Varkensrollade uit de Airfryer

airfryer-varkensrollade-header

Hoe lang met een varkensrollade in de airfryer? En op welke temperatuur bak je de rollade in je airfryer voor het beste resultaat? Lees hier mijn tips hoe je het beste een rollade kunt airfryen in jouw airfryer. Bekijk mijn advies op FrituurGezond.

Recepten en Airfryer Tips?
Volg mij op Facebook

Snelle antwoord: Haal de varkensrollade tijdig uit de koelkast. Verwarm je airfryer voor op 180 graden en bak de rollade op 180 graden voor 50 minuten. Keer de rollade halverwege om.

Baktijd voor varkensrollade uit de airfryer

Ik heb een varkensrollade van ongeveer 1 kilogram bereid in Princess Aerofryer 182050, dit is een grote XXL airfryer. Deze rollade is al gekruid en de slager adviseerde om de rollade te braden in de airfryer op 180 graden voor 50 minuten.

varkensrollade-in-airfryer-mand

 • Verwarm de airfryer op 180 graden. Hierdoor schroeit het varkensvlees direct goed dicht.
 • Plaats de varkensrollade in de airfryermand.
 • Stel de timer in op 25 minuten.
 • Keer na 25 minuten de varkenshaas om.
 • Bak nogmaals 25 minuten.
 • De varkensrollade is nu mooi goudbruin gekleurd.
 • Haal de rollade uit de airfryer en laat deze eerst 10 minuten rusten in aluminiumfolie voordat je de rollade aansnijdt.
 • Een filetrollade is gereed als deze een kerntemperatuur van 65°C heeft. Een schouderrollade is gereed als deze een kerntemperatuur van 68-70°C heeft.

Zo heb ik de varkensrollade van 1 kg gebraden

Ik heb de rollade een uurtje eerder uit de koelkast gehaald zodat het vlees een beetje op temperatuur kan komen. Voordat de rollade in de airfryer gaat verwarm ik de airfryer voor op 180 graden voor een paar minuutjes.

Als de airfryer op temperatuur is gaat de gehele varkensrollade in de airfryermand. Het is niet nodig om een speciaal airfryer accessoire te gebruiken. Ik stel de airfryer in op 25 minuten. Na deze 25 minuten heb ik de rollade omgekeerd en bij het openen van de pan zag ik al dat er een mooi krokant korstje op het vlees kwam. Weer 25 minuten later heb ik het vlees voorzichtig uit de hetelucht friteuse gehaald en tien minuten laten rusten in aluminiumfolie.

Recepten en Airfryer Tips?
Volg mij op Facebook

Het resultaat is een goudbruine rollade die super sappig is van binnen. Bij het snijden lopen de vleessappen uit de rollade, dus er is geen sprake van een droog stuk vlees. De smaak was dan ook erg lekker van deze rollade. In de pan van de airfryer is te zien dat overtollig vet is opgevangen onderin de pan. Een beetje Dreft erbij en laten weken, de pan was zo schoon. Aan de binnenkant van de airfryer geen spetters en ik heb ook geen last gehad van rook. Dus helemaal top!

airfryer-rollade-varkensrollade

Recepten en Airfryer Tips?
Volg mij op Facebook

Waarop letten bij het airfryen van rollade?

 1. Zorg dat de mand van je airfryer ruim genoeg is voor de rollade.
 2. Haal de rollade tijdig uit de koelkast zodat het vlees niet koud de pan in gaat.
 3. Verwarm je airfryer voor.
 4. Prik niet met een vork in het vlees, hierdoor gaan sappen verloren.
 5. Draai de varkenshaas een keer om voor gelijkmatige garing.
 6. Snijd het vlees niet direct aan, maar laat het vlees eerst even rusten.

Vraag en antwoord:

Moet je de airfryer voorverwarmen?

Ja, bij vlees adviseer ik altijd om je airfryer voor te verwarmen. Dat doe je door je airfryer in te stellen op 180 graden voor zo’n 4-5 minuten. Je airfryer is dan goed op temperatuur.

Hoe lang moet een kleine rollade

In mijn voorbeeld heb ik een vrij grote rollade gebraden van 1 kilogram. Heb je nou een kleinere rollade dan zal de baktijd ook wat anders zijn. Een rollade van zo’n 500 gram braad je op 180 graden voor zo’n 40 minuten.

Varkensrollade recepten en inspiratie voor de airfryer

Zoek je meer inspiratie voor de lekkerste airfryer recepten? Ik heb hieronder een paar leuke (culinaire) recepten voor jou om te proberen:

Recepten en Airfryer Tips?
Volg mij op Facebook

Eetsmakelijk!

Bekijk ook hoe je varkenshaas kunt airfryen of bekijk hier meer airfryer recepten. Check hier de beste airfryer kookboeken. Laat je lekker inspireren!

Scroll naar boven