Philips Premium Airfryer XXL HD9650/90 Review

philips-airfryer-xxl-review-header

Review van de Philips Airfryer XXL HD9650/90 Premium Collection

philips-airfryer-xxl-kip-en-friet

Ik heb de Philips Premium Airfryer XXL getest en gereviewd. Ik ben erg tevreden over deze grote airfryer van Philips. De bakresultaten zijn top en de machine ziet er mooi uit. Daarnaast zijn er veel handige accessoires beschikbaar. Lees hier mijn hele ervaring met de Airfryer XXL.

Update: Bekijk de Philips Premium Airfryer XXL met Smart Sensing

Belangrijkste specificaties (bron)
 • Laadvermogen: 1,4 kg / 7,3 liter
 • Vermogen: 2225 watt
 • Maximale temperatuur: 200 °C
 • Gewicht: 8,28 kg
 • Snoerlengte:  0,8 meter
 • Type: HD965x (digitaal) en HD963x (analoog)
 • Afmeting: 322 x 433 x 316 mm (l*b*h)

Bekijk de Prijs:

Bekijk Prijs
Bekijk Prijs
Bekijk Prijs
Bekijk Prijs
Bekijk Prijs

Update: Naamswijziging

De Philips Airfryer XXL HD9650/90 werd gelanceerd als een ‘Avance’ airfryer model. Maar met de lancering van de Philips Airfryer XXL HD9867/90 is de naamgeving veranderd. De naam ‘Avance’ is komen te vervallen en deze airfryer heet nu Philips Premium Airfryer XXL HD9650/90. In deze review zal je nog wel een paar keer ‘Avance’ lezen, want dat was op het moment van schrijven zijn originele typeaanduiding.

Voor- en nadelen van de Philips Airfryer XXL

Voordelen Airfryer XXL

 • Stevige en degelijke machine > Alles zit goed vast en er rammelt niks.
 • Voorverwarmen is niet meer nodig > Sneller het eten op tafel.
 • De onderkant van de airfryer wordt niet heet > Prettig voor je aanrecht.
 • Gaas uit het frituurmandje is uitneembaar > Makkelijker schoonmaken.
 • Vet wordt opgevangen in dubbele bodem >  Minder kans op rook en spetters.
 • Handig opbergvakje voor je kabel > Geen loshangende kabels meer.
 • Bekijk mijn video met voordelen

Nadelen Airfryer XXL

 • Nog niet echt XXL > De airfryer is slechts een halve liter ruimer dan de Airfryer XL.
 • Veel losse onderdelen > Dus wat meer tijd met schoonmaken.
 • Verbruikt veel energie met 2225 watt > Niet de meest zuinige airfryer.
 • Geen inkepingen aan de onderkant > Het oppakken en verplaatsen is wat lastig.
 • Veel verschillende versies en typenummers > Verwarrend welke je moet kiezen.
 • Te veel voorkeuze programma’s > Dit maakt de bediening onnodig ingewikkeld.

Let op, bovenstaande nadelen zijn op basis van mijn ervaring met andere airfryers. Zie het meer als verbeterpuntjes. Als dit jouw eerste airfryer is, dan zul je het waarschijnlijk niet eens als nadeel ervaren ;)

philips-airfryer-xxl-op-aanrecht

Wat zit er standaard in de doos?

philips-airfryer-xxl-doosAls je een Philips Airfryer XXL koopt krijg je standaard het volgende meegeleverd:

 • Philips Airfryer XXL (de Avance of de Viva)
 • Brochure (helaas geen handleiding) – Download hier de handleiding.
 • Receptenboekje met 30 recepten
 • Eventueel een accessoire (kies voor een voordeelpakket)

Unboxing van de Philips Airfryer XXL


Bouwkwaliteit en uiterlijk

Een mooie en degelijke airfryer

De Philips Airfryer XXL is zowel in de Avance als in de Viva variant een mooie airfryer om te zien. Eigenlijk maakt Philips momenteel de mooiste hete lucht friteuses die je kunt kopen, vind ik zelf. De airfryer is in glossy zwart te koop, maar de analoge Viva Airfryer XXL is ook leverbaar in een witte uitvoering, welke er erg stijlvol uitziet.

Ik heb zelf de zwarte Philips Avance Airfryer XXL en deze lijkt sterk op zijn voorganger, de Philips Avance Airfryer XL. Het eerste verschil dat opvalt is dat de XXL er wat strakker en moderner uitziet en dat het digitale display vergezeld wordt met een analoge draaiknop. Daarnaast is de afwerking van de XXL weer net wat mooier dan zijn voorganger. Zo is de bovenkant geheel vlak met een mooie matte afwerking en de machine staat met zijn rubberen voetjes lekker strak op het aanrecht. De uitschuifbare pan sluit netjes aan en het mechanisme om de pan uit te schuiven werkt soepel en solide.

De Airfryer XXL rammelt niet en er kraakt niets. Het voelt echt als een stevige airfryer. En zo ziet hij er ook uit. Het is zoals gezegd meer een verfijnde evolutie van zijn voorganger. De ronde vorm van de airfryer zelf wordt afgewisseld met strakke lijnen die terugkomen in het handvat, de pan en de bovenkant. Het symmetrisch ogende digitale display schijnt helder en de analoge draaiknop voelt degelijk aan en heeft een mooi metalen accent.

philips-airfryer-xl-vs-philips-airfryer-xxl
Zie het verschil tussen de Philips Airfryer XL en de Airfryer XXL

Wel groot maar niet lomp

Ondanks zijn naam ‘XXL’ is het niet een heel log bakbeest. Ja, de airfryer is groot, maar het is wel te overzien op je aanrecht. Hij neemt bijvoorbeeld niet veel meer ruimte in dan de kleinere Philips Airfryer XL. Wel is de XXL bijna een kilo zwaarder dan de XL.

Ik ben zelf niet een persoon die een airfryer permanent in de keuken heeft staan. Bij mij gaat de frituurpan na elk gebruik schoon de trapkast in. Wat me opvalt bij de Airfryer XXL is zijn gewicht. Het is een zware machine om te tillen, hij weegt namelijk 8 kilogram en dat is best een behoorlijk gewicht. En Philips heeft jammer genoeg geen rekening gehouden met het optillen van de airfryer. De machine beschikt namelijk niet over inkepingen aan de onderkant om zo de airfryer makkelijk op te kunnen pakken van het aanrecht. Je kunt dus niet met je vingers de onderkant grijpen, omdat de XXL haast vlak op het aanrecht staat. Zijn voorganger heeft wel deze inkepingen, helaas heeft Philips deze geschrapt uit het nieuwe design.

Video: Verschil tussen de Airfryer XXL en XL

Handig opbergvakje

Wat dan weer wel fijn is is de mogelijkheid om het snoer (van 80 cm lengte) op te kunnen bergen in het opbergvakje. Dit vakje bevindt zich aan de achterkant van de Philips Airfryer XXL. Het enige dat je hoeft te doen is het snoer oprollen en het vervolgens opbergen in het vakje. Het opbergen gaat vrij eenvoudig en zorgt ervoor dat je kabel niet los naast je airfryer hangt.

opbergvakje-philips-airfryer-xxl-snoer-kabel
De kabel berg je netjes op in het vakje.

De achterkant laat ook een rooster zien. Dit is de uitlaat van de airfryer waar de warme lucht naar buiten geblazen wordt. Het rooster heeft horizontale vinnen die schuin naar boven wijzen. Ik vind dit een groot voordeel omdat de lucht naar boven geblazen wordt en je dit kunt afzuigen met je afzuigkap. Sommige airfryers stoten de lucht recht naar achteren uit, maar dit kan resulteren op condensvorming op je muur.

De pan en het frituurmandje

In de binnenkant van de airfryer vinden we een uitneembare pan en het frituurmandje. Het mandje heeft een inhoud van 3,5 liter en een maximum laadvermogen van 1,4 kilogram. In vergelijking met de XL is dit 3 liter om 1,2 kilogram. Je kunt dus met gemak een zak friet bereiden in de Airfryer XXL.

