Oliebollen uit de airfryer (recept)

oliebollen-uit-de-airfryer-recept

Hoe maak je oliebollen in de airfryer? Helemaal niet moeilijk. In dit recept gaan we oliebollen maken met de Philips Airfryer XXL met standaard oliebollenmix van Koopmans. Verder heb je cupcakevormpjes nodig en natuurlijk een airfryer.

Recepten en Airfryer Tips?
Volg mij op Facebook

Bekijk de video

In de onderstaande video laat ik je zien hoe ik de oliebollen maak in mijn Philips Airfryer XXL.

Benodigdheden:

  • Pak oliebollenmix (Koopmans)
  • Water
  • Gewelde krenten of rozijnen
  • Appeltje
  • Cupcakevormpjes
  • Airfryer

Recept & bereiding

Voor de oliebollen maak ik een wat steviger beslag dus ik voeg wat minder water toe. Op de verpakking staat 500 gram oliebollenmix en 500ml water, ik heb hier 400 ml water van gemaakt.

Bij het beslag doe ik gewelde krenten (of rozijnen) en ik snipper een appeltje voor de frisheid – je kunt er bijvoorbeeld ook wat citroenrasp door doen.

Het beslag laat ik 45 minuten rijzen en vervolgens vul ik ingevette cupcake vormpjes met het beslag, bij mij was het beslag best plakkerig dus het is even een beetje aanpoten.

De vormpjes plaats ik in de airfryer en deze zet ik op 10 minuten 180 graden. Na 10 minuten keer ik de oliebollen om in de vormpjes zodat ook de onderkant bruin en krokant wordt. Dan zet ik de airfryer weer aan op 180 graden voor 10 minuten.

oliebollen-mix-cupcakes-philips-airfryer-xxl
Handig, die cupcake vormpjes.

Na een totale bereidingstijd van 20 minuten zijn de oliebollen of airbollen uit de airfryer klaar. Ze zijn mooi goudbruin, smeuïg van binnen en niet vet. Echt een aanrader en leuk om eens te proberen. Het voordeel is ook dat je huis niet gaat stinken naar frituurolie.

Met de rest van het beslag hebben we oliebollencake gemaakt met een cakeblik. Dit is gemaakt in de hetelucht oven. Na vergelijking vinden we de oliebollen wel lekkerder dan de cake, de oliebollen zijn wat luchtiger en krokanter.

airfryer-oliebollen
Airfryer oliebollen.

TIP: Je kunt met een airfryer perfect je oliebollen weer opwarmen. Dat kan overigens ook met normale oliebollen of appelflappen. Ze smaken dan eigenlijk net zo lekker als bij de kraam vandaan en het is veel beter dan opwarmen in de magnetron, daar worden ze klef en zacht van. Wat ik doe is de oliebollen op 150-160 graden verwarmen voor een minuut of 5. Dan zijn ze knapperig vanbuiten en zacht van binnen. Alleen hiervoor zou je eigenlijk al een airfryer moeten hebben, serieus.

Meer airfryer oliebollen recepten:

Scroll naar boven