Receptenboek voor je airfryer inclusief baktijden

Friet, een kroket en wat groente klaarmaken in je airfryer lukt je ondertussen wel. Je bent nu op zoek naar de volgende uitdaging. Je wil nieuwe uitgebreidere gerechten maken met je airfryer en je tafelgenoten doen verbazen. En hiervoor heb je goede airfryer recepten nodig. Daarom is een duidelijk airfryer kookboek handig. Want in deze kookboeken leer je echt de fijne kneepjes van het airfryer vak. Naast de juiste baktijden leer je ook handige tips om heerlijke gerechten te maken op basis van goed beschreven recepten.

Bekijk alle airfryer kookboeken bij Bol.com

verschillende-kookboeken-voor-airfryers-hetelucht-friteuses
Verschillende kookboeken

Waarom een airfryer kookboek?

Waarom zou je een airfryer kookboek nodig hebben? Nou, de meeste mensen twijfelen over de juiste instellingen. Moet je eerst voorverwarmen? Op welke temperatuur moet ik het gerecht garen en hoe lang moet het in de airfryer? Plus welke ingrediënten moet je gebruiken? Al deze dingen worden beschreven in airfryer kookboeken.

Zijn airfryer kookboeken alleen voor Philips Airfryers?

Nee, je kunt de recepten volgen met elke hetelucht friteuse. Dat hoeft dus geen airfryer van Philips te zijn. Heb je een Princess, Tefal of Inventum airfryer? Dan kun je gewoon de kookboeken gebruiken. Het kan wel zijn dat sommige airfryers een wat langere baktijd nodig hebben, of dat je wat minder kwijt kunt in bijvoorbeeld een kleinere airfryer. Maar over het algemeen moet je de recepten met elke hetelucht friteuse kunnen klaarmaken.

Koop of download je airfryer kookboeken

Nederlandse airfryer kookboeken

Er zijn nog niet veel Nederlandstalige kookboeken te koop voor de Airfryer. Momenteel kun je bij Bol.com de volgende kookboeken kopen:

‘Alles uit de airfryer’

alles-uit-de-airfryer-kookboek
Alles uit de Airfryer

Dit mooi geïllustreerde receptenboek staat vol met recepten voor het ontbijt, de lucht en het diner. Er staan zowel hartige als zoete gerechten (taart en cakes) in het boek. De gevarieerde recepten zijn makkelijk te bereiden, zijn snel klaar en ook niet onbelangrijk: ze smaken lekker. Zeker voor de airfryer beginner is dit een handig boek om gelijk mee aan de slag te gaan. Naast duidelijke beschrijvingen van de gerechten leer je ook nieuwe mogelijkheden met je airfryer. Download hier het inkijkexemplaar als PDF.

 • Aantal pagina’s: 96
 • Niveau: voor airfryer beginners
 • ISBN: 9789463331753
 • Jaar van uitgave: 2017

Bekijk het boek bij Bol.com

Bekijk het boek bij Coolblue


‘Makkelijke gerechten uit de Airfryer’

makkelijke-gerechten-uit-de-airfryer-saskia-van-weert-kookboek
Makkelijke Gerechten uit de Airfryer

Saskia van Weert, bekend van weblog Eetnieuws.nl, beschrijft diverse gerechten, van voorgerecht tot toetje, in dit airfryer recepten boek. Ze schrijft het vanuit de ik-persoon en ze neemt je mee in haar ontdekkingen met de airfryer. Ze bereidt haar gerechten met een Philips Airfryer XL. Haar recepten zijn ontstaan doordat ze zelf is gaan experimenteren met diverse gerechten in de Airfryer. Volgens Saskia is een airfryer snel warm, worden gerechten krokanter en zijn gerechten sneller klaar dan in een gewone oven.

 • Aantal pagina’s: 116
 • Niveau: voor airfryer beginners
 • ISBN: 9789402218893
 • Jaar van uitgave: 2015

Bekijk het boek bij Bol.com


Engelse airfryer kookboeken

De meeste kookboeken voor hetelucht friteuses zijn geschreven in het Engels. Op Bol.com is een ruim aanbod aan Engelse airfryer kookboeken te vinden. Hieronder een greep van een aantal populaire English Recipe Books for Airfryers.

‘Air Fryer Cookbook – In The Kitchen’

air-fryer-cookbook-in-the-kitchen
Air Fryer Cookbook – In the Kitchen

Het ‘Air Fryer Cookbook’ van Allison Waggoner is een populair Engelstalig kookboek voor de airfryer. Dit receptenboek uit 2015 is verkrijgbaar als Ebook (ePub), dus je kunt de recepten bekijken op je e-reader zoals een Kobo of Kindle. Er staan airfryer recepten in voor het ontbijt, hoofdgerechten en desserts. Het boek is ook als hardcover te koop, maar deze heeft een erg hoge prijs.

 • Aantal pagina’s: 224
 • Niveau: voor airfryer beginners en gevorderden
 • ISBN: 9781462126149
 • Jaar van uitgave: 2015

Bekijk het boek bij Bol.com


‘The Air Fryer Cookbook’

the-air-fryer-cookbook-todd-english-receptenboek
The Air Fryer Cookbook

Ook het boek van Todd English is populair (zal het door de naam van het boek komen?). Zijn (hardcopy) boek ‘The Air Fryer Cookbook’ bevat maar liefst 148 pagina’s met toegankelijke en praktisch toepasbare recepten voor de airfyer enthousiasteling. Ondanks dat het een Engelstalig receptenboek is bevat het boek een heldere uitleg met mooie illustraties.

 • Aantal pagina’s: 148
 • Niveau: voor airfryer beginners en gevorderden
 • ISBN: 9781250096142
 • Jaar van uitgave: 2016

Bekijk het boek bij Bol.com


Vind het kookboek dat bij je past

Hieronder wat handige linkjes naar Bol.com zodat je snel het kookboek kan vinden die jij zoekt:

Officiële Philips Airfryer receptenboek

philips-airfryer-kookboek-xl
Philips Airfryer Kookboek

Bij een Philips Airfryer ontvang je standaard het Philips Airfryer receptenboek. Dit officiële receptenboekje van Philips bevat verschillende airfryer recepten voor de beginner. Zo staan er recepten in voor roerbakschotels, tosti’s, biefstuk, appeltaart en een compleet ontbijt. Je kunt het gehele receptenboek hier als PDF downloaden.

Download Philips Airfryer Receptenboek

Gratis receptenboek PDF download

De site Airfryer Bak Avonturen ken je misschien wel? Deze site heeft veel informatie over het gebruik van je airfryer, een echte aanrader. Ook op Facebook is Airfryer Bak Avonturen erg geliefd bij mensen met een airfryer. Airfryer Bak Avonturen heeft een speciaal (Philips) airfryer receptenboek samengesteld. En je kunt dit kookboekje geheel gratis downloaden. Het receptenboek is opgedeeld in 4 delen en deze kun je allemaal hier downloaden.

Handige links

Auteur

In 2015 maakte ik kennis met de airfryer en ik deel graag mijn kennis met jou. Momenteel heb ik een Philips Airfryer XL, Philips Airfryer XXL, een Inventum GF400HL, een Inventum GF552HL en een Tefal Fry Delight XL die ik regelmatig gebruik. Ik deel mijn ervaring met airfryers met jou op dit blog. Happy Airfrying!

2 Reacties

 1. Jeetje wat heb jij veel Airfryers! Ik heb de eerste en ben daar erg blij mee. Als je het leuk vindt, dan staat er op mijn site nog een lekker receptje uit een Airfryer Kookboek dat jij volgens mij nog niet hebt. Veel frituurplezier gewenst! groetjes Maike

  • Pim Reply

   Hoi Maike, dankjewel haha. Ja ik heb er intussen vijf. Als je een site over airfryers hebt, dan moet je natuurlijk wel weten waar je over praat 😉 Leuke site heb je! Ik stuur je binnenkort een mailtje, want ik heb een leuk idee voor een blogartikeltje over recepten. Daar ben ik sinds deze week mee bezig. Groet, Pim.

Plaats Je Reactie

9 + 3 =