Philips Airfryer XXL HD9867/90 Smart Sensing

Philips-Airfryer-XXL-Smart-Sensing

Nieuwste Philips Premium Airfryer XXL

Laatste update: 6 september 2020

Philips heeft de Philips Premium Airfryer XXL met Smart Sensing gelanceerd, bekijk ‘m hier op Bol.com. De Slimme Philips Airfryer XXL, met typenummer HD9867/90, maakt gebruik van Smart Sensing technologie die de tijd en temperatuur automatisch aanpast aan jouw gerecht. Hierdoor is het een stuk makkelijker om gerechten klaar te maken, omdat de airfryer de baktijd en temperatuur voor jou instelt.

Waar is de Philips Airfryer XXL te koop?

Vanaf maart 2020 is de nieuwe Philips Premium Airfryer XXL te koop. Hieronder kun je zien waar je de airfryer kunt kopen en wat de actuele prijzen zijn:

 Bekijk de Prijs: 
amazon-aff

Philips Airfryer XXL uitverkocht? Schrijf je in!

Je moet er snel bij zijn, want de nieuwe Philips Premium Airfryer XXL is snel uitverkocht heb ik gemerkt. Is de nieuwe Philips Airfryer XXL uitverkocht en niet meer leverbaar bij jouw favoriete (web)winkel? Schrijf je dan hieronder in om op de hoogte te blijven wanneer de airfryer weer leverbaar is. Je ontvangt dan van mij een mailtje.

Houd mij op de hoogte
vergelijking-nieuwe-philips-airfryer-xxl-en-oude-philips-airfryer-xxl
Verschil tussen de nieuwe en oude Philips Airfryer XXL

Unboxing van de Philips Premium Airfryer XXL

Bekijk in onderstaande video mijn unboxing van de Philips Airfryer XXL met Smart Sensing:

Reviews en ervaringen

Ik heb intussen de Philips Airfryer XXL Premium HD9867/90 getest en ik heb een review geschreven over deze airfryer. Bekijk hier mijn Airfryer XXL review.

Philips heeft aan een groep mensen een nieuwe generatie Philips Airfryer XXL overhandigd om te testen. Dit doen ze om feedback te krijgen op het product, maar ook om klantbeoordelingen te vergaren op de productpagina’s bij de webwinkels.

Een aantal interessante beoordelingen van de testers:

 • Nog mooiere resultaten dan zijn voorganger. De eenvoud van bediening is een waar genot.
 • Die Smart Sensing maakt koken met de Airfryer nog eenvoudiger, makkelijker én gezonder.
 • Door de smart functie kan je bijvoorbeeld zelfgemaakte frites erin doen en de airfryer bepaalt zelf de temperatuur en de tijd die daarvoor nodig is.
 • De nieuwe Philips Premium Airfryer maakt het nóg makkelijker om met weinig moeite een gezond(er) gerecht op tafel te zetten.
 • De anti-aanbaklaag van dit model lijkt gladder dan die van de vorige.

Welke typenummer heeft de Philips Airfryer XXL?

Als je zoekt naar de Philips Premium Airfryer XXL kom je hoofdzakelijk de HD9867/90 tegen. Dit is de Nederlandse variant die verkocht wordt bij onder andere Bol.com en Coolblue.

Maar soms kom je ook de Philips Airfryer XXL HD9860/90 tegen. Wat is het verschil? Dit modelnummer is een buitenlandse versie die bijvoorbeeld in Duitsland wordt verkocht. Dit typenummer kom je tegen bij Amazon.nl. Opvallend is dat Philips op haar eigen site ook dit typenummer gebruikt.

Wat is het verschil tussen de HD9867/90 en de HD9860/90

Het verschil tussen de HD9867/90 en de HD9860/90 is één van de voorkeuzeprogramma’s voor vis. De Nederlandse variant gebruikt een iets lagere temperatuur, waardoor deze wat meer geschikt is voor zalm, kabeljauw en visfilet.

Het voordeel van de Philips Premium Airfryer XXL HD9860/90 is wel dat deze goedkoper wordt aangeboden dan het Nederlandse model. Je maakt bij dit model overigens gewoon gebruik van de Nederlandse garantie en je kunt deze bij een eventueel defect ook opsturen naar een Nederlands servicepunt van Philips. Dus daar hoef je je geen zorgen over te maken.

Wil je meer verschillen en overeenkomsten weten? Ik heb een uitgebreide vergelijking gemaakt tussen de Philips Premium Airfryer XXL HD9867/90 en de Philips Avance Airfryer XXL HD9650/90. Bekijk hier het verschil tussen de twee Philips Airfryer XXL modellen.

Wat is er nieuw aan de Philips Airfryer XXL

Oké, wat is er allemaal anders aan deze geupdate en nieuwste versie van de Philips Airfryer XXL. Want ik zie dit meer als een update dan een totaal nieuwe Philips Airfryer. Sowieso is de naam wat veranderd, want het type ‘Avance’ heeft plaatsgemaakt voor het type ‘Premium’. Uiteindelijk zal dit betekenen dat de naam ‘Avance’ geheel gaat verdwijnen als naamgeving voor Philips Airfryers.

Laten we eerst de officiële video van Philips zelf bekijken:

Officiële video van Philips

Wat kost de nieuwste Philips Airfryer XXL? – €299

De adviesprijs die ik op Philips.nl kan vinden is momenteel €299,99. Dit is ongeveer honderd euro meer dan de huidige Philips Airfryer XXL. Ik verwacht dat deze prijs de komende tijd wel op €299,99 zal blijven.

Deze airfryer is momenteel alleen te koop via Bol.com, Cooblue en Amazon.

Vernieuwd uiterlijk

Allereerst valt het vernieuwde uiterlijk op van de Philips Airfryer XXL. Waar het oude model volledig zwart is zie je dat de nieuwe versie rosé gouden accenten heeft.  Philips beschrijft het zelf als ‘diepzwart met koper’. De draaiknop is ‘rose gold’ en de zes toetsen rondom hebben ook deze zachte roze gouden of koperen tint. Dit ziet er luxe en onderscheidend uit, maar het is wel iets waar je van moet houden.

Smart Sensing Technologie

Het grote nieuws is het zogeheten ‘Smart Sensing Technology’.  Dankzij deze technologie past de Philips Airfryer XXL de temperatuur en de baktijd aan van jouw gerecht tijdens het airfryen.

Allereerst dien je via het ‘Smart Chef Programma’s menu aan te geven wat voor soort gerecht je gaat bereiden, er zijn in totaal vijf Smart Chef programma’s.  Kies voor diepvries frites, verse frites, vis, drumsticks of een gehele kip. Je kunt in de Philips Airfryer een kip van wel 1,8 kg bereiden. Lees hier meer over de Smart Chef programma’s.

Philips-Airfryer-XXL-Smart-Sensing-gerechten

Dankzij de Smart Sensing technologie belooft Philips nog betere bakresultaten. Philips zegt zelf ‘altijd de perfecte resultaten’.

In de nieuwe Philips Airfryer XXL bevinden zich een aantal sensoren die meten hoe vol de frituurmand is en doen op basis hiervan, en de Smart Chef instelling, direct een voorstel voor de baktijd en de temperatuur. Dit proces duurt ongeveer een minuut en tijdens deze 60 seconden meet de airfryer daadwerkelijk je gerecht. Een aantal slimme sensoren passen de tijd en temperatuur ook aan tijdens het bakken. Dus dit voorkomt dat je kip bijvoorbeeld half gaar is of dat je verse brood verbrand aan de bovenkant.

Ik vind dit een handige functie, want ik krijg van veel van mijn bezoekers vaak vragen over hoelang een bepaald gerecht moet airfryen. De meeste mensen vinden dit nogal lastig om in te schatten en dat kan ik goed begrijpen.

Vooral het programma voor ‘diepvries friet’ is super handig. Want je kunt dit programma ook gebruiken voor diepvries snacks zoals kroketten, frikandellen, bitterballen en kaassoufflés.

Rapid Air Technologie en vetverwijderaar

Zoals we van de huidige Philips Airfryer XXL ook gewend zijn, beschikt deze Philips Airfryer XXL HD9867/90 ook van Rapid Air technologie en ‘fat removal’ technologie. Dit houdt in een optimale circulatie van de hete lucht en een dubbele bodem in de pan waar vet en vloeistoffen onder kunnen wegvloeien.

Warmhoudfunctie

Daarnaast beschik de Airfryer XXL ook over de warmhoud functie, mocht je deze graag willen gebruiken. Terug van weggeweest is de favorieten knop. Deze kennen we nog van de Philips Avance Airfryer XL. Hiermee kun je een instelling die je vaak gebruikt opslaan.

nieuwe-philips-airfryer-xxl-doos

Verdwijnt de oude Philips Avance Airfryer XXL?

Nee, de ‘oude’ Philips Avance Airfryer XXL zal gewoon blijven bestaan naast de nieuwe Philips Premium Airfryer XXL. Maar je moet het wel zo zien dat het premium model hoger gepositioneerd is, dit resulteert dan ook in een hogere prijs en meer functies zoals de slimme sensoren. Uiteindelijk gaat de naam ‘Avance’ wel verdwijnen, volgens mijn bronnen bij Philips.

Belangrijkste specificaties op een rij:

 • Inhoud: 3,5 liter
 • Laadvermogen: 1,4 kg
 • Snoerlengte: 80 cm
 • Vermogen: 2225 watt
 • Afmetingen (LxBxH): 430,10 x 321,60 x 315,70 millimeter
 • Gewicht: 7,99 kg

Alle functies op een rij:

 • Smart Sensing-technologie
 • Rapid Air-technologie
 • Fat Removal-technologie
 • Smart Chef-programma’s voor gerechten
 • Favorieten functie voor het opslaan van favorieten
 • Frituren, bakken, grillen, braden en opnieuw opwarmen
 • Warmhoudmodus (30 minuten)

Welke airfryer accessoires gebruiken?

