Beste kleine Airfryer voor 1, 2 of 3 personen

beste-kleine-airfryers-voor-1-2-of-3-personen-header

Compacte Airfryers die Weinig Ruimte Innemen

Ben je thuis met 2 à 3 personen, of woon je alleen en zoek je een compacte airfryer? Welke airfryer kun je dan het beste kopen? Er zijn tal van kleine hetelucht friteuses te koop die weinig ruimte innemen op je aanrecht, in je keukenkast of trapkast.

Kleine of grote airfryer kopen?

Laten we eerst even kijken wat het verschil is tussen een kleine en grote airfryer. Een kleine hetelucht friteuse heeft natuurlijk een klein formaat maar ook een kleine inhoud, meestal zo rond de 2 liter en geschikt voor 800 tot 1.000 gram friet. Een grote airfryer heeft een inhoud van ongeveer 2 tot 4 liter en is geschikt voor 1 tot 2 kilogram friet. Je hebt natuurlijk ook de extra grote airfryers, dit worden XXL airfryer genoemd. Maar die zijn echt meer geschikt voor grotere gezinnen, of als je de airfryer wilt gebruiken om hele maaltijden of een hele kip mee te bereiden. Lees meer keuzetips.

philips-airfryer-essential-l-xl-modellen-2021
Grote of kleine airfryer?

Mijn ervaring is dat de inhoud van je airfryer eigenlijk niet groot genoeg kan zijn.

Zo’n kleine airfryer met een capaciteit van 800 gram. Is dat wat? Ik ben er zelf niet echt fan van.  Ik gebruik zelf een grote airfryer met twee personen. Zo heb ik onder andere een Philips Avance Airfryer XL (1,2 kg), een Philips Avance Airfryer XXL (1,4kg) en een Inventum GF400HL (1,5 kg). En ik merk dat je de ruimte in de airfryers echt nodig hebt.

Ook als je maar met 1, 2 of 3 personen thuis bent. Door de ruimere frituurmand kun je bijvoorbeeld voor 2 personen aardappelschijfjes en twee vegetarische groenteburgers airfryen. Dat wordt al lastig als je een kleine airfryer hebt. Dat komt omdat in een klein frituurmandje je product eerder over elkaar heen valt waardoor je product minder goed gaart en minder krokant wordt.

inventum-gf400hl-airfryen
Kipbrugers en aardappel bolletjes. Super krokant en snel klaar. Gemaakt met mijn Inventum GF400HL

Een ruim frituurmandje geeft krokantere airfryer resultaten.

Waarom wel kiezen voor een kleinere airfryer?

Het voordeel van een kleine airfryer is wel dat de heteluchtfriteuse minder ruimte inneemt op het aanrecht of in het keukenkastje. Ben je dus klein behuisd of is je keuken niet zo groot, dan kan het juist wel interessant zijn om voor een kleine hetelucht friteuse te kiezen. Maar je zal dan wel ervaren dat je in sommige gevallen wat ruimte te kort komt in de frituurmand. Stel dat je je verjaardag gaat vieren en een portie bitterballen wilt maken.

frituurmandje-zonder-gaas-netje-philips-airfryer-essential-l
Compact mandje van kleine airfryer

Met een kleine airfryer zul je langer bezig zijn, omdat je wat kleinere porties kunt ‘frituren’. Ik lees ook vaak in reviews van kleine airfryer dat mensen als minpunt noemen dat het mandje te klein is. Tsja, dat had je kunnen weten. Een kleine hetelucht frituurpan is in verhouding natuurlijk wel goedkoper dan een grotere airfryer, maar ik denk dat je beter net wat meer geld kunt uitgeven zodat je gelijk een goede hebt waar je van alles in kunt bereiden.

Kleine airfryer is handig voor op de camping

Zoek je een kleine airfryer omdat je gaan kamperen? Dat kan natuurlijk. Ik heb speciaal hiervoor een pagina gemaakt met camping airfryers. Je leest advies waar je op moet letten en je vindt een lijst met energiezuinige (vaak kleine) airfryers.

Tristar-Mini-Crispy-Fryer-een-persoon-kleine-airfryer
In de Tristar Crispy Fryer kun je net aan twee vegetarische burgers kwijt.

Is 800 gram inhoud echt niet genoeg?

Ik hoop dat je wat met mijn advies kunt. Wil je liever toch een airfryer met kleine inhoud van bijvoorbeeld 800 gram? Dan is dat ook zeker een goede keuze. Ik hoop alleen wel dat je bewust bent dat het frituurmandje vrij klein is en je er dus niet veel friet of snacks in kunt bereiden. Heb je vragen? Stel ze hieronder.

6 gedachten over “Beste kleine Airfryer voor 1, 2 of 3 personen”

 1. Mijn aanrecht is niet groot daarom zoek ik een goede kleine Airfryer. Maar volgens u de inhoud is een beetje klein. Is er wel een kleine formaat Airfryer met een grotere inhoud? Graag wil ik weten welke Airfryer die niet groot is en met een groot genoeg inhoud voor 1 en 2 personen.

 2. Hallo,

  Ik zoek een analoge airfryer die dan, uw advies volgend, een grotere capaciteit heeft dan 800 gram, én waarvan het bakelement zelf niet voorzien is van plastic of aluminium coating of ander schadelijk materiaal. Dus liever iets van staal, dat geen ongezonde residu’s op je eten nalaat. Heeft u tips? Alvast dank!

 3. Hallo,
  Ik ben op zoek naar een airfryer, ik woon wel alleen maar wil hem graag groot genoeg voor frieten incl. snacks(vnl. mexicano’s en frikandellen) erin te kunnen stoppen.
  Formaat is niet echt een beperking, prijs wel.

  1. Wim hier
   Kleine wijziging,
   Ik zou hem graag groot genoeg hebben om een complete 1-persoons maaltijd te huisvesten, waaronder frieten & snacks.

   1. Hi Wim, kijk eens naar de Philips Airfryer Essential XL HD9270/90. Of anders de Princess Aerofryer 182055.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven