Princess Digital Family Aerofryer 182050 XXL Review

Princess-Digital-Family-Aerofryer-Review-header

Review van de Princess Digital Family Aerofryer XXL

Princess Digital Family Aerofryer XXL

De Princess Digital Familiy Aerofryer (182050) is een XXL airfryer met een mooi design en grote inhoud. Het mandje is echt lekker ruim! Deze Princess hetelucht friteuse biedt goede, knapperige bakresultaten. Lees alles over mijn ervaring met de Princess in deze review.

Belangrijkste specificaties (bron)
 • Laadvermogen: 1,5 kg / 5,2 liter
 • Vermogen: 1700 watt
 • Maximale temperatuur: 200 °C
 • Gewicht: 7,4 kg
 • Snoerlengte:  1 meter
 • Type: 182050
 • Introductie: 2017

Bekijk de Prijs:

Bekijk Prijs

Voor- en nadelen van de Princess Aerofryer XXL

Voordelen

 • Mooie en strakke vormgeving > Deze airfryer staat stijlvol in je keuken door zijn moderne design.
 • Ruime frituurpan > Het frituurmandje biedt veel inhoud, hierdoor heeft je gerecht goed de ruimte.
 • Voordelige XXL airfryer > Voor minder dan 100 euro een digitale xxl airfryer, dat is niet duur.
 • Temperatuur seintje > De Princess piept als de ingestelde temperatuur bereikt is.
 • Ergonomische inkepingen > Til de airfryer makkelijk op door de inkepingen aan de onderkant voor je vingers.
 • Lang snoer > Door het snoer van 1 meter hoeft je airfryer niet heel dicht bij het stopcontact te staan.

Nadelen

 • Pieptoon behoorlijk luid > De Princess heeft een luide signaaltoon. In een open keuken is dat minder prettig.
 • Krasgevoelig display > Het mooie ronde display is van plastic dus oppassen voor krasjes.
 • Rumoerige ventilator > Tijdens het airfryer maakt de Princess Aerofryer XXL wat meer geluid dan vergelijkbare airfryers.
 • Bediening kan intuïtiever > De airfryer start automatisch bij het instellen van tijd of temperatuur. Dit kan soms vervelend zijn.
 • Uitlaat recht naar achteren > Aan de achterkant blaast de airfryer warme lucht recht naar achteren. Niet elke muur vindt dit prettig.
 • Minder geschikt vochtige producten > Als je een pan vol verse friet, een hele bloemkool of een grote zak groenten wilt airfryen dan zul je merken dat de Princess het vocht moeilijk kan afvoeren.

princess-airfryer-xxl-voorkant

Updates over de Princess airfryer

Ik gebruik de Princess Digitale Family Airfryer regelmatig en ik kom hierdoor steeds nieuwe dingen tegen. Hieronder houd ik de updates bij:

 • 4 februari 2019 – Sinds november heb ik de Princess airfryer in gebruik. En ik gebruik de airfryer echt heel vaak. Vooral de grote inhoud, goede bakresultaten en eenvoudige reiniging spreken mij aan. In het begin vond ik het storend dat de friteuse automatisch start nadat je de tijd en/of temperatuur hebt ingesteld. Maar nu vind ik het eigenlijk wel prettig, het gaat gewoon vanzelf.
 • 10 maart 2019 – Een oplettende bezoeker van deze site heeft mij gevraagd naar het volgende ‘probleem’.  Het zou zo zijn dat als je de airfryer instelt zonder op de startknop te drukken dat de airfryer dan geen piepsignaal geeft wanneer de ingestelde temperatuur is bereikt. Ik heb dit uitgetest en het klopt inderdaad. Dus wanneer je de airfryer automatisch laat starten dan zul je geen piepsignaal horen. Dat lijkt me een klein foutje van de Princess airfryer. Maar storend is het niet hoor, want er brandt ook een icoontje die je laat zien wanneer de airfryer op temperatuur is.
 • 2 januari 2021 – Bekijk ook mijn review van de nieuwere Princess Aerofryer XXL 182055.

Wat zit er standaard in de doos?

princess-airfryer-xxl-doosDe Princess Digitale Familiy Aerofryer wordt geleverd met een korte startgids met wat uitleg over het gebruik van de airfryer. Wat erg leuk is dat in het frituurmandje een bakblik verstopt is. Je krijgt dus gelijk een accessoire bij deze airfryer, altijd handig!

 • Princess Digital Family Aerofryer
 • Startgids (in meerdere talen)
 • Bakpan accessoire

Download hier de startgids, zodat je weet wat je van de handleiding kunt verwachten.

Bekijk de unboxing

In deze video kun je de unboxing van de Princess airfryer bekijken. We bekijken uitgebreid het digitale display, het frituurmandje de binnenpan en het bakblik accessoire. Het is ook gelijk een soort mini-review:


Bouwkwaliteit en uiterlijk

Stijlvolle airfyer met ronde vormen

De Princess 182050 Digitale Family Aerofryer behoort tot de mooiere airfryers. Het ei-vormige ontwerp bestaat uit hoogglas zwart kunststof dat afgewisseld wordt met een matte bovenkant die doorloopt naar de voorzijde. In dit matte gedeelte is het ronde digitale display fraai verwerkt. De Princess XXL airfryer voelt behoorlijk degelijk aan. En ondanks dat dit een grote airfryer is, komt de machine niet log over. Ik vind de hetelucht friteuse ook verrassend licht en daarbij til je de machine eenvoudig op door de inkepingen aan de onderkant voor je vingers. Dat is echt oog voor detail!

princess-digital-family-aerofryer-uiterlijk

Handige inkepingen en relatief lang snoer

Het is prettig dat de onderkant van de friteuse is voorzien van inkepingen voor je vingers, zodat je de de airfryer makkelijk kunt optillen en verplaatsen. Aan de achterkant vinden we het snoer dat langer is dan bij andere airfryers. In de specificaties lees ik dat de kabel 100 cm lang is, terwijl de meeste airfryers een kabellengte van 80 cm hebben. Het is handig om een langere kabel te hebben, want zo heb je meer vrijheid om de hetelucht friteuse te plaatsen waar je wil in je keuken.

Helaas biedt de frituurpan geen opbergvakje aan de achterkant om het snoer in op te bergen.

Ook vinden we de uitlaat aan de achterzijde. Het rooster voert de lucht recht naar achteren af. Dat vind ik zelf minder fijn, omdat de warme lucht tegen je muur geblazen wordt. Bij het airfryen van groenten komt er regelmatig stoom uit het luchtrooster wat zal condenseren tegen je muur. Let dus goed op of je muur hier tegen kan. De warme luchtstroom is overigens niet heet, maar wel warm.

mooie-princess-airfryer-xxl-design

Twee handen nodig

Onderop is de Princess friteuse uitgerust met rubberen voetjes waardoor de machine stevig op je aanrecht staat zonder dat deze snel zal verschuiven. En deze antislipvoetjes komen goed van pas, want je moet namelijk best wat kracht zetten om de frituurpan te openen en af te sluiten. Helaas lukt dit niet altijd met één hand, je zult dus vaak de airfryer met je vrije hand tegen moeten houden. Dit merk ik vooral bij het sluiten van de pan.

Je kan niet met een hand de pan terug in de airfryer klikken, dat is wel jammer.

Bovenop is de Princess mat afgewerkt, de kunststof bovenzijde bevat een buitenrand waardoor lucht aangezogen kan worden die nodig is voor het frituren met hete lucht. Een rand als deze is wel iets om regelmatig schoon te maken, omdat hier kruimeltjes en stof kunnen gaan ophopen.

Het digitale display toont om en om de tijd en temperatuur in heldere blauwe digitale cijfers. Ik vind het al met al een verfrissend ontwerp. Helaas is het display wel wat krasgevoelig, aangezien het niet van glas maar van plastic is.

De pan en het frituurmandje

Wat een ruimte heeft deze airfryer!

Het ronde thema keert ook terug aan de binnenkant van de airfryer. De binnenpan bevat een ronde frituurmand die degelijk aanvoelt. Zowel de frituurpan als de mand zijn voorzien van een antiaanbaklaag waardoor je gerecht niet blijft plakken. Het is prettig dat het mandje niet voorzien is van een fijn gaas, zoals je gewend bent uit je oude frituurpan. Hierdoor maak je het mandje gemakkelijk schoon. Het is wel zo dat het mandje voorzien is van sleuven waar gemakkelijk etensresten tussen blijven zitten. Deze sleuven zijn wel nodig voor optimale luchtcirculatie, maar als je de pan met het mandje even wilt omspoelen dan zul je merken dat bij het afgieten van het water er resten tussen de spleetjes blijven zitten. Een zachte afwasborstel biedt dan uitkomst.

princess-airfryer-pan-en-frituurmand

Royale inhoud van 5,2 liter

De Princess Digitale Family Aerofryer is een XXL airfryer. Dat betekent dus een grote airfryer, want hij is geschikt voor je ‘family’ zoals de naam aangeeft. Toen ik de frituurpan voor het eerst opende viel mij gelijk het grote oppervlak op van het mandje dankzij de diameter van 24 cm. Het voordeel hiervan is dat je gerecht meer de ruimte heeft in het frituurmandje, dit komt de bakresultaten en dus de krokantheid ten goede.

onderdelen-princess-airfryer-xxlDaarnaast is het mandje ook voldoende hoog waardoor je gerecht niet te dicht op het grillelement zit die de airfryer vanbinnen verwarmt. De frituurmand heeft een inhoud van 5,2 liter (!) en een laadvermogen van 1,5 kilogram, je kunt dus een volledige zak friet in de pan gooien. Princess raadt echter aan om een maximum van 800 gram friet aan te houden. Als je de frituurpan namelijk helemaal vol zou gooien, dan zouden de frietjes te veel over elkaar heen liggen wat resultaat in ongelijkmatige garing en krokantheid. Met andere woorden, slappe frieten. Dus zorg er altijd voor dat je de frituurpan niet te vol doet voor de beste bakresultaten.

Pan en het mandje zijn volledig uitneembaar

Het frituurmandje klik je met het handvat vast in de frituurpan. Hiervoor moet je aardig wat kracht zetten, althans bij mijn model. Maar je kunt ook de veiligheidsknop, die onder het transparante schuifje zit op het handvat, indrukken om zo het mandje te bevestigen aan de pan. De Princess heeft geen uitschuifsysteem, dat betekent dat de pan niet rust op een rails. Je moet dus altijd de pan aan het handvat vast blijven houden omdat de pan niet aan de onderkant wordt ondersteund zoals bij sommige andere airfryers wel het geval is. Het voordeel van het systeem van deze Princess is dat je zowel het mandje als de pan uit de airfryer haalt. Hierdoor voorkom je dat kruimels of vocht op je aanrecht of op de grond valt, want dit wordt netjes opgevangen door de pan waar het mandje in zit.

ruime-frituurmand-princess-aerofryer-xxl
Het frituurmandje is erg ruim, zowel qua oppervlak als qua hoogte.

De pan zelf is voorzien van een gladde opbollende bodem die eenvoudig is om te reinigen. Dat komt omdat er geen lastige hoekjes in de pan te bekennen zijn waar zich etensresten kunnen ophopen. Er bevinden zich alleen een paar kleine schroefjes aan de binnenkant waarmee het frontje is gemonteerd. Maar verder bestaat de pan uit een gladde teflon laag.

Inclusief handig bakpan accessoire

Als je de airfryer voor het eerst opent wordt je verrast met een bakpan accessoire. Deze wordt standaard bij je Princess airfryer geleverd. Het is altijd leuk om gelijk al een accessoire te hebben die ook goed past in je airfryer. Het ronde bakblik bevat een hengsel zodat je het blik makkelijk uit je frituurmandje kunt halen, gebruik hier natuurlijk wel een ovenhandschoen voor. Het bakblik kun je gebruiken om bijvoorbeeld een hartige taart te maken, een cake of een ovenschotel. De bakvorm is ook ideaal als je een gerecht wilt maken die deels bestaat uit een saus. Maar je kunt het bakblik ook gebruiken om een groente ratatouille te maken.

bakblik-accessoire-princess-digital-familiy-aerofryer-xxl
Dit bak accessoire wordt standaard meegeleverd met de Princess Aerofryer.

Bediening en gebruiksgemak

Digitaal display met tiptoetsen

Als je de stekker in het stopcontact steekt licht het blauwe LCD-display direct op. Op het ronde display zijn een aantal tiptoetsen verwerkt, deze toetsen kun je niet voelen of indrukken als je ze bedient. Links vinden we een plus- en mintoets aan voor het instellen van de tijd, deze kun je tot maximaal 60 minuten instellen. Je kunt de toetsen ‘ingedrukt’ houden om de tijd vlotter in te stellen, je hoeft dus niet voor elke minuut te ‘tippen’ op de toetsjes.

display-princess-aerofryer
Het ronde display bedien je met tiptoetsen.

Modus knop voor 7 voorkeuzeprogramma’s

Direct naast de tijdinstelling vinden we een blauwe ‘M’ knop. Met deze modus-toets doorloop je de 7 ingestelde programma’s:

 1. Friet
 2. Vlees
 3. Garnalen
 4. Cake
 5. Kip
 6. Biefstuk
 7. Vis

De zeven frituurprogramma’s stellen een tijd en temperatuur voor die als basis dient voor jouw gerecht. Wil je dus garnalen airfryen, kies dan voor de garnalen-modus en je zal zien dat de Princess een voorstel doet voor de temperatuur en baktijd. Wat je ook zult opmerken is dat de airfryer na je keuze automatisch gaat verwarmen. Je hoeft dus niet eerst een startknop in te drukken om de airfryer te activeren. Ik vind dit zelf een beetje teveel van het goede. Ik wil liever zelf bepalen wanneer de airfryer aan gaat. Maar aan de andere kant, het is soms ook handig als de machine gelijk aangaat en jij verder kunt gaan met koken of groentes snijden.

tiptoesten-voorkeuze-programma-airfryer
Kies uit 7 programma’s die de baktijd en temperatuur voor je regelen

Even wennen aan de aan/uit-knop

aan-uit-knop-princess-aerofryerNaast de modus-knop vind je de aan/uit-knop. Dit is meer een start/uit-knop en dit is wat verwarrend. Laat het me uitleggen. Als je de stekker in het stopcontact steekt gaat de airfryer direct aan, althans het display. Je hoeft dus niet eerst op de aan/uit-knop te drukken om de airfryer te activeren. Wanneer je op de aan/uit-knop drukt dan begint de airfryer te verwarmen op de aangegeven temperatuur, nadat deze een aantal pieptonen laat horen.

Wil je dat de airfryer even pauzeert? Dan zul je de pan uit de friteuse moeten trekken, het programma pauzeert en de airfryer slaat af. Wanneer je de pan terug plaatst vervolgt de Princess zijn ingestelde programma. Als je op de aan/uit-knop drukt tijdens het airfryen dan gaat de airfryer uit en daarna in de afkoelmodus. Dus je kunt hier niet de airfryer mee pauzeren. Het afkoelen duurt overigens zo’n 10 tot 20 seconden en zal altijd geactiveerd worden bij het indrukken van de aan/uit-knop, zelfs als de airfryer maar 5 seconden aan heeft gestaan.

Oke, misschien is bovenstaande stukje wat verwarrend.

Maar het komt er dus op neer dat de airfryer meer dingen automatisch doet dan airfryers van andere merken. Sommige mensen zullen dit vast prettig vinden, ik moest er zelf best aan wennen. Dat komt omdat mijn andere hetelucht friteuses op een andere manier werken.

Wat valt er nog meer op het display te zien?

Het LED-display toont om en om de tijd en temperatuur en onder de getallen bevindt zich een icoontje voor de ventilator. Dit icoontje geeft aan of de airfryer aan het voorverwarmen is. Met een luid piepsignaal laat de friteuse je weten dat de ingestelde temperatuur bereikt is en je kunt beginnen met het airfryen van jouw gerecht. De hetelucht friteuse is lekker vlot op temperatuur, dus je kunt als snel beginnen aan de bereiding van je airfryer gerecht.

baktijd-temperatuur-instellen-princess-digital-aerofryer
Met de plus- en mintoetsen stel je de tijd en temperatuur in.

Damp op het display?

Bij het airfryen van groentes ontstaat er damp. Het meeste vocht wordt via het uitlaatrooster naar buiten geblazen. Maar bij mijn exemplaar ontsnapt er ook nog wat damp aan de voorkant als de pan gesloten is. En bij grote hoeveelheden merk ik dat de Princess het vocht niet helemaal goed kan afvoeren waardoor er ook wat vocht aan de onderkant uit de machine loopt.

Bij het openen van de pan komt vochtige damp tegen het display aan wat ervoor zorgt dat het display lastig is om te bedienen.  Doordat het display beslagen is werken de tiptoetsen namelijk niet goed meer. Je zult dan het display even moeten drogen als je bijvoorbeeld nog een paar minuutjes extra wilt toevoegen aan de baktijd.

Niet de stilste airfryer in zijn klasse

De Princess Digital Family Aerofryer is niet de meest stille airfryer. Het valt me op dat de luchtuitlaat een wat klapperend of blazend geluid maakt tijdens het airfryen. Daarnaast vind ik het piepsignaal wat aan de luide kant. Maar heb je een afgesloten keuken, een bijkeuken of wil je een airfryer in de garage of in de schuur zetten? Dan is het natuurlijk wel handig dat je het piepsignaal goed kunt horen.

princess-airfryer-friet-patat
Deze foto’s zijn van Princess zelf. Maar friet komt er echt zo krokant uit als je hier op het plaatje ziet.

Bereiding en smaak

De bakresultaten zijn helemaal top

Het belangrijkste van een airfryer is natuurlijk dat de bakresultaten goed zijn. En dat zit bij deze Princess XXL airfryer helemaal goed. Ik heb diepvries frietjes en snacks getest, kippenvleugeltjes, (vegetarisch) vlees en diverse groentes. En alles komt er heerlijk uit zoals je van een airfryer mag verwachten. Helaas ontbreken er een aantal accessoires, zoals een grillplaatje, om echt te gaan koken met de airfryer.

Het grote frituurmandje zorgt voor goede bakresultaten!

Wat ik vooral fijn vind aan deze hetelucht friteuse is de hoeveelheid ruimte in het frituurmandje. Deze is echt royaal te noemen en daar heb je veel profijt van. Neem de kippenvleugeltjes. Ik kon met gemak zeven vlerkjes kwijt in de frituurmand en er paste ook nog wat krieltjes bij zonder dat alles over elkaar heen ligt. Je product heeft dus goed de ruimte om te garen en krokant te worden. En dan gebruik je nog niet eens de hoogte van het mandje, echt top hoor.

krokante-kippenvleugeltjes-en-aardappeltjes-princess-airfryer
Deze kippenvleugeltjes waren echt heel lekker. Recept uit het kookboek: ‘Wereldsmaken uit de Airfryer’.

Of je nu een airfryer zoekt voor jezelf, voor twee personen of voor een gezin dan is eigenlijk een XXL variant altijd mijn advies. En de Princess Digital Family Aerofryer is een hele goede optie om voor te kiezen. Door het ruime mandje kun je alle kanten op. Van een grote kip tot aan frietjes, van groenteschotels tot aan vis, van een ei tot aan afbakbroodjes. Alles kan er in.

crispy-chicken-airfryer
Malse kip in een krokant jasje met krokant krieltjes. Heerlijk voor op de vrijdag avond :)

Mijn favoriet blijft toch altijd wel aardappelgerechtjes of (vegetarisch) vlees. Het wordt allemaal zo heerlijk krokant. De koekenpan blijft echt in je keukenkastje als je eenmaal een airfryer zoals deze gebruikt. Hamburgers, slavinken, schnitzels, vleesvervangers, steaks, echt alles kun je in de airfryer bereiden.

Wat minder geschikt voor echt grote hoeveelheden

Ondanks het grote mandje is de Princess minder geschikt voor grote hoeveelheden verse friet bijvoorbeeld. Ik heb een test gedaan met een grote portie verse friet van verse aardappels, maar de Princess had behoorlijk wat moeite om de hoeveelheid damp af te voeren, dit had helaas als resultaat dat de frites minder krokant werden dan dat je zou hopen. Een kleinere hoeveelheid geeft betere resultaten.

aardappelpartjes-vegetarisch-vlees-princess-airfryer
Dit gerecht is klaar om de airfryer in te gaan.

Varkensrollade grillen in de airfryer

Met de kerst heb ik een varkensrollade in zijn geheel bereid in de Princess airfryer. De rollade had een gewicht van ongeveer 1 kilogram en was al heerlijk gekruid. De slager had bij de rollade een briefje gedaan waarop stond dat de rollade gegrild moet worden in de oven op 180 graden voor 50 minuten. Dat heb ik dan ook gedaan, maar dan natuurlijk in de airfryer. Het resultaat is een goudbruine rollade die super sappig is van binnen. Dus helemaal top!

Een groot stuk vlees bereiden is geen probleem in de Princess Aerofryer XXL.

airfryer-rollade-varkensrollade
Sappige rollade gemaakt in de Princess Airfryer.

Er ontsnapt wat stoom tijdens het airfryen

Bij het airfyen van groentes komt er stoom vrij, wat gebruikelijk is bij airfyers. Bij mij ontsnapt er aan de voorzijde een beetje stoom na verloop van tijd. En bij het opschudden van je gerecht wil het display nog wel eens beslaan door de opstijgende stoom. Niet heel erg allemaal, maar ik wilde het toch even vermelden.

Schoonmaken en onderhoud

De Princess maak je makkelijk en snel schoon.

Hier kan ik kort over zijn. Het schoonmaken is eenvoudig. Zowel het frituurmandje als de pan heb je zo schoon. Ik raad je aan om na het airfryen wat warm water in de pan te gieten met een kneepje afwasmiddel. Laat het sop zijn werk doen en spoel na het eten de pan om. Reinig met een afwasborstel het mandje en de bodem van de pan. Dit alles kost je niet meer dan 3 minuten.

vies-frituurmandje-airfryer
Geen zorgen, dit frituurmandje heb je zo schoon met wat warm water en Dreft.

En als je jezelf aanleert om dit na elk gebruik te doen, dan blijft je Princess airfryer in topconditie. Ja, de onderdelen zijn vaatwasserbestendig. Maar na verloop van tijd zal de antiaanbaklaag slijten en de onderdelen nemen best veel ruimte in je vaatwasser in. Lees meer airfryer schoonmaak tips.

Conclusie: Een van de beste XXL airfryers!

Princess-182050-Family-Aerofryer-XXL-airfryer

De Princess Digitale Family Airfryer is een mooie airfryer die geschikt is voor een gezin maar die ik ook aanraad voor een één- of tweepersoonshuishouden. Zeker als je meer wil dan frituren alleen is deze Princess een aanrader. In de zeer ruime frituurmand met een inhoud van

De bakresultaten van de Princess friteuse zijn erg goed wat mede door de grote inhoud komt naar mijn idee. Omdat de frituurmand een groot oppervlak heeft kan de hetelucht in de airfryer je gerecht goed garen en krokant maken. Aan de bediening van de airfryer zul je mogelijk even moeten wennen, zo ook aan het piepsignaal en het geluid van de machine tijdens airfryen. Maar als je zoekt naar een voordelige, moderne XXL airfryer met digitale bediening en goede bakresultaten, dan moet deze zeker op je lijstje komen staan!

Heb je een vraag of opmerking?

Bedankt voor het lezen van mijn Princess Digital Family Airfryer review. Ik hoop dat je er wat aan hebt gehad. Wil je nog iets weten over deze Princess airfryer? Laat het mij dan weten hieronder in de comments. Ik zal dan zo snel mogelijk reageren op je vraag.

Met dank aan Princess

Ik wil Princess bedanken voor het beschikbaar stellen van een review model. De airfryer heb ik, zoals ik met al mijn airfryers doe, uitvoerig getest en onafhankelijk beoordeeld. Bovenstaande review vertelt dus mijn oprechte mening over deze airfryer.

Door op de webshop link te klikken en je Princess airfryer te kopen help je mij aan een kleine commissie. Dankjewel alvast, maar voel je niet verplicht. Happy airfrying!

Tip: Bekijk ook mijn review van de nieuwere Princess Aerofryer XXL 182055.

Bekijk de Prijs:

Bekijk Prijs

46 gedachten over “Princess Digital Family Aerofryer 182050 XXL Review”

 1. Goeden avond, Waar kan men het afbak lijst vinden om te weten hoe kan men bakken optimaal in deze airfryer
  Bij voorbaat mijn dank aan uw antwoord.
  Met vriendelijke groet,
  Yael Brons

 2. Hallo Pim,

  Op internet zijn toch redelijk wat slechte verhalen te lezen over deze airfryer, vooral over de vaak erg korte levensduur van het apparaat. De airfryer spreekt me best wel aan vanwege zijn relatief lage prijs en grote inhoud, maar ik wil hem uiteraard wel een aantal jaren kunnen gebruiken, dus ik vraag me af of dit nou wel zo’n goede koop is… Ben jij bekend met de klachten rondom dit apparaat? Heb jij ze zelf al ervaren? De klachten zijn ook wat ouder, wellicht dat princess een upgrade aan deze aerofryer heeft uitgevoerd, maar dat kan ik nergens terugvinden…

  Hier een link waarin weer verwezen wordt naar pagina’s van de consumentenbond:
  https://radar.avrotros.nl/forum/overige-producten-f40/princess-digital-aerofryer-xxl-met-een-korte-leven-t170111.html

  1. Beste Juul, dankjewel voor je bericht. Ik ben niet bekend met de klachten, en ik heb ze zelf niet. Ik ben er eigenlijk heel tevreden over, ik gebruik de airfryer dan ook meerdere malen per week. Ik kan je helaas geen garantie geven dat de airfryer vele jaren mee gaat, want ik gebruik de Princess nu ‘pas’ een aantal maanden. Kijkende naar jouw link betreft dit de 182030, dit is niet de airfryer die ik hier gereviewed heb. Ik heb namelijk de 182050 getest. Je krijgt 2 jaar garantie van Princess op deze airfryer. Dus ik denk dat je ‘m gewoon gerust kan kopen. Succes!

 3. Hallo Pim, ik heb net de airfryer besteld en lees nu de reactie van Juul. Maar ik heb de Philips airfryer xl een paar jaren gehad en die houdt er ook zomaar mee op. Zijn ook heel veel klachten over, dus ik geef nu de Princess een kans. Bijkomend voordeel is nu ook de prijs. Scheelt een boel in de prijs.

  1. Hoi Thea, bedankt voor je berichtje. Jammer dat je Airfryer XL kapot is gegaan. Veel plezier met de Princess, je zult merken dat deze veel ruimer is!

 4. Hallo Pim,
  ik gebruik deze Aerofryer XXL reeds een paar maanden en ben er tevreden over. Ik ben het helemaal eens met je goede review.

  Wat ik wel merk is dat mijn exemplaar niet altijd een piepsignaal geeft na het voorverwarmen, dus als de gewenste temperatuur bereikt is.

  Dit lijkt alleen te gebeuren als ik voor de start te lang wacht/treuzel om de gewenste temp/tijd in te stellen en het apparaat dus automatisch start en ik tijdens het voorverwarmen de temp/tijd verder aanpas.

  Het gaat wel goed als ik temp/tijd snel genoeg instel en vervolgens zelf op de startknop druk…

  Geen idee waarom dit is en of anderen dit ook ervaren. Het is best vervelend want dat zit ik te wachten op het piepsignaal om de producten erin te doen en die komt niet. Ik had graag gezien dat het automatische starten afwezig was, of in ieder geval dat de tijd voordat hij zelf start langer zou duren.

  1. Beste Peter, bedankt voor je reactie en leuk om te lezen dat je wat aan de review hebt gehad. Ik ga morgen even opletten of de mijne wel of niet piept en dan laat ik het je weten (hier in de reacties en op je mail). Groet, Pim

  2. Beste Peter,

   Ik heb gisteren getest met mijn Princess airfryer of deze piept nadat de ingestelde temperatuur bereikt is. En bij mij piept de machine als het voorverwarmen klaar is. Ik heb dus eerst de temperatuur ingesteld, dan op de startknop gedrukt en vervolgens een paar minuten gewacht totdat het rode knipperende icoontje wit wordt. Wanneer het icoontje voorop de airfryer wit wordt klinkt er een luide pieptoon. Probeer het nog eens uit. En mocht het niet goed werken, dan zou ik contact opnemen met de winkel of de fabrikant.

   Succes, Pim

   1. Ik moet mezelf even corrigeren. Want ik had Peter zijn vraag niet goed gelezen. Het klopt inderdaad dat je geen pieptoon hoort bij het bereiken van de ingestelde temperatuur wanneer je de airfryer automatisch laat starten. Lijkt mij een foutje van de machine. Scherp opgemerkt!

 5. Ik zit enorm te twijfelen tussen de Princess Aerofryer family en de Philips XXL. De reden is simpel, de Philips is gewoon erg duur. De medewerker van de Mediamarkt geeft aan dat ik beter de Philips aan kan schaffen omdat deze zoveel beter is. Maar na het lezen van jouw review begin ik toch te twijfelen. Zijn de verschillen tussen twee erg groot of zijn ze wel te overzien en zal ik de Princess aanschaffen? Ik heb nu trouwens een Inventum (een jaar geleden cadeau gehad voor mijn verjaardag) en deze is helemaal verroest van binnen. Daarom wil ik mijzelf ervoor behoeden dat goedkoop duurkoop wordt…. Is dat op termijn het geval als ik de Princess aanschaf?

   1. Beste Pim,

    ik zit te twijfelen tussen de Princess Aerofryer family en de Philips XL. De phillips airfrayer is momenteel in de aanbieding waardoor ik ben gaan twijfelen. In het artikel geef je aan dat je het verschil merkt met het koken met de airfryers maar bij deze review geef je ook aan dat het maken van een rollade goed lukt, het poffen van groentes en het maken van de meeste gerechten goed gaan. Dit en het feit dat de princess airfryer makkelijker schoon te maken is en goedkoper is neig ik toch naar de princess airfryer.

    Welke zou jij aanraden de phillips XL of Princess Aerofryer family.

    Alvast bedankt !

   2. Beste Collin, de Princess is een stuk ruimer dan de Philips Airfryer XL. Als je hoofdzakelijk de airfryer voor (diepvries) friet en snacks gebruikt dan is de Princess een mooie keus als je de ruime pan belangrijk vindt. Wil je daadwerkelijk meer koken, dan raad ik je de Airfryer XL aan. Dat komt mede omdat je bij Philips Airfryers allerlei accessoires kunt aanschaffen waardoor je er meer verschillende gerechten mee kunt maken dan de Princess.

 6. Hello Pim .
  You said not the quietest airfryer in its class,is that sound to much, disturbing or annoying?
  Tnanks for all info about airfryers,great work

  1. Hi Alen, thanks for your question. No, the sound isn’t too much. I compared this airfryer with others, and for me the sound was just a bit more with the Princess. But it definitely isn’t a reason not to buy this airfryer.

 7. Dag Pim,

  Ik heb 1 week geleden de Princess Digital Family Aerofryer xxl gekocht. Ben er zeer tevreden over, echter ik wil graag een grillrooster kopen voor dit apparaat maar ik kan kan het niet vinden. Nu weet ik dat het grillrekje van de Philips Airfryer xxl er in past. Denk jij dat je dit voor de Princess kunt gebruiken?
  Ik hoor graag van je.

  Met vriendelijke groet,

  Mieke de Wit

  1. Hi Mieke, ik heb het zojuist gelijk even gechecked. Het grillrekje past er inderdaad in, maar het gaat net aan. Het is niet zo dat deze klem komt te zitten in de mand, er is nog een paar mm speling. Dus ja, je kan het grillrekje van de XXL gebruiken. Groet, Pim

 8. Bedankt voor de review. Heel fijn. Ik zag dat er ook een accessoire set is voor de deze Aerofryer. Deze ga ik denk ik ook aanschaffen en testen :) (o.a. pizzapan, grillrekje en muffinvorms).

 9. Dit ding werkt perfect, maar de hele straat weet wanneer jij gaat snacken, want dit ding piept zo luid, dat je er bang van wordt

 10. Afgelopen week hebben wij de princess 182050 XXl aangeschaft. We hebben hem vandaag voor het eerste gebruikt om worstenbroodjes op te warmen. Maar er zat een chemische smaak aan de broodjes. Volgens ons komt het van het pinnetje wat in het mandje zit. Heeft iemand hier ook last van?

 11. Hoi Pim,

  Dank voor jouw advies, heel leuk aangezien ik vanavond voor de eerste keer ga airfreyen met de princess Family airfreyer… Welk kookboek kan je aanraden om zo een optimaal gebruik en plezier te hebben van de airfreyer?
  Groetjes Kelly

 12. goedemorgen Pim,
  Wij hebben altijd gefrituurd in een princess frituurpan. Nu zitten we toch te denken aan de princess airfryer xxl, ik ben alleen huiverig voor hoeveel tijd het kost om te bakken en de smaak. De patat zoals je zegt is goed, maar hoe zit het met kroketten, kaassoufles, frikandel e.d.
  Wij hebben een groot gezin van 7 personen vandaar.
  Alvast bedankt.
  groetjes,
  Mariska de Kleer

  1. Hi Mariska, dankjewel voor je vraag. Voor een gezin met 7 personen is eigenlijk elke airfryer te klein. De Princess presteert voor gemiddelde hoeveelheden goed, maar zoals ik het lees wil jij het maximale eruit halen. Dan moet ik je toch een Philips Airfryer XXL adviseren. Deze airfryer kan grotere hoeveelheden aan, maar let wel op – ook dit zal niet voldoende zijn voor 7 personen. Je zou dan mogelijk 2 airfryers moeten aanschaffen.

 13. Beste Pim,
  Het volgende is me niet duidelijk. Moet je nu wel of niet voorverwarmen als je een automatische programma gebruikt?
  Bijvoorbeeld voor “Frietjes” daarbij kiest hij 200 graden en ik geloof 18 minuten.
  (1) Moet je dan na het aanzetten van het apparaat de frietjes er gelijk indoen, zodat de teller van 18 terug gaat lopen en hij in die 18 minuten ook voorverwarmt?
  (2) Of moet je eerst zelf 200 graden kiezen, wachten tot ie start, hij gaat opwarmen tot 200 graden (zonder een tijd in te stellen). Dan de frietjes er in doen, en dan voor het automatische programma van “frietjes” kiezen?
  Manier 1 of manier 2? Ik kan dat nergens terugvinden.
  Hoor het heel graag.
  Vrgr Mimi

  1. Hi Mimi, goede vraag. Ik adviseer om eerst je airfryer voor te verwarmen. En daarna pas je programma instellen voor je gerecht. Volgens mij start de Princess automatisch op 190 graden. Succes, als je nog vragen hebt hoor ik het graag.

 14. Hallo! Een vraagje. Tijdens het gebruik van de airfryer gaat steeds het rode lampje van de ventilator branden. Een minuut later wordt die weer blauw, dan weer rood en dit gaat continu zo door. Wat betekend dit?

  Alvast bedankt:)

  1. Hi Marloes, dat betekent dat de airfryer aan het verwarmen is tot de ingestelde temperatuur. Een rood lampje is dat de temperatuur nog niet is bereikt, en een wit lampje is dat de airfryer op temperatuur is. Je zal zien dat gedurende het airfryen het lampje weer rood kan worden. Dat kan komen doordat je de pan even geopend hebt om je gerecht op te schudden. Maar het kan ook zijn dat de airfryer door het type gerecht wat temperatuur verliest, daar is niets ergs aan. Succes!

 15. Hey Pim,

  Ik zie dat er nu ook een 182055 is uitgekomen naast de 182050.
  Qua prijs scheelt het maar €5, zijn er nog punten waar ik op moet letten naast dit minimale prijsverschil?

  Mijn gevoel zegt me om anders de nieuwste versie te nemen…

  Hoor graag je mening hier over.

  Mvg
  Robert

  1. Hi Robert, dank voor je vraag en excuus voor de late reactie. Je kunt inderdaad ook voor de nieuwe variant gaan. Het is nagenoeg dezelfde airfryer, zie het een beetje als een ‘facelift’.

 16. Hallo Pima,

  ik heb inmiddels ook enkele maanden deze airfryer waarbij ik het volgende probleem ondervind.
  Het bovenstenste schroefje van van het handvat van het frituur mandje schiet geregeld los, soms zo los dat het frituur mandje uit de frituur bak schiet.

  Heb jij / iemand anders dat ook ?

  1. Hi Martijn, dank voor je bericht en vervelend dat het schroefje steeds los raakt. Ik heb bij mijn mandje gekeken en ik zie inderdaad 3 schroeven. Bij mij zit het bovenste schroefje ook los genoeg om ‘m met mijn vinger los te draaien. Maar ik heb er eerlijk gezegd nooit last van gehad. Wellicht dat je met Princess contact kan opnemen of zij advies hebben, mogelijk dat je met lijm de schroef vast kan zetten, maar dit moet dan wel lijm zijn die hittebestendig is. Bevat jouw schroef trouwens wel een ringetje? Want dit zorgt ook weer voor meer grip dat de schroef beter vast blijft zitten.

 17. Beste Pim,

  Op basis van jouw site deze airfryer aangeschaft. Nu heb ik echter een probleem. Als de timer afloopt, zowel bij een handmatig ingestelde tijd als bij het gebruik van een programma, hoor ik geen piepje(s). Als de tijd is afgelopen schakelt de pan zich uit, gaat afkoelen en geeft na afkoelen 3 piepjes. Klopt het dat er geen extra piep is bij het aflopen van de timer? Heb de pan oa hiervoor gekozen zodat ik niet meer met mijn telefoon de timer hoef te zetten.

  Alvast bedankt voor jouw reactie!

  Gr. Nathan

  1. Hoi Nathan, ik heb het gelijk even getest voor je. Ik heb 1 minuut gedaan op 80 graden en de airfryer gaat afkoelen na deze 1 minuut. Hij geeft dan geen piepsignaal. Pas nadat de afkoelsessie is voltooid hoor je inderdaad de 3 piepjes. Het afkoelen duurde bij mijn zo’n 10-15 seconden. In mijn test gaat de airfryer wel even 3x piepen wanneer de 80 graden is bereikt (je ziet dan het ventilator icoontje wit kleuren).

 18. Hallo Pim,
  We hebben de Princess XXL 182050 vorig week binnen gehaald en vandaag geprobeerd. Volgens jouw beschrijving, moeten de tiptoetsen verlicht al;s de stekker in de stopcontact zit. Die van mij zie ik alleen de M, aan/uit, en de + en – verlicht. Als de Airfryer start dan zie ik nog de Frietjes toets erbij. Als ik de M-toets en 1 van de programma toets druk, gebeurt helemaal niets tot dat ik de aan/uit-toets indrukt, en daarna meteen starten met een temp. van 200 graden en 18 min. Is mijn apparaat defect ?? Graag je advies. Alvast bedankt. Gr. John

 19. Hi Pim, ik zou de Princess 182050 Family Aerofryer XXL – Heteluchtfriteuse willen kopen maar ik vroeg me af of je er ook aardappel-, kaas- en garnaalkroketten mee kan bereiden? Groetjes, Marianne

 20. Dag Pim , ik heb net de 182055 aangeschaft , ik merk dat je een grilrooster kan aanschaffen om afbakbroodjes op te leggen , vis op te bakken. Maar loopt het visvocht dan niet op de friet of groenten eronder ? Ik vind nergens hoe je zo een rooster moet gebruiken en zou je dit aanraden of kan ik best zonder ? Alvast bedankt, grtjs Alice

 21. Hoi Pim,

  Ik heb zojuist de Princess Aerofryer 182050 aangeschaft. De helderheid van het display is heel laag. In jouw filmpjes licht het goed op. Is dit in te stellen of een defect? Alvast bedankt voor de reactie!

  1. Hi Johan. De helderheid kun je niet instellen. Mocht het naar jouw idee niet kloppen, dan zou ik deze retourneren. Het is vervelend, maar het display hoort goed te werken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven