Philips Airfryer ervaringen: Is ’t wat?

philips-airfryer-ervaringen-reviews-klantbeoordelingen

Hoe ervaren gebruikers de Philips Airfryer

Ik hoor het vaak genoeg: “Is zo’n Airfryer wat?“. En mijn antwoord is altijd een volmondig ja. Het is sowieso een super alternatief voor een traditionele friteuse. De tweede vraag is dan vaak: “Wat maak je dan in de airfryer?“. Nou meer dan met een normale friteuse. Want naast frituren met hete lucht kun je ook groentes poffen, vlees en vis grillen en zelfs taartjes bakken.

Twijfel je dus of een Airfryer je favoriete snacks en friet kan bereiden? Niet doen, ik verzeker je dat de Airfryer je de lekkerste frietjes en frikandellen bezorgt. Maar zoals je ik net aangaf, een Airfryer kan veel meer dan dat.

Wat is mijn ervaring met de Airfryer?

Ben je geïnteresseerd in mijn mening over de Airfryer Avance XL? Lees dan verder. Wil je andere reviews lezen? Scroll dan een stukje door naar beneden. Daar tref je een lijstje aan met websites waar je ervaringen kunt lezen van echte Airfryer gebruikers.

Maar goed, terug naar mijn ervaring.

Heel kort, de Airfryer is top. Ik heb zelf de Airfryer XL en het is echt een top ding.  En het eerste dat je doet als je een Airfryer hebt is natuurlijk patatjes maken.

ah-basic-frietjes-komen-lekker-krokant-uit-de-airfryer

Je kan er allerlei soorten friet in gooien en andere soorten snacks, zoals frikandellen en bitterballen. Het komt er altijd krokant en heet uit. Je zit ook echt niet gebonden aan de duurdere oven producten. Een AH basic zak met diepvriesfriet gaat net zo goed.

Ik gebruik de Airfryer bijna elke dag. Je moet de Airfyer dan ook niet zien als een ordinaire frituurpan, maar als een maatje voor in de keuken. Ik merkte al snel dat ik mijn hetelucht oven amper meer gebruikte. Aardappelpartjes, kip cordon bleus, groentes. Allemaal no, problemo.

aardappel-partjes-in-de-airfryer

Wat me het meeste opvalt is dat de smaak zo anders is van je product. Een kip cordon blue uit de Airfryer is echt 100x anders dan uit de pan. Ik heb ‘m nog nooit zo krokant en mals gegeten als uit de Airfryer. Normaal bakte ik het vlees in de koekenpan. Dan gebruik je toch weer veel boter en brand het nog al eens aan. Maar met de Airfryer wordt je vleesje golden brown en gelijkmatig gegaard.

drumsticks-uit-de-philips-airfryer-kip

Je hoeft geen keukenprins of -prinses te zijn om lekkere dingen met de Airfryer te maken. Op internet zie je de mooiste gerechten. Maar laat je dat niet afschrikken. Gewoon wat losse groentes of aardappeltjes met kruiden zijn ook al verrassend lekker.

Je zal verbaasd zijn hoe vaak je de Airfryer gaat gebruiken. En je gaat vanzelf de Airfryer aanbevelen bij je familie en vrienden. Het is dan net een TelSell reclame ;)

verse-groente-uit-de-airfryer

Zijn er ook nadelen aan de Airfryer? Ja, die zijn er natuurlijk. De inhoud van de Airfryer XL vind ik niet super groot. Wij gebruiken ‘m hier met z’n tweeën. Maar als je een groot gezin hebt, dan zou je bijna een tweede Airfryer moeten kopen.

Bijvoorbeeld bij frietjes. Ik doe dan een laagje in de mand. En de frietjes liggen dan los van elkaar. Zo krijg je het beste en krokantste resultaat. Maar als je een kilogram friet wil Airfryen, dan liggen de frietjes tegen elkaar aan en over elkaar heen. En dit zorgt dat een hoop frietjes niet vanzelf krokant willen worden. Je moet dus flink schudden tussendoor.

Daarnaast vind ik het display soms wat verwarrend. Ik vergis me nog wel eens of de Airfryer mijn tijdinstellingen uitvoert. Maar dat is meer een kwestie van gewenning.

vet-in-de-airfryer-zorgt-voor-rook-en-blauwe-walmen

Als laatste wil ik toch aankaarten dat je huis echt blauw kan komen te staan van de rook door de Airfryer. Dat krijg je als je heel vettige producten bereidt. Dat heb je niet bij patat of frikandellen. Maar bijvoorbeeld wel bij kip of hamburgers. Producten waar van zichzelf al vet in zit. Dit vet druipt tijdens het airfryen netjes in de binnenpan. Maar door de luchtcirculatie komt dit vet tegen het grillelement aan. Met als resultaat dat het vet verbrandt. En dan krijg je blauwe rook.

Maar bij de meeste gerechten heb je geen last van deze rook hoor.

Lees hier mijn tips hoe je de Airfryer weer helemaal schoon kan maken. Binnen 10 minuten!

philips-avance-collection-airfryer-xlLaat je dus vooral niet afschrikken door deze ‘nadelen’. Elk product kent zijn nadelen en overal is een oplossing voor. Zo ook voor het rook probleem. Je kunt een spatdekseltje kopen die voorkomt dat je Airfryer rookt, opgelost.

Over het algemeen is een Philips Airfryer echt top. En ik beveel je van harte de XL variant aan. Maar nogmaals, laat je niet misleiden door de term XL, want de inhoud is niet mega groot.

Wil je nog iets specifieks weten over de Airfryer? Laat dan hieronder een reactie achter.

Laten we nu door gaan naar de lijst met Airfryer ervaringen van andere mensen.

Airfryer ervaringen en reviews

Weet jij nog een goede pagina waar mensen hun ervaringen delen over de Philips Airfryer? Of heb je een brandende vraag over de Airfryer?

Laat het dan hieronder in de reacties weten.

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven