Q&A: Wat is het verschil tussen de Philips Airfryer Avance HD9650/90 en de Viva HD9630/90

verschil-philips-airfryer-avance-viva-xxl

Elke week ontvang ik vragen over airfryers. En de beste en leukste vragen beantwoord ik hier op mijn blog. Zo heb jij er ook wat aan. Deze week gaat de vraag over het verschil tussen de Philips Airfryer Avance XXL en de Philips Airfryer Viva XXL. Ik kreeg twee mailtjes, een van David en een van Johan met de vraag wat nu het verschil is tussen deze twee XXL airfryers van Philips.

David vraagt:

Beste Pim wat is het verschil tussen de Airfryer Avance HD9650/90 en de Viva HD9630/90 van Philips?

Johan vraagt:

Wat is het verschil tussen de Philips Airfryer Avance xxl en Viva xxl, behalve dat Viva analoog is. Zit er veel verschil in dit product?

Vergelijk de verschillen

Vergelijk en bekijk de verschillen tussen de Philips Viva Airfryer XXL en de Philips Avance Airfryer XXL.

Verschil Avance en Viva

Bedankt voor jullie vraag over de Philips Airfryer XXL, David en Johan. En het is een goede vraag, want wat is nu precies het verschil tussen een Avance airfryer en een Viva airfryer. Want Philips gebruikt deze namen heel vaak bij haar producten en niet alleen bij hetelucht friteuses. Zo heb je ook dit onderscheid in Philips blenders, Philips soepmakers en Philips keukenmachines.

Wat is Avance

Een Avance serie van Philips bevat de meest geavanceerde lijn van het product. Dit is in regel vaak de duurste variant maar ook de meest uitgebreide en geavanceerde versie van het apparaat. Wil je dus het beste wat Philips te bieden heeft? Kies dan voor de Avance. Maar hier hangt wel een hoger prijskaartje aan.  Ben je echt een hobby kok of de keuken prins of prinses thuis? Dan kan een Avance product van Philips jouw hart sneller doen kloppen. Jij begrijpt het nut van de extra features (waar je dus extra voor betaald) en je weet van jezelf dat je al deze features gaat gebruiken en dit het geld dus dubbel en dwars waard is.

Wat is Viva

Wil je graag een goed Philips product, maar hoef je niet persé het beste van het beste met alle toeters en bellen? Dan is de Viva serie wat voor jou. Viva bevat hoge kwaliteit Philips apparatuur maar zal niet het meest geavanceerd zijn. Soms zijn de Viva producten wat kleiner, soms bevatten ze wat minder features maar vrijwel altijd zijn ze goedkoper dan het Avance model (van dezelfde serie). Een Viva uitvoering is perfect voor degene die zoekt naar een goed product zonder de hoofdprijs te hoeven te betalen.

Verschil tussen Philips Airfryer Avance XXL en Viva XXL

Oke, we snappen nu het verschil tussen Avance en Viva. Maar hoe zit het nu met de Philips Airfryer XXL? Hieronder heb ik ze naast elkaar gezet. Zie je het verschil? De Philips Airfryer Avance XXL HD9650/90 heeft een digitaal display met instelknop. De Philips Airfryer Viva HD9630/90 heeft twee analoge knoppen om de tijd en temperatuur mee in te stellen.

Het verschil tussen deze airfryers zit ‘m dus in de bediening. Voor de rest zijn de Philips Airfryer XXL hetzelfde qua techniek, afmetingen en prestaties. Ze beschikken alle twee over:

 • Laadvermogen: 1,4 kilogram
 • Vermogen: 2225 watt
 • Temparatuur: 200 ° C
 • Techniek: Twin TurboStar Rapid Air-technologie

philips-avance-airfryer-xxl-vs-philips-viva-airfryer-xxl

Links de Avance en rechts de Viva Airfryer XXL

De Avance duurder dan de Viva

Momenteel is de Philips Airfryer Avance XXL ongeveer 50 euro duurder dan de Philips Airfryer Viva XXL. Het digitale display met de extra functies kosten je dus een paar tientjes meer. Is dat het je waard?

Waarom kiezen voor de Philips Airfryer Avance XXL?

philips-avance-airfryer-xxl-hd9650Deze variant heeft het digitale display. Hierop kun je tegelijk de ingestelde tijd en de temperatuur aflezen. De tijd en temperatuur stel je in met de draaiknop, dit werkt een stuk prettiger dan de tiptoetsen van zijn kleinere voorganger de Airfryer XL. De draaiknop kun je indrukken om je instelling te bevestigen. Het display toont hoe lang het nog duurt voordat je gerecht klaar is. En met de speciale warmhoudknop kun je je gerecht tot 30 minuten lang warm houden. De airfryer zal dan af en toe het verwarmingselement en de ventilator aan zetten. Deze functie is niet aanwezig op de Viva XXL.

Tip: Lees mijn airfryer xxl review.

Voordelen

 • Digitaal display ziet er mooi uit
 • Precies instellen van tijd en temperatuur
 • Warmhoudfunctie

Nadelen

 • Duurder
 • Kans op defect is groter
Bekijk en vergelijk de Philips Airfryer Avance XXL

Philips Airfryer Avance XXL –  HD9650/90
Bekijk bij Bol.com | Coolblue | fonQ

Waarom kiezen voor de Philips Airfryer Viva XXL?

philips-viva-airfryer-xxl-hd9630Voor wat minder geld koop je de eenvoudigere Philips Airfryer Viva XXL. Deze stel je heel simpel in met twee analoge knoppen. Op de bovenkant zit een ronde knop voor de temperatuur. En voorop de Airfryer XXL zit een ronde draaiknop voor de tijd. Deze stel je tot maximaal 60 minuten in. Verder heeft deze Viva Airfryer XXL geen extra functies, toetsers of fratsen. Het doet gewoon wat ie moet doen en dat is airfryen.

Bekijk handleiding van de Philips Viva Airfryer XXL

Voordelen

 • Super simpel om in te stellen.
 • Geen vette vingers op een digitaal display.
 • Geschikt voor mensen die geen ingewikkelde machine willen.

Nadelen

 • Het oogt wat ouderwetser
 • Geen extra functies zoals de warmhoudknop
 • Minder precies tijd en temperatuur instellen
Bekijk en vergelijk de Philips Airfryer Viva XXL

Philips Airfryer Viva XXL – HD9630/90 of HD9630/20
Bekijk bij Bol.com | Coolblue | fonQ

Welke Philips Airfryer XXL zou ik kiezen?

Ik zou zelf voor de Philips Airfryer Avance XXL HD9650 kiezen met het digitale display. Ik vind het prettig om op het display zowel de tijd en temperatuur tegelijk af te kunnen lezen. En ik vind het fijner om de tijd en temperatuur precies in te kunnen stellen. Met analoge knoppen is het toch wat minder precies allemaal en dan vooral de knop voor de tijd. Deze knop werkt namelijk als een soort kookwekker. Ik vind het vrij lastig om een analoge knop precies in te stellen op de minuut nauwkeurig.

Bekijk handleiding van de Philips Avance Airfryer XXL

Overige tips Philips Airfryer XXL tips

Video’s over de Philips Airfryer XXL

Consumentenbond

Philips

Vragen over airfryers?

Heb je een vraag over airfryers? Weet je niet welke je moet kopen? Of wil je weten wat het verschil is tussen twee merken? Stel je vraag dan aan mij en ik help je graag.

Stel je vraag

Over de auteur

3 gedachten over “Q&A: Wat is het verschil tussen de Philips Airfryer Avance HD9650/90 en de Viva HD9630/90”

 1. Ik zou zelf voor de Philips Airfryer Avance XXL HD9630 kiezen met het digitale display.

  Volgens mij bedoel je de HD9650 :-)

 2. Het blijft lastig kiezen! Ik sta nu voor de keuze welke! Een vriend van mij heeft de digitale versie! Niets dan problemen met het display! De Viva vind ik eigenlijk net wat te simpel! Jammer dat er geen tussenmodel is. Het nadeel van de tijd of temp. instellen op de Viva zie ik eigenlijk niet. Op een gewone frituurpan moet je het ook zelf inschatten hoelang tijd en de temperatuur. Bij een gewone frituurpan kan wel +/- 10° schommelen denk ik.
  Ik zie me genoodzaakt om nog eens een andere review te lezen tussen deze twee airfryers want ik kom er niet uit.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven