Philips Airfryer Combi XXL Connected HD9880/90

Philips-Airfryer-XXL-Connected-HD9880-90-thumb

De Philips Airfryer Combi XXL Connected HD9880/90 is een geavanceerde airfryer van Philips uit de 7000 serie met Rapid Combi Air technologie. ‘Combi’ betekent dat je de luchtsnelheid kunt aanpassen met een 50% lagere airflow. Deze ruime Combi Airfryer heeft een prachtig kleurendisplay en wordt geleverd met een voedselthermometer die aangesloten kan worden op de airfryer. Met een laadvermogen van 2 kilogram (8,3 liter) is deze airfryer geschikt voor een groot gezin. Deze Philips Airfryer XXL Connected HD9880/90 is een veelzijdige en slimme keukenhulp die je helpt om elke dag gezond en lekker te koken.

Specificaties (bron)
 • Laadcapaciteit: 2 kg / 8,3 liter
 • Vermogen: 2200 watt
 • Maximale temperatuur: 40 – 200 °C
 • Timer: 0 – 180 minuten
 • Gewicht: 9,27 kg
 • Snoerlengte: 1 meter
 • Type: HD9880/90
 • Afmeting: 403 x 307 x 315 millimeter
 • Jaar: 2023

Bekijk de Prijs:

Bekijk Prijs
Bekijk Prijs
Bekijk Prijs
Bekijk Prijs

Bekijk mijn unboxing


Opvallende kenmerken

 1. Bij de Philips Airfryer XXL HD9880/90 ontvang je een voedselthermometer. Daarmee kan de airfryer de kerntemperatuur meten van je gerecht, zoals een varkensrollade.
 2. De achterzijde van de airfryer is voorzien van een opbergruimte voor het snoer en voor de kernthermometer.
 3. De airfryer is voorzien van een ladesysteem waardoor de binnenpan ondersteund wordt bij het uitschuiven.
 4. Je gebruikt de airfryer via automatische programma’s, handmatig koken of door de voedselthermometer te gebruiken.
 5. De airfryer zit bomvol handige functies. Zoals een warmhoudfunctie, 50 automatische kookprogramma’s, kookgeschiedenis, mijn programma’s, schudherinnering en schoonmaak herinnering.
 6. Dankzij de Rapid CombiAir worden niet alleen de temperatuur en baktijd voor je ingesteld voor bepaalde gerechten. Maar ook de mate van luchtcirculatie wordt afgestemd.
 7. Bekijk de temperatuur en de baktijd vanaf je smartphone via de NutriU app, zo weet je precies hoe lang je gerecht nog moet voordat je aan tafel kunt.
 8. Het verwarmingselement is voorzien van een scherm om het element te beschermen tegen spetters en druppels. Daarnaast verminderd het eventuele rookvorming.

Philips-Airfryer-XXL-Connected-HD9880-90-lage-en-hoge-luchtcirculatie

Tip: Bekijk meer foto’s van de Philips Airfryer XXL Connected HD9880/90.


Voor- en nadelen

 • Het netje kun je loskoppelen van het mandje, hierdoor is dit onderdeel makkelijker om te reinigen.
 • Koppel de Philips Airfryer XXL Connected HD9880/90 aan de Philips NutriU app via je iPhone of Android smartphone (of tablet). Kies een lekker recept uit en zendt de juiste instelling direct naar je airfryer.
 • Met de automatische kookprogramma’s zorgt de airfryer voor de juiste instellingen voor de baktijd, temperatuur en luchtsnelheid. Kies uit meer dan 50 Smart Chef gerechten.
 • Stel de airfryer in met een maximale kooktijd van 180 minuten (3 uur).
 • De airfryer heeft twee verschillende luchtstanden. De lage luchtsnelheid is voor ovengerechten met langere bereidingstijd, zoals een lasagne of traybake. De hoge luchtsnelheid is voor gerechten die krokant dienen te worden, zoals frites en kipnuggets. Pas de luchtsnelheid aan voor mals of knapperig resultaat met de Rapid CombiAir-technologie.
 • Het is een prijzige airfryer en daarom niet voor elk budget geschikt.
 • De ventilator en het grillelement zijn afgeschermd met een rooster. Hierdoor zal er minder stralingswarmte op je gerecht komen.
 • De Combi Airfryer heeft een vrij kort snoer met een lengte van 80 cm.

Philips-Airfryer-XXL-Connected-HD9880-90-scherm-verwarmingselement

 


Handige eigenschappen

De Philips Airfryer XXL Connected HD9880/90 kent een aantal handige functies die in te stellen zijn via het kleuren display. Ik neem de handigste functies met je door.

De warmhoudfunctie zorgt ervoor dat je gerecht warm blijft nadat de bereidingstijd is verstreken. Handig als je nog even bezig bent, of nog op iemand moet wachten.

Via mijn programma’s kun je je favoriete instellingen opslaan. Dat kan een automatische kookprogramma zijn, een recept of een instelling voor handmatig koken. Je kan tot wel 20 items opslaan.

In de kookgeschiedenis kun je een recente instelling terugvinden. De Philips Airfryer XXL Connected HD9880/90 onthoud 20 items. Selecteer één van de items uit de lijst en begin met airfryen.

Philips-Airfryer-XXL-Connected-HD9880-90-doos-wifi-nutriu

De schoonmaakherinnering geeft jou de melding wanneer het tijd is om de binnenkant van de airfryer te reinigen.

De schudherinnering kun je instellen zodat de airfryer halverwege de bereidingstijd een melding geeft om je gerecht op te schudden. Handig als je bijvoorbeeld verse frites gaat maken.

