Airfryer kaassoufflé bakken – De Ultieme Gids

philips-airfryer-kaassouffle-bereidingstijd-gids

Bereidingstijd kaassoufflé in Philips Airfryer

Ben jij een kaasliefhebber? Dan houd je vast ook van een kaassoufflé op z’n tijd. En kaassoufflés kun je uitstekend bereiden in je Philips Airfryer.

Op deze pagina vertel ik je hoe je jouw Philips Airfryer moet instellen, qua temperatuur en tijd. En ik laat je zien hoe een kaassoufflé er uit ziet als je deze hebt gemaakt in een Airfryer. Ik kan je alvast verklappen, deze komt er goud en krokant uit met een smeuïge binnenkant.


airfryer-kaassoufflé-tijd-instellen-8-minuten-op-180-graden-temperatuur
Stel je Airfryer in op 180 graden.

Kaassoufflés in de Airfryer instellingen: tijd en temperatuur

Laten we gelijk de bereidingstijd bekijken voor de ultieme Airfryer kaassoufflé.

bevroren-kaassouffles

Kaassoufflé in de Airfryer instellingen:

  1. Verwarm je Airfryer voor op 180 graden
  2. Stop je bevroren kaassoufflé in de Airfryer
  3. Stel de tijd in op 8 minuten
  4. Even de tafel dekken?
  5. Ping, je kaassoufflé is klaar!

Jawel, zo makkelijk is het om een kaassoufflé te maken in je Airfryer. Ik heb de kaassoufflé trouwens bereid in de Philips Avance Airfryer XL.

diepvries-kaassoufflé-markant-airfryer

Hieronder behandel ik een paar veelgestelde vragen over het frituren van een kaassoufflé in de Airfryer.

Welke kaassoufflé kopen voor in de Airfryer?

Wat werkt beter? Een oven kaassoufflé van Mora of Kwekkeboom? Of kun je beter een ouderwetse diepvries kaassoufflé Airfryen?

Ik zou zeggen, koop gewoon een diepvries kaassoufflé. Ik heb een goedkope verpakking kaassouflés gekocht bij de Vomar van het merk Markant voor € 1,15. Er zitten zes kaassoufflés in de verpakking. En deze werken prima!

Je hoeft dus echt geen dure oven producten te kopen. Dat scheelt weer!

goudbruine-kaassouffle-uit-de-philips-airfryer

Worden kaassoufflés krokant in de Airfryer?

Jazeker. Na 8 minuten op 180 graden heb je mooie goudbruine kaassoufflés met een smeuïge binnenkant. De kaas is helemaal gesmolten en goed heet. De buitenkant van de kaassoufflé is mooi krokant. Het enige dat opvalt is dat je geen vette vingers krijgt bij het eten van de kaassoufflé. Dat blijft toch wel een groot voordeel van de Airfryer.

Recepten en Airfryer Tips?
Volg mij op Facebook

Hoeveel calorieën zitten er in een Airfryer kaassouflé?

Op de verpakking van de Markant kaassoufflés kunnen we teruglezen dat een bereide kaassoufflé 240 kcal bevat. Maar als je goed leest, gaat het om een ‘bereide’ kaassoufflé. Dat betekent dus een gefrituurde soufflé in de frituurolie. Aangezien wij natuurlijk een Philips Airfryer gebruiken met hetelucht zal een kaassoufflé minder calorieën bevatten. Laten we het houden op 200 tot 220 kcal per portie.

airfryer-kaassouffle-calorieën

Blijft er vet over in de pan na het airfryen van een kaassoufflé?

Nee, het enige dat ik aantrof in de binnenpan van de Airfryer waren een paar kruimeltjes. Dus geen vet. Dat maakt het schoonmaken van je Airfryer super makkelijk. Meer dan een vochtig stuk keukenpapier had ik niet nodig.

hap-uit-krokant-kaassoufflé-philips-airfryer-avance-xl

Waar moet je verder nog op letten?

Houd je kaassoufflé wel even in de gaten na zo’n zes minuten. Het kan gebeuren dat je kaassoufflé open gaat en de kaas uit het deeg loopt zo je pan in. Dat gebeurde bij mij bij allebei de kaassoufflés. Oeps ;-) Maar ik was er nog op tijd bij. Het geeft in ieder geval wel aan dat de kaassoufflé goed gaar, heet en crispy is.

Meer inspiratie & airfryer recepten

Met een airfryer kun je meer dan alleen snacks en frites bakken. Laat je daarom lekker inspireren met allerlei leuke, gezonde en snelle recepten. Bekijk al mijn airfryer recepten pagina's:

Tips voor airfryer friet en snacks

De meeste mensen gebruiken een airfryer vooral als vervanger voor de oude frituurpan. Dat betekent op z’n tijd een lekker patatje met een frikandel, kaassoufflé of kroket. Lees en bekijk hieronder mijn tips:

2 gedachten over “Airfryer kaassoufflé bakken – De Ultieme Gids”

  1. Net een kaassoufle gemaakt op 180 graden, 8 minuten uit de airfryer. Kaassoufle was bleek en slap en niet gaar. Jammer dit.

    1. Vervelend dat het voor jou niet gewerkt heeft. Baktijden verschillen erg per type product en per airfryer. Ik denk dat jouw airfryer het beste ingesteld kan worden op 180 graden (voorverwarmen) en dan 12 minuten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven