Braadworst uit de Airfryer

airfryer-braadworst-header

Hoe bak je een braadworst in de airfryer? Bekijk mijn tips hoelang je braadworsten moet bakken in de airfryer en natuurlijk op welke temperatuur. Met je airfryer maak je heerlijke braadworsten klaar. Check mijn tips en advies op FrituurGezond.

Recepten en Airfryer Tips?
Volg mij op Facebook

Snelle antwoord: Bak de (ontdooide) braadworst in je airfryer op 180 graden en 12 minuten. Het is niet nodig om de airfryer voor te verwarmen.

Baktijd voor braadworsten uit de airfryer

Je kan in de airfryer elke braadworst bakken. Dat kunnen (verse) braadworsten met rundvlees, varkensvlees, kippenvlees zijn. Of zelfs vegetarische braadworsten, het maakt niet uit.

Sinds ik mijn airfryers gebruik merk ik dat ik nog maar zelden de koekenpan gebruik. Voorheen bakte ik mijn vlees, dus ook braadworsten, in de koekenpan met een laagje boter. Maar in de airfryer is dat helemaal niet nodig. Gewoon de braadworsten in de mand en gaan met die banaan, of uh worst.

Hieronder de baktijd voor een standaard braadworst die je bij de supermarkt kunt kopen in het koelschap.

runderbraadworst-supermarkt-airfryer

Braadworst: Baktijd en temperatuur

  • Voorverwarmen is niet nodig.
  • Toevoegen van olie is ook niet nodig.
  • Plaats de braadworst(en) in de mand van de airfryer en zorg dat ze niet tegen- of op elkaar liggen.
  • Stel de timer in op 12 minuten. Voor dikke worsten is het beter om 14-15 minuten aan te houden.
  • Keer de braadworst halverwege een keertje om.
  • Bak de braadworst mooi bruin en gaar.

Recepten en Airfryer Tips?
Volg mij op Facebook

Waarop letten bij het airfryen van braadworsten?

  1. Haal de worst een half uurtje voor de bereiding uit de koelkast zodat het vlees wat op temperatuur kan komen.
  2. Bij dikkere worsten is het noodzakelijk dat je de baktijd wat verhoogt. Een dikke worst raad ik aan te bakken op 14-15 minuten.
  3. Haal met een tang de worst uit de airfryermand. Door het airfryen komt er veel vet uit de worst, dit verzamelt zich op de bodem van de pan en dat wil je niet op je bord krijgen.
  4. Heb je bevroren braadworsten? Laat deze dan eerst ontdooien.

braadworst-bakken-in-de-airfryer

Vraag en antwoord:

Moet je de airfryer voorverwarmen?

Het hoeft niet perse. Wil je graag de worst lekker sissend in de pan hebben? Dan kun je het beste de hetelucht friteuse voor 3 minuutjes voorverwarmen op 180 graden.

Heb je een accessoire nodig?

Nee hoor, je kunt de worst gewoon bakken in het standaard mandje van jouw airfryer. Maar je kunt de braadworsten ook grillen op een grillplaatje of bakken op een grillroostertje.

airfryer-grillrooster-accessoire-braadworsten

Wat doen met het vet?

Ja, daar schrik je misschien van. Want na het aifryen van de braadworsten zul je zien dat er een flinke laag vet onderin de pan is komen te liggen. Maar wat doe je daarmee?

braadworst-airfryer-vet-pan

Giet het niet weg in de gootsteen, want dit vet kan je afvoer verstoppen. Beter is het om het vet op te deppen met keukenrol. Leg gewoon wat keukenrol op de bodem van de pan en laat het papier het vet intrekken. Na het eten gooi je het keukenpapier gewoon weg in de prullenbak.

airfryer-vet-uit-pan-keukenrol

Recepten en Airfryer Tips?
Volg mij op Facebook

Braadworst recepten en inspiratie voor de airfryer

Zoek je meer inspiratie voor de lekkerste airfryer recepten met braadworst? Ik heb hieronder een paar leuke (culinaire) recepten voor jou om te proberen:

Tips van Pim

Braadworsten zijn echte smaakmakers en daarom ideaal om te gebruiken in eenpansgerechten. Snijd de braadworst in plakjes (dat kan rauw zijn of al gegaard) en voeg dit toe aan je traybake recept. De kruidige worst zorgt voor een heerlijke smaak aan je gerecht.

Videorecept: Aardappelen, groente en worst

Een andere tip is om een meerlaagsrekje of grillrekje te gebruiken. Zo kun je onderop bijvoorbeeld groente airfryen en bovenop kun je de braadworsten leggen om te bakken. Zo heb je snel en makkelijk een volledige maaltijd op tafel. Ik heb dit een keer gedaan samen met de Philips Chef. We maakte toen een waar AVG-’tje in de airfryer, een maaltijd dus met aardappelen, groente en vlees. In dit geval waren het braadworsten van half-om-half gehakt.

In de video kun je zien dat de worst gebakken wordt op 180 graden voor 15 minuten. Dat heeft te maken dat het wat dikkere worsten zijn.

Recepten en Airfryer Tips?
Volg mij op Facebook

Eetsmakelijk!

Bekijk lekkere airfryer recepten met vlees of bekijk hier meer airfryer recepten. Check hier de beste airfryer kookboeken. Laat je lekker inspireren!

Scroll naar boven