Deze airfryers zijn leuk, uniek en een beetje apart

aparte-airfryers-uniek-raar-vreemd-header

De airfryer is niet meer weg te denken uit de keuken. En vrijwel elk merk die gespecialiseerd is in keukenapparatuur heeft wel een hetelucht friteuse in het assortiment. Maar omdat het aanbod aan airfryers groeit en groter wordt, is het lastig om je nog als fabrikant te onderscheiden.

Daarom proberen diverse merken nieuwe dingen uit met airfryers. Zo zijn er multifunctionele airfryers op de markt die naast airfryer ook kunnen grillen, drogen of stomen. Er zijn airfyer ovens en zelfs speciale airfryer bakplaten om je eigen oven om te toveren in een airfryer.

Ik blijf me telkens verbazen wat er allemaal verzonnen wordt. Ik heb daarom hier een aantal leuke, creatieve en toch ook wel een beetje aparte hetelucht friteuses op een rij gezet.

Ninja Foodi Dual Zone Air Fryer

Ninja-Foodi-Dual-Zone-Air-Fryer

De Ninja Foodi Dual Zone Air Fryer (bekijk de officiële pagina) is een heteluchtfriteuse met twee frituurpannen in één machine. Hierdoor kun je twee maaltijden tegelijk bereiden. Met de Ninja Foodi Dual Zone kun je airfryen, braden, bakken, opwarmen, drogen en maximaal krokant airfryen. De airfryer beschikt over twee onafhankelijke kookzones die je dus los van elkaar kunt instellen.

In Nederland kun je deze Ninja airfryer kopen onder de naam Ninja Foodi Airfryer AF300EU. Je kunt deze duo airfryer met twee frituurpannen bekijken bij Bol.com.

Pim: “Het is een leuk idee. Maar het is natuurlijk wel zo dat de frituurmandjes een relatief kleine capaciteit hebben. Een hele kip kun je niet bereiden met deze airfryer.”


Frigidaire Air Fry Oven

frigidaire-with-air-fryer-oven

De Frigidaire Air Fry Oven (bekijk de officiële site) is een fornuis die bestaat uit een kookplaat met oven. En deze oven is voorzien van een airfryer functie. Het is dus een oven met een ingebouwde airfryer. Bij deze oven heb je het Air Fry Tray nodig om het meeste te halen uit de airfryer functionaliteit.

Pim: “Veel mensen denken dat een airfryer gewoon een kleine oven is. Maar waarom zou je dan van een oven een airfryer willen maken? Ik vind dit een creatief idee, maar eigenlijk heeft het niets met een airfryer te maken. Ik kan er wel om lachen, echt Amerikaans.”


Ninja Foodi AG301EU Grill & Luchtfriteuse

Ninja-Foodi-AG301EU-Grill-&-Luchtfriteuse

De Ninja Foodi AG301EU (check ‘m hier bij Bol.com)  is een 5 in 1 keukenapparaat die naast airfryen ook kan drogen, bakken, braden en grillen. Hoofdzakelijk is het een binnengrill met heteluchtfriteuse functionaliteit. De Ninja Foodi heeft een inhoud van 5,7 liter en het frituurmandje heeft een inhoud van 3,8 liter.

Pim: “Het is aantrekkelijk om een multifunctioneel keukenapparaat te hebben in de keuken. Want wie heeft er nu plaats om voor elk type bereiding een aparte machine in zijn keuken kwijt te kunnen? Toch denk ik dat je niet kan verwachten dat dit soort multifunctionele kookapparaten het beste presteren als airfryer.”


Princess 182080 Steam Aerofryer

Princess-182080-Steam-Aerofryer-stoom

De Princess 182080 Steam Aerofryer (bekijk ‘m bij Bol.com) is een 2-in-1 machine die stomen combineert met airfryen. Stomen en airfryen is beide een manier om gezonder eten te bereiden en Princess is de eerste fabrikant die een stoomoven en heteluchtfriteuse combineert tot één apparaat. De stoom airfryer heeft een inhoud van 6,5 liter en een vermogen van 1.700 watt. Lees meer op de site van Princess over deze airfryer.

Pim: “Dit vind ik een interessant apparaat. Zowel airfryen als het stomen van eten is zeer populair en het is slim om dit in één apparaat te combineren. Dit apparaat is zeker een aanrader als je eens een stoomoven of airfryer wilt proberen. Want dit apparaat kan het allebei aanbieden.”


AEG AirFry bakplaat – A9OOAF00

AEG-AirFry-bakplaat-A9OOAF00

Geloof je niet zo in de meerwaarde van een airfryer en wil je het liever bij je vertrouwde oven houden? Dan is misschien een airfryer bakplaat interessant voor jou. Het merk AEG heeft namelijk een geperforeerde bakplaat die het idee van een airfryer zou moeten kunnen nabootsen in jouw AEG oven. De meeste hetelucht friteuses bevatten namelijk een frituurmandje met een geperforeerde bodem, net zoals deze airfryer bakplaat. Bekijk de AEG AirFry bakplaat hier bij Coolblue.

Pim: “Super slim gevonden. En ik denk perfect voor de mensen die geen airfryer willen kopen maar wel graag gezonder willen frituren. Een hoop mensen vinden een airfryer hetzelfde als een oven en deze bakplaat geeft ze de gelegenheid om dat uit te testen.”


Welke is de leukste?

En? Welke airfryer vind jij de leukste? Of ben je misschien zelf een aparte of creatieve airfryer tegengekomen? Laat het me dan zeker weten hieronder in de reacties.

Wil je weten welke airfryer ik de beste vind? Bekijk dan mijn pagina met de beste heteluchtfriteuses en airfryers.

Over de auteur

Scroll naar boven