10 Vragen over de Philips Airfryer XXL beantwoord

philips-airfryer-xxl-tips-facebook

Heb jij interesse in een Philips Airfryer XXL? Dan heb je hier waarschijnlijk een aantal brandende vragen over. Zoals wat is het grootste voordeel en nadeel van de Airfryer XXL? En hoe eenvoudig is het schoonmaken van deze airfryer? Ik heb Ton Staalstra van de populaire Facebook pagina Airfryer Tips gevraagd naar zijn mening over de Airfryer XXL. Al enige tijd maakt hij met plezier gebruik van zijn Philips Airfryer XXL. Hij bezit ook de oude Philips Airfryer XL, dus het is echt een man met airfryer ervaring ;)

Airfryer Tips in het kort

Ton is eigenaar en beheerder van de immens populaire Facebook pagina ‘Airfryer Tips‘. Momenteel heeft zijn pagina meer dan 50.000 likes en dat worden er alleen maar meer en meer. Een ongelooflijk aantal en het laat zien hoeveel mensen er fan zijn van de airfryer en van zijn handige pagina met airfryer tips.

airfryer-tips-meer-dan-50000-likes
Airfryer Tips heeft meer dan 50.000 likes! WOW!

Toen ik met mijn site begon kwam ik zijn Facebook pagina al snel op het spoor en zo nu en dan spreken we elkaar via Facebook. In mei spraken wij elkaar en ik vroeg hem of ik een aantal vragen mocht stellen over zijn ervaring met de Airfryer XXL. Dat leek Ton een leuk idee. Dus hierbij 10 vragen en antwoorden over de Airfryer XXL in samenwerking met Ton van Airfryer Tips!

Vraag & Antwoord over de Philips Airfryer XXL

Ton heeft een Philips Avance Airfryer XXL van de HD965x-serie. Dit is dus de airfryer met digitaal display en analoge draaiknop om tijd en temperatuur in te stellen.

philips-airfryer-xxl-kip
Philips Avance Airfryer XXL met digitaal display

#1. Wat vind je het grootste voordeel van de Airfryer XXL?

Het grootste voordeel van de Airfryer XXL is natuurlijk het grotere mandje waardoor ik zelfs een hele kip van 1,2 kg kan bereiden. Een ander groot voordeel vind ik dat de onderkant van het mandje eruit te klikken is en deze  beter en handiger schoon te maken is. Nog een ander voordeel is dat er nog meer vet uit het product wordt gehaald zodat het gezonder is.

#2. Wat vind je het grootste nadeel van de Airfryer XXL?

Ik heb tot nu toe geen nadeel gevonden van de XXL. (Pim: kort maar krachtig! Een nadeel kan mogelijk zijn dat het een vrij groot apparaat is)

#3. Waar gebruik je de Airfryer XXL het meeste voor?

Ik gebruik op dit moment de Airfryer XXL het meeste voor patat, snacks en tosti’s maar ook voor het afbakken van stokbroden en afbakbroodjes.

tosti-airfryer-xxl
Tosti’s zijn makkelijk en lekker om te maken in de Airfryer XXL.

#4. Hoe smaken friet en snacks uit de Airfryer XXL? Gebruik je speciale airfryer producten? Of standaard diepvries producten?

In principe gebruik ik verse friet uit de koeling en ook gewone friet. Ik gebruik geen ovenfriet. Alleen voor kroketten pak ik wel de ovenvariant. Beyerlander friet is trouwens mijn favoriet. (Pim: lees meer over Beyerlander)

#5. Hoe gemakkelijk is het schoonmaken van de Airfryer XXL?

Het schoonmaken makkelijker geworden omdat je het gaas los kan halen uit de frituurmand. Ik doe de onderdelen zeker niet elke keer in de vaatwasser maar bijvoorbeeld 1 x in de maand. Dit is beter voor de beschermlaag die op de binnenpan zit. ik heb de Airfryer XXL nu een aantal maanden en hij ziet er prima uit. Beter als toen bij mijn Philips Avance Airfryer XL (Pim: dit is het oudere model van de Philips Airfryer).

#6. Gebruik je er ook airfryer accessoires in? Welke is de moeite waard?

Ik heb of gebruik op dit moment nog geen officiële Philips Airfryer accessoires. Ik koop wel binnenkort de grillpan wanneer deze uitkomt. Wel maak ik gebruik van het spatdeksel van Bajo Kitchen Supplies.

ton-airfryer-xxl-spatdeksel-accessoire
Handige spatdeksel van Bajo Kitchen Supplies

#7. Stel je de airfryer handmatig in? Of gebruik je de voorkeuze programma’s?

Ik stel hem altijd handmatig in. De voorgeprogrammeerde menu’s vind ik niet echt interessant.

#8. Werkt de bediening prettig voor het instellen van de tijd en temperatuur?

Ja, de bediening van de Airfryer XXL is uitstekend. Je kunt nu ook op 40 graden bakken om bijvoorbeeld iets te ontdooien wat je normaal in de magnetron doet.

#9. Is de dubbele bodem een verbetering t.o.v. de Airfryer XL?

De dubbele bodem is prima en helpt onder andere tegen het roken van de Aifryer. Er wordt meer vet uit het product gehaald tijdens het airfryen. De luchtstroom is ook verbeterd, dus knapperige frieten.

#10. Komt er wel eens rook uit jouw Airfryer XXL?

De airfryer rookt wel eens, maar vooral bij vette producten. Als je dan de frituurmand even opschud wordt het roken wel minder omdat het vet onder de dubbele bodem komt. Ik gebruik een spatdeksel voor de mijn Airryer XXL van www.bajokitchensupplies.nl. (Pim: het lijkt er wel op, maar nee we maken echt geen reclame voor Bajo haha).

saucijzenbroodjes-philips-airfryer-xxl
Vier saucijzenbroodjes passen met gemak in de Airfryer XXL van Ton

Ton sluit mijn 10 vragen af met zijn conclusie

De Philips Airfryer XXL een heel fijn en mooi apparaat die zeker weer verbeterd is t.o.v. het voorgaande model, de Philips Airfryer XL. Een groot gemis is een niet bijgeleverde handleiding, dat kan echt niet. Zeker doordat mensen willen weten wat de menu’s en zo inhouden. (Pim: bekijk mijn pagina over Airfryer XXL om de handleidingen te downloaden).


Bij deze wil ik Ton nogmaals bedanken voor het delen van zijn ervaring met de Philips Airfryer XXL. Mocht je zijn Facebook pagina  ‘Airfryer Tips‘ nog niet volgen, doe dat dan vooral want hij deelt regelmatig handige tips over hetelucht friteuses.

Op naar de 60.000 likes!

Meer weten over de Philips Airfryer XXL?

Bekijk dan deze pagina’s:

2 gedachten over “10 Vragen over de Philips Airfryer XXL beantwoord”

  1. Hallo Heb een airfryer xxl zeer content maar spijtig dat je niet meer kan kiezen voor sommige bereidingen vb vlees kan je niet kiezen welke moet je dan kiezen? alleen friet vis en kip spijtig zeer goed machine anders brtj Gina

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven