Slimme Philips Airfryers XXL

Philips lanceert in maart 2020 de vernieuwde Philips Airfryer XXL (Smart). Deze vernieuwde XXL, met typenummer HD9860/90, maakt gebruik van Smart Sensing technologie die de tijd en temperatuur automatisch aanpast aan jouw gerecht.

Release datum Nederland: Maart 2020

Wanneer is de nieuwe  Philips Airfryer XXL HD9860/90 is te koop? Van Philips heb ik te horen gekregen dat de airfryer vanaf maart 2020 in de Nederlandse winkels ligt. In Duitsland is de nieuwe airfryer XXL al wel te koop.

Waar is de Philips Airfryer XXL HD9860/90 te koop?

Er zijn nog geen (web)winkels die de Philips Airfryer XXL HD9860/90 in Nederland te koop aanbieden. Houdt de website van Philips.nl of deze site in de gaten om op de hoogte te blijven.

Op Amazon.de kun je de nieuwste Philips Airfryer XXL al wel kopen. Daar wordt de Philips HD9860/90 aangeboden voor zo’n €285,-.  Je kunt de airfryer los kopen of in combinatie met diverse airfryer accessoires.

Wat is er nieuw aan de Philips Airfryer XXL HD9860/90

Oke, wat is er allemaal anders aan deze geupdate en nieuwste versie van de Philips Airfryer XXL. Want ik zie dit meer als een update dan een totaal nieuwe Philips Airfryer. Laten we eerst een officiële video van Philips zelf bekijken:

Wat kost de nieuwste Philips Airfryer XXL? – €299,99

Philips-Airfryer-XXL-HD9860Laten we met het belangrijkste beginnen, want wat is de prijs van de Philips Airfryer XXL HD9860/90 met Smart Sensing? De adviesprijs die ik op Philips.nl kan vinden is momenteel €299,99. Dit is honderd euro meer dan de huidige Philips Airfryer XXL.

Vernieuwd uiterlijk

Allereerst valt het vernieuwde uiterlijk op van de Philips Airfryer XXL. Waar het oude model volledig zwart is zie je dat de nieuwe versie rosé gouden accenten heeft.  Philips beschrijft het zelf als ‘diepzwart met koper’. De draaiknop is ‘rose gold’ en de zes toetsen rondom hebben ook deze zachte roze gouden of koperen tint. Dit ziet er luxe en onderscheidend uit, maar het is wel iets waar je van moet houden.

vergelijking-nieuwe-philips-airfryer-xxl-en-oude-philips-airfryer-xxl
Verschil tussen de nieuwe en oude Philips Airfryer XXL

Smart Sensing Technologie

Het grote nieuws is het zogeheten ‘Smart Sensing Technology’.  Dankzij deze technologie past de Philips Airfryer XXL de temperatuur en de baktijd aan van jouw gerecht tijdens het airfryen.

Allereerst dien je via het ‘Smart Chef Progams’ menu aan te geven wat voor soort gerecht je gaat bereiden.  Kies voor diepvries frites,   verse frites, vis, drumsticks of een gehele kip. Je kunt in de Philips Airfryer een kip van 1,4 kg bereiden.

Philips-Airfryer-XXL-Smart-Sensing-gerechten

Dankzij de Smart Sensing technologie belooft Philips nog betere bakresultaten. Philips zegt zelf ‘altijd de perfecte resultaten’.

In de nieuwe Philips Airfryer XXL bevinden zich een aantal sensoren die meten hoe vol de frituurmand is en doen op basis hiervan, en de Smart Chef instelling, direct een voorstel voor de baktijd en de temperatuur. Een aantal slimme sensoren passen de tijd en temperatuur ook aan tijdens het bakken. Dus dit voorkomt dat je kip bijvoorbeeld half gaar is of dat je verse brood verbrand aan de bovenkant.

Ik vind dit een handige functie, want ik krijg van veel van mijn bezoekers vaak vragen over hoelang een bepaald gerecht moet airfryen. De meeste mensen vinden dit nogal lastig om in te schatten en dat kan ik goed begrijpen.

Rapid Air Technologie en vetverwijderaar

Zoals we van de huidige Philips Airfryer XXL ook gewend zijn, beschikt deze Philips Airfryer XXL HD9860/90 ook van Rapid Air technologie en ‘fat removal’ technologie. Dit houdt in een optimale circulatie van de hete lucht en een dubbele bodem in de pan waar vet en vloeistoffen onder kunnen wegvloeien.

Warmhoud functie

Daarnaast beschik de Airfryer XXL ook over de warmhoud functie, mocht je deze graag willen gebruiken. Terug van weggeweest is de favorieten knop. Deze kennen we nog van de Philips Avance Airfryer XL. Hiermee kun je een instelling die je vaak gebruikt opslaan.

nieuwe-philips-airfryer-xxl-doos

Belangrijkste specificaties op een rij:

 • Inhoud: 3,5 liter
 • Laadvermogen: 1,4 kg
 • Snoerlengte: 80 cm
 • Vermogen: 2200 – 2225 watt (schijnbaar twee uitvoeringen?)
 • Afmetingen (LxBxH): 430,10 x 321,60 x 315,70 millimeter
 • Gewicht: 7,99 kg

Alle functies op een rij:

 • Smart Sensing-technologie
 • Rapid Air-technologie
 • Fat Removal-technologie
 • Smart Chef-programma’s voor gerechten
 • Favorieten functie voor het opslaan van uw favorieten
 • Frituren, bakken, grillen, braden en opnieuw opwarmen
 • Warmhoudmodus (30 minuten)

Ook een nieuwe Philips Airfryer XL

Naast de vernieuwde Philips Airfryer XXL zal de Philips Airfryer XL ook een opvolger krijgen in 2020. Ik heb het model al even kunnen bekijken. Hieronder zie je een foto met de nieuwe Philips Airfryer XL (links) en de nieuwe Philips Airfryer XXL (rechts).

Nieuwste-Philips-Airfryer-XL-2020-en-Philips-Airfryer-XXL-Smart-Sensing
De twee nieuwste Philips Airfryers (release: 2020).

Wat vind ik van de nieuwe Airfryer XXL?

De eerste indruk is goed, ik vind dat de airfryer er mooi uit ziet met de koperen accenten. Ik ben erg benieuwd hoe de Smart Sensing technologie gaat werken. Momenteel moet je altijd een beetje gissen naar baktijden. Natuurlijk kun je wel een airfryer kookboek raadplegen, maar lang niet elk gerecht dat je wilt maken kun je vinden. Dus ik denk dat de slimme sensoren zeker gaan helpen bij het vinden van de juiste instellingen.

Ook ben ik benieuwd of er nieuwe airfryer accessoires gelanceerd gaan worden die specifiek voor deze airfryer bedoeld zijn. Daarnaast vraag ik mij ook af of de sensoren schoongemaakt moeten worden voor optimale werking. Want na een tijdje zal de binnenkant van de airfryer wat spetters bevatten hier en daar.

Wat had ik graag anders gezien?

De Airfryer heeft helaas geen langere kabel gekregen, deze is 0,8 m en dat vind ik eigenlijk wat te kort. Daarnaast beschikt de behuizing niet over inkepingen aan de zijkanten waardoor je de machine van bijna 8 kilogram wat makkelijker van een oppervlak kunt optillen. Aan de vormgeving is dus verder niet veel veranderd.

Meer weten?

Auteur

In 2015 maakte ik kennis met de airfryer en ik deel graag mijn kennis met jou. Momenteel heb ik allerlei soorten en merken airfryers die ik regelmatig gebruik. Ik deel mijn ervaring met de hetelucht friteuses met jou op dit blog. Happy Airfrying!

Plaats Je Reactie

5 × 1 =