De automatische programma’s zijn de Smart Chef programma’s. Deze instelling kun je gebruiken voor verschillende soorten gerechten. De airfryer zal dan de juiste instellingen invoeren voor de beste resultaten. Afhankelijk van het gerecht vraagt de airfryer om het vulniveau, aantal stukken, het gewicht, de dikte of garingsniveau.

Philips-Airfryer-XXL-Connected-HD9880-90-luchtcirculatie

Via de instelling voor luchtstanden kun je de mate van luchtcirculatie in de airfryer bepalen. Je kan kiezen voor hoge luchtcirculatie of voor een lagere luchtcirculatie. Juist de lagere luchtcirculatie (of air flow) is handig voor gerechten waarvan je wilt dat deze niet zo droog of krokant worden. Bijvoorbeeld bij het bakken van een cake, waarbij langzamere garing belangrijk is.

Hoe werkt de voedselthermometer?

De Philips Airfryer XXL Connected HD9880/90 ontvang je in combinatie met de voedselthermometer. Meet direct de kerntemperatuur van je gerecht, zo kun je precies zien wanneer je vlees of vis gaar is en voorkom je dat je het te lang of te kort bakt.

Met de voedselthermometer kun je de kerntemperatuur meten van bijvoorbeeld biefstuk, varkenskarbonades, kip of vis. Maar je kunt het ook gebruiken om de binnentemperatuur van een cake te meten.

Philips-Airfryer-XXL-Connected-HD9880-90-met-voedselthermometer

Je steekt de thermometer in het dikste gedeelte van je eten. Bijvoorbeeld in het dikste deel van de kip of in het dikste gedeelte van een moot zalm.

Sluit de thermometer vervolgens aan via de aansluiting in het display. De kabel kun je geleiden via het handvat van het airfryer mandje. Via een van de automatische kookprogramma’s kun je verder het gebruik van de voedselthermometer instellen.

Je kunt de gewenste kerntemperatuur opgeven door een temperatuur tussen de 30 en 99 graden Celsius te kiezen.

Welke kerntemperatuur instellen voor welk type gerecht?

Elk ingrediënt kent zijn eigen kerntemperatuur voordat het ingrediënt gaar is of veilig is om eten. Hieronder een overzicht die ik heb overgenomen uit de handleiding.

IngrediëntGaringsniveauKerntemp.
Gevogelte, algemeenGereed80-85°C
Filet van gevogelteSappig70-74°C
Rundvlees, kalfsvlees, lamsvlees, hertenvleesRare45-50°C
Rundvlees, kalfsvlees, lamsvlees, hertenvleesMedium55-60°C
Rundvlees, kalfsvlees, lamsvlees, hertenvleesDoorbakken65-70°C
Varkensvlees, algemeenGereed70-73°C
VarkenslendeMedium58-63°C
VisGlazig / doorzichtig50-55°C
VisGereed60-65°C
Hele aardappelGereed92-95°C
BroodGereed90-95°C

Ruime keramische pan

De Philips Airfryer XXL Connected HD9880/90 is voorzien van een een keramische pan en frituurmand. De mand heeft een capaciteit van 8,3 liter. Hiermee kun je tot 2 kg gemengd eten bereiden of tot 1,6 kg verse frietjes. Perfect dus voor een groot gezin.

Accessoires voor de Philips Airfryer XXL Connected 7000 Serie

De Philips Airfryer XXL Connected HD9880/90 wordt standaard geleverd met een kernthermometer. Optioneel kun je een bakvorm accessoire (HD9956 of HD9957) en grillplaat accessoire kopen. Met het grillplaat accessoire kun je de airfryer omtoveren tot een wokpan.

Philips-Airfryer-XXL-Connected-HD9880-90-mals-gerecht-met-kip-en-gestoofde-groenten

Wat is Rapid CombiAir?

Met de nieuwe Airfryer kun je koken zoals jij dat wilt. Hij beschikt over Rapid CombiAir kooktechnologie die hoge, lage en dynamische luchtstromen combineert om 22 verschillende kookfuncties te bieden, zoals frituren, grillen, braden, bakken, stoven, sous-vide, slow-cooken, toasten, drogen en ontdooien.

Verander je airfryer in een slowcooker!

Dankzij de lagere airflow van 50% kun je nu ook slow cooken in je airfryer. De timer van de airfryer kan tot 180 minuten ingesteld worden, dat betekent dus 3 uur lang slow cooken. Perfect voor heerlijke stoofschotels of curry’s.

Verbind de airfryer met je smartphone

De Philips Airfryer XXL koppel je via WiFi met je iPhone of Android smartphone via de NutriU app van Philips. Met deze app kies je een recept en de bereidingstijd en temperatuur stuur je direct naar de airfryer.

Philips-Airfryer-XXL-Connected-HD9880-90-automatische-kookprogramma's

Vanaf je mobiele telefoon kun je bijhouden hoe lang je gerecht nog moet in de airfryer. Zodra het gerecht klaar is, ontvang je een melding. Als je een Amazon Alexa voice-assistent in huis hebt, kun je de airfryer zelfs met je stem bedienen.


Bekijk mijn review

Ik heb de Philips Airfryer Combi XXL HD9880/90 uitgebreid getest. Lees er alles over in mijn Philips Airfryer Combi XXL review, of bekijk hieronder mijn videoreview:


Handleiding

Meer over Philips Airfryer

Klik hieronder voor één van mijn andere informatie pagina’s over de Philips Airfryer XXL Connected modellen.

Lees meer over Philips Airfryer.

Bronnen

Bekijk de Prijs:

Bekijk Prijs
Bekijk Prijs
Bekijk Prijs
Bekijk Prijs
Scroll naar boven