Oliebollen opwarmen in de airfryer

Airfryer-oliebollen-opwarmen-header

Een airfryer is echt het meest perfecte apparaat om oliebollen mee op te warmen. Ze worden heerlijk krokant van buiten en lekker warm van binnen. Ze smaken eigenlijk net zo lekker als vers van de oliebollenkraam. Dus vergeet de magnetron, de airfryer gaat deze taak voorgoed overnemen. Hoe het moet? Dat lees je op FrituurGezond.

Ik wens je een fijne jaarwisseling toe, want deze pagina wordt het meeste bekeken op 31 december!

Recepten en Airfryer Tips?
Volg mij op Facebook

Snelle antwoord: Doe de oliebollen in de mand van je airfryer. Voorverwarmen is niet nodig. Stel de temperatuur in op 150 graden en verwarm de oliebollen voor 5-6 minuten. Werkt ook voor appelflappen.

Baktijd voor oliebollen opwarmen in de airfryer

oliebollen-opwarmen-airfryer-baktijd

Of je nu zelf oliebollen hebt gebakken, of oliebollen hebt gehaald bij de bakker of oliebollenkraam. Met een airfryer blaas je er letterlijk weer nieuw leven in.

Want ik weet niet hoe het bij jou zit. Maar als ik oliebollen ga halen, dan haal ik altijd té veel oliebollen. Het liefst ga ik voor de oliebollen met krentjes, de zogeheten krentenbollen. Maar ik noem het gewoon altijd een oliebol.

Tijdens oudjaarsavond kun je de oliebollen weer lekker krokant en warm maken in je airfryer. Maar ook op nieuwjaarsdag zijn oude oliebolletjes nog heerlijk om het nieuwe jaar mee te beginnen

Want na de jaarwisseling wordt je op nieuwjaarsdag wakker. Het is altijd wat druilerig weer, het is stil en de feestelijke decembermaand is voorbij. De goede voornemens staan voor de deur. Want we gaan met z’n allen weer gezond doen toch?

Toch?

Not! Want er is niks lekkerder dan die saaie nieuwjaarsdag te beginnen met een vette oliebol. Wat nou nieuwjaarsduik? Ik ga gewoon aan de oliebollen hoor. Ga maar lekker de koude zee in, ik zit in mijn warme badjas aan de oliebol.

Maar wat je dus absoluut niet moet doen is oliebollen opwarmen in de magnetron. Dat is wel zo’n armoe. Doe jij dat? Dan worden het echt van die slappe stuiterballen die vanbinnen zo heet zijn als kolkende lava. Dan begin je het nieuwe jaar gelijk met blaren in je mond. En het is niet eens lekker ook.

Nee, wat je moet doen is gewoon even je airfryertje uit de kast pakken. Je doet wat oliebollen in het mandje en je hebt binnen een paar minuten kakelverse oliebolletjes om de dag goed mee te beginnen.

Zo verwarm je de oliebollen:

  • Doe de oliebollen in de airfryer.
  • Stel de airfryer in op 150 graden en 5-6 minuten.
  • Dat is alles… ja misschien nog wat soeierpuiker erbij? Ja, poedersuiker inderdaad.
  • Eetsmakelijk!

Heb je nou appelflappen, of heel chique appelbeignets. Dan kun je dezelfde baktijd aanhouden als voor de oliebol.

Geef toe, die oliebollen smaken toch gewoon weer als nieuw? Alsof ze net uit het vet gekomen zijn.

Recepten en Airfryer Tips?
Volg mij op Facebook

Waarop letten bij het airfryen van oliebollen?

  1. Doe ze niet in de magnetron maar in de airfryer.
  2. Als je op nieuwjaarsbezoek bent bij familie of vrienden, neem dan je airfryer mee. Want mensen doen altijd oude oliebollen in de magnetron en dat is gewoon echt niet om te eten.
  3. Het beste is om je oliebollen niet al te voorzien van poedersuiker. Doe de poedersuiker pas op de oliebol nadat je deze hebt opgewarmd. De man of vrouw van de oliebollenkraam moet dus ook niet een schep poedersuiker in je zak met verse oliebollen gooien.

Vraag en antwoord:

Kun je ook appelflappen opwarmen in de airfryer?

Appelflappen kun je ook uitstekend opwarmen in de airfryer. Of noem jij het misschien appelbeignets?

Je kunt dezelfde instelling aanhouden. Dus 150 graden en 5-6 minuten. Je kunt prima de oliebolletjes en appelflappen tegelijk airfryen.

Kun je ook oliebollen maken in de airfryer?

Oliebollen zijn nou net van die dingen die je gewoon hoort te bakken in frituurvet. Dat kun je eigenlijk niet nabootsen in een airfryer. Wat je wel kunt maken zijn airbollen. Ook lekker, maar toch anders dan een traditionele oliebol.

oliebollen-mix-cupcakes-philips-airfryer-xxl
Handig, die cupcake vormpjes.

Wat zijn krentenbollen?

Inderdaad, dat is ook altijd mijn reactie als mensen oliebollen met krenten ineens een krentenbol gaan noemen. Oliebollen zijn bollen die in de olie worden gebakken. Dan zijn krentenbollen ineens bollen die in krenten worden gebakken? Een oliebol is gewoon een oliebol, met of zonder krenten (of rozijnen).

Recepten en Airfryer Tips?
Volg mij op Facebook


Ook lekker, oliebollen met likeur!

Weet je wat echt heel lekker is? Een oliebol met cointreau. Verwarm de oliebol in je airfryer. Snijd de oliebol vervolgens door de helft. Overgiet de binnenkant nu met een rijkelijke scheut cointreau. Top het af met wat poedersuiker, doe er een schep vanille ijs bij en geniet. Als dat geen goed begin is van het nieuwe jaar?

Videorecept: Airbollen bakken met de Philips Chef

In deze video laat Martin Senders, de Philips Chef, zien hoe je oliebollen bakt in de airfryer. Hij noemt het zelf ‘airbollen’.

Videorecept: Gezonde Oliebollen

In deze video laat Martin Senders, de Philips Chef, zien hoe je gezonde oliebollen bakt in de airfryer samen met Coolblue.

Recepten en Airfryer Tips?
Volg mij op Facebook

Eetsmakelijk!

Bekijk meer airfryer recepten. Check hier de beste airfryer kookboeken. Laat je lekker inspireren!

Scroll naar boven