Airfryer Voordelen: 17 redenen om een airfryer te kopen

Airfryer-voordelen-header

Wat zijn pluspunten van airfryers?

Waarom moet je nou ècht een airfryer kopen? En is het wel wat voor jou? Wat zijn de grootste pluspunten en voordelen van een airfryer? En halen deze jou over de streep om een airfryer te gaan halen? Je vindt het antwoord hier.

Recepten en Airfryer Tips?
Volg mij op Facebook

Hoi, ik ben Pim. En sinds 2015 test ik allerlei airfryers. Op basis van mijn eigen ervaring en die van andere airfryer fans heb ik deze lijst met airfryer voordelen samengesteld.

Waarom een airfryer kopen?

princess-aerofryer-182055-wat-zit-er-in-de-doos

Je overweegt om een airfryer te kopen. Misschien eentje van Philips, Inventum, Princess of van Tefal?  Maar je bent er nog niet helemaal van overtuigd of zo’n airfryer echt het geld waard is.

Is jouw oude frituurpan niet gewoon nog prima? En kun je die ovenfriet niet ook gewoon in je oven klaarmaken? Heb je er wel echt eentje nodig?

Hmmm… ik hoor het je allemaal denken.

Gaat een airfryer niet tegenvallen? Is de friet uit een hetelucht friteuse wel lekker? Wordt het niet weer zo’n apparaat die in de kast blijft staan?

Oke, laat me je helpen.

Ik heb voor jou een aantal voordelen op een rij gezet waarom een airfryer onmisbaar is in jouw keuken.

Ok, daar gaan we:


#1 – “Frituren met hete lucht is gezonder.”

airfryer-volledige-maaltijd-met-bakvorm-accessoire

Is frituren in een airfryer nou echt zoveel gezonder dan frituren in frituurvet- of olie?

Nou, laten we het zo stellen. Een frikandel of kroket blijft hoe dan ook ongezond. Of je dit nou in het vet of met lucht frituurt. Maar door de snack of frites te bereiden met hete lucht kun je wel besparen op de nodige calorieën, afhankelijk van het merk snack dat je koopt.

Maar onder de streep bak je jouw kroket, frikandel of bitterbal niet meer in het frituurvet. En juist frituurvet- of olie is ongezond voor. Zeker als het wat oudere olie is.

Tanja Callewaert, diëtiste van beroep, zegt in een artikel:

‘Een airfryer is een goed alternatief voor de klassieke friteuse. Je gebruikt automatisch minder vet.’

Bedenk je ook dat je naast friet en snacks nog veel meer dingen kunt bereiden in je airfryer. Bijvoorbeeld vlees, vis of vleesvervangers die normaal in de boter liggen te spetteren in je koekenpan.

Als je dit in de airfryer bereidt dan zul je soms met verbazing kijken in pan na de bereiding van bijvoorbeeld kip of een hamburger. Op de bodem ligt namelijk een hele laag vet. En dit vet eet je niet op, pure winst.Voor de meest ‘gezonde’ manier van frituren adviseer ik je om vers gesneden aardappelen te gebruiken voor je frietjes. Je kan ook zelfgemaakte kroketten of bitterballen maken. Het enige dat je toevoegt is een eetlepeltje gewone olie.


#2 – “Met een airfryer kun je meer dan alleen frituren met lucht.”

verse-groenten-en-vlees-op-grillrekje-philips-airfryer-xxl

Een airfryer is een veelzijdig apparaat en is veel meer dan een alternatief voor je frituurpan.

Veel mensen gebruiken in het begin hun airfryer alleen maar voor frietjes, snacks en aardappelschijfjes. Totdat ze ontdekken dat je met je airfryer ook hele maaltijden kunt bereiden.

Wat dacht je bijvoorbeeld van gevulde paprika’s? Of gegrilde groenten met zalm? Op internet zijn ontzettend veel gezonde airfryer recepten https://www.frituurgezond.nl/recepten/gezonde-airfryer-recepten-met-groenten/ te vinden die jou zullen inspireren.

En het hoeft natuurlijk niet alleen maar gezond te zijn. Je kunt ook lekker gaan bakken in je airfryer. Bijvoorbeeld een verse cake of appeltaart. Of van mij part een hartige taart. Bijna alles is mogelijk en mensen bereiden soms de gekste dingen met hun airfryer.

Ik raad je wel aan om een goede airfryer te kopen, als je meer wilt dan alleen frituren. Hiervoor kun je het beste een van mijn airfryer aanraders gebruiken.

Mijn airfryer vervangt dagelijks mijn oven, koekenpan of wokpan. Je kunt er eigenlijk de hele dag eten in bereiden. Van ontbijt, lunch, tussendoortje tot aan het avondeten.

Op Facebook vertelde Dini mij dat ze door haar Inventum Airfryer maar liefst vijf keukenapparaten de deur uit heeft gedaan. “Ik heb 5 andere apparaten weg gedaan. Namelijk de friteuse, de broodrooster, de broodbakmachine, het tosti-ijzer en de mini oven.”


#3 – “Een airfryer krijg je makkelijker schoon dan een vieze frituurpan.”

philips-essential-airfryer-xl-schoonmaken-mandje-frituurmandje-pan

Het schoonmaken van een frituurpan is een rot klus. Je moet het vet afgieten en ergens inleveren. En vervolgens de hele pan schoonmaken. Met vaak als eindresultaat dat het nog steeds een vette pan blijft. 100% schoon zal je pan helaas niet worden.

Een heel gedoe dus. De oplossing?

Juist, een hete lucht friteuse. Met een airfryer gebruik je haast geen extra olie meer. Dus het schoonmaken van je airfryer is dan ook veel makkelijk. Althans, als we het hebben over het frituren van friet en snacks.

Als je echt gerechten gaat bakken, grillen of braden dan zul je wel een relatief viezere pan krijgen. Net zoals dat je bijvoorbeeld een vieze wokpan kunt hebben na het maken van je gerecht.

Gelukkig zijn de onderdelen van een airfryer eenvoudig uitneembaar. Denk bijvoorbeeld aan het frituurmandje, het netje en de pan zelf.

uitneembaar-gaas-frituurmandje-xxl
Dit gaas maakt vrij lastig schoon.

Het is afhankelijk van het type airfryer hoe eenvoudig de onderdelen schoon te maken zijn. Ik ervaar dat een frituurmand met gaas bijvoorbeeld lastiger schoon te maken is dan een mandje die uit een stuk metaal gemaakt is.

Uiteindelijk zal elke airfryer wat vies worden van binnen, maar dat geeft niks. Je moet alleen niet te vaak een airfryer gebruiken die niet schoon gemaakt is, omdat het vet en etensresten dan hardnekkig gaat aankoeken.

Ik raad je daarom aan om je airfryer na elk gebruik te reinigen. Zelfs als je er alleen maar wat afbakbroodjes in hebt gemaakt. Ik leg je hier uit hoe ik mijn airfryer schoonmaak.


#4 – “Een Airfryer is een gebruiksvriendelijk apparaat.”

philips-essential-airfryer-in-de-test-aanrecht

Een van de grootste voordelen vind ik het gebruiksgemak van een airfryer. In feite hoef je alleen te timer en de temperatuur in te stellen en de rest gaat vanzelf.

Een airfryer kan dus zeker de nodige tijdsbesparing opleveren. Zeker als je een eenpansgerecht of traybake recept maakt in de airfryer.

Zoals The Philips Chef uitlegt in zijn kookcursus hoef je de mand van de airfryer alleen maar te vullen met een mix van je favoriete groenten. Je stelt de airfryer in op 170 graden en 25 minuten, en dat is het.

Tussendoor even je gerecht opschudden, maar in de rest van de tijd kun je lekker wat voor jezelf doen. Dat is koken!

Als je net een nieuwe airfryer koopt dan kan een airfryer wat overweldigend overkomen. Want welke baktijd moet je gebruiken? Moet je de airfryer voorverwarmen? Welke olie moet erin? Wat betekenen al die icoontjes? En waarom is de handleiding zo karig, of huh, waar is de handleiding überhaupt eigenlijk?

Ik zie vaak dat beginnende airfryer gebruikers het lastig vinden om gewoon te beginnen. Maar het is hetzelfde als het gebruik van je oven, of koekenpan of wokpan. Probeer het uit, volg een airfryer recept of begin makkelijk met een zakje verse frietjes op 180 graden en 20 minuten.

Het is echt makkelijk, geen zorgen.


#5 – “Geen gevaarlijke hete olie meer.”

krokante-goudgele-krieltjes-philips-airfryer

Een normale frituurpan bevat kokend heet vet. Dit brengt de nodige risico’s met zich mee. Denk bijvoorbeeld al aan het opspatten van heet vet wanneer je snacks, friet of andere etenswaren wilt frituren.

Met een hetelucht friteuse hoef je niet bang te zijn dat je olie of vet morst. Of dat het vet mogelijk overstroomt. Dat is natuurlijk ideaal voor oudere mensen, of voor gezinnen met kleine kinderen.

Een airfryer is veel veiliger in gebruik. Natuurlijk wordt een airfryer ook heet van binnen. Maar je kan de meeste airfryers gewoon oppakken met je handen en verplaatsen als je dit zou willen. Bijkomend voordeel is dat een friteuse op hete lucht ook nog eens sneller afkoelt dan een normale frituurpan.

Zorg er overigens wel voor dat je de airfryer regelmatig schoonmaakt. Want ook een airfryer zou in brand kunnen vliegen. Dit heeft in de meeste gevallen te maken met achterstallig schoonmaakwerk, waardoor aangekoekte vetresten kunnen ontbranden. Wat doen bij vlam in de pan?

Jaarlijks komen er ongeveer 400 mensen met brandwonden terecht in het ziekenhuis. Als gevolg van ongelukken met frituren. Dit kan komen doordat olie terecht komt op het lichaam door spatten of morsen. Of doordat oververhitte olie vlam vat en er een brand ontstaat.

Een hetelucht friteuse is dus een stuk veiliger in het gebruik. Zeker met kinderen in de buurt biedt deze manier van frituren een uitkomst. De meeste airfryers kun je gewoon aanraken. De buitenkant wordt wel warm, maar niet gloeiend heet. Het enige waar je voor moet oppassen is de luchtuitlaat waaruit de hetelucht geblazen wordt.


#6 – “Airfryer is geschikt voor iedereen.”

Philips-Airfryer-Essential-L-HD9200-optillen-aanrecht

Of je nu alleen woont of een groot gezin hebt. Een airfryer past in elk huishouden. Ook de leeftijd maakt wat mij betreft niet uit.

Kinderen kunnen de airfryer gebruiken voor het maken van muffins met mamma. Studenten gebruiken een airfryer in hun studentenhuis voor frietjes, bitterballen en andere snacks. Gezinnen gebruiken hun airfryer voor allerlei maaltijden en gerechtjes. En ook oudere mensen maken maar wat graag gebruik van hun airfryer, gewoon omdat het zo’n handig apparaat is.

Ook voor mensen die minder goed kunnen tillen of bewegen vanwege een vervelende ziekte biedt een airfryer uitkomst. Zo sprak ik Marleen die de ziekte MS heeft. Voor haar biedt een airfryer uitkomst waardoor ze weer zelf kan koken en niet afhankelijk is van maaltijdservices aan huis.


#7 – “Sneller warm dan je hetelucht oven.”

kip-philips-airfryer-xxl-smart-hd9867

Tijdsbesparing is een super groot voordeel van een airfryer. Niet alleen ik ervaar dit, maar heel veel mensen stippen dit aan als een van de beste voordelen van hun airfryer.

Een hetelucht friteuse hoef je in principe niet voor te verwarmen. En dat bespaart natuurlijk tijd. Stel je gaat afbakbroodjes afbakken. In een normale oven moet je eerst de oven voorverwarmen en vervolgens kun je de broodjes bakken.

In een airfryer stop je de broodjes direct in de airfryermand, zonder voor te verwarmen. En bovendien is de bereidingstijd veel korter en de temperatuur lager in een airfryer in vergelijking met een oven.

In de meeste gevallen kun je in de helft van de standaard oven bereidingstijd je broodjes al afbakken in je airfryer.

Een ander voorbeeld is het bakken van vlees, kip, vis of vegetarisch vlees. In een gewone koekenpan moet je erbij blijven. Je moet het vlees in beweging houden en omdraaien. En de randjes moeten natuurlijk ook mooi bruin worden.

In een airfryer stop je het vlees in de mand en je draait het tijdens de bereiding één keertje om. Dat is het. En het vlees is ook nog eens veel lekkerder, krokanter en minder vet.

Ik zeg het vaker. Maar alleen al voor broodjes, vlees, vis en kip is een airfryer al een aanrader voor in je keuken. Het is zoveel prettiger dan het gebruik van een koekenpan of oven.


#8 – “Geen last meer van vieze frituurluchtjes.”

krokante-frietjes-patat-blokker-airfryer

Een van de grootste ergernissen van frituren is de vieze frituurlucht. Vooral na het frituren blijft de lucht van vette patat en kroketten nog uren hangen in huis. Soms ruik je het de volgende ochtend nog. Niet echt prettig bij het ontbijt.

Is dat bij een hetelucht friteuse dan zoveel anders?

Nou, je blijft altijd wel wat ruiken – net zoals bij normaal koken op je fornuis. Maar het is vele malen minder qua geur dan bij een traditionele vetpan. Je gebruikt namelijk geen olie of vet. En dat is nou net de boosdoener waarom die vieze luchtjes zo lang blijven hangen.

Je kan je airfryer dus gewoon in de keuken zetten. Zonder dat je bang hoeft te zijn voor een huis vergeven van de frituurlucht.

Toch kan een airfryer wel stinken als je deze niet goed schoonmaakt of als je te vette producten gebruik. Hierdoor loop je de kans dat de airfyer gaat roken waardoor er een blauwe stinkende walm uit de luchtuitlaat van de friteuse komt.

Het beste dat je dan kunt doen is je airfryer uitzetten en onder de afzuigkap plaatsen, of bij droog weer buiten uit laten dampen.


#9 – “Een airfryer is energiezuiniger dan een frituurpan of oven.”

mais-hamburger-philips-airfryer-xxl

Hoeveel energie verbruikt een airfryer eigenlijk?

Een airfryer heeft een gemiddeld vermogen van circa 1.700 watt. Per uur kost het ongeveer € 0,37 aan stroom bij een energietarief van € 0,22 per kWh. De kosten voor het stroomverbruik hangt af van het vermogen van de airfryer en hoe lang en hoe vaak je de airfryer gebruikt per dag.

Een standaard frituurpan met een inhoud van 1 kg heeft een vermogen van 3200 watt. Dat betekent dus een flinke besparing op je energieverbruik als je jouw oude frituurpan vervangt voor een airfryer.

Ook in vergelijking met een oven is een airfryer zuiniger. Want zoals ik al vertelde hoef je een airfryer in de meeste gevallen niet voor te verwarmen. Daarnaast is je gerecht ook veel sneller klaar dan bijvoorbeeld in een oven


#10 – “Je hoeft geen frituurvet- of olie meer te kopen.”

grillrekje-spiesjes-kip-tomaat-inventum-gf500hld

Wat kost een fles frituurolie zo uit je hoofd? Nee, gok eens?

Gemiddeld kost een fles frituurolie 5 euro. Dan heb je 2 liter frituurolie van het merk Becel of Diamand. En na hoeveel keer frituren moet het vet worden ververst? Dat moet volgens het voedingscentrum al na 5 tot 7 keer frituren.

Oké. Eens even rekenen:

Als je iedere week een keertje frituurt dan kost het je gemiddeld zo’n 40 tot 50 euro per jaar aan frituurolie. En vergis je niet. Aardappel schijfjes frituren is ook frituren.

Voor de echte frituurliefhebber kan het dus ook zeker interessant zijn om voortaan een airfryer te gebruiken in plaats van een traditionele frituurpan.


#11 – “Super krokante kip!”

kip-kippenboutjes-gekruid-in-airfryer

Houd je van gepaneerde kip cordon bleu, crispy chicken tenders, kipvingers, kipnuggets, kipburgers of wat je ook wil maken met kip?

Dan zeg ik je een ding: Koop een airfryer.

Want kip in een airfryer is als een kers op de taart. Het matched zo goed met elkaar. Ik ben zelf gek op een kipburger of een kip cordon bleu. Voorheen bakte ik deze in de koekenpan, in de boter.

Mja, wat krijg je dan? Een vrij zompig, ongelijkmatig gegaard en half verbrand stukje kip. Maar toen ik dit vlees in de airfryer voor het eerst ging maken. Wow, dat was me een verschil.

De kip is mega krokant, gelijkmatig gebakken, goudgeel, super luchtig en heet van binnen. Echt ideaal. Dus ook perfect voor kip saté schnitzels.

Je merkt het al, ik ben enthousiast over kip uit de airfryer. Maar echt, je moet het proberen.


#12 – “Proef meer van je frietjes en je favoriete snacks.”

Een kroket zwemt ongeveer zes minuten in de hete frituurolie voordat je deze opeet. Bijvoorbeeld op een wit bolletje met een beetje mosterd. En dit vet, dat proef je.

Bij iedere hap wordt de smaak van de kroket gedempt door de smaak van frituurolie. Zeker bij wat ouder vet zul je dat merken.

Door je snacks te frituren met hete lucht proef je veel meer van je favoriete snacks. Je kroket komt namelijk alleen maar in aanmerking met hetelucht van 180-200ºC.

Geen vette oliesmaak meer aan je snack. Maar 100% de eerlijke smaak van je kroket, frikandel of kaassouffle. Veel lekkerder dus.

Ook bij frietjes vind ik het lekkerder als deze uit de airfryer komen. Ik gebruik vaak de verse friet uit het koelschap van de supermarkt. En ik stel dan mijn airfryer in op 180 graden en 20 tot 22 minuten.

Het resultaat zijn heerlijke frietjes. En die kun je gewoon eten met je handen zonder vette vingers te krijgen. Ook een mooi voordeel.

Dus bij het eten van je favoriete friet hoef je niet de hele tijd je vingers af te vegen aan een servet. En kinderen kunnen gewoon met hun handjes eten zonder dat ze er een kliederboel van maken. Minder rommel!

Het is natuurlijk wel weer afhankelijk van welke friet of snacks je frituurt in een airfryer. Ik ervaar dat speciale oven of airfryer producten van zichzelf een stuk vetter zijn dan de gewone diepvries friet en snacks. Ik gebruik zelf altijd de gewone diepvries producten. Deze zijn goedkoper, bevatten minder vet en zorgen dat mijn airfryer niet gaat roken door druppelend vet.


#13 – “Groenten behouden beter hun kleur en vitaminen.”

wat-is-airfryer-traybake

Als je groenten kookt in water dan gooi je de meeste kleur en vitaminen zo door de gootsteen. Dat is natuurlijk zonde.

In een airfryer is dat totaal anders. Want je kookt namelijk de groenten in hun eigen vocht. Hierdoor blijft de kleur van de groenten mooi behouden en blijven vitaminen behouden.

Als je groenten gaat airfryen is het belangrijk om de groenten in gelijke grove stukken te snijden. Daarna voeg je er een klein lepeltje olijfolie aan toe en eventueel wat kruiden. Dan kan het zo je airfryermand in.

kant-en-klaar-maaltijd-diepvries-uit-airfryer

In de standaard airfryermand ben je groenten aan het roosteren. Het laagje olie creëert een klein filmlaagje rondom de groente wat zorgt voor betere geleiding van de hetelucht in de airfryer.

Maar je kunt ook groenten wokken. Hiervoor heb je het grillplaat accessoire nodig die momenteel te verkrijgen is voor de Philips Airfryer XXL.

Je kunt je groenten ook aan een airfryer traybake recept toevoegen.  Bijvoorbeeld een Oosterse mix van paddenstoelen, sugarsnaps en bimi, gemengd met stukjes gemarineerde kip. In het bakblik doe je wat snelkookrijst en een bouillon. Hierop gooi je de groenten en binnen 25 minuten op 170 graden is je gerecht klaar.


#14 – “Groente of fruit drogen voor chips of granola.”

huisgemaakte-granola-muesli-cruesli-airfryer-fruit-drogen-granen

Met een airfryer kun je ook groenten en fruit drogen. Hiervoor heb je wel een spatdeksel nodig om te voorkomen dat je lichte ingrediënten uit het mandje vliegen.

Door schijfjes aardappel of blaadjes kool te drogen kun je eigengemaakte chips maken. Dit kan ook van stukjes appel bijvoorbeeld.

Maar het mooiste is nog om aardbeien, banaan of perzik te drogen. Dat doe je op een hele lage temperatuur. Net zolang totdat al het vocht uit het fruit is en de vrucht volledig is gedroogd.

Dit gedroogde fruit kun je dan gebruiken als ingrediënt in een vers gemaakte granola met zonnebloempitjes, noten en havermout. Ik raad je aan om voor het drogen van fruit een Philips Airfryer XXL te gebruiken met bijbehorende airfryer accessoires.


#15 – “Ideaal voor op reis, vakantie of op de camping.”

broodjes-afbakken-airfryer-grillworst

Een airfryer is een compacte machine, dus ook ideaal voor op reis. Bijvoorbeeld als je met de auto of camper lekker op vakantie gaat.

Je hebt geen gedoe met olie of vet. Ideaal voor in de caravan, camper of wat dacht je van op de boot. Je wil er niet aan denken dat je vet morst tijdens het airfryen op je luxe jacht.

Let er wel op dat een airfryer redelijk wat vermogen heeft. Een standaard airfryer heeft zo’n 1500 tot 2000 watt aan vermogen.

Op de camping moet je dus navragen bij de campingwinkel of receptie hoeveel ampère stroom je tot je beschikking hebt.

Ik heb een pagina over camping airfryers met advies en tips over het gebruik van een airfryer tijdens het kamperen.


#16 – “Airfryer vervangt andere apparaten en pannen.”

frituurmandje-zonder-gaas-netje-philips-airfryer-essential-l

Sinds dat ik een airfryer heb merk ik dat ik andere apparaten en pannen minder gebruik.

Qua keukenapparaten gebruik ik mijn broodrooster, tosti-ijzer en oven steeds minder. Ik zet alleen mijn oven nog aan als ik grotere hoeveelheden wil bereiden. En de oude frituurpan, die is al lang de deur uit.

Er zijn ook mensen die hun broodbakmachine hebben verkocht sinds dat ze een airfryer hebben. Dat ruimt dus lekker op en misschien kun je van al dat geld wel je airfryer helemaal betalen.

Een airfryer is dus niet alleen maar een nieuw soort frituurpan. Het is veel meer dan dat. Je kan het een multicooker of alles-in-1 apparaat noemen.

Natuurlijk kan een airfryer ook niet alles. Maar het neemt wel veel taken over van je huidige keukenapparatuur. En gemak dient de mens.

Ook qua pannen merk ik dat ik vooral de koekenpan echt nauwelijks meer uit de kast haal. Wokken de ik het liefst nog wel op hoog vuur op mijn wokbrander. Maar de koekenpan met een laag boter en een stuk (vegatarisch) vlees. Nee, dat komt bij mij haast niet meer voor.

In de airfryer is dat veel lekkerder!


#17 – “Super leuke community met airfryer enthousiastelingen.”

airfryer-tips-en-truuks

Dat de airfryer een populair product is blijkt wel uit alle blogs en Facebook groepen. Ik ben zelf lid van diverse groepen en hier kun je terecht met allerlei vragen over airfryers.

Leden delen vol enthousiasme hun airfryer gerechten en recepten die ze gemaakt hebben. Je kunt dus lekker veel inspiratie op doen. Iedereen helpt elkaar met tips en mensen geven advies over de beste airfryers. En dat maakt deze informatie airfryer groepen zo leuk om te volgen.

Ik volg onder andere deze informatie airfryer Facebook groepen en gebruikers:

Airfryer Recepten en tips en truuks

Een van die leuke communities is “Airfryer Recepten en tips en truuks” op Facebook. Ik heb de leden hier ook gevraagd wat zij het grootste voordeel vinden van een airfryer. De leukste reacties lees je hieronder.

 • Wendeline: Snel klaar, geen geur in huis, snel schoon
 • Fenna: Snel en makkelijk iets klaar. Vooral als je alleen bent hoef je geen grote oven voor aan te zetten.
 • Dini: Ik heb 5 andere apparaten weg gedaan, nl de friteuse, de broodrooster, de broodbakmachine, het tosti-ijzer en de mini oven.
 • Marie-Jeanne: Lekkere frietjes en makkelijk in onderhoud.
 • Ingrid: Snel een broodje bakken en kippenpoten en zo.
 • Gerrie: Doordat het minder vet is vind ik de smaak beter. En het is allemaal sneller klaar en daardoor gebruik je minder energie.
 • Carolina: Ik gebruik het vooral voor afbakbroodjes, kipkluifjes, speklapjes en alles wat ik normaal op de barbecue doe.
 • Tam: Geen gebruik meer van frituurvet of -olie is een groot voordeel.
 • Lorraine: Snel en makkelijk en minder afwas.
 • Lammy: Makkelijk en snel.En veel minder vet. Dus gezonder.
 • Janine: Veel minder vet… gezonde gerechten op tafel.
 • Thea: Niet voorverwarmen, voor veel te gerechten te gebruiken! Nooit oven meer aan!

Airfryer is een blijvertje

philips-premium-airfryer-xxl-smart-chef-programma's

In het begin tijdperk van de airfryer waren veel mensen wat argwanend over de airfryer. Want ja, is het niet een ‘hype product’ die wel weer overwaait?

Belandt een airfryer niet na een maand gebruik weer in de trapkast, zolder of in de schuur? Of erger nog, op Marktplaats?

Nee, de airfryer heeft echt wel zijn plek veroverd in menig Nederlandse keuken. Maar ook buiten Nederland is de airfryer razend populair. Over de hele wereld van Amerika, Europa tot en met Azië wordt de airfryer gebruikt.

In Nederland staat de airfryer bekend als de ‘gezondere frituurpan’ voor patat en kroketten, vandaar ook mijn site ‘FrituurGezond.nl’.

eenpansgerecht-griekse-kip-met-tomaat

Maar in China is de airfryer een apparaat die juist veel meer gebruikt wordt voor het grillen van vis. En in de USA houden ze er erg van om ‘crispy chicken’ te maken.

Voor elk wat wils dus. En ik ben ervan overtuigd dat een airfryer voor iedereen geschikt is en ook voor elke wens.

Want je kunt een airfryer gebruik puur voor frietjes. Helemaal prima! Maar je kan een airfryer ook maximaal benutten door er volledige maaltijden in te bereiden of bijvoorbeeld een hele kip.

Welke airfryer bij jou past? Dat hangt dus helemaal af van je wensen en ook van je budget. Om de beste airfryer voor jou te vinden adviseer ik je om mijn pagina te bekijken met mijn advies over de beste airfryer.

Scroll naar boven