Dubbele Airfryers (dit is mijn advies)

dubbele-airfryer-header

Een dubbele airfryer brengt je het gemak van twee frituurmandjes in één hetelucht friteuses. Met dit type hetelucht friteuse maak je twee verschillende gerechten tegelijk klaar, of airfry een extra grote portie in de kookvakken. Welke kun je het beste kiezen? Bekijk mijn advies voor de beste dubbele airfryers.

Recepten en Airfryer Tips?
Volg mij op Facebook

Ik vind dubbele airfryers heel handig in gebruik. Je kunt er meer gevarieerd mee koken en je houdt makkelijker twee verschillende gerechten van elkaar gescheiden. Zelf heb ik de Ninja Foodi AF300EU.

dubbele-airfryer-met-scheidingswand

Eén grote brede pan heeft een paar nadelen. Ten eerste is het een groot onderdeel. Daarnaast kun je niet slechts één kant van de airfryer openen. Stel je bent in het linker kookvak een brood aan het bakken en rechts wil je frietjes bereiden, dan kun je dus niet alleen even de frietjes opschudden zonder het bakproces van het brood te verstoren.

Een voordeel is wel dat je het scheidingswandje kunt uitnemen en er één brede pan van kunt maken. Zo kun je bijvoorbeeld een grote portie frietjes maken en je kunt er langere etenswaren in bereiden, zoals een lang stokbrood of lange frikandellen.

Hebben de kookvakken een uitneembaar mandje?

Standaard hebben dubbele airfryers twee uitneembare pannen met op de bodem een plaatje, dit wordt de ‘crisper plate’ genoemd. Dit grillplaatje zorgt ervoor dat je gerecht net een beetje los van de bodem van de pan komt te liggen.

twee-kookvakken-ninja-af300eu-airfryer
Twee kookvakken met uitneembaar grillrooster.

Hierdoor kan overtollig vet of vocht op de bodem opgevangen worden. Het nadeel is wel dat je dus geen uitneembaar mandje hebt die je kunt ontkoppelen van de pan. Het is dus altijd een pan met een los plaatje die met rubberen voetjes vastgeklemd zit op de bodem van de pan. 

Het voordeel is wel dat zonder dit crisper plaatje de pan eigenlijk als een groot bakblik kan dienen.

Hoeveel kracht heeft een dubbele airfryer?

In de specificaties kun je zien hoeveel vermogen de airfryer heeft. Vaak is dit vermogen het gecombineerde vermogen van de airfryer.

Als we bijvoorbeeld de Princess 182074 Dubbele Aerofryer bekijken. Dan zien we in de specificaties een vermogen van 1700 watt en een vermogen per mandje van 1600 watt. Hoe zit dat precies?

De bakzones beschikken over een verwarmingselement met een vermogen van 1600 watt. Dit betekent niet dat als beide mandjes gebruikt worden dat je dan 3200 watt aan energie verbruikt (1600 x 2). Deze airfryer zal maximaal 1700 watt aan energie gebruiken als beide mandjes aan staan, omdat de mandjes om en om aan gaan. 

Door het hoge wattage hoef je de dubbele Airfryer ook niet voor te verwarmen en kun je gelijk beginnen met bakken!

Hoe werkt een dubbele airfryer?

In deze video review van de Ninja Foodi AF300 laat ik je zien wat je allemaal kunt doen met een dubbele airfryer.


Voor- en nadelen

  • Twee verschillende gerechten tegelijk bereiden.
  • Je kunt ook één kookvak gebruiken en zo energie besparen.
  • Het is erg leuk om met een duo airfryer te koken.
  • Lastig om airfryer accessoires te vinden die passen.
  • Het zijn grote airfryers die veel ruimte innemen in de keuken.
  • Bij gebruik van beide mandjes heb je twee keer zoveel geluid.

Recepten en Airfryer Tips?
Volg mij op Facebook

 

Wat is de beste airfryer voor jou?

Ben je er nog niet helemaal over uit of een dubbele airfryer de beste keus is voor jou? Bekijk dan hier mijn advies over de beste airfryers.

Scroll naar boven