Princess Aerofryer XXL 182055 review

princess-aerofryer-182055-xxl-review-header

Review van de Princess 182055 Aerofryer XXL

Princess-Aerofryer-XXL-182055-airfryer

De Princess Aerofryer 182055 is een XXL airfryer geschikt voor 3-5 personen. De airfryer heeft een inhoud van 5,2 liter dat goed is voor ongeveer 1 kg frites. De digitale airfryer is de opvolger van de populaire Princess Aerforyer 182050. De 182055 is door de Consumentenbond in juni 2020 uitgeroepen tot Beste Koop.

Belangrijkste specificaties (bron)
 • Laadvermogen: 1,5 kg / 5,2 liter
 • Vermogen: 1700 watt
 • Maximale temperatuur: 200 °C
 • Gewicht: 6,4 kg
 • Snoerlengte:  1 meter
 • Type: 182055
 • Introductie: 2019

Bekijk de Prijs:

Bekijk Prijs
Bekijk Prijs
Bekijk Prijs
Bekijk Prijs

Voor- en nadelen van de Princess Aerofryer 182055

Voordelen

 • Ruime inhoud > De Aerofryer 182055 heeft een ruime inhoud dat perfect is voor grotere gezinnen (of grotere magen om te vullen ;-)
 • Inclusief bakblik accessoire > Je kunt gelijk aan de slag met koken in je airfryer. Het frituurmandje is ideaal voor friet, maar met een bakblik kun je gelijk meer divers koken.
 • Eenvoudig om schoon te maken > Het bakvorm accessoire, de frituurmand en de pan zijn eenvoudig om schoon te maken. Ik adviseer om dit met de hand te doen.
 • Lange snoer van 100 cm > De kabel heeft een prettige lengte van 100 cm, zo kun je de airfryer op de meeste plekken neerzetten.
 • Voordelige prijs > Met een prijs van onder de 100 euro is dit een goede ‘value for money’ airfryer.

Nadelen

 • Buitenkant is krasgevoelig > De Aerofryer 182055 is hoogglans van buiten, dat betekent opletten voor krasjes en vette vingers.
 • Bediening is in begin wat onduidelijk > Het digitale display ziet er mooi uit, maar de bediening met de plastic draaiknop is in het begin wat verwarrend.
 • Luide pieptonen > Bij elke handeling hoor je een piepsignaal. Dit is storend als je de airfryer op 60 minuten wilt instellen bijvoorbeeld. Piep, piep, piep, piep…
 • Niet veel verbeterd t.o.v. de 182050 > Ik heb ook de Princess Aerofryer 182050 getest en deze airfryers lijken heel erg veel op elkaar. De prestaties zijn nagenoeg hetzelfde, alleen het uiterlijk is wat anders.
 • Wanneer op temperatuur? > De airfryer heeft geen indicator om je te laten weten wanneer de airfryer de ingestelde temperatuur heeft bereikt.

princess-aerofryer-182055-wat-zit-er-in-de-doos

Wat zit er standaard in de doos?

Princess-Aerofryer-182055-doosDe Princess Digitale Familiy Aerofryer wordt geleverd met een startgids met wat uitleg over het gebruik van de airfryer. In de frituurmand van de airfryer zit een bakblik accessoire, dus dat is natuurlijk mooi meegenomen. Ideaal voor het maken van een lasagne of een stoofpotje.

 • Princess Aerofryer 182055
 • Startgids (in meerdere talen)
 • Aerofryer recepten flyer
 • Bakpan accessoire

Download hier de startgids, zodat je weet wat je van de handleiding kunt verwachten.

Bekijk de unboxing

Bekijk de unboxing en eerste indruk van de Princess Aerofryer 182055. We pakken de airfryer uit en bekijken wat er allemaal in de doos meegeleverd wordt. Daarna neem ik de hetelucht friteuse van Princess helemaal met je door.

Meer over de Princess Aerofryer XXL 182055

De Princess Aerofryer XXL 182055 is een digitale airfryer met een inhoud van 5,2 liter en een laadvermogen van 1,5 kg friet. Maar voor de beste resultaten adviseer ik om tot 1.000 gram frites te airfryen in de 182055. Deze airfryer is de opvolger van de Princess Aerofryer 182050, deze heb ik een tijdje terug ook gereviewd. Laten we in deze review bekijken wat er nieuw is aan de 182055.

princess-aerofryer-xxl-182050-of-182055
Links de 182050 en rechts de 182055.

Buitenkant van de airfryer

De 182055 is een zwarte, kunststof, hoogglans airfryer met een digitaal display. Rondom het display zijn allerlei icoontjes te vinden met in het midden een roterende draaiknop waarmee je de airfryer kunt instellen, zoals de timer en de temperatuur.

De Princess Aerofryer XXL bevat 8 voorgeprogrammeerde programma’s voor frietjes, vlees, kip, rundvlees, vis, garnalen, kaas en cake. Deze programma’s bieden jou een voorgeprogrammeerde instelling voor de timer en de temperatuur.

princess-aerofryer-xxl-182055-openen

Aan de zijkanten is de airfryer voorzien van inkepingen waardoor je de airfryer gemakkelijk kunt optillen vanaf je aanrecht, tafel of uit de kast. Aan de achterzijde vinden we het snoer met een lengte van ongeveer 100 cm en de luchtuitlaat. Deze blaast de lucht recht naar achteren uit.

Onderop treffen we een paar antislipvoetjes aan, waardoor de heteluchtfriteuse met voldoende grip op je aanrecht blijft staan. Dit is handig bij het openen en dichtdoen van de frituurmand.

Uitneembare binnenpan en frituurmandje

De Princess Aerofryer XXL 182055 heeft een volledig uitneembare pan waarin het frituurmandje zit. Je moet best wat kracht zetten om de pan uit de airfryer te krijgen. Het handvat is voorzien van een metaal look laagje, wat de airfryer een wat chiquere uitstraling geeft.

princess-aerofryer-182055-frituurmand-pan-bakblik

Bovenop het handvat vinden we een veiligheidspalletje. Sommige mensen denken dat je dit doorzichtige stukje kunststof moet verwijderen, maar dit moet je gewoon laten zitten. Door het palletje naar voren te schuiven kun je namelijk een knop indrukken met je duim. Hierdoor koppelt het frituurmandje los van de frituurpan.

Het frituurmandje heeft een ruime inhoud, dat is erg prettig.

De pan heeft een inhoud van 5,2 liter en heeft een vlakke bodem. Het gehele stuk metaal is voorzien van een antiaanbaklaag. Zo ook het frituurmandje, deze beschikt over een geperforeerde bodem en rondom heeft het frituurmandje openingen, zoals vinnen. Het mandje en de pan zijn vrijwel identiek aan het mandje van de Princess Aerofryer 180250, zowel qua vorm en grootte. Het mandje heeft een doorsnede van 24 centimeter en in het mandje bevindt zich een uitneembaar bakblik accessoire met een doorsnede van 22 centimeter.

frituurmandje-geperforeerde-bodem-princess-aerofryer-xxl-182055

Het frituurmandje voelt heel licht aan, dat is erg prettig. De pan zelf is wat zwaarder, dat komt omdat het frontpaneel van de airfryer vastzit aan de pan. De onderdelen maken vrij gemakkelijk schoon. Het kan zijn dat er wat etensresten (kruimeltjes of stukjes groenten) tussen de vinnen van het frituurmandje blijven haken. Maar ondanks dat heb je de onderdelen snel schoon. Ik maak de onderdelen altijd schoon met de hand, maar je kan het natuurlijk ook in de vaatwasser doen.

princess-aerofryer-182055-friet-patat-kaassouffle

Let op dat je de frituurmand en de pan altijd volledig terugplaatst in de airfryer. Laat de mand in de pan dus niet half geopend hangen in de airfryer zelf, want de kans bestaat dat de pan en het mandje uit de airfryer glijdt en op de grond valt. Dit is mij helaas overkomen. Dus schuif de airfryer altijd volledig dicht.

De bediening van de airfryer

Als je de Aerofryer voor het eerst aanzet, dan wordt je een beetje overweldigd met alle keuzes die de airfryer je geeft. Je kunt namelijk kiezen uit 8 voorgeprogrammeerde programma’s, voor onder andere vlees, vis en frites. Daarnaast is er een programma om de airfryer voor te verwarmen en je kunt de airfryer manueel instellen betreffende de timer en de temperatuur.

(update na een paar weken): Ik heb deze airfryer nu een paar weken dagelijks in gebruik. En nu heb ik de bediening goed onder de knie. Maar zodra iemand anders de airfryer wilt bedienen voor de eerste keer, dan merk je dat de bediening niet heel intuïtief is. Maar, het went dus.

In het begin zul je merken dat je even moet wennen aan de bediening van de airfryer.

Je bedient de airfryer met een kunststof roterende knop die je ook kunt indrukken. Door de knop in te drukken zet je de airfryer aan, kun je het apparaat stopzetten en je kunt bepaalde keuzeprogramma’s activeren. Door de knop te roteren kun je de keuze maken uit de diverse opties en je kan de temperatuur en timer instellen.

Princess-Aerofryer-182055-instellen

De temperatuur stel je in met stappen van 5 graden. De minimale temperatuur is 80 graden en maximaal kun je de heteluchtfriteuse instellen op 200 graden. De timer stel je in van 0 tot maximaal 60 minuten. Ik vind het lichtelijk vervelend dat de airfryer bij elke handeling een piepsignaaltje geeft.

Het display toont helaas niet de timer en de temperatuur tegelijk. In blauwe getallen worden om en om de waarden voor de timer en temperatuur weergegeven.

princess-aerofryer-182055-ruim-mandje-hamburgers-aardappeltjes

Onder de roterende knop vinden we twee iconen die je kunt aantippen. Dat zijn de symbolen voor de timer en de temperatuur, deze hebben een blauwe kleur. Door bijvoorbeeld de timer aan te tikken kun je de tijd instellen. Ook het aan/uit symbool heeft een blauwe kleur, maar dit is dan weer geen touchknop.

Princess-Aerofryer-182055-roterende-knop-instellen-airfryer

Tot slot is er nog een icoontje te vinden die aangeeft wanneer de airfryer in werking is. In eerste instantie dacht ik dat dit symbool aan zou geven wanneer de airfryer de ingestelde temperatuur heeft bereikt. Helaas is dit niet het geval, de airfryer laat je dus niet weten wanneer het apparaat op temperatuur is. Dat vind ik wel een nadeel.

Prestaties van de Princess Aerofryer XXL 182055

Net als zijn voorganger, de 182050, biedt deze airfryer prima prestaties voor diepvries friet, ovenkroketten, frikandellen en andere snacks. Maar deze aifryer is ook zeker geschikt voor het bereiden van vleesproducten, vis of vegetarisch vlees. Met het bakblik accessoire kun je ook ovengerechten maken, zoals een lasagne, een Griekse mousaka of een visstoof.

aardappeltjes-rozemarijn-vegetarisch-vlees-Princess-airfryer-182055

Het meeste gebruik ik de airfryer voor het airfryen van frietjes, gebakken aardappeltjes, aardappelkrieltjes of aardappelschijfjes. Kortom, aardappelgerechten. En daarbij doe ik dan bijvoorbeeld een hamburgertje, een runderslavink, een kip krokant schnitzel, of een vegetarisch vlees. Het komt er allemaal perfect uit.

Zeker voor het geld biedt deze airfryer uitstekende bakprestaties.

Daarnaast gebruik ik de airfryer voor het bereiden van kip. Dit kunnen kipstukjes zijn, kiphaasjes, kippenpootjes of zelfs een hele kip. Een hele kip heb ik (nog) niet geprobeerd in deze airfryer, maar de frituurmand is wel ruim genoeg hiervoor.

Princess Aerofryer XXL 182055 of de 182050

Maar welke Princess Aerofryer XXL moet je nu kiezen? De 182055 of de 182050? Het komt erop neer dat beide airfryers nagenoeg hetzelfde zijn, zeker qua prestaties. Maar qua uiterlijk en bediening verschillen de hetelucht friteuses op bepaalde vlakken.

Zo heeft de 182055 een keuzeprogramma meer en beschikt hij over de roterende knop voor de instellingen. De oudere 182050 heeft alsnog 7 keuzeprogramma’s (één minder dus) en je stelt de airfryer volledig in met tiptoetsen. Maar de 182050 laat je wel zien wanneer de airfryer op temperatuur is. Zelf vind ik de Princess 182050 er wat mooier en strakker uitzien dan de nieuwere Aerofryer 182055.

Ik laat je alle verschillen en overeenkomsten tussen de Princess Aerofryer XXL 182055 en de 182050 zien in onderstaande video:

Conclusie

De Princess Aerofryer XXL 182055 is een ruime airfryer met een aantrekkelijke prijs. Voor dit geld haal je een zeer goede airfryer in huis die goede bakprestaties biedt voor allerlei gerechten, maar de meeste focus ligt wat mij betreft op aardappelgerechten, snacks, vlees en vis. Bij de airfryer ontvang je het bakblik accessoire, dus je kunt gelijk aan de slag met bijvoorbeeld het maken van een appeltaartje of een quiche.

Princess-Aerofryer-182055-display-bediening

Ik wil Princess bedanken voor het opsturen van deze Aerofryer. Hierdoor heb ik de heteluchtfriteuse kunenn unboxen, testen en reviewen. Mijn mening over deze airfryer is volledig onafhankelijk en ik ben verder niet gesponsord.

Tip: Bekijk ook mijn review van de oudere Princess Aerofryer XXL 182050.

Bekijk de Prijs:

Bekijk Prijs
Bekijk Prijs
Bekijk Prijs
Bekijk Prijs
Scroll naar boven