Beste Grote XXL Airfryer

Grote airfryers voor 3 tot 5 personen

Princess-182050-Family-Aerofryer-XXL-airfryerJe wil graag een grote hetelucht friteuse kopen. Een airfryer die groot genoeg is voor je gezin en waarin voldoende ruimte is voor je gerecht. Een XXL airfryer is de machine die je zoekt. Op deze pagina vindt je de beste airfryers met groot formaat voor 3-5 personen.

Een grote airfryer is ook geschikt voor kleinere huishoudens!

 Tip: Beste XXL Airfryers: 

Waar voldoet een XXL airfryer aan?

 • Personen: 3-5
 • Capaciteit: 1.250 tot 1.500 gram
 • Inhoud: 3,5 liter of meer

#1 – Philips Avance Airfryer XXL
Inhoud: 3,5 liter / 1,4 kg | Personen: 2-4

philips-avance-airfryer-xxl-beste-airfryer

“De Philips Airfryer XXL is een zeer populaire airfryer van Philips. Je kunt deze airfryer als Viva of als Avance versie kopen. De Viva is wat goedkoper, maar heeft analoge bediening. De Airfryer XXL is 0,5 liter ruimer dan de Philips Airfryer XL en er kan 0,2 kg meer friet in. De hetelucht friteuse ziet er mooi uit en voelt zeer degelijk aan. Bovendien zijn de bakresultaten uitstekend. Zeker in combinatie met de verschillende accessoires is dit een geweldige airfryer!”

Lees hier mijn review van de Philips Airfryer XXL of bekijk de productpagina op Philips.nl.

 Bekijk de Prijs: 


#2 – Princess Digital Family Aerofryer XXL
Inhoud: 5,2 liter / 1,5 kg | Personen: 3-5

Princess-182050-Family-Aerofryer-XXL-airfryer

“De Princess Digital Family Aerofryer XXL is momenteel mijn nummer 1 airfryer in de klasse XXL airfryers. Deze airfryer heeft een super ruime frituurmand met een inhoud van 5,2 liter, goed voor 1,5 kg friet. Ik vond het even wennen hoe deze airfryer precies werkt, maar ik ben er nu echt erg tevreden over. Bakresultaten zijn top en de prijs is zeer voordelig. Echt een aanrader!”

Lees hier mijn review van de Princess Airfryer XXL of bekijk de productpagina op Princess.nl.

 Bekijk de Prijs: 

fonq-affamazon-aff


#3 – Inventum GF552HL
Inhoud: 5,5 liter / 1,5 kg | Personen: 3-5

inventum-airfryer-xxl-gf552hl

“De Inventum GF552HL is een eenvoudige airfryer met grote inhoud. Zoek je simpele analoge bediening? Dan raad ik je deze Inventum airfryer zeker aan. De pan is breed en diep en de analoge bediening werkt simpel en snel. Het design is niet het allermooiste maar de machine levert goede prestaties.”

Lees hier mijn review van de Inventum GF552HL of bekijk de productpagina op Inventum.nl.

 Bekijk de Prijs: 


#4 – Molino Health Fryer
Inhoud: 10 liter / 4 kg | Personen: 3-5

molino-health-fryer-grote-heteluchtfriteuse

“De Molino Health Fryer is een airfryer die je misschien kent van TV. De airfryer heeft een zeer grote inhoud van 10 liter waarmee je tot 4 kilogram friet kunt bereiden. Ik heb de hetelucht friteuse zelf niet getest, maar uit klantbeoordelingen weet ik dat veel mensen er erg tevreden over zijn. De Molino wordt compleet geleverd met diverse accessoires.”

Bekijk de productpagina op Tommy Teleshopping.com.

 Prijzen en Reviews: 


#5 – De’Longhi FH1363 Multifry Extra
Inhoud: 4,5 liter / 1,5 kg | Personen: 3-5

de-longhi-fh-1363-multifry-extra-xxl-airfryer

“De De’Longhi FH 1363 is een airfryer en multicooker in een. Naast friet kun je in deze grote airfryer bijvoorbeeld ook pizza, stoofschotels of een risotto maken. In de pan zit een roterende arm die je product omschept. Deze hetelucht friteuse heb ik zelf niet getest, maar uit reviews blijkt dit een goede machine te zijn. Wil je dus iets anders dan een standaard airfryer? Dan is wellicht een De’Longhi interessant voor jou.”

Bekijk de productpagina op Delonghi.com.

 Prijzen en Reviews: 

coolblue-aff
 


Meer over grote hetelucht friteuses

Video’s van XXL airfryers

Ik heb een aantal van de airfryers in mijn Top 5 lijst zelf getest en gereviewd. Hieronder kun je een aantal video’s zien met unboxings en tips.

Princess Digital Family Aerofryer XXL Unboxing

Philips Aifryer XXL Unboxing

Verschil Philips Airfryer XXL en Airfryer XL

Wat is een xxl airfryer?

Een XXL airfryer is een grote airfyer met een inhoud die groter is dan 1,2 kg. Er is geen officiële indeling van hetelucht friteuse. Maar je kunt kijken naar de inhoud (liters) en capaciteit (kilogrammen) van een airfryer om te beoordelen of het een kleine, normale of grote airfryer betreft. Ik deel zelf de hetelucht friteuses als volgt in:

 • Kleine airfryer: Tot 1.000 gram
 • Normale airfryer: 1.000 tot 1.200 gram
 • Grote airfryer: 1.250 tot 1.500 gram

Wat zegt de capaciteit?

Wat zegt het nou als een airfryer een laadvermogen heeft van 1.500 gram? Dit betekent dat je in de airfryer tot maximaal 1,5 kg friet tegelijk kunt airfryen. Is dit aan te raden? Nee, want ik zou zelf je frituurmand niet tot het maximum vullen omdat je hierdoor matige bakresultaten krijgt. Het beste is om je product, in dit geval patat, wat de ruimte te geven in je mandje.

krokante-kippenvleugeltjes-en-aardappeltjes-princess-airfryer
De Princess biedt genoeg ruimte voor kippenvlerkjes en krieltjes.

Voor- en nadelen van grote airfryers

Voordelen

 • Beter bakresultaten > Door de grotere inhoud heeft je product meer ruimte om te garen en krokant te worden.
 • Veelzijdiger > Je kunt in een grotere frituurmand meer gevarieerd airfryen. Je kunt bijvoorbeeld je groente en vlees tegelijk airfryen. In een kleine airfryer is dit lastiger.
 • Er past meer in >  Ja dat is logisch, maar laat ik een voorbeeld geven. Stel je wil gevulde puntpaprika’s airfryen. In een kleine airfryer komt de paprika tegen het verwarmelement aan. Bij een XXL airfryer met een hoge frituurmand heb je hier geen last van.

Nadelen

 • Neemt meer ruimte in > Een grote airfryer neem meer ruimte in beslag in je keukenkastje of in de trapkast.
 • Zwaarder > Door de grotere omvang is de airfryer zwaarder en lastiger te verplaatsen.
 • Duurder > XXL airfryers zijn relatief duurder dan kleinere airfryers. Ook hebben ze vaak wat meer vermogen, dus verbruiken wat meer stroom.

Voor hoeveel personen?

Ben je met een gezin thuis dan zoek je al snel naar een grote airfryer. Maar zijn grote airfryers wel geschikt om eten te bereiden voor 3, 4 of zelfs 5 personen? Het ligt er maar net aan wat je gaat bereiden en hoe groot de honger is. Het is een illusie dat je met een airfryer een tafel vol met eten kunt bereiden voor vijf personen. Daarvoor moet je gewoon echt de oven inschakelen. Maar met bijvoorbeeld een Princess Digitale Family Aerofryer lukt het wel om een grote zak friet in een keer te bereiden. En er passen misschien ook nog wel wat frikandellen bij, maar dan houdt het ook wel op.

philips-airfryer-xxl-gerechten-baktijden-2

Is een XXL Airfryer ook voor 1 of 2 personen?

Ik gebruik zelf meestal XXL airfryers en ik ben maar met twee personen thuis. Waarom zou je dan een grote airfryer gebruiken? Dat doe ik omdat ik het veel prettiger vind om in een grote airfryer mijn gerechte te airfryen. Ik pak ook liever een grote wokpan dan een kleine wokpan. Uit mijn ervaring blijkt dat je gerecht veel beter uit de verf komt als je product de ruimte krijgt om goed te garen in de airfryer. En dat lukt het beste in een ruime frituurmand.

Een XXL airfryer is ook geschikt voor 1 of 2 personen.

Dus ook als je een klein huishouden bent, of alleenstaand bent is een XXL airfryer zeker een goede keuze. Het is bijvoorbeeld ook handig met feestjes of verjaardagen, je kunt dan sneller een grotere hoeveelheid bittergarnituur bereiden dan in een kleine airfryer met een inhoud van 0,8 kilogram.

Waar op letten bij het kopen van een airfryer?

Ben je er nog niet helemaal uit welke airfryer je moet kopen? Bekijk dan onderstaande video met tips of bekijk mijn pagina met beste airfryers. Deze pagina bevat nog meer informatie over airfryers en waar je op kunt letten.

 Tip: Beste XXL Airfryers: