Dubbele Airfryers (dit zijn de beste)

dubbele-airfryer-header

Een dubbele airfryer brengt je het gemak van twee frituurmandjes in één hetelucht friteuses. Met dit type hetelucht friteuse maak je twee verschillende gerechten tegelijk klaar, of airfry een extra grote portie in de kookvakken. Welke kun je het beste kiezen? Bekijk mijn advies voor de beste dubbele airfryers.

Ik vind dubbele airfryers heel handig in gebruik. Je kunt er meer gevarieerd mee koken en je houdt makkelijker twee verschillende gerechten van elkaar gescheiden. Zelf heb ik de Ninja Foodi AF300EU.

Top 5 Beste Dubbele Airfryers
Airfryer advies van Pim

 1. Ninja Foodi AF300EU
  Super handige dubbele airfryer
 2. Ninja Foodi AF400EU
  Fijne airfryer met twee ruime kookvakken
 3. Princess 182074
  Compact en mooi design
 4. Inventum GF800HLD
  Handige opschudmelding om frietjes op te schudden
 5. Tristar FR-6970
  Met sync finish-functie en 8 kookprogramma’s

frituurgezond-bekend-van-balk-2022


#1 – Ninja Foodi AF300EU | Super handige dubbele airfryer

Capaciteit: 1,8 kg | Vermogen: 2400 watt | Temperatuur: 40 – 240 °C | Aantal personen: 3-5 | EAN: 0622356239561

ninja-foodi-af300eu-dubbele-airfryer-thumb

“De Ninja Foodi AF300EU is een ruime dubbele airfryer. Ik heb deze airfryer zelf getest en ik ben er erg blij mee. De airfryer is gemakkelijk te bedienen en de kookvakken zijn lekker ruim. Je kunt in deairfryer twee verschillende gerechten klaarmaken en op hetzelfde moment klaar hebben, dankzij de SYNC functie. Ik vind het echt een aanrader, een nadeel is het korte snoer.”

Bekijk de Prijs:

Bekijk Prijs
Bekijk Prijs
Bekijk Prijs
Bekijk Prijs

#2 – Ninja Foodi AF400EU | Fijne airfryer met twee ruime kookvakken

Capaciteit: 2,8 kg | Vermogen: 2470 watt | Temperatuur: 40 – 240 °C | Aantal personen: 3-5 | EAN: 0622356245272

Ninja-AF400EU-airfryer-thumb

“De Ninja Foodi AF400EU is een duo airfryer (Dual Zone Airfryer) geschikt voor 4-5 personen. De airfryer heeft twee aparte kooklades met een totale inhoud van 9,5 liter en zes kookprogramma’s. Zo kun je bijvoorbeeld met één bak friet maken en met de andere bak snacks, of één met groenten en één met aardappeltjes. Met de SYNC-functie zijn beide kookvakken op hetzelfde moment klaar met airfryen. De AF400EU is een stukje groter en ruimer dan de AF300EU van Ninja.”

Bekijk de Prijs:

Bekijk Prijs
Bekijk Prijs
Bekijk Prijs
Bekijk Prijs

#3 – Princess 182074 Dubbele Aerofryer | Compact en mooi design

Capaciteit: 2 kg | Vermogen: 1700 watt | Temperatuur: 80 – 200 °C | Aantal personen: 2-4 | EAN: 8712836969360

Princess-182074-Dubbele-Aerofryer

“De Princess 182074 is een stijlvolle dubbele airfryer, ideaal als je verschillende soorten eten tegelijk wilt maken. Met het dubbele touchscreen kun je elk kookvak afzonder instellen. Je kunt kiezen voor een manuele instelling of kies uit één van de acht voorgeprogrammeerde kookprogramma’s. Elk mandje heeft een inhoud van 4 liter, met de handige ‘shake’ functie weet je precies wanneer je jouw gerecht moet opschudden. Daarnaast beschikt de airfryer over een sync-functie zodat je twee gerechten tegelijk klaar zijn.”

Bekijk de Prijs:

Bekijk Prijs
Bekijk Prijs
Bekijk Prijs
Bekijk Prijs

#4 – Inventum GF800HLD | Handige opschudmelding om frietjes op te schudden

Capaciteit: 1,6 kg | Vermogen: 1700 watt | Temperatuur: 80 – 200 °C | Aantal personen: 2-4 | EAN: 8712876094299

inventum-GF800HLD-dubbele-airfryer

“De Inventum GF800HLD is een airfryer met twee pannen en veel functies. Kies uit één van de acht kookprogramma’s en airfry twee verschillende gerechten tegelijk in deze dubbele hetelucht friteuse. Naast airfryen kun je gerechten grillen, roosteren, bakken, braden en je kunt groenten of fruit drogen. Met de sync-knop zorg je dat beide pannen precies tegelijk klaar zijn en de schudindicator geeft een seintje als je je frietjes moet opschudden.”

Bekijk de Prijs:

Bekijk Prijs
Bekijk Prijs
Bekijk Prijs

#5 – Tristar FR-6970 Double Basket Airfryer | Met sync finish-functie en 8 kookprogramma’s

Capaciteit: 1 kg | Vermogen: 1800 watt | Temperatuur: 80 – 200 °C | Aantal personen: 2-4 | EAN: 8712836971370

Tristar-Dubbele-Airfryer-FR-6970-thumb

“De Tristar FR-6970 is een airfryer met twee kookvakken met een totale capaciteit van 9 liter. De airfryer biedt achter verschillende kookprogramma’s voor diverse gerechten zodat je direct de juiste temperatuur en timer instelling hebt. Bijvoorbeeld voor frietjes, kip of garnalen. Elk kookvak heeft een uitneembaar rooster waarop je het gerecht bereidt. “

Bekijk de Prijs:

Bekijk Prijs
Bekijk Prijs

 

Wat is een dubbele airfryer?

Een dubbele airfryer is een hetelucht friteuse met twee kookvakken. Met deze kookvakken kun je twee verschillende gerechten tegelijk bereiden. Voor elk kookvak kun je onafhankelijk de timer en de temperatuur instellen. Ninja Airfryer vind ik de beste dubbele airfryers hebben.

kookvakken-ninja-af300eu-gebruiken

Elk kookvak is voorzien van een eigen verwarmingselement en een eigen ventilator. Je kunt op deze manier dus twee totaal verschillende dingen klaarmaken. In het linker kookvak zou je bijvoorbeeld fruit kunnen drogen op een lage temperatuur, terwijl je in het rechter kookvak kippenpoten aan het grillen bent op een hoge temperatuur.

ninja-foodi-af300eu-gerechten

Is een dubbele airfryer groot?

Ja, een dubbele airfryer is een grote airfryer. Dat komt natuurlijk omdat de twee kookvakken naast elkaar in de airfryer bevestigd zitten. Een Ninja Foodi AF300EU airfryer is bijvoorbeeld anderhalf keer zo breed dan een Philips Airfryer XXL.

ninja-foodi-af300eu-design

Dubbele airfryers hebben mandjes die smaller zijn, maar juist weer wat dieper. Hierdoor wordt de breedte van de airfryer wel zo goed als mogelijk beperkt. Maar ondanks dat neemt een dubbele airfryer de meeste ruimte in op je aanrecht of in je keukenkast.

Zijn de kookvakken niet te klein?

Een enkel kookvak is wat kleiner dan dat van een XXL airfryer. Maar ik heb opgemerkt dat de frituurmand van de Ninja AF300EU airfryer een stuk hoger is dan dat van een traditionele airfryer met één frituurmand. Dus op het eerste gezicht lijkt het kookvak van een dubbele airfryer kleiner, maar ik denk dat het qua totale volume wel meevalt.

ninja-af300eu-verschil-philips-airfryer-xxl-mandje
Verschil frituurmandje Ninja AF300EU en Philips Airfryer XXL

Het nadeel is wel dat het kook oppervlak van een dubbele airfryer langgerekt en smal is en ook een stukje kleiner is dan dat van een Philips Airfryer XXL of Princess Aerofryer 182055. Dit betekent dat ingrediënten eerder elkaar zullen overlappen.

Een of twee kookvakken?

Naast dubbele airfryers met twee losse kookvakken of pannen zijn er ook dubbele airfryers met één groot kookvak. De brede pan heeft wel twee handvatten maar het is eigenlijk één grote pan waarin je een tussenschot kunt plaatsen om de pan te verdelen in twee losse compartimenten.

Hieronder zie je een voorbeeld van een dubbele airfryer met een breed kookvak waarin je het scheidingswandje kunt plaatsen. Zelf vind ik een dubbele hetelucht friteuse met twee losse kookvakken fijner werken. 

dubbele-airfryer-met-scheidingswand

Eén grote brede pan heeft een paar nadelen. Ten eerste is het een groot onderdeel. Daarnaast kun je niet slechts één kant van de airfryer openen. Stel je bent in het linker kookvak een brood aan het bakken en rechts wil je frietjes bereiden, dan kun je dus niet alleen even de frietjes opschudden zonder het bakproces van het brood te verstoren.

Een voordeel is wel dat je het scheidingswandje kunt uitnemen en er één brede pan van kunt maken. Zo kun je bijvoorbeeld een grote portie frietjes maken en je kunt er langere etenswaren in bereiden, zoals een lang stokbrood of lange frikandellen.

Hebben de kookvakken een uitneembaar mandje?

Standaard hebben dubbele airfryers twee uitneembare pannen met op de bodem een plaatje, dit wordt de ‘crisper plate’ genoemd. Dit grillplaatje zorgt ervoor dat je gerecht net een beetje los van de bodem van de pan komt te liggen.

twee-kookvakken-ninja-af300eu-airfryer
Twee kookvakken met uitneembaar grillrooster.

Hierdoor kan overtollig vet of vocht op de bodem opgevangen worden. Het nadeel is wel dat je dus geen uitneembaar mandje hebt die je kunt ontkoppelen van de pan. Het is dus altijd een pan met een los plaatje die met rubberen voetjes vastgeklemd zit op de bodem van de pan. 

Het voordeel is wel dat zonder dit crisper plaatje de pan eigenlijk als een groot bakblik kan dienen.

Hoeveel kracht heeft een dubbele airfryer?

In de specificaties kun je zien hoeveel vermogen de airfryer heeft. Vaak is dit vermogen het gecombineerde vermogen van de airfryer.

Als we bijvoorbeeld de Princess 182074 Dubbele Aerofryer bekijken. Dan zien we in de specificaties een vermogen van 1700 watt en een vermogen per mandje van 1600 watt. Hoe zit dat precies?

De bakzones beschikken over een verwarmingselement met een vermogen van 1600 watt. Dit betekent niet dat als beide mandjes gebruikt worden dat je dan 3200 watt aan energie verbruikt (1600 x 2). Deze airfryer zal maximaal 1700 watt aan energie gebruiken als beide mandjes aan staan, omdat de mandjes om en om aan gaan. 

Door het hoge wattage hoef je de dubbele Airfryer ook niet voor te verwarmen en kun je gelijk beginnen met bakken!

Hoe werkt een dubbele airfryer?

In deze video review van de Ninja Foodi AF300 laat ik je zien wat je allemaal kunt doen met een dubbele airfryer.


Voor- en nadelen

 • Twee verschillende gerechten tegelijk bereiden.
 • Je kunt ook één kookvak gebruiken en zo energie besparen.
 • Het is erg leuk om met een duo airfryer te koken.
 • Lastig om airfryer accessoires te vinden die passen.
 • Het zijn grote airfryers die veel ruimte innemen in de keuken.
 • Bij gebruik van beide mandjes heb je twee keer zoveel geluid.

 

Wat is de beste airfryer voor jou?

Ben je er nog niet helemaal over uit of een dubbele airfryer de beste keus is voor jou? Bekijk dan hier mijn advies over de beste airfryers.

Over de auteur

Scroll naar boven