14x Airfryer Recepten met Vlees

airfryer-recepten-met-vlees-header

Vlees Braden in de Airfryer
Laat je Lekker Inspireren

Vlees kun je uitstekend bereiden in je airfryer. Zelf pak ik nauwelijks meer mijn koekenpan of grillpan uit de kast, het meeste vlees maak ik met mijn airfryers. Denk bijvoorbeeld aan gehaktballen, rundervinken, boomstammetjes, varkenschnitzels of andere gerechten met rundvlees of varkensvlees.

Deze pagina bevat verschillende recepten voor gerechten met varkensvlees, rundvlees of lamsvlees. Ben je op zoek naar lekkere airfryer gerechten met kip? Bekijk dan mijn pagina met airfryer kip recepten.

Recepten en Airfryer Tips?
Volg mij op Facebook

Tip: Bekijk de beste Airfryer Kookboeken!

“Gepaneerd vlees is echt ideaal om heerlijk krokant te bakken met je airfryer.”
Pim, FrituurGezond.nl


 14x Recepten met Vlees 

Gevulde Kruidige Varkensrollade
Recept: Philips.nl

Gevulde-Kruidige-Varkensrollade

Braad een mooie rollade van een stuk varkensfricandeau. Deze rollade is gevuld met een mengsel van knoflook, chilipoeder, kaneel, komijn, peper en zout. Je rolt de fricandeau op en braad deze voor 40 minuten op 180 graden.


Biefstuk Teriyaki Met Aardappel
Recept: Philips.nl

Biefstuk-Teriyaki-Met-Aardappel

Dit is een makkelijk eenpansgerecht met biefstuk, groenten en aardappel egels. De biefstuk snijd je in reepjes en je maakt een groentenmix van peultjes, champignons en ui. Samen met aardappeltjes is dit een heerlijk gerechtje.


Lamsvlees met Verse Munt en Honing
Recept: Philips.nl

Lamsvlees-met-Verse-Munt-en-Honing

We gaan een feestelijke lamskroon bakken van een lamsrack. Het lamsvlees marineer je met een pesto van munt, knoflook, olie en honing. Binnen 15 minuten is het lamsvlees mooi gaar gebakken op 200 graden in je airfryer.


Varkenshaas met Paddenstoelrozetten
Recept: Philips.nl

Varkenshaas-met-Paddenstoelrozetten

Een volledige maaltijd met varkenshaas, pompoen, aardappelrozetten, bospaddenstoelen en meiknol. Voor dit recept heb je het meerlaagsrekje nodig, dus het advies is om een Philips Airfryer XXL te gebruiken.


Gegrillde Varkenhaas met Groenten
Recept: Philips.nl

Gegrillde-Varkenhaas-met-Groenten

Een maaltijd met groenten, aardappelen en vlees kun prima maken in de airfryer. We gebruiken diepvries sperziebonen, 4 kruimige aardappelen en twee varkenshaasjes. Binnen een half uur bereid in de airfryer.


Hollandse Karbonade met Mosterd
Recept: Eetnieuws.nl

Hollande-Karbonade-met-Mosterd

In de winter is het lekker om een steviger stukje vlees te eten. In dit recept maken we twee schouderkarbonades klaar met mosterd in de airfryer op 180 graden voor 8 minuten. Super simpel en lekker.


Runder Shaslicks met Groente
Recept: Airfryerkookboek.nl

Runder-Shaslicks-met-Groente

Het is erg leuk om spiesjes te maken in je airfryer. Dat kan met satéprikkers of met metalen spiesen. In dit recept maak je sappige spiesjes met biefstuk met sojasaus, champignons, rode ui en groene paprika.


Gevulde Paprika’s met Gehakt
Recept: Uitpaulineskeuken.nl

Vier-Gevulde-Paprika’s-met-Gehakt

Het is makkelijk, snel en het hele gezin vindt dit lekker. Dit kleurrijke recept bestaat uit vier paprika’s die gevuld worden met rundergehakt, maïs, kidneybonen, tomatenpuree, knoflook, uit en kruiden.


Biefstuk Bakken in de Airfryer
Recept: Kookfans.nl

Biefstuk-Bakken-in-de-Airfryer

Een biefstuk bakken in de airfryer? Ja het is mogelijk. Dit recept legt je uit hoe je 400 gram Ribeye van 2 cm kunt bakken (of grillen) met je airfryer. Je bakt de steak op 200 graden per kant 3 minuten.


Gehaktballen uit de Airfryer
Recept: Ah.nl

Gehaktballen-uit-de-Airfryer

Een gemakkelijk gerecht voor vier eigen gemaakte gehaktballen uit de aifryer. Het gehakt meng je met wit brood, melk, ui, vadouvan, peper en zout. Braad de gehaktballen op 190 graden voor ongeveer 5 minuten, daarna 10 minuten op 16 graden.


Gehaktbrood Met Paprika En Ui
Recept: Eetnieuws.nl

Gehaktbrood-Met-Paprika-En-Ui

Een meatloaf is een Engels gerecht die je uitstekend kunt maken met je hetelucht friteuse. In dit recept gaat onder andere vers gehakt, paprika en ui. Het geheime ingrediënt is ras el hanout, een Arabische kruidenmix.


