Beste Airfryer Snacks

Welke kroket, frikandel of kaassoufflé werkt het beste?

De meeste mensen kopen een heteluchtfriteuse als vervanger voor een oude frituurpan. De airfryer wordt dus gebruikt voor het bereiden van frietjes en snacks zoals kroketten, frikandellen en kaassoufflés. Maar welke snacks werken het beste voor in de airfryer?

Recepten en Airfryer Tips?
Volg mij op Facebook

Snelle antwoord: Het beste resultaat behaal ik met oven snacks. Dus bijvoorbeeld oven kroketten, oven bitterballen of oven frikandellen. Voor friet adviseer ik je de ‘verse frites’ uit het koelschap van je supermarkt.

Welke diepvriessnacks vind ik het beste werken in de Airfryer?

Ik test voor mijn site sinds 2015 allerlei soorten airfryers en in al die jaren heb ik diverse merken en soorten snacks getest. Van Mora tot Beckers en van Kwekkeboom tot van Dobben. Ook de huismerken heb ik gechecked, van bijvoorbeeld Albert Heijn en Jumbo.

Tip: Welke Mora snacks komen het beste uit de airfryer? Bekijk het hier op Mora.nl.

friet-frikandel-philips-essential-airfryer-xl

Ik ben erachter gekomen dat lang niet elke snack goed werkt in de airfryer. Een gewone bleke kroket uit de diepvries komt ook bleek, wit en slapjes uit de airfryer. En bij sommige merken scheurt een frikandel helemaal open tijdens het airfryen om vervolgens te verschrompelen op je bord. Of wat dacht je van een leeglopende kaassouflé? Ja, het ware zware tijden het testen (grapje).

Super tip: Voor het beste resultaat vul je de airfryermand niet te vol met snacks. Zorg dat de hetelucht goed langs je kroket, bitterbal of frikandel kan stromen.

beste-airfryer-snacks-diepvries-supermarkt

Meest gestelde vragen (in het kort)

 1. Kunnen alle snacks in de airfryer? Ja, maar voor sommige heb je wel de ovenvariant nodig. Zoals voor kroketten.
 2. Kunnen gewone snacks in de airfryer? Ja, maar het verschilt per merk snack, per airfryer en per baktijd hoe goed dit uitpakt. Voor gepaneerde snacks, zoals kroketten, adviseer ik je de oven variant.
 3. Kan een kroket in de airfryer? Ja, maar om te voorkomen dat deze openbarst adviseer ik je een oven of airfryer variant te gebruiken.
 4. Kan een frikandel in de airfryer? Ja, maar een gewone frikandel zal heel opgeblazen worden in de airfryer en vervolgens ineen schrompelen op je bord. Beste is dus een oven variant.
 5. Kan een kaassoufle in de airfryer? Ja, het je kan gewone diepvries variant gebruiken. Maar voor het beste resultaat zou ik de oven of airfryer kaassouflé gebruiken.
 6. Kunnen bitterballen in de airfryer? Ja, maar net als bij de kroket kies je het beste voor een oven of speciale airfryer variant. Bekijk tips voor bereiding bitterballen in de airfryer.

Vraag & antwoord

Met welke snacks behaal jij de beste resultaten? Laat het me weten hieronder in de reacties, ik ben benieuwd.

oven-en-airfryer-snacks

Laten we nog een paar veel gestelde vragen doornemen. Daar gaan we:

Q: Hoe lang moet [jouw snack] in de airfryer?

A: Elke snack is anders en elke airfryer presteert anders. Dus hoe lang jouw snack in jouw airfryer moet? Dat zou ik dus niet kunnen benoemen hier op deze pagina. Mijn tips zijn:

 • Houd de bereidingstijd op de verpakking aan ter indicatie.
 • Vul je airfryermandje niet te vol met snacks.
 • Verwarm je airfryer eerst voor.
 • Stel je airfryer niet te hoog in qua temperatuur om barstende snacks te voorkomen.
 • Check regelmatig je snacks maar houd je mandje niet te lang geopend.
 • Laat de snacks even tot rust komen na het airfryen.

Q: Moet je persé speciale airfryer snacks kopen?

A: Sinds dat de airfryer op de markt is hebben diverse merken allerlei ‘speciale’ airfryer snacks en friet op de markt gebracht. Is het aan te raden om juist voor deze varianten te kiezen?

Ik zou zeggen, probeer eerst het gewone alternatief of een oven variant. Mocht dit niet bevallen dan kun je altijd nog naar de airfryer versie proberen. Maar zoals je merkt in de supermarkt, zijn deze airfryer producten een stuk duurder.

gewone-snacks-in-airfryer-of-niet

Dus eerst even de goedkopere producten testen. Ik raad je wel aan om bij kroketten, bitterballen en bamischijven te kiezen voor een voorgebruinde versie. Dus kies hier niet voor een witte, bleke diepvries variant. Want deze komen niet bruin uit je airfryer.

Q: Kunnen oven snacks in de airfryer?

A: Jazeker, oven snacks kun je gewoon gebruiken in de airfryer. En je zal zien dat in de meeste gevallen de oven variant het beste uit je hetelucht friteuse komt in vergelijking met een de gewone diepvries variant.

Bovendien is de oven snack vaak goedkoper dan de airfryer snack variant.

Q: Kunnen gewone snacks in de airfryer?

A: Sommige snacks wel, zoals de kipnuggets. Maar een gewone diepvries kroket is geen succes uit de airfryer.

Veel mensen vragen altijd rond of iets wel of niet goed gaat in de airfryer. Mijn antwoord is dan altijd: “Probeer het gewoon uit”.

Wat maakt het nou uit als je snack een keertje faalt. Dan probeer je de volgende keer gewoon weer een ander merk. En zo is het.

Q: Kun je snacks en friet tegelijk airfryen?

A: Wil je frietjes en snacks tegelijk airfryen? Sommige mensen vinden dit lastig. Ze bereiden eerst de frietjes en vervolgens airfryen ze de snacks.

Dat betekent dat aan tafel eerst de friet gegeten wordt en op het einde pas een kroket, frikandel of kaassouflé. Er zijn mensen die graag in etappes hun bord leeg eten, maar de meeste mensen houden van een beetje variatie. Dus een paar frietjes, een hapje van de kroket en vervolgens stiekem een stukje afsnijden van de frikandel die bij je buurman naast je op het bord ligt.

philips-airfryer-xxl-scheidingswandje-tussenwandje-voedselscheider

Je kan gewoon je patat en snacks tegelijk airfryen. Mits je wel een beetje een ruime airfryer hebt. Maak gebruik van een scheidingswandje die je in je airfryermandje kunt plaatsen. Zo kun je links je frietjes airfryen en rechts je diepvries snacks, of andersom natuurlijk.


Tips voor friet en snacks

De meeste mensen gebruiken een airfryer vooral als vervanger voor de oude frituurpan. Dat betekent op z’n tijd een lekker patatje met een frikandel, kaassoufflé of kroket. Lees en bekijk hieronder mijn tips:

Succes met airfryen en geniet van het snacken!

Scroll naar boven