In de nieuwe Philips Airfryer XXL met Smart Sensing kun je de airfryer accessoires gebruiken van de huidige Philips Airfryer XXL (het oude model). Dit betekent dat je dus onder andere gebruik kunt maken van:

 • Pizzameesterset HD9953/00
 • Bakmeesterset HD9952/00
 • Grillmeesterset HD9951/00
 • Grillrekje HD9905/00

Afbeeldingen van de Philips Airfryer XXL HD9860/90

 • Philips-Airfryer-XXL-HD9860-90-Smart-Sensing-drumsticks-kippenpoten

Ook een nieuwe Philips Airfryer XL

Naast de vernieuwde Philips Airfryer XXL zal de Philips Airfryer XL ook een opvolger krijgen in 2020. Ik heb het model al even kunnen bekijken. Hieronder zie je een foto met de nieuwe Philips Airfryer XL (links) en de nieuwe Philips Airfryer XXL (rechts).

philips-airfryer-xl-hd9260-vs-philips-airfryer-xxl-hd9867

De Philips Essential Airfryer XL zal het ‘oude’ model geheel vervangen, deze gaat dus uit het assortiment. De vernieuwde Philips Airfryer XL heet Philips Essential Airfryer XL HD9260/90. Het bijzondere is dat deze airfryer een volledig uitneembare pan heeft en dus geen gebruik meer maakt van een rails. Daarnaast is ook het vermogen wat omlaag geschroefd. Lees meer op de officiële pagina van Philips.

Nieuwste-Philips-Airfryer-XL-2020-en-Philips-Airfryer-XXL-Smart-Sensing
De twee nieuwste Philips Airfryers (release: 2020).

Wat vind ik van de nieuwe Airfryer XXL?

De eerste indruk is goed, ik vind dat de airfryer er mooi uit ziet met de koperen accenten. Ik ben erg benieuwd hoe de Smart Sensing technologie gaat werken. Momenteel moet je altijd een beetje gissen naar baktijden. Natuurlijk kun je wel een airfryer kookboek raadplegen, maar lang niet elk gerecht dat je wilt maken kun je vinden. Dus ik denk dat de slimme sensoren zeker gaan helpen bij het vinden van de juiste instellingen.

Ook ben ik benieuwd of er nieuwe airfryer accessoires gelanceerd gaan worden die specifiek voor deze airfryer bedoeld zijn. Daarnaast vraag ik mij ook af of de sensoren schoongemaakt moeten worden voor optimale werking. Want na een tijdje zal de binnenkant van de airfryer wat spetters bevatten hier en daar.

Wat had ik graag anders gezien?

De Airfryer heeft helaas geen langere kabel gekregen, deze is 0,8 m en dat vind ik eigenlijk wat te kort. Daarnaast beschikt de behuizing niet over inkepingen aan de zijkanten waardoor je de machine van bijna 8 kilogram wat makkelijker van een oppervlak kunt optillen. Aan de vormgeving is dus verder niet veel veranderd.

Philips-Airfryer-XXL-Smart-Sensing-Gebruikers-Klanten-Reviews-Ervaring
Foto’s van gebruikers van de nieuwe Philips Airfryer XXL met Smart Sensing

Waar is de Philips Airfryer XXL te koop?

 Bekijk de Prijs: 
amazon-aff

Meer weten?

7 reacties op “Philips Airfryer XXL HD9867/90 Smart Sensing”

 1. Nu te koop bij Bol.com voor 299,00 (met alléén receptenboek). Bij Coolblue en Philips tijdelijk uitverkocht….

 2. Wat raar dat die rails er nu niet meer in zit, ik heb een van de eerste modellen zonder zo’n rails en dat leek me wel handig want het is me toch een paar keer gebeurd dat het mandje loskwam en de bak op de grond pletterde. Welke oudere modellen XL hebben nog wel zo’n rails? (je kunt er niet echt op zoeken)

  1. Alleen de Philips Airfryer XL HD9247/90 heeft een rails dat als een soort lade fungeert om de pan te openen. De pan met het mandje wordt door een metalen draagarm ondersteund van onderen. Verder hebben de Philips Airfryer XXL modellen ook dit systeem. Bij de nieuwste Philips Essential Airfryer XL ontbreekt dit systeem en is het een volledig uitneembare pan.

 3. Stel,
  Je gebruikt de smart sense functie voor friet en je vindt het resultaat toch te donker, kun je dan voor de volgende keer de ingestelde temperatuur of tijd nog tijdens de smart functie aanpassen?
  Niet iedereen houdt van dezelfde bruin graad van een product.

 4. Ik heb deze smart Sense xxl bij Amazon besteld.
  Ik heb hem geregistreerd bij Philips maar kreeg te horen dat ik geen kookboek gratis krijg.
  Wat een teleurstelling zeg.

 5. Nancy Ceulemans

  Ik heb de nieuwe xxl smart gekocht en voor die prijs zouden ze ook voor €10 extra een accessoire mogen bijgeven want bij het vorige model dat toch wel €100 minder kost krijg je voor maar €10 extra een accessoire

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top