Côte de Boeuf à la Grand-mère
Recept: Philips.nl

Côte-de-Boeuf-à-la-Grand-mère

Wist je dat Côte de Boeuf als een van de lekkerste stukjes vlees wordt beschouwd? Met dit recept maak je 500 gram vlees klaar samen met een heerlijke Grand-mère-aardappelschotel. Een zeer mooie recept is dit.


Gyrosschotel met Tzatziki
Recept: Philips.nl

Griekse-Gyrosschotel-met-Tzatziki

Persoonlijk ben ik gek op Grieks eten, waaronder Gyros. In dit recept maak je jouw eigen varkensgyros met je airfryer. Zelf zou ik er nog wat frietjes aan toevoegen en natuurlijk een paar pita broodjes.


Beef Wellington
Recept: Philips.nl

Beef-Wellington

Met de kerstdagen staat de Beef Wellington bij veel mensen op het kerstmenu. Maak deze klassieker nu in je airfryer. Dit recept is voor 6 porties en bestaat uit 700 gram ossenhaas gewikkeld in een brooddeeg.


Meer over vlees uit de airfryer

Als er één reden is waarom ik nooit meer zonder airfryer zou kunnen, dan is het wel het bakken van vlees. En dan heb ik het niet zo zeer over luxe vlees, zoals steak, varkensrollade of een runderhaas. Maar meer over het vlees dat je doordeweeks eet. Denk bijvoorbeeld aan eigen gedraaide gehaktballen uit de airfryer, kipblokjes voor door de nasi, gyros, chipolataworstjes, shoarmareepjes, hamburgers, boomstammetjes, rundervinken, braadworsten, schnitzels, kip cordon bleu en ander gepaneerd vlees. Eigenlijk het voorverpakte vlees dat je in het koelschap van de supermarkt vind of natuurlijk bij je favoriete slager.

krokante-kip-cordon-bleu-airfryer-xxl
Heb je ooit zo’n luchtige, krokante en niet vette kip cordon bleu gezien?

Toen ik nog geen airfryer had thuis, bakte ik deze vleesproducten in de koekenpan. En heb daar eigenlijk altijd een hekel aan gehad. Het spettert, het stinkt en het is een gedoe om alle kanten van je vlees gelijkmatig te garen. En het is altijd weer de vraag of de binnenkant goed gaar is. Je bent er eigenlijk altijd veel tijd aan kwijt, want je moet het vlees constant in de gaten houden. En gepaneerd vlees werd bij mij nooit mooi krokant in de koekenpan. Mijn gepaneerde varkensschnitzels kwamen altijd slap en haast zompig uit de pan. Of nog erger, aangebrand.

Dankzij de hete lucht wordt gepaneerd vlees super krokant en dat zonder braadboter!

Maar toen ik mijn vlees in de airfryer ging bakken was ik echt blij verrast. Het komt er altijd super goed uit. En dan vooral gepaneerde vleesproducten, die worden super krokant. Het mooiste is dat je nooit geen braadboter of olie nodig hebt om het vlees te bakken, dat scheelt dus een hoop vet en calorieën. Maar het is ook fijn dat je vlees egaal gegaard wordt en van binnen goed warm.

Het is gewoon geen gedoe meer om bijvoorbeeld twee boomstammetjes te braden. Ik zet mijn airfryer op 180 graden en ik bak het vlees in ongeveer 10-12 minuten gaar. In de tussentijd kan ik mijn bekommeren over de rest van het avondeten.

Vraag en antwoord

Kun je biefstuk bakken in de airfryer?

Ik doe heel veel vlees in de airfryer, bijna elke dag. Maar ik maak niet al mijn vlees klaar in de airfryer. Want heel eerlijk, een mooie biefstuk is mij nooit echt goed gelukt om te bereiden in de hetelucht friteuse. De buitenkant is dan nog wat grijs en de binnenkant is al te ver doorgeslagen. Het liefste bak ik een dikke biefstuk gewoon in de grillpan met een klont roomboter. Maar biefstukpuntjes of biefstukreepjes kun je wel goed bereiden in de airfryer, bijvoorbeeld met het grillpan accessoire.

Kun je vlees opwarmen in de airfryer?

Ja, je kunt al gebakken vlees opwarmen met je airfryer. Net zoals je dat zou doen in bijvoorbeeld een oven of een pan. Let erop dat je het vlees alleen maar hoeft te verwarmen en dat bijvoorbeeld een stand van 180 graden dan te hoog is. Let er ook op dat vlees verder gaat garen, het opwarmen van een biefstuk zal bijvoorbeeld resulteren in taaier vlees.

Kun je vlees ontdooien in de airfryer?

Ik raad af om vlees te ontdooien met een airfryer, oven of magnetron. Het is beter om het vlees op een rustige manier te ontdooien, bijvoorbeeld in de koelkast. Doordat je het vlees rustig laat ontdooien voorkom je dat het vlees taai, halfgegaard of gestrest wordt.

Kunnen vlees en aardappelen tegelijk gebakken worden?

Ja, maar het is wel belangrijk dat je het vlees gescheiden houdt van je aardappelen. Zo voorkom je dat je aardappelen onder de jus van het vlees komt te zitten. Het beste kun je dus een scheidingswandje gebruiken voor je airfryer of een rekje. Bekijk hier airfryer accessoires die je kunt gebruiken voor jouw hetelucht friteuse.

vegetarisch-vlees-friet-inventum-gf500hld
Met het grillrekje maak je eenvoudig twee lagen in je airfryer.

Wat zijn de nadelen van vlees uit de airfryer?

Allereerst is het belangrijk dat je vlees goed de ruimte heeft om te garen in de airfryer. Het heeft dus geen zin om je frituurmand vol te doen met braadworsten, want dan krijg je ongelijkmatige garing en het vlees wordt niet mooi egaal gebruind. Dus je moet er eigenlijk altijd voor zorgen dat je vlees niet te veel op elkaar ligt.

Een tweede nadeel vind ik dat als je vlees maakt met daarnaast bijvoorbeeld frietjes, dat dan je frietjes onder de vleessappen komen te zitten. Dat gebeurt helemaal als je bijvoorbeeld gemarineerd vlees koopt. De friet is nog wel lekker hoor, maar door het vlees kan de patat wat bruinig worden.

Een derde nadeel vind ik dat heel vet vlees kan zorgen voor een rokende airfryer. Het vet in het vlees gaat smelten tijdens het airfryen. En dit vloeibare vet gaat als kleine druppeltjes rondwervelen in de frituurmand door de hetelucht circulatie. Deze druppeltjes spatten dan overal tegen aan en dus ook tegen je ventilator en tegen het verwarmingselement. Wanneer het element wordt geraakt dan verbrand het vet en dit resulteert in rook. Via de luchtuitlaat zal de rook als een blauwe walm ontsnappen uit je airfryer. Dit geeft een hoop stank en het kan ook voor wat lichte paniek zorgen. Het beste is daarom om je airfryer dicht bij je afzuigkap te plaatsen. Maar eigenlijk is het beter om te voorkomen dat je heel vet vlees bereid. Let trouwens ook op vlees dat in de marinade zit waarin suikers zitten van bijvoorbeeld honing of een oosterse woksaus. De suikers kunnen gaan karamelliseren en dit zal resulteren in rook.

Welke baktijd voor vlees?

Je moet dus een beetje ervaring opdoen met het airfryen van vlees. Na verloop van tijd weet je welk vlees je goed kunt bakken in je airfryer en je weet dan ook snel wat de juiste baktijd en temperatuur moet zijn voor het vlees.

De juiste baktijd verschilt heel erg per type vlees, maar ook welke airfryer je hebt. Je zal merken dat de baktijd die iemand aanraadt, voor bijvoorbeeld gehaktballen, anders is dan bij jouw airfryer. Dat komt omdat jouw airfryer een andere inhoud heeft en mogelijk een hoger of lager vermogen.

Je kunt de baktijd en temperatuurinstellingen wel als indicatie gebruiken. Maar beter is het wanneer je ook een beetje op gevoel je vlees bakt in de airfryer. Net zoals je het vlees zou bakken in de koekenpan of grillpan. Daarom moet je dus regelmatig even kijken in de frituurmand hoe je vlees eruit ziet en je kunt eventueel een vleesthermometer gebruiken om de kerntemperatuur van het vlees te meten, zodat je zeker weet dat je vlees uit de airfryer mooi gaar is en klaar is om opgesmikkeld te worden.

Tips voor het airfryen van vlees

Meer inspiratie & airfryer recepten

Met een airfryer kun je meer dan alleen snacks en frites bakken. Laat je daarom lekker inspireren met allerlei leuke, gezonde en snelle recepten. Bekijk al mijn airfryer recepten pagina's:

Tips voor airfryer friet en snacks

De meeste mensen gebruiken een airfryer vooral als vervanger voor de oude frituurpan. Dat betekent op z’n tijd een lekker patatje met een frikandel, kaassoufflé of kroket. Lees en bekijk hieronder mijn tips:


Jouw favoriete recept?

Wat is jouw favoriete airfryer recept voor vlees? Laat het hieronder in de reacties achter. Ik ben erg benieuwd en misschien kan ik jouw recept ook op deze pagina plaatsen.

3 gedachten over “14x Airfryer Recepten met Vlees”

  1. Biefstuk in de airfryer. 500 gr totaal max heb gemerkt de dikte tussen 1 a 2 cm is belangrijker dan het gewicht. Minimaal 1 uur voor bereiden op kamertemperatuur laten komen. Droogdeppen, en met kwastje aan beide zijden insmeren met olijfolie. Vervolgens kruiden met bijvoorbeeld peper, zout en knoflook.
    Airfryer voorverwarmen op 180 graden dan 4 min bij 180 graden bakken. Hierna tempnaar 100 graden en weer 4 min. Dan is de steak mediumrare. 5 meestal medium en 6 done

    1. Nog vergeten. Na het bakken in de aluminiumfolie verpakken en 2 minuten wachten dan verdelen de sappen zich over het vlees en is het echt top

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven