Ben je thuis met 2 à 3 personen? Of woon je alleen? Welke airfryer kun je dan het beste kopen? Het meest voor de hand liggende is een kleine airfryer. Want waarom zou je een grote airfryer kopen als je met weinig mensen bent? Vergis je niet, ook als je maar met 2 personen bent is het mijn advies om voor een wat grotere heteluchtfriteuse te kiezen. Ik leg je hier uit waarom en ik geef advies over 3 goede airfryers.

Bekijk kleine airfryers

“Ik kan maar 1 nadeel bedenken van onze airfryer en dat is de kleine inhoud. Als we friet bakken dan is het echt maar net genoeg voor 2 personen.”
Viva.nl

Inventum GF400HL is een aanrader

inventum-airfryer-gf400hl-cgf440hl-xlIk kreeg op deze pagina de vraag gesteld of er een kleine airfryer bestaat die toch nog een ruime inhoud heeft. Want wat nou als je een klein aanrecht hebt, maar toch wel wat kwijt wilt kunnen in je friteuse?  Als ik aan een kleine airfryer denk met toch een grote inhoud, dan denk ik gelijk aan de Inventum GF400HL.

Simpel in gebruik en voordelig geprijsd!

De Inventum GF400HL is een hele fijne airfryer. Dat komt door zijn ruime inhoud van 4 liter geschikt voor 1,5 kg frites. Daarbij is de Inventum gemakkelijk om te bedienen en is het schoonmaken zo gebeurt. Het mandje bestaat namelijk uit één stuk, die je heel snel kunt reinigen. Lees meer in mijn review van de Inventum GF400HL airfryer.

Kleine of grote airfryer kopen?

Laten we eerst even kijken wat het verschil is tussen een kleine en grote airfryer. Een kleine hetelucht friteuse heeft natuurlijk een klein formaat maar ook een kleine inhoud, meestal zo rond de 2 liter en geschikt voor 800 tot 1.000 gram friet. Een grote airfryer heeft een inhoud van ongeveer 2 tot 4 liter en is geschikt voor 1 tot 2 kilogram friet. Je hebt natuurlijk ook de extra grote airfryers, dit worden XXL airfryer genoemd. Maar die zijn echt meer geschikt voor grotere gezinnen, of als je de airfryer wilt gebruiken om hele maaltijden of een hele kip mee te bereiden. Lees meer keuzetips.

Mijn ervaring is dat de inhoud van je airfryer eigenlijk niet groot genoeg kan zijn.

Laat de kleine airfryer links liggen

Zo’n kleine airfryer met een capaciteit van 800 gram. Is dat wat? Nou, ik ben er niet echt fan van. Ik gebruik zelf een grote airfryer met twee personen. Zo heb ik onder andere een Philips Avance Airfryer XL (1,2 kg) en een Inventum GF400HL (1,5 kg). En ik merk dat je de ruimte in de airfryers echt nodig hebt. Ook als je maar met 1, 2 of 3 personen thuis bent. Door de ruimere frituurmand kun je bijvoorbeeld voor 2 personen aardappelschijfjes en twee vegetarische groenteburgers airfryen. Dat wordt al lastig als je een kleine airfryer hebt. Dat komt omdat in een klein frituurmandje je product eerder over elkaar heen valt waardoor je product minder goed gaart en minder krokant wordt.

inventum-gf400hl-airfryen
Kipbrugers en aardappel bolletjes. Super krokant en snel klaar. Gemaakt met mijn Inventum GF400HL

Een ruim frituurmandje geeft krokantere airfryer resultaten.

Het voordeel van een kleine airfryer is wel dat de heteluchtfriteuse minder ruimte inneemt op het aanrecht of in het keukenkastje. Ben je dus klein behuisd of is je keuken niet zo groot, dan kan het juist wel interessant zijn om voor een kleine hetelucht friteuse te kiezen. Maar je zal dan wel ervaren dat je in sommige gevallen wat ruimte te kort komt in de frituurmand. Stel dat je je verjaardag gaat vieren en een portie bitterballen wilt maken. Met een kleine airfryer zul je langer bezig zijn, omdat je wat kleinere porties kunt ‘frituren’. Ik lees ook vaak in reviews van kleine airfryer dat mensen als minpunt noemen dat het mandje te klein is. Tsja, dat had je kunnen weten. Een kleine hetelucht frituurpan is in verhouding natuurlijk wel goedkoper dan een grotere airfryer, maar ik denk dat je beter net wat meer geld kunt uitgeven zodat je gelijk een goede hebt waar je van alles in kunt bereiden.

Ga je kamperen?

Zoek je een kleine airfryer omdat je gaan kamperen? Dat kan natuurlijk. Ik heb speciaal hiervoor een pagina gemaakt met camping airfryers. Je leest advies waar je op moet letten en je vindt een lijst met energiezuinige (vaak kleine) airfryers.

Top 3 Airfryers voor 1 tot 3 personen

#1 – Inventum GF400HL airfryer“Goedkoop en serieus goed!”

inventum-gf400hl-airfryer

De Inventum GF400HL is een goedkope en ruime airfryer. Je bedient de airfryer met de analoge knoppen. Misschien wat minder spannend dan een airfryer met digitaal display. Maar hierdoor is de Inventum lekker goedkoop en hij is minder defect gevoelig. De bakresultaten zijn prima van deze hetelucht friteuse.

  • Laadvermogen: 1,5 kg
  • Inhoud: 4 liter
 Bekijk de Prijs: 

bolcomblokker-aff
wehkamp-aff


#2 – Tefal Easy Fry EY4018 – “Mooi digitale airfryer”

Tefal-Easy-Fry-Precision-EY4018

De is een airfryer die door de Consumentenbond als beste keus is beoordeeld in 2019. De airfryer heeft een stijlvol ontwerp met een mooi helder display. Door het ronde design neemt de airfryer weinig ruimte in. Een klein minpuntje is dat de Tefal Easy Fry wat luidruchtig is.

  • Laadvermogen: 1,2 kg
  • Inhoud: 4,2 liter
 Bekijk de Prijs: 

mediamarkt-aff


#3 – Tristar FR-6980 Mini Crispy Fryer – “Mini Airfryer voor 1 persoon”

Tristar-FR-6980-Mini-Crispy-Fryer

De Tristar FR-6980 Mini Crispy Fryer is een kleine airfryer geschikt voor één persoon. De airfryer heeft een beetje het formaat van een biervaatje. Je bedient dit kleine rakkertje met twee draaiknoppen die degelijk aanvoelen. De motor met 1.000 watt is krachtig genoeg om krokante bakresultaten te behalen. Perfect voor kleine hoeveelheden.

  • Laadvermogen: 0,4 kg
  • Inhoud: 2 liter
 Bekijk de Prijs: 


Tristar-Mini-Crispy-Fryer-een-persoon-kleine-airfryer
In de Tristar Crispy Fryer kun je net aan twee vegetarische burgers kwijt.

Is 800 gram inhoud echt niet genoeg?

Ik hoop dat je wat met mijn advies kunt. Wil je liever toch een airfryer met kleine inhoud van bijvoorbeeld 800 gram? Dan is dat ook zeker een goede keuze. Ik hoop alleen wel dat je bewust bent dat het frituurmandje vrij klein is en je er dus niet veel friet of snacks in kunt bereiden. Heb je vragen? Stel ze hieronder.

Bekijk de TOP 10 beste hetelucht friteuses:

Auteur

In 2015 maakte ik kennis met de airfryer. Momenteel heb ik allerlei soorten en merken airfryers die ik vrijwel dagelijks gebruik. Ik deel mijn ervaring met de hetelucht friteuses met jou op dit blog. Happy Airfrying! Lees meer over mij.

2 Reacties

  1. Mijn aanrecht is niet groot daarom zoek ik een goede kleine Airfryer. Maar volgens u de inhoud is een beetje klein. Is er wel een kleine formaat Airfryer met een grotere inhoud? Graag wil ik weten welke Airfryer die niet groot is en met een groot genoeg inhoud voor 1 en 2 personen.

Plaats Je Reactie

17 + 18 =