Professionele airfryer voor horeca

professionele-airfryer-voor-restaurants

Artikel in samenwerking met Maxima Kitchen Equipment

Airfryers zijn ontzettend populair in Nederland. De oude traditionele frituurpan heeft in menig consumenten keuken plaats gemaakt voor een hetelucht friteuse. Want met een airfryer kun je op een meer verantwoorde en gezonde manier genieten van frietjes en snacks. Je gebruikt namelijk geen calorierijke frituurolie meer om je patat in te bakken. Het enige dat je nodig hebt is hetelucht.

Hoe kan het dat er nog geen professionele airfryers op de markt zijn voor horecaondernemers? Want als een hetelucht friteuse onder consumenten zo’n daverend succes is, dan zou een airfryer voor in grootkeukens en horeca toch ook een mooie aanwinst zijn voor uw gasten.

Airfryer is een consumentenproduct

bediening-Philips-Airfryer-Essential-L-modellen
Airfryer is een consumentenproduct

De maximale capaciteit van een airfryer betreft 1 tot 1,4 kilogram friet dat je tegelijk kunt bakken. Dit zijn de zogeheten XXL airfryers en veel groter kan de capaciteit in deze apparaten niet worden.

De techniek van frietjes frituren met circulerende hete lucht vraagt namelijk om een compacte pan om zo het rendement in de airfryer hoog te houden. Een grotere capaciteit airfryer, die een zelfde soort techniek kent als bij consumenten airfryers, is dus helaas niet mogelijk.

Heteluchtoven als alternatief voor (hetelucht) friteuse

Een alternatief om ‘airfryer friet’ te serveren aan uw gasten is het gebruik van een krachtige heteluchtoven. Een hetelucht oven bevat net als een airfryer een verwarmingselement en een ventilator die de hitte in de oven gelijkmatig verdeeld over het gerecht.

Heteluchtoven-maxima-kitchen-equipment

Een professionele heteluchtoven beschikt in tegenstelling tot een airfryer over meerdere verwarmingselementen en meerdere ventilatoren. Daarom is een heteluchtoven veel meer geschikt voor het bereiden van grotere hoeveelheden ovenfriet.

Welke heteluchtoven voor oven friet?

krokante-friet-restaurant

Nu is natuurlijk de vraag welke heteluchtoven geschikt is om krokante ovenfrites te bereiden in uw keuken.

Als alternatief voor een traditionele frituurpan is het natuurlijk mogelijk een oven aan te schaffen die enkel als heteluchtoven functioneert en dus alleen gebruikt wordt voor de bereiding van krokante ovenfrites in uw horeca keuken.

professionele-frituurpan-horeca
Is er een alternatief voor de frituurpan?

Voor de beste heteluchtoven is het juiste advies belangrijk. Bij Maxima keukenapparatuur vindt u een ruim assortiment aan heteluchtovens van hoge kwaliteit en voor een aantrekkelijke prijs. De ovens voldoen aan de strengste normen en eisen betreffende veiligheid en hygiëne.

hamburger-met-verse-frietjes-restaurant

Maar belangrijker is dat u advies krijgt over het type heteluchtoven het meest voor uw restaurant of café geschikt is. De behulpzame klantenservices is 24/7 bereikbaar via live chat, e-mail of telefoon.

De heteluchtovens en andere professionele keukenapparatuur zijn snel uit voorraad leverbaar. En met 40 jaar ervaring, eigen technische dienst en een hoge klanttevredenheid weet u zeker dat u een product ontvangt van goede kwaliteit.

Bekijk de professionele heteluchtovens (gesponsorde link) bij Maxima Kitchen Equipment.


Wil je graag een airfryer kopen? Bekijk dan advies over de beste airfryers.

Gesponsord artikel

Scroll naar boven