De pan en het mandje haal je eenvoudig uit de airfryer door de lade te openen en de onderdelen uit de houder te pakken. De onderdelen rusten op een uitschuifbare arm. Zorg ervoor dat de airfryer in zijn geheel op een vlakke ondergrond staat. Want bij het uitschuiven van de lade kan de airfryer anders voorover kantelen. Let dus goed op dat je jouw airfryer niet over de rand van je aanrecht of een snijplank plaatst.

airfryer-xxl-frituurpan-en-frituurmandje

De uitneembare pan is voorzien van een stervormige bodem. Dit is de starfish waar Philips om bekend staat. Door deze speciale vorm in de bodem zou de hete lucht beter moeten circuleren in de pan, wat moet resulteren in goede bakresultaten. Het is zo dat de stervorm zeker voor meer luchtwerveling zorgt, maar ik ben er niet over uit of dit heel veel bijdraagt aan de bakresultaten. Ik heb airfryers van diverse merken en eigenlijk werken de meeste gewoon goed, met of zonder deze unieke ‘starfish’.

Dubbele bodem tegen vetspetters

Op de bodem in de pan vind je een dunne uitneembare laag, een soort dubbele bodem. Deze kunststof schijf vormt een dubbele laag in je pan waaronder vet en vocht weg kan vloeien. Dit voorkomt dat het vet gaat circuleren in je airfryer en dus kan opspatten, het resultaat is dan een rokende airfryer. Dit onderdeel voorkomt dat dus grotendeels.

airfryer-xxl-dubbele-bodem

Frituurmandje maakt makkelijker schoon dan de XL

Het frituurmandje heeft een stevig handvat, welke wel hol is van binnen. Het mandje is voorzien van een uitneembaar gaas. Dit gaas heeft een ruitpatroon en zit vast met twee klemmetjes in het frame van het mandje en zit goed genoeg bevestigd om er niet uit te vallen als je het mandje kiept.

uitneembaar-gaas-frituurmandje-xxl
Het gaas kun je uit het mandje halen.

Een veelgehoorde klacht bij de vorige Airfryer XL was dat het frituurmandje nogal lastig schoonmaakt. Philips denkt het met de Airfryer XXL opgelost te hebben door het gaas dus uitneembaar te maken. Ja, het maakt eenvoudiger schoon, maar toch ben ik er niet echt fan van. Ik vind het gebruik van gaas niet handig in een airfryer. Het is zo fijnmazig, er blijft hoe dan ook vuil in achter na verloop van tijd. Zeker als je naast friet en snacks ook andere gerechten gaat maken, zul je merken dat het echt lastig gaat worden om alle onderdelen schoon te maken en te houden.

Wat wel zo is, is dat het gaas nu in zijn geheel voorzien is van een antiaanbaklaag. Dit zorgt er natuurlijk wel voor de etensresten minder makkelijk zullen hechten tussen het gaas.

airfryer-xxl-verschil-airfryer-xl
Verschil tussen de Airfryer XXL en XL.

Wat wel zo is, is dat je vier losse onderdelen hebt om schoon te maken. Dat zijn de pan, de dubbele bodem, het mandje en het gaas. Zelf maak ik mijn airfryers na elk gebruik schoon met de hand. Ik stop de onderdelen dus niet in de vaatwasser, wat wel bij de Airfryer XXL zou moeten kunnen volgens Philips. Maar ik merk dus dat het afwassen van de pan, de dubbele bodem, het frituurmandje en het gaas meer tijd kost dan bij andere airfryers. Wat zou dan beter zijn? Dat is een frituurmandje dat uit één stuk bestaat zonder gaas maar met gaatjes.

dubbele-bodem-airfryer-xxl
Onderin de pan ligt een dubbele bodem voor het vet.

Al met al is de Philips Airfryer XXL een mooie airfryer om te zien. Of je nu de Viva variant of de duurdere Avance kiest. Maar er bevinden zich hier en daar nog wel wat kleine verbeterpunten om de airfryer nog gebruiksvriendelijker te maken.

Je kunt de onderdelen ook in de vaatwasser schoonmaken, maar daarover later meer in deze Airfryer XXL review.

Bediening en gebruiksgemak

Digitaal display met analoge draaiknop

De Philips Avance Airfryer XXL verschilt van de Philips Viva Airfryer XXL vanwege de bediening. De Avance (sinds 2020 bekend als ‘Premium’) combineert een digitaal display met een analoge draaiknop. Terwijl de Viva twee analoge knoppen heeft, een voor de tijd en de ander voor de temperatuur, lees meer over de verschillen. Het voordeel van de Avance XXL is dat deze er wat moderner uit ziet en meer functies biedt. Zo kun je de tijd en temperatuur makkelijker aflezen en je hebt als extra een warmhoud-functie. Het voordeel van de Viva XXL is dat deze eenvoudiger is om te bedienen en je hebt minder kans op een defect. Het wil namelijk wel eens voorkomen dat het digitale display defect raakt.

philips-avance-airfryer-xxl-vs-philips-viva-airfryer-xxl

Ik vervolg mijn verhaal verder op basis van de Avance Airfryer XXL, degene met het digitale display. Het display toont links de temperatuur (40 t/m 200 graden) en rechts het aantal minuten (t/m 60 minuten). Onder het display bevinden zich zes icoontjes die behoren tot het voorkeuze programma. Zowel links als rechts van het display zijn indrukbare knopjes geplaatst. Aan de linkerkant zijn dit de temperatuurknop en de warmhoudknop. Rechts kun je de knop voor de tijd, de knop voor het keuzemenu en de aan/uit knop vinden.

display-bediening-airfryer-xxl

De draaiknop

De analoge draaiknop zit mooi in het midden wat de symmetrie van het ontwerp ten goede komt. De stevige knop kun je naar links en naar rechts draaien om zo je airfryer in te stellen. In kleine verzetjes draai je de knop, dit voelt degelijk en gebruiksvriendelijk aan. Een subtiel geluidje laat je horen dat je instellingen wijzigt. De draaiknop is ook een drukknop, dus je kunt instellingen bevestigen en de airfryer activeren en stoppen. Ik betrap mijzelf er nog wel eens op dat ik de aan/uit knop gebruik om de airfryer te doen stoppen, maar je moet dus de analoge knop hiervoor gebruiken. Kwestie van gewenning.

De airfryer maakt niet veel herrie, in ieder geval niet meer dan andere modellen airfryers. Het is een zwaar zoemend en blazend geluid die niet heel overheersend is.

Handige voorkeuze programma’s?

Philips heeft ervoor gekozen om de Airfryer XXL van voorkeuze programma’s te voorzien. Waarschijnlijk om te benadrukken dat je de hetelucht friteuse niet alleen voor patat, frikandellen en kroketten kunt gebruiken. Maar juist ook voor vis, vlees, kip en groentegerechten.

voorkeuze-programma's-airfryer-xxl
De zes voorkeuze programma’s van de Airfryer XXL.

Zodra je de airfryer aanzet wordt de temperatuur van 180 graden getoond. Deze behoort bij het eerste programma, namelijk diepvries friet. Naast een programma voor diepvries snacks zijn er nog vijf keuzes. Dit zijn alle zes de programma’s:

 1. Diepvries snacks
 2. Kip
 3. Vlees
 4. Vis
 5. Taart / ovenschaal
 6. Manueel

Ik had graag gezien dat de Airfryer XXL standaard begint met de manuele instelling zodat je direct de tijd en temperatuur kunt instellen. Maar Philips heeft deze optie als laatst programma ingesteld. Ik vind het daarnaast wat vreemd en verwarrend dat er geen optie is voor groentegerechten.

Maar, wat is de meerwaarde van deze keuzeprogramma’s? Volgens mij niet erg veel. Het programma toont een aanbevolen temperatuur en dat is het volgens mij. Het is dus niet zo dat de kip-stand ervoor zorgt dat de airfryer in een speciale modus komt te staan voor de ultieme kip uit de airfryer. Of als je voor vis kiest dat de airfryer dan optimaal werkt specifiek voor vis.

Bediening had intuïtiever gekund

Eigenlijk maken de voorgeprogrammeerde programma’s de bediening van de Airfryer XXL een beetje ingewikkeld. Want, wat moet je nu doen als je groente wilt airfryen? Waar staat de ‘M’ voor? En hoe kom ik uit een keuzemenu als ik deze heb geselecteerd? Natuurlijk, daar heb je een handleiding voor. Maar ik vind dat de bediening eenvoudig genoeg moet zijn om de handleiding dicht te laten.

Om de bediening dus eenvoudig te houden had ik ervoor gekozen om alleen een tijd en temperatuur instelling te bieden, zonder het hele keuzeprogramma. Maar mogelijk dat jij de voorgeprogrammeerde programma’s wel erg handig vindt.

bediening-analoge-draaiknop-airfryer-xxl

Ik gebruik de airfryer altijd op de manuele stand. Het meeste dat ik airfry gaat op 180 graden of meer en de baktijd regel ik tijdens het bakken. Ik check regelmatig mijn gerecht door de pan te openen. Ik schud, als het nodig is, mijn gerecht wat op en doe de pan weer dicht. Ik herhaal dit net zolang totdat het klaar is. Bij het openen van de pan slaat de airfryer trouwens niet af.

Voorverwarmen is niet persé nodig

Het voordeel van de Philips Airfryer XXL is dat deze zo krachtig is, dat je de frituurpan niet hoeft voor te verwarmen. Bij de meeste airfryers is dat wel nodig, het duurt dan vaak zo’n 2 tot 3 minuten totdat de friteuse aan de 180 graden zit. Maar bij de XXL is voorverwarmen dus niet meer nodig. Je vult je mandje met het gerecht en je kan direct beginnen met airfryen.

Ga je nu bijvoorbeeld een biefstuk grillen in de airfryer, dan adviseer ik je wel om de airfryer eerst voor te verwarmen zodat je vlees direct in een hete pan terecht komt. Opvallend is dat de airfryer nauwelijks warm wordt aan de buitenkant. Alleen de achterkant bij de uitlaat is warm tot heet maar voor de rest kun je de machine overal aanraken, ook de onderkant wordt niet heet. Erg prettig voor je aanrecht, maar plaats voor de zekerheid een snijplank onder je airfryer om je aanrecht te beschermen.

krokante-kip-cordon-bleu-airfryer-xxl
Heb je ooit zo’n luchtige, krokante en niet vette kip cordon bleu gezien?

Bereiding en smaak

Super bakresultaten met de Airfryer XXL

Hoe zijn de bakresultaten uit de Philips Airfryer XXL? Wordt friet goed krokant? Worden kroketten bruin? En lukt het om een kip te bereiden? Ik kan je vertellen dat de Philips Airfryer XXL goede bakresultaten behaalt. Friet komt er mooi goudbruin uit, snacks smaken top en vlees en visgerechten komen ook prima uit de XXL. Ook groentes kun je perfect klaarmaken in de airfryer, eigenlijk als geen ander. Of wat dacht je van afbakbroodjes of een croissantje. Allemaal geen enkel probleem.

Alles wat je verwacht dat een airfryer moet kunnen, dat kan deze Airfryer XXL!

philips-airfryer-xxl-gerechten-baktijden

Gewoon dingen proberen!

Het is met airfryers altijd zo dat je niet bang moet zijn om verschillende producten van verschillende merken te testen. Soms zul je zien dat een kroket van het ene merk niet goed uit de airfryer komt, maar van het andere merk juist wel. Probeer dus dingen uit, dat maakt airfryer juist leuk.

Dit is echt de beste airfryer voor de thuiskok

De Philips Airfryer XXL is de beste airfryer als je een hetelucht friteuse zoekt waarmee je echt kunt koken. De Airfryer XXL kun je namelijk gebruiken om allerlei soorten gerechten te maken. Dat komt mede door de starfish, deze zorgt voor de unieke werveling van hetelucht in het frituurmandje en door het uitgebreide aanbod aan airfryer accessoires. Ik merk dat je hierdoor veel betere bakresultaten behaalt dan bij andere airfryers.

philips-airfryer-xxl-aardappels-groente-vlees
Een volledige maaltijd bereid in de Airfryer XXL (en super lekker!)

In het begin had ik dit niet door, omdat ik vooral meer standaard gerechtjes klaarmaakte. Denk bijvoorbeeld aan aardappelgerechtjes, zoals aardappelkrieltjes en friet. Of (vegetarisch) vlees of kip. In feite gaan dit soort ‘eenvoudige’ gerechten in de meeste hetelucht friteuses wel prima. Maar pas als je echt gaat koken, dan zie je pas hoe goed de Philips Airfryer XXL is.

Zoals ik al aangaf komt dit mede door de starfish en de accessoires. Door het gebruik van het juiste airfryer accessoire kun je in je Airfryer XXL vlees grillen, groentes poffen of vis stoven. Pas als je dit soort gerechten gaat maken besef je dat een airfryer veel meer is dan een alternatief voor je frituurpan. Dus wil je ook je frituurpan gebruiken als wokpan, koekenpan, stoofpan of oven? Dan moet je echt deze hebben!

philips-airfryer-xxl-gerechten-baktijden-2

Niet geschikt voor 5 personen

De Airfryer XXL wordt op internet aanbevolen voor ongeveer 5 personen. Maar ik schaal deze airfryer toch meer in voor 2-4 personen. Laat je niet teveel beïnvloeden door de term XXL, want ruimte voor een groot gezin dat biedt de Airfryer XXL niet. Je kunt bijvoorbeeld niet voor 5 personen friet en bijbehorende snacks tegelijk bereiden. Het hangt natuurlijk af van hoeveel er gegeten wordt, maar het is een illusie om te denken dat je met de Philips Airfryer XXL ruimte genoeg hebt om voor 5 personen avondeten op tafel te krijgen.

Dit ligt verder niet aan deze Philips Airfryer XXL. Eigenlijk is elke airfryer die momenteel te koop is (september 2018) te klein om voor een groot gezin eten op tafel te krijgen.

Schoonmaken en onderhoud

Het schoonmaken kan makkelijker

Het schoonmaken van de Philips Airfryer XXL is makkelijker dan dat van je oude frituurpan die werkt met frituurvet- of olie. Hoe eenvoudig maakt de Airfryer XXL dan schoon? Dat hangt een beetje af van wat je in de airfryer klaarmaakt en hoe vaak je de airfryer reinigt.

Als je de hetelucht friteuse alleen gebruikt voor friet, frikandellen en een kaassoufflé, dan zul je zien dat je pan niet echt vies wordt. Het schoonmaken is dan vrij snel gedaan. Maar ga je kip, vis of een groentegerecht maken? Dan wordt de pan en het mandje een stuk viezer, dus het schoonmaken wordt lastiger.

schoonmaken-vies-mandje-airfryer-xxl
Het gaas blijft een lastig onderdeel om schoon te maken en te houden.

Schoonmaken na elk gebruik is het advies

Ik zelf maak mijn airfryer schoon na elk gebruik. Eigenlijk zoals je ook doet met al je andere pannen. De Philips Airfryer XXL bevat vier onderdelen om schoon te maken. Ik heb het hierboven al eerder benoemd, maar het zijn dus de pan, de dubbele bodem, het frituurmandje en het gaasje. De pan zelf is snel schoon, omdat deze hoofdzakelijk uit ronde vormen bestaat. Maar het mandje, dat is nog wel een lastige, ondanks dat dit mandje een uitneembaar gaas heeft. Het gaas is bevat hele kleine ruitjes en het mandje heeft wat lastige hoekjes waar zich vuil gaan ophopen na verloop van tijd.

Ik adviseer om je pan en mandje even te laten weken met warm water en wat afwasmiddel. Dan kan alles lekker weken en heb je de airfryer sneller schoon. Hieronder zie je dat ik een fles gebruik om water in de airfryer te gieten, de stekker heb ik uit het stopcontact gehaald.

philips-airfryer-xxl-schoonmaken
Tip: voordat je gaat eten kun je alvast wat water in de pan gieten om het te laten weken.

In de vaatwasser of met de hand?

Je kunt toch ook de vaatwasser gebruiken? Jazeker, dat kan. Maar de onderdelen zijn best groot, dus je vaatwasser moet hier wel de ruimte voor hebben. Daarnaast kan de vaatwasser de onderdelen mogelijk aantasten, zoals de antiaanbaklaag. Ik ben meer voorstander van het met de hand afwassen van je airfryer. Maar het afwassen duurt wel wat langer dan ik gewend ben van andere merken airfryers die een wat eenvoudiger mandje hanteren.

Ach, het zijn maar kleinigheidjes hoor. Je wordt er vanzelf handig in. De Philips Airfryer XXL maakt sowieso veel sneller schoon dan je oude frituurpan die vol zit met frituurolie.

Rookt de Airfryer XXL?

Bij de Philips Airfryer XL gebeurde het wel eens dat de airfryer begon te walmen en te roken. Dat heb ik bij de Airfryer XXL (nog) niet gehad. En dat is denk ik te danken aan de dubbele bodem. Waar bij de oude XL vetspetters tegen het grillelement aan konden spatten, wordt het vet bij de XXL netjes opgevangen onder de dubbele bodem. Hierdoor blijft het vet op de bodem liggen en komt het niet tegen het grillelement aan wat dus resulteert in rook.

Conclusie: een aanrader!

philips-avance-airfryer-xxl-hd9650De Philips Airfryer XXL HD9650/90 is een hele goede airfryer van Philips. Het is in de meeste opzichten een verbetering van zijn voorganger. Ik had het mandje van de Airfryer XXL graag wat ruimer gezien in vergelijking van de XL. Ik zie de Philips Airfryer XXL meer als een XL 2.0. Veel meer extra ruimte voor je friet, bitterballen of andere gerechten biedt de XXL dus niet als je het vergelijkt met de XL. Maar toch, alle beetjes helpen.

Maar heb je momenteel een Philips Avance Airfryer XL, dan denk ik niet dat het veel zin heeft om de overstap te wagen naar deze Airfryer XXL. Dat is als je het puur doet voor de extra inhoud.

De Philips Avance Airfryer XXL maakt een mooie combinatie van een analoge bediening met digitaal display. Maar de voorkeuze programma’s hadden minder prominent aanwezig mogen zijn. De bakresultaten van de airfryer zijn uitstekend en het is prettig dat de je de airfryer niet hoeft voor te verwarmen. Ik vind de Airfryer XXL een aanrader, wil je wat geld besparen? Kijk dan naar de Viva Airrtyer XXL. Hierbij ontbreekt het digitale display, maar deze biedt echt niet veel meerwaarde.

Heb je een vraag of opmerking?

Bedankt voor het lezen van mijn Philips Airfryer XXL HD9650/90 review. Ik hoop dat je er wat aan hebt gehad. Ik probeer in mijn reviews zowel de goede als slechte punten te benoemen. Hierdoor kan het voorkomen dat ik wat negatief kan zijn over airfryers. Ondanks wat minpunten kan ik je de Philips Airfryer XXL blindelings kan aanraden. Heb je nog een vraag, opmerking of tip? Laat het me hieronder weten in de reacties.

Met dank aan Philips en Expert.nl

Ik wil graag Philips en Michel van Expert.nl bedanken voor het beschikbaar stellen van de Philips Premium Airfryer XXL HD9650/90. Ondanks dat ik het product gesponsord heb gekregen wil ik benadrukken dat ik 100% mijn mening heb gegeven over de airfryer.

Door op de webshop link te klikken en je Airfryer XXL te kopen help je mij aan een kleine commissie. Dankjewel alvast, maar voel je niet verplicht. Happy airfrying!

Bekijk de Prijs:

Bekijk Prijs
Bekijk Prijs
Bekijk Prijs
Bekijk Prijs
Bekijk Prijs

11 gedachten over “Philips Premium Airfryer XXL HD9650/90 Review”

 1. Goededag,

  Wij zijn net verhuist en hebben nog geen oven of airfryer. Wij zitten eraan te denken om alleen een airfryer te kopen en geen oven.
  Wat voor airfryer is voor ons dan handig?

  Wij eten graag pizza (diepvries). Past dat makkelijk in een airfryer?

  Met vriendelijke groet,
  Mark & Caitlin

  1. Hi Mark en Caitlin. Gefeliciteerd met jullie verhuizing. Ik heb laatst een pizza in de airfryer geprobeert, maar helaas is dit geen succes. Want de pizza past er net niet goed in. Eigenlijk zou je beide apparaten in huis moeten hebben, ik vind zowel een oven als een airfryer onmisbaar. Misschien niet helemaal het antwoord waarop je gehoopt hebt. Wellicht kun je een combi-magnetron/oven aanschaffen en daarbij bijvoorbeeld een Princess Digital Family Aerofryer, deze airfryer is de helft goedkoper dan de Airfryer XXL, maar het is zeker een goede airfryer. Daarbij is de inhoud ook ruimer. Succes!

  1. Hi Anna, de XXL heeft een wat grotere inhoud. Maar de bereidingstijd is nagenoeg hetzelfde hoor is mijn ervaring. Niets om je zorgen over te maken.

 2. Ik heb de airfryer in huis en ben er erg blij mee. Alleen lees ik nu dat mensen zeggen dat het moeilijk aan de bovenkant schoon te maken is. Deze is natuurlijk na=iet uitneembaar maar er komen wel spetters en vet etc. op. Ik lees mensen die aangeven dat hun eerdere airfryer daardoor kapot gegaan is. Hoe ga jij daar mee om?

  1. Hi Annemieke, ik zou me er niet teveel zorgen over maken. Waar je op kunt letten is het volgende. De binnenkant van de airfryer heeft een ventilator en een grillelement. Deze kunnen inderdaad vies worden door spetters van bijvoorbeeld vet, saus of ander vocht. Voor elke airfryer geldt dat dit onderdeel lastig is om schoon te maken. Wat je kunt doen is je airfryer op zijn kop zetten op een handdoek en de aangekoekte spetters rustig weghalen met bijvoorbeeld een vochtige microvezel doek of een sponsje. Om etensresten aan het grillelement te verminderen adviseer ik verder om de airfryer nooit te vol te doen zodat je product niet tegen het element aankomt. Let ook op met vettige producten, zoals hamburgers want deze spetteren snel. Dek bijvoorbeeld vet eten af met een spatdeksel. Maar nogmaals, maak je niet teveel zorgen. Geniet vooral van het airfryen!

 3. Een kleinigheidje: bij “belangrijkste specificaties” geef je een snoerlengte van 80 cm. Verderop noem je een snoerlengte van +/- 1 meter . Ik neem aan dat die 1 meter klopt (die vind ik ook elders), maar misschien goed om het even te veranderen? Voor mij is die extra 20 cm namelijk precies wat ik nodig heb om de airfryer onder de afzuigkap te kunnen plaatsen. En dus eigenlijk de belangrijkste reden om de XXL te kiezen ipv de XL (we zoeken een vervanger voor de XL die we sinds 2015 in gebruik hebben).

 4. Ik heb er sinds 6 maanden een XXL en ben tevreden over het bakresultaat. De machine moet nu helaas retour omdat de voorkant is kromgetrokken. Plastic was krom trekt. Daardoor sluit de bak niet meer en werkt de machine niet meer. Hij verwarmd dan niet meer. Een bekend probleem bij Philips ook als je google even gebruikt. Ongelofelijk dat Philips dit product zo durft te verkopen voor deze prijs. Ik verwacht dit bij een goedkope machine, maar niet bij een Philips waar je de hoofdprijs voor hebt betaald. Nooit weer voor mij.

 5. Hoi Pim,

  Allereerst mijn complimenten voor jouw reviews: eerlijk, open en transparant! Super! Helaas kom ik nog niet helemaal uit de typenummers.. het blijft een beetje lastig dus vandaar dit berichtje. Graag zou ik de Philips Airfryer XXL HD9650/90 willen aanschaffen maar dan wel met wat extra accessoires. Sowieso een ‘gaasmandje’ en ‘bakmandje’. Maar is het ook mogelijk om de airfryer aan te schaffen met nog wat meer accessoires ipv de accessoires los te kopen? Misschien is een overzicht handig? Alvast bedankt voor de moeite! (Als je er een linkje bij doet, dan wil ik hem graag via jouw site bestellen zodat ik ook wat terug kan doen voor jou :) groetjes!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven