Bol 10-daagseBol 10-daagse

Beste kleine Airfryer voor 1, 2 of 3 personen

beste-kleine-airfryers-voor-1-2-of-3-personen-header

Compacte Airfryers die Weinig Ruimte Innemen
Dit zijn de beste kleine hetelucht friteuses

Ben je thuis met 2 à 3 personen, of woon je alleen en zoek je een compacte airfryer? Welke airfryer kun je dan het beste kopen? Er zijn tal van kleine hetelucht friteuses te koop die weinig ruimte innemen op je aanrecht en in je keukenkast of trapkast. Bekijk mijn lijst met aanbevolen airfryers die ook nog eens veel verkocht worden.

 Tip: Beste Compacte Airfryers: 

“Een kleine airfryer is ideaal voor kleinere maaltijden en voor een- of tweepersoonshuishoudens.”
Pim, FrituurGezond.nl

#1 – Inventum GF350HLD

Inventum-GF350HLD-kleine-airfryer

 Beste Keus  De Inventum GF350HLD is in 2020 door de Consumentenbond en Kieskeurig.nl uitgeroepen tot Beste Keus Airfryer. De digitale airfryer biedt prima bakresultaten en heeft een mooi design.

Bekijk  mijn review van de Inventum GF350HLD.

 • Inhoud: 1.500 gram
 • Vermogen: 1500 watt
 • Hoogte: 31,4 cm
 • Bediening: Digitaal
 Bekijk de Prijs: 

bol.com
coolblue-aff


#2 – Blokker heteluchtfriteuse BL-18003

Blokker-heteluchtfriteuse-BL-18003-kleine-airfryer

De Blokker BL-18003 is een eenvoudige en voordelige airfryer die perfect is voor het airfryen van friet en snacks. De airfryer is niet zwaar en lekker compact, je zet ‘m dus zo weg.

 • Inhoud: 800 gram
 • Vermogen: 1500 watt
 • Hoogte: Onbekend
 • Bediening: Analoog
 Bekijk de Prijs: 

blokkerbol


#3 – Tristar FR-6980 Mini Crispy Fryer

Tristar-FR-6980-Mini-Crispy-Fryer

De Tristar FR-6980 is een kleine airfryer geschikt voor één persoon. De airfryer heeft een beetje het formaat van een biervaatje. Je bedient dit kleine rakkertje met twee draaiknoppen die degelijk aanvoelen. De motor heeft 1.000 watt en daarom geschikt voor op de meeste campings.

 • Inhoud: 500 gram
 • Vermogen: 1000 watt
 • Hoogte: 28 cm
 • Bediening: Analoog
 Bekijk de Prijs: 


#4 – Inventum GF254HLD

inventum-gf254hld-kleine-airfryer

De Inventum GF254HLD is een compacte hetelucht friteuse voor 1 tot maximaal 2 personenJe bedient de airfryer met tiptoetsen en op het display lees je de tijd en temperatuur af. Handig is het meegeleverde scheidingswandje.”

 • Inhoud: 800 gram
 • Vermogen: 1600 watt
 • Hoogte: 33 cm
 • Bediening: Digitaal
 Bekijk de Prijs: 

coolblue-aff


#5 – Philips Airfryer Daily Collection HD9216/40

Philips-Daily-Airfryer-HD9216-40

De Philips Airfryer Daily Collection HD9216/40 is de kleinste airfryer van Philips. Deze hetelucht friteuse is het basismodel van Philips en is geschikt voor één tot maximaal 2 personen. De airfryer bedien je eenvoudig met de twee analoge draaiknoppen.

 • Inhoud: 800 gram
 • Vermogen: 1425 watt
 • Hoogte: 38,4 cm
 • Bediening: Digitaal display
 Bekijk de Prijs: 


Meer aanbevelingen voor kleine hetelucht friteuses
Deze compacte airfryers raad ik ook aan

De top 5 hierboven bevat mijn aanbevelingen voor kleine airfryers met een kleiner laadvermogen. Het kan natuurlijk zijn dat de airfryer waar jij naar op zoek bent net niet in deze lijst staat. Maar niet getreurd, er zijn nog veel meer goede kleine airfryer te koop. Hieronder heb ik nog een aantal aanraders voor je gevonden

Aanbevolen door FrituurGezond.nl

 1. Inventum GF250HL – 800 gram
 2. Princess Smart Aerofryer – 800 gram
 3. Tristar FR-6989 – 900 gram
 4. Bourgini heteluchtfriteuse Star Collection 18.2143 – 1000 gram
 5. Aigostar Hayden 30PYC – 900 gram
 6. Inventum GF400HL – 1.500 gram

Voor- en nadelen van kleinere airfryers

“Ik kan maar 1 nadeel bedenken van onze airfryer en dat is de kleine inhoud. Als we friet bakken dan is het echt maar net genoeg voor 2 personen.”
Viva.nl

Voordelen

 • Neemt weinig in door zijn compacte formaat
 • Voordelig in aankoop in vergelijking met grote airfryers
 • Verbruikt doorgaans minder energie door lagere wattage

Nadelen

 • De kleine frituurmand is minder geschikt voor grotere maaltijden
 • Het is lastiger om universele airfryer accessoires te vinden
 • Sommige producten kun je niet airfryen omdat het niet in het mandje past

Inventum GF400HL is een aanrader

inventum-airfryer-gf400hl-cgf440hl-xlIk kreeg op deze pagina de vraag gesteld of er een kleine airfryer bestaat die toch nog een ruime inhoud heeft. Want wat nou als je een klein aanrecht hebt, maar toch wel wat kwijt wilt kunnen in je friteuse?  Als ik aan een kleine airfryer denk met toch een grote inhoud, dan denk ik gelijk aan de Inventum GF400HL.

Simpel in gebruik en voordelig geprijsd!

De Inventum GF400HL is een hele fijne airfryer. Dat komt door zijn ruime inhoud van 4 liter geschikt voor 1,5 kg frites. Deze 1.500 gram wordt als maximaal aangekaart door de fabrikant, maar ik adviseer je om niet meer dan 1 kg friet te gelijk te bereiden.

Daarbij is de Inventum gemakkelijk om te bedienen en is het schoonmaken zo gebeurt. Het mandje bestaat namelijk uit één stuk, die je heel snel kunt reinigen. Lees meer in mijn review van de Inventum GF400HL airfryer.

Kleine of grote airfryer kopen?

Laten we eerst even kijken wat het verschil is tussen een kleine en grote airfryer. Een kleine hetelucht friteuse heeft natuurlijk een klein formaat maar ook een kleine inhoud, meestal zo rond de 2 liter en geschikt voor 800 tot 1.000 gram friet. Een grote airfryer heeft een inhoud van ongeveer 2 tot 4 liter en is geschikt voor 1 tot 2 kilogram friet. Je hebt natuurlijk ook de extra grote airfryers, dit worden XXL airfryer genoemd. Maar die zijn echt meer geschikt voor grotere gezinnen, of als je de airfryer wilt gebruiken om hele maaltijden of een hele kip mee te bereiden. Lees meer keuzetips.

Mijn ervaring is dat de inhoud van je airfryer eigenlijk niet groot genoeg kan zijn.

Zo’n kleine airfryer met een capaciteit van 800 gram. Is dat wat? Ik ben er zelf niet echt fan van.  Ik gebruik zelf een grote airfryer met twee personen. Zo heb ik onder andere een Philips Avance Airfryer XL (1,2 kg), een Philips Avance Airfryer XXL (1,4kg) en een Inventum GF400HL (1,5 kg). En ik merk dat je de ruimte in de airfryers echt nodig hebt.

Ook als je maar met 1, 2 of 3 personen thuis bent. Door de ruimere frituurmand kun je bijvoorbeeld voor 2 personen aardappelschijfjes en twee vegetarische groenteburgers airfryen. Dat wordt al lastig als je een kleine airfryer hebt. Dat komt omdat in een klein frituurmandje je product eerder over elkaar heen valt waardoor je product minder goed gaart en minder krokant wordt.

inventum-gf400hl-airfryen
Kipbrugers en aardappel bolletjes. Super krokant en snel klaar. Gemaakt met mijn Inventum GF400HL

Een ruim frituurmandje geeft krokantere airfryer resultaten.

Waarom wel kiezen voor een kleinere airfryer?

Het voordeel van een kleine airfryer is wel dat de heteluchtfriteuse minder ruimte inneemt op het aanrecht of in het keukenkastje. Ben je dus klein behuisd of is je keuken niet zo groot, dan kan het juist wel interessant zijn om voor een kleine hetelucht friteuse te kiezen. Maar je zal dan wel ervaren dat je in sommige gevallen wat ruimte te kort komt in de frituurmand. Stel dat je je verjaardag gaat vieren en een portie bitterballen wilt maken.

Met een kleine airfryer zul je langer bezig zijn, omdat je wat kleinere porties kunt ‘frituren’. Ik lees ook vaak in reviews van kleine airfryer dat mensen als minpunt noemen dat het mandje te klein is. Tsja, dat had je kunnen weten. Een kleine hetelucht frituurpan is in verhouding natuurlijk wel goedkoper dan een grotere airfryer, maar ik denk dat je beter net wat meer geld kunt uitgeven zodat je gelijk een goede hebt waar je van alles in kunt bereiden.

Kleine airfryer is handig voor op de camping

Zoek je een kleine airfryer omdat je gaan kamperen? Dat kan natuurlijk. Ik heb speciaal hiervoor een pagina gemaakt met camping airfryers. Je leest advies waar je op moet letten en je vindt een lijst met energiezuinige (vaak kleine) airfryers.

Tristar-Mini-Crispy-Fryer-een-persoon-kleine-airfryer
In de Tristar Crispy Fryer kun je net aan twee vegetarische burgers kwijt.

Is 800 gram inhoud echt niet genoeg?

Ik hoop dat je wat met mijn advies kunt. Wil je liever toch een airfryer met kleine inhoud van bijvoorbeeld 800 gram? Dan is dat ook zeker een goede keuze. Ik hoop alleen wel dat je bewust bent dat het frituurmandje vrij klein is en je er dus niet veel friet of snacks in kunt bereiden. Heb je vragen? Stel ze hieronder.

 Tip: Beste Compacte Airfryers: 

2 reacties op “Beste kleine Airfryer voor 1, 2 of 3 personen”

 1. Mijn aanrecht is niet groot daarom zoek ik een goede kleine Airfryer. Maar volgens u de inhoud is een beetje klein. Is er wel een kleine formaat Airfryer met een grotere inhoud? Graag wil ik weten welke Airfryer die niet groot is en met een groot genoeg inhoud voor 1 en 2 personen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twintig − vier =

Scroll naar top