Beste grote XXL airfryer voor 3 tot 5 personen

beste-grote-airfryers-xxl-header

Ruime airfryers met veel inhoud
Dit zijn de beste grote airfryers voor 3 tot 5 personen

Je wil graag een grote hetelucht friteuse kopen. Een airfryer die ruim genoeg is voor je gezin en waarin voldoende ruimte is voor je gerecht. Een grote XXL airfryer is dan de machine die je zoekt. Op deze pagina vindt je de beste airfryers met groot formaat voor 3-5 personen.

Een XXL airfryer is ook geschikt voor kleinere hoeveelheden!
Pim, FrituurGezond.nl

Waar voldoet een grote airfryer aan?

 • Personen: 3-5
 • Capaciteit: 1.250 tot 1.500 gram
 • Inhoud: 5 liter of meer

#1 – Philips Airfryer XXL HD9650/90

philips-avance-airfryer-xxl-beste-airfryer

 Beste Keus  De Philips Airfryer XXL HD9650/90 is de voorloper van de slimmere ‘HD9867/90’. Deze XXL airfryer biedt uitstekende bakprestaties. Zeker als je de bijbehorende airfryer accessoires aanschaft, ben je verzekerd van een echte alleskunner. De hetelucht friteuse ziet er mooi uit en voelt degelijk aan, echt een geweldige airfryer!

 • Inhoud: 1.400 gram
 • Vermogen: 2225 watt
 • Bediening: Digitaal

Bekijk de Prijs:

Bekijk Prijs
Bekijk Prijs
Bekijk Prijs
Bekijk Prijs
Bekijk Prijs

#2 – Philips Airfryer XXL HD9867/90

Philips-Premium-Airfryer-XXL-HD9860-Smart-Sensing

De Philips Premium Airfryer XX is een slimme airfryer, want deze hetelucht friteuse bevat sensoren die de baktijd en temperatuur voor jou instelt (bij een aantal soorten gerechten). Daarbij heeft de airfryer een super mooi design met roze gouden accenten.

 • Inhoud: 1.400 gram
 • Vermogen: 2225 watt
 • Bediening: Digitaal

Bekijk de Prijs:

Bekijk Prijs
Bekijk Prijs
Bekijk Prijs
Bekijk Prijs
Bekijk Prijs

#3 – Princess 182055 Digital Family Aerofryer XXL

Princess-Aerofryer-XXL-182055-airfryer

De Princess 182055 Digital Family Aerofryer XXL heeft een ruime frituurmand met een inhoud van 5,2 liter, goed voor 1,5 kg friet. Ik vond het even wennen hoe deze airfryer precies werkt, maar ik ben er nu echt erg tevreden over. De airfryer heeft een digitaal display en een roterende knop om de airfryer mee in te stellen. Bakresultaten zijn top en de prijs is zeer voordelig. Echt een aanrader voor als je gewoon een goede, ruime airfryer zoekt.

 • Inhoud: 1.500 gram
 • Vermogen: 1.700 watt
 • Bediening: Digitaal

Bekijk de Prijs:

Bekijk Prijs
Bekijk Prijs
Bekijk Prijs
Bekijk Prijs

#4 – Inventum GF500HLD

inventum-gf500hld-airfryer-thumb

De Inventum GF500HLD is de grote broer van de Inventum GF350HLD en deze kleinere variant is in 2020 uitgeroepen tot beste keus airfryer door de Consumentenbond en als beste getest door Kieskeurig.nl. De hoekige airfryer heeft een fris design, een zeer ruime inhoud en biedt goede bakprestaties voor friet en snackes.

 • Inhoud: 1.500 gram
 • Vermogen: 1.700 watt
 • Bediening: Digitaal

Bekijk de Prijs:

Bekijk Prijs
Bekijk Prijs
Bekijk Prijs
Bekijk Prijs

#5 – Ninja Foodi AF300EU

Ninja-AF300EU-airfryer-thumb

De Ninja Foodi AF300EU is een dubbele airfryer. Je zou deze airfryer misschien niet direct als grote airfryer zien. Maar met de dubbele frituurmandjes kun je echt grote porties bereiden. Bovendien is het airfryen met twee mandjes hartstikke handig, want je kun zo twee totaal verschillende gerechten tegelijk bereiden. In mijn Ninja Foodi AF300EU review vertel ik je er veel meer over.

 • Inhoud: 1.800 gram
 • Vermogen: 2.400 watt
 • Bediening: Digitaal

Bekijk de Prijs:

Bekijk Prijs
Bekijk Prijs
Bekijk Prijs
Bekijk Prijs

#6 – Tefal Easy Fry Grill & Steam FW2018

Tefal-Easy-Fry-Grill-&-Steam-FW2018-thumb-2

De Tefal Easy Fry Grill & Steam FW2018 is een 3-in-1 airfryer die naast een hetelucht functie, ook een grill en stoomfunctie heeft. Het is een zeer ruime airfryer die geleverd wordt met een grillrekje. Vooral de stoomfunctie vind ik een aanwinst. Lees meer in mijn Tefal FW2018 review.

 • Inhoud: 1.200 gram
 • Vermogen: 1.700 watt
 • Bediening: Digitaal

Bekijk de Prijs:

Bekijk Prijs
Bekijk Prijs
Bekijk Prijs
Bekijk Prijs

Meer over grote hetelucht friteuses

Lees meer over de aanraders

De meeste airfryers die ik aanraad heb ik zelf getest. Lees daarom hieronder meer informatie over de grote xxl airfryers:

Wil je meer weten over de grote airfryers van Philips? Bekijk dan het overzicht van de Philips Airfryer XXL.

Video’s van grote airfryers

Ik heb een aantal van de airfryers in mijn Top 5 lijst zelf getest en gereviewd. Hieronder kun je een aantal video’s zien met unboxings en tips.

Princess Digital Family Aerofryer XXL Unboxing

Philips Aifryer XXL Unboxing

 

Wat is een xxl airfryer?

Een XXL airfryer is een grote airfyer met een inhoud die groter is dan 1,2 kg. Er is geen officiële indeling van hetelucht friteuse. Maar je kunt kijken naar de inhoud (liters) en capaciteit (kilogrammen) van een airfryer om te beoordelen of het een kleine, normale of grote airfryer betreft. Ik deel zelf de hetelucht friteuses als volgt in:

 • Kleine airfryer: Tot 1.000 gram
 • Normale airfryer: 1.000 tot 1.200 gram
 • Grote airfryer: 1.250 tot 1.500 gram

Wat zegt de capaciteit?

Wat zegt het nou als een airfryer een laadvermogen heeft van 1.500 gram? Dit betekent dat je in de airfryer tot maximaal 1,5 kg friet tegelijk kunt airfryen. Is dit aan te raden? Nee, want ik zou zelf je frituurmand niet tot het maximum vullen omdat je hierdoor matige bakresultaten krijgt. Het beste is om je product, in dit geval patat, wat de ruimte te geven in je mandje.

krokante-kippenvleugeltjes-en-aardappeltjes-princess-airfryer
De Princess biedt genoeg ruimte voor kippenvlerkjes en krieltjes.

Voor- en nadelen van grote airfryers

Voordelen

 • Beter bakresultaten > Door de grotere inhoud heeft je product meer ruimte om te garen en krokant te worden.
 • Veelzijdiger > Je kunt in een grotere frituurmand meer gevarieerd airfryen. Je kunt bijvoorbeeld je groente en vlees tegelijk airfryen. In een kleine airfryer is dit lastiger.
 • Er past meer in >  Ja dat is logisch, maar laat ik een voorbeeld geven. Stel je wil gevulde puntpaprika’s airfryen. In een kleine airfryer komt de paprika tegen het verwarmelement aan. Bij een XXL airfryer met een hoge frituurmand heb je hier geen last van.

Nadelen

 • Neemt meer ruimte in > Een grote airfryer neem meer ruimte in beslag in je keukenkastje of in de trapkast.
 • Zwaarder > Door de grotere omvang is de airfryer zwaarder en lastiger te verplaatsen.
 • Duurder > XXL airfryers zijn relatief duurder dan kleinere airfryers. Ook hebben ze vaak wat meer vermogen, dus verbruiken wat meer stroom.

Voor hoeveel personen?

Ben je met een gezin thuis dan zoek je al snel naar een grote airfryer. Maar zijn grote airfryers wel geschikt om eten te bereiden voor 3, 4 of zelfs 5 personen? Het ligt er maar net aan wat je gaat bereiden en hoe groot de honger is. Het is een illusie dat je met een airfryer een tafel vol met eten kunt bereiden voor vijf personen. Daarvoor moet je gewoon echt de oven inschakelen. Maar met bijvoorbeeld een Princess Digitale Family Aerofryer lukt het wel om een grote zak friet in een keer te bereiden. En er passen misschien ook nog wel wat frikandellen bij, maar dan houdt het ook wel op.

philips-airfryer-xxl-gerechten-baktijden-2

Is een XXL Airfryer ook voor 1 of 2 personen?

Ik gebruik zelf meestal extra large airfryers en ik ben maar met twee personen thuis. Waarom zou je dan een grote airfryer gebruiken? Dat doe ik omdat ik het veel prettiger vind om in een grote airfryer mijn gerechte te airfryen. Ik pak ook liever een grote wokpan dan een kleine wokpan. Uit mijn ervaring blijkt dat je gerecht veel beter uit de verf komt als je product de ruimte krijgt om goed te garen in de airfryer. En dat lukt het beste in een ruime frituurmand.

Een grote airfryer is ook geschikt voor 1 of 2 personen. Daarom raad ik eigenlijk altijd dit soort airfryers aan, zelfs als je maar alleen bent.

Dus ook als je een klein huishouden bent, of alleenstaand bent is een XXL airfryer zeker een goede keuze. Het is bijvoorbeeld ook handig met feestjes of verjaardagen, je kunt dan sneller een grotere hoeveelheid bittergarnituur bereiden dan in een kleine airfryer met een inhoud van 0,8 kilogram.

Waar op letten bij het kopen van een airfryer?

Ben je er nog niet helemaal uit welke airfryer je moet kopen? Bekijk dan onderstaande video met tips of bekijk mijn pagina met beste airfryers. Deze pagina bevat nog meer informatie over airfryers en waar je op kunt letten.

 Tip: Beste grote airfryers: 

Over de auteur

Scroll naar boven