friet (of patat) komt prima uit de airfryer, ik vind het iets langer duren dan ik gewend ben. Maar dit komt denk ik door de grote inhoud van het mandje met misschien net een iets te laag vermogen van 1700 watt.  Diepvries friet zal qua bereidingstijd wat sneller klaar zijn, omdat de verse frites een langere bereiding kent. Maar voor de friettest is de airfryer zeker geslaagd.

verse-friet-jumbo-inventum-gf500hld-airfryer
Verse friet
diepvries-friet-uit-inventum-gf500hld
Diepvries friet

Snacks en vlees

Ook snacks en vlees kun je klaarmaken met de Inventum. Denk bijvoorbeeld aan frikandellen, kroketten en kaassoufflés. Voor een airfryer raad ik qua kroketten en bitterballen wel aan om airfryer varianten te kiezen die al bruin zijn. Maar naast snacks kun je ook prima (vegetarisch) vlees airfryen. Denk bijvoorbeeld aan kipkrokant schnitzels, kip cordon bleu’s, maar bijvoorbeeld ook vegetarisch vlees. Je hebt dus eigenlijk hiervoor geen koekenpan meer nodig en ik vind dat het vlees veel lekkerder uit de airfryer komt dan uit de koekenpan.

vegetarisch-vlees-friet-inventum-gf500hld
Met het grillrekje maak je eenvoudig twee lagen in je airfryer.

Eigen chips maken

Een leuke tip is een pak tortilla’s te kopen en de tortilla’s in driehoeken te snijden zodat ze lijken op Dorito’s of nachochips. Vervolgens doe je de driehoeken in een schaal en besprenkel je deze met wat arachideolie. Daarbij doe je wat kruiden, bijvoorbeeld wat zout, peper, paprikapoeder en uienpoeder. Dit mengel stop je vervolgens in je Inventum airfryer en binnen een paar minuten heb je je eigen krokante chips. Het is echt super lekker en makkelijk om te maken.

chips-maken-airfryer-nachos

zelf-chips-maken-airfryer-nachos

Gevulde paprika’s

FrituurGezond.nl heet niets voor niets zo, dus ik ben meer van de wat gezondere gerechten die ik klaar maak in de airfryer. Vandaar dat ik gevulde rode paprika’s gemaakt heb. De paprika’s zijn doormidden gesneden en gevuld met een groentenmix. Bovenop heb ik een plakjes kaas gelegd, zodat ik ook kon testen hoe de kaas gegratineerd wordt. In de ruimte frituurmand was er ruimte genoeg om vier helften van de paprika’s neer te leggen. Binnen 10 minuten op 180 graden was het gerechtje klaar. De paprika’s heerlijk zacht en het velletje liet al wat los. En de kaas mooi krokant gesmolten. Het was een prima bijgerechtje.

gevulde-paprika's-inventum-gf500hld

Kipspiesjes

Bij de Inventum GF500HLD ontvang je ook een grillrekje met vier spiesjes. Deze heb ik natuurlijk ook getest. Het grillrekje kun je gebruiken om de vier spiesjes aan te hangen. Maar je kunt het rekje ook gebruiken om twee lagen te creëren in je airfryer. Hierdoor kun je bijvoorbeeld onderin aardappeltjes airfryen en op het grillrekje kun je groenten grillen of een stuk vlees bakken. Ik ging dit keer voor kipspiesjes met kleine tomaatjes. Ik gebruikte hiervoor gemarineerde kiphaasjes die ik in blokjes heb gesneden. De kip en de tomaat rijg je vervolgens eenvoudig aan de scherpe spiesjes. Aan het uiteinde van de spies zit een oogje die je weer aan het rekje kunt haken.

grillrekje-spiesjes-kip-tomaat-inventum-gf500hld

Ik adviseer je om het rekje dwars in de mand van de airfryer te plaatsen zodat de spiesjes als het waren van links naar rechts op het rekje rusten. De spiesjes zijn namelijk net iets te kort waardoor ze bij veel beweging naast het rekjes kunnen schieten. Dit gebeurde mij een aantal keer bij het openen van de pan.

kip-spiesjes-grillrekje-inventum-airfryer

Het resultaat was heerlijk malse kip met een beetje een krokant laagje. De tomaatjes waren als het ware gepoft, het velletje zat al iets los maar de tomaatjes waren niet leeggelopen. Al met al een smaakvol spiesje. Qua hoeveelheid is het geschikt voor één tot twee personen omdat de spiesjes niet heel groot zijn.

Afbakbroodjes

Een airfryer vind ik ook erg handig om broodjes in af te bakken. Denk bijvoorbeeld aan broodjes voor de lunch, croissantjes voor bij het ontbijt of een focaccia brood voor bij de soep. Al dit soort deegwaren kun je prima afbakken met de Inventum. Het is dan dus niet nodig om helemaal je grote oven aan te zetten, dit kost veel meer tijd en energie.

afbakbroodjes-inventum-airfryer

Natuurlijk zal niet elk formaat brood in de airfryer passen. Zo had ik wat langwerpige Italiaanse broodjes, een soort dikke soepstengels, deze heb door de helft gesneden zodat deze in het mandje past. Wat ik zelf vaak doe is het brood eerst wat natmaken voordat ik het afbak. Let er trouwens wel op dat je brood niet te bruin wordt, omdat het grillelement vrij dicht boven het brood hangt. Stel dus liever de temperatuur iets lager in dan dat er vermeld staat op verpakking.


Schoonmaken en opbergen

Het is natuurlijk belangrijk dat je airfryer goed werkt, maar ik vind het ook belangrijk dat je de machine snel en makkelijk kunt schoonmaken. Ik ben namelijk van mening dat je dan de airfryer veel vaker zult gebruiken dan een airfryer die heel lastig is om schoon te maken. Gelukkig maak je de Inventum GF500HLD heel eenvoudig schoon. Zowel het frituurmandje en de pan maak je binnen een handomdraai schoon. Gewoon met een sopje en een zachte spons. Ik raad je aan om na elk gebruik de onderdelen te reinigen, zodat je airfryer lang netjes blijft.

airfryer-schoonmaken-inventum-gf500hld

Maak af en toe ook de binnenkant van de airfryer zelf schoon. Hier kunnen soms wat kruimeltjes of andere etensresten liggen. Gewoon een doekje er langs en klaar.


Conclusie: Mooie en ruime airfryer voor een betaalbare prijs

inventum-gf500hld-airfryer-thumb

De Inventum GF500HLD is een grote en mooi ogende airfryer met een capaciteit van 2 kilogram. Dit is de eerste XXL airfryer van Inventum met een digitaal display.

De digitale bediening moet je even onder de knie krijgen, maar het meeste wijst voor zich. De frituurmand heeft een royale inhoud die geschikt is voor het airfryen van grotere hoeveelheden, ideaal dus voor gezinnen. Je kunt de airfryer voor allerlei gerechten gebruiken. Het is dus niet alleen een vervanger van je frituurpan, maar je kunt er ook vlees- en groentegerechten in airfryen.

Een paar kleine minpuntjes zijn dat de pan wat strak bevestigd zit in de airfryer, hierdoor is het bedienen van de airfryer met één hand wat lastig. Maar het zorgt er wel voor dat de pan niet zomaar uit je airfryer glijdt. Daarnaast is het piepsignaal en de ventilator wat luidt, dus voor open keukens is de airfryer vrij aanwezig wanneer deze aan staat.

De voordelen vind ik dat zowel de pan en de frituurmand eenvoudig zijn om te reinigen. Daarnaast heeft de frituurmand een ruime inhoud zodat je bijvoorbeeld gemakkelijk vier gevulde paprika’s kunt airfryen. Erg leuk is het dat de airfryer geleverd wordt met een grillrekje inclusief spiesjes, zodat je al gelijk allerlei leuke gerechten kunt maken.

Heb je een vraag of opmerking?

Bedankt voor het lezen van mijn Inventum GF500HLD review. Ik hoop dat je er wat aan hebt gehad. Wil je nog iets weten over deze Inventum airfryer? Laat het mij dan weten hieronder in de comments. Ik zal dan zo snel mogelijk reageren op je vraag.

Met dank aan Inventum

Heb je vragen of opmerking over deze airfryer? Laat het me weten hieronder in de reacties. En heb je wat aan deze review gehad en wil je de airfryer kopen? Bestel ‘m dan via de links van een van onderstaande betrouwbare webwinkels. Hierdoor ontvang ik een kleine commissie, bedankt.

Ik wil Inventum bedanken voor het opsturen van de Inventum GF500HLD. Inventum heeft mij gevraagd de airfryer onafhankelijk te testen en te reviewen. Dit is geen betaalde of gesponsorde review, het is wel zo dat ik de Inventum mag houden.

Bekijk de Prijs:

Bekijk Prijs
Bekijk Prijs
Bekijk Prijs
Bekijk Prijs

36 gedachten over “Inventum GF500HLD Review”

 1. Een domme vraag misschien, ik ben nog een leek met “airfryen”, maar zou het ook mogelijk zijn om vis te bereiden in een airfryer?
  Dat lijkt mij wel handig ivm het gespetter wat je hebt als je vis in een koekenpan bereidt.

  1. Hi Gerard, dat is juist een hele goede vraag. En jazeker, je kan vis klaarmaken in je airfryer. Zo heb maak ik regelmatig zalmmoten klaar. Maar lekkerbekjes, kabeljouwburgers en kibbeling zijn ook prima om lekker krokant te bakken in je airfryer.

 2. ik heb net contact opgenomen met Inventum betreft registratie 5 jaar garantie, echter dit geldt alleen voor nieuwe Airfryer modellen en niet GF350 & GF500,
  voor de rest ben ik blij met de Airfryer en voldoet aan de verwachtingen,
  deze model heeft 2 jaar standaard garantie. in het geval van defect kunnen contact opgenomen worden met 08004583688,
  Let wel op jen hebt ook inventum lucht systemen, en die moet je dan niet hebben he!!

 3. Ik vind deze airfryer helemaal top! Je review vind ik ook prima maar ik wil graag een opmerking plaatsen bij het volgende uit je review. Jij zegt;
  “Wat ik dan gelijk even moet melden is dat de aan-knop geen uit-knop is. Je kunt hiermee dus niet de airfryer uitschakelen, dat vind ik helaas wel wat verwarrend.”

  Ik zeg; Het is wel een Aan/Uit knop. Om het apparaat uit te schakelen houdt je deze toets wat langer ingedrukt.

 4. Airfryer 500 aangezet stop tmet code E!.
  Hierna stekker uit stopcontact om weer verder te gaan , geeft steeds E!.
  Kan hier niets over terug vinden.

  1. Beste Gerard, vervelend dat je die code krijgt. Ik kan het ook niet terugvinden. Ik neem aan dat je de airfryer nog maar pas hebt, ik zou daarom contact opnemen met Inventum. Dit staat er in de handleiding over garantie:
   2 jaar volledige fabrieksgarantie
   1. Op alle producten van Inventum krijg je als consument standaard 2 jaar volledige fabrieksgarantie. Binnen deze periode wordt
   een defect product of onderdeel altijd gratis omgeruild voor een nieuw exemplaar. Om aanspraak te maken op de 2 jaar
   volledige fabrieksgarantie, kun je teruggaan naar de winkel waar je het product hebt gekocht of contact opnemen met
   de consumentenservice van Inventum via het contactformulier op http://www.inventum.eu/service-aanvraag.
   2. De garantieperiode van 2 jaar begint te lopen op de datum van aankoop van het product.
   3. Voor het recht op garantie dien je een kopie van het originele aankoopbewijs te kunnen overleggen.
   4. De garantie geldt uitsluitend bij normaal huishoudelijk gebruik van de Inventum producten binnen Nederland.

 5. Goedendag, ik heb nu een Philips xl. Is deze inventum een goed alternatief? En kan iemand mij de maten van het mandje geven? Bvd mvg Ria

  1. Best Ria, het licht er aan wat je allemaal met je airfryer wilt bereiden. Maar voor de meeste ‘airfryer’ gerechten, zoals friet, snacks, gepaneerd vlees, visticks, gebakken aardappels is deze airfryer perfect. De maten heb ik nu even niet beschikbaar.

 6. Hoi hoi.
  Welke accessoires set moet ik nemen voor dit model. Ik zag van die complete sets.
  Zijn de accessoires van de philips xl ook passend in dit model

 7. Bedankt. Ze hebben alleen niet dit model in de lijst staan. In dat zoekbalkje met welk model heb je. Was wel iets makkelijker geweest.

 8. Snap er helemaal niks van, deze mooie pan aangeschaft. 2x getracht frietjes te bakken maar display valt continue uit na paar minuten, net alsof er een soort kortsluiting plaatsvindt met het opwarmen. Pan stopt op moment dat display wegvalt ook met draaien dusssssss mij frietjes worden nooit gaar. Wat doe ik verkeerd?

  1. Hi Willeke, klinkt als een defect in je airfryer. Ik adviseer je zsm contact op te nemen met de webwinkel waar je deze Inventum GF500HLD hebt aangeschaft. Vervelend, maar het komt vast en zeker goed!

 9. Leuke review met bruikbare tips. Na 6 jaar was de Philips XL defect. Omdat een airfryer zo goed bevalt moest er direct een nieuwe komen. Het prijs verschil met Philips was wel erg groot en Inventum is wat mij betreft een prima merk. De grote mand sprak ons ook wel aan. Die ziet er wat strakker uit als de Philips mand die best lastig schoon te maken is.
  De Inventum in de bijkeuken geplaatst en voor het eerst aangezet. Het display was vrijwel onleesbaar. Nu was het een zonnige dag maar met de Philips hadden we dit nooit. Met de rolgordijnen dicht was het iets beter maar nog wel turen. De eerste broodjes prima afgebakken maar ik hoop dat Inventum de display verlichting iets helderder maakt, dat zou een goede verbetering zijn.
  ’s Avonds is het display prima te lezen.

 10. Hallo, ik denk erover om voor het eerst een airfryer aan te gaan schaffen.
  Nu is mijn vraag of in deze echt 1,5 kg friet kan?
  En als het verse friet is, hoelang duurt het dan voor dat gaar is?
  Zou voorbakken hierin ook werken zodat de wachttijd tussen de baksels korter wordt?
  Want het gaat om 3 kg friet in totaal wat gebakken moet worden.
  Alvast bedankt!

  1. Goede vraag, mijn ervaring is dat het maximale laadvermogen nooit echt behaald kan worden als je goede bakresultaten wilt. Ik zou eerder zeggen dat deze airfryer ongeveer 1kg friet tegelijk kan airfryen. Verse friet zou ik zelf eerst voorkoken en drogen. Vervolgens wat arachideolie en afbakken in ongeveer 20-25 minuten.

   1. Bedankt voor het fijne antwoord! Het wordt nogal een klus zo.. In de oven werkt het ook niet echt en ik wil toch van de frietpan af.. Ik denk er nog even over na!

 11. Hallo. Waar kan ik assecoires voor deze airfryer kopen, zo als een bak die je er in kan zetten voor iets op de warmen

 12. Hoi, ik gebruik wel eens ovenfriet in de oven van mijn fornuis, maar vind dit in het algemeen toch minder en bovendien kost het erg veel stroom. Ik was daarom van plan om toch maar een friteuse aan te schaffen en heb dan een sterke voorkeur voor de mooie Inventum GF645F. Degelijk, eenvoudig, met een oliefiltersysteem, gemakkelijk schoon te maken en volgens reviews een uitstekend resultaat. Maar de olie gaat niet heel lang mee en moet regelmatig vervangen worden, wat geld kost. Ondanks de hogere aanschafprijs ging toen toch nadenken over een airfryer. Ik had dat nooit echt gedaan omdat ik ze duur vond en er zo weinig bekend was over de resultaten van verse, zelf gesneden friet. Of dat die meestal erg teleurstellend waren (bleke slappe friet). Wij eten al heel lang vegetarisch, bijna vegan. Hij zal dus vooral voor verse friet gebruikt worden en misschien ook groentes en vega/vegan snacks of vleesvervangers, afbakbroodjes, enz. De airfryers zijn in de loop der tijd waarschijnlijk sterk verbeterd. Dus mijn grootste dilemma is nu: welke moet ik nemen? Hij zal vooral voor 1 à 2 personen gebruikt worden. Omdat een wat grotere niet echt heel veel duurder is en wel meer mogelijkheden biedt als afbakbroodjes gaat mijn voorkeur hier toch naar uit. Dan kom je al snel bij de Philips XXL van euro 199, – of deze Inventum 500 van rond euro 87,- Maar ik lees ook over Nova, Domo en Ninja ( ik had nog nooit van dit laatste merk gehoord). Belangrijk zijn natuurlijk erg goede verse friet en andere vega gerechten, en verder degelijk en betrouwbaar. Kunt u een zinvol advies geven? Is de Philips ondanks de meer dan dubbele prijs een duidelijke voorkeur, of is deze Inventumk 500 ook prima? Of wellicht nog een ander merk, maar ik vermoed van niet. Wat m,ij verder nog wel twijfel bezorgd is de teflonlaag op de mandjes. Ik heb alle pannen met teflon speciaal weggedaan vanwege de schadelijke effecten en het na verloop van tijd loslaten van het metaal. Dat vind ik dus wel een groot nadeel van airfryers. Ik hoor graag van u.

   1. Pim, dankjewel voor de mooie site en de reviews. Ik heb dezelfde vraag als Joery. Zou je het antwoord dat je hem hebt gestuurd ook aan mij willen opsturen? Alvast hartelijk dank!

   2. Dankjewel, Erik. De Philips Airfryer XXL is een alleskunner, hiermee kun je elk airfryer gerecht maken die je wilt. Daarbij is de airfryer geschikt voor grotere hoeveelheden. De Inventum GF500HLD is een prima airfryer als vervanger van je frituurpan. Maar wil je graag grotere hoeveelheden maken of meer gaan koken met je airfryer dan adviseer ik je toch de Philips Airfryer XXL. Dit vanwege de airfryer accessoires en de unieke techniek die Philips gebruikt mbt luchtcirculatie en 2225 watt aan vermogen.

  1. hallo ikzou ook grag antwoord hebben opu vraag over de airfraiers ? wat is nu beter en makkelijker? inventum klein formaat of goot formaat , of gewoon hetelucht oven gebruiken of inventum frietpan

   1. Qua airfryers zou ik altijd voor het grotere model kiezen in combinatie met het hoogste wattage. Een hetelucht oven blijft ook handig in de keuken voor grotere ovenschalen, platen of hoeveelheden. En een frietpan, dat is een kwestie van smaak.

 13. Hoi ik heb net precies de zelfde airfryer gekocht,en echt het is voor mijn helemaal nieuw nog nooit zo iets gebruikt,maar ja ik las u berichten over recepten maar wat ik jammer vind bijvoorbeeld over de afbak broodjes hoe gaat dat ik doe ze natuurlijk in de mand maar op welke temperatuur of icoontje moet ik de Air frywr aandoen op friet ,vis ,steak (enzo)en net als de gevulde paprika op wat incoontje moet ik de airfryer doen en temperatuur dat soort dingen heel graag hulp daarbij bedankt

  1. Afbakbroodjes kun je afbakken op ongeveer 150-160 graden en dan 6-8 minuten. Houd in ieder geval kortere baktijd en lagere temperatuur aan dan van op de verpakking. Je kan hier het beste zo’n 20 procent vanaf halen.

 14. Ik lees en zie in meerdere reviews (ook op andere sites dus) over het tegelijk klaar maken van patat en vlees (bijvoorbeeld schnitzels) maar hoe kun je dan je patat opschudden tussendoor? Moet je zoals ik dus nu denk het rooster met vlees er dan uithalen? Lijkt me zeer lastig en tijdrovend als je 2-3 keer je patat wilt opschudden.
  Ik heb nu de XXL van Philips maar die begint met kuren en t schoonmaken vind ik een ramp. Wij maken er voornamelijk patat, snacks, de kant en klare ovenschotel in die aluminium bakjes waar je het in koopt, aardappelgratin en afbakbroodjes in. Verder af en toe een keer een appelgebak of saucijzenbroodje opwarmen.

  1. Hi Anna, toegegeven het is best lastig om meerdere soorten producten tegelijk in een airfryer te bereiden. Wat je kan proberen is een scheidingswandje voor je airfryer.

 15. Hallo
  Vandaag de Inventum voor het eerst getest. Prima frietjes, zelfs zonder opschudden! Moet nog leren wat dag betreft. Klein minpuntje… De pan leek tijdens het bakken niet 100% af te sluiten aan de linkerkant, waardoor er een klein beetje “stoom” uit de pan lekte uit de kier tussen pan en toestel. Geen groot probleem, maar vraag me af of dit normaal is…
  Super review trouwens!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven