Slimme Philips ‘Premium’ Airfryer XXL

Laatste update: 26 maart 2020

Philips heeft de vernieuwde Philips Premium Airfryer XXL (Smart) gelanceerd, bekijk ‘m hier op Bol.com. Deze vernieuwde XXL, met typenummer HD9860/90 of HD9867/90, maakt gebruik van Smart Sensing technologie die de tijd en temperatuur automatisch aanpast aan jouw gerecht. Hierdoor zou het makkelijker zijn om gerechten klaar te maken, omdat de airfryer de baktijd en temperatuur voor jou instelt.

Waar is de Philips Airfryer XXL te koop?

Vanaf maart 2020 is de nieuwe Philips Premium Airfryer XXL te koop. Hieronder kun je zien waar je de airfryer kunt kopen:

 Bekijk de Prijs: 

amazon-aff

Bol.com

Bij Bol.com is de Philips Avance Airfryer XXL HD9867/90 te koop voor €299,99. Dit is exclusief accessoires.

Amazon

Op Amazon.nl koop je de nieuwste Philips Airfryer XXL HD9860/90 voor zo’n €265,-.  Dit is momenteel de beste prijs waarvoor je de nieuwste airfryer kunt kopen.

Coolblue

Op Coolblue.nl is de productpagina van de Philips XXL HD9867/90 zichtbaar, alleen is deze uitverkocht.


vergelijking-nieuwe-philips-airfryer-xxl-en-oude-philips-airfryer-xxl
Verschil tussen de nieuwe en oude Philips Airfryer XXL

Reviews en ervaringen

Opvallend is dat op de productpagina al behoorlijk veel ervaringen en reviews te lezen zijn. Philips heeft namelijk aan een groep mensen een nieuwe generatie Philips Airfryer XXL overhandigd om te testen. Dit doen ze om feedback te krijgen op het product, maar ook om alvast wat klantbeoordelingen te vergaren op de productpagina’s bij de webwinkels.

Ik was één van de gelukkigen die de nieuwe Philps Airfryer XXL mocht testen. (Aldus een reviewer)

Een aantal interessante beoordelingen van de testers:

 • Nog mooiere resultaten dan zijn voorganger. De eenvoud van bediening is een waar genot.
 • Die Smart Sensing maakt koken met de Airfryer nog eenvoudiger, makkelijker én gezonder.
 • Door de smart functie kan je bijvoorbeeld zelfgemaakte frites erin doen en de airfryer bepaalt zelf de temperatuur en de tijd die daarvoor nodig is.
 • De nieuwe Philips Premium Airfryer maakt het nóg makkelijker om met weinig moeite een gezond(er) gerecht op tafel te zetten.
 • De anti-aanbaklaag van dit model lijkt gladder dan die van de vorige.

Welke typenummer heeft de Philips Airfryer XXL?

Bij het maken van deze pagina zag ik de naam Philips Airfryer XXL HD9860/90 rondgaan. Maar Coolblue biedt bijvoorbeeld de Philips XXL HD9867/90 aan.

Wat is het verschil? Vermoedelijk heeft dit te maken met het geleverde accessoire. Of het nummer HD9860/90 is een codering die in een ander land gebruikt wordt, alhoewel Philips op haar eigen site wel dit typenummer gebruikt. Ik ben er op dit moment nog niet helemaal over uit, maar de tijd zal het leren.

Wat is er nieuw aan de Philips Airfryer XXL

Oke, wat is er allemaal anders aan deze geupdate en nieuwste versie van de Philips Airfryer XXL. Want ik zie dit meer als een update dan een totaal nieuwe Philips Airfryer. Laten we eerst een officiële video van Philips zelf bekijken:

Officiële video van Philips

Wat kost de nieuwste Philips Airfryer XXL? – €299,99

Philips-Airfryer-XXL-HD9860Laten we met het belangrijkste beginnen, want wat is de prijs van de Philips Airfryer XXL HD9860/90 met Smart Sensing? De adviesprijs die ik op Philips.nl kan vinden is momenteel €299,99. Dit is honderd euro meer dan de huidige Philips Airfryer XXL.

Vernieuwd uiterlijk

Allereerst valt het vernieuwde uiterlijk op van de Philips Airfryer XXL. Waar het oude model volledig zwart is zie je dat de nieuwe versie rosé gouden accenten heeft.  Philips beschrijft het zelf als ‘diepzwart met koper’. De draaiknop is ‘rose gold’ en de zes toetsen rondom hebben ook deze zachte roze gouden of koperen tint. Dit ziet er luxe en onderscheidend uit, maar het is wel iets waar je van moet houden.

Smart Sensing Technologie

Het grote nieuws is het zogeheten ‘Smart Sensing Technology’.  Dankzij deze technologie past de Philips Airfryer XXL de temperatuur en de baktijd aan van jouw gerecht tijdens het airfryen.

Allereerst dien je via het ‘Smart Chef Progams’ menu aan te geven wat voor soort gerecht je gaat bereiden.  Kies voor diepvries frites,   verse frites, vis, drumsticks of een gehele kip. Je kunt in de Philips Airfryer een kip van 1,4 kg bereiden.

Philips-Airfryer-XXL-Smart-Sensing-gerechten

Dankzij de Smart Sensing technologie belooft Philips nog betere bakresultaten. Philips zegt zelf ‘altijd de perfecte resultaten’.

In de nieuwe Philips Airfryer XXL bevinden zich een aantal sensoren die meten hoe vol de frituurmand is en doen op basis hiervan, en de Smart Chef instelling, direct een voorstel voor de baktijd en de temperatuur. Een aantal slimme sensoren passen de tijd en temperatuur ook aan tijdens het bakken. Dus dit voorkomt dat je kip bijvoorbeeld half gaar is of dat je verse brood verbrand aan de bovenkant.

Ik vind dit een handige functie, want ik krijg van veel van mijn bezoekers vaak vragen over hoelang een bepaald gerecht moet airfryen. De meeste mensen vinden dit nogal lastig om in te schatten en dat kan ik goed begrijpen.

Rapid Air Technologie en vetverwijderaar

Zoals we van de huidige Philips Airfryer XXL ook gewend zijn, beschikt deze Philips Airfryer XXL HD9860/90 ook van Rapid Air technologie en ‘fat removal’ technologie. Dit houdt in een optimale circulatie van de hete lucht en een dubbele bodem in de pan waar vet en vloeistoffen onder kunnen wegvloeien.

Warmhoudfunctie

Daarnaast beschik de Airfryer XXL ook over de warmhoud functie, mocht je deze graag willen gebruiken. Terug van weggeweest is de favorieten knop. Deze kennen we nog van de Philips Avance Airfryer XL. Hiermee kun je een instelling die je vaak gebruikt opslaan.

nieuwe-philips-airfryer-xxl-doos

Belangrijkste specificaties op een rij:

 • Inhoud: 3,5 liter
 • Laadvermogen: 1,4 kg
 • Snoerlengte: 80 cm
 • Vermogen: 2200 – 2225 watt (schijnbaar twee uitvoeringen?)
 • Afmetingen (LxBxH): 430,10 x 321,60 x 315,70 millimeter
 • Gewicht: 7,99 kg

Alle functies op een rij:

 • Smart Sensing-technologie
 • Rapid Air-technologie
 • Fat Removal-technologie
 • Smart Chef-programma’s voor gerechten
 • Favorieten functie voor het opslaan van uw favorieten
 • Frituren, bakken, grillen, braden en opnieuw opwarmen
 • Warmhoudmodus (30 minuten)

Welke airfryer accessoires gebruiken?

In de nieuwe Philips Airfryer XXL met Smart Sensing kun je de airfryer accessoires gebruiken van de huidige Philips Airfryer XXL (het oude model). Dit betekent dat je dus onder andere gebruik kunt maken van:

 • Pizzameesterset HD9953/00
 • Bakmeesterset HD9952/00
 • Grillmeesterset HD9951/00
 • Grillrekje HD9905/00

Afbeeldingen van de Philips Airfryer XXL HD9860/90

 • Philips-Airfryer-XXL-HD9860-90-Smart-Sensing-drumsticks-kippenpoten

Ook een nieuwe Philips Airfryer XL

Naast de vernieuwde Philips Airfryer XXL zal de Philips Airfryer XL ook een opvolger krijgen in 2020. Ik heb het model al even kunnen bekijken. Hieronder zie je een foto met de nieuwe Philips Airfryer XL (links) en de nieuwe Philips Airfryer XXL (rechts).

philips-airfryer-xl-hd9260-vs-philips-airfryer-xxl-hd9867

De Philips Airfryer XL zal het huidige model geheel vervangen, deze gaat dus uit het assortiment. De vernieuwde Philips Airfryer XL heet Philips Essential Airfryer XL HD9260/90. Het bijzondere is dat deze airfryer een volledig uitneembare pan heeft en dus geen gebruik meer maakt van een rails. Daarnaast is ook het vermogen wat omlaag geschroefd. Lees meer op de officiële pagina van Philips.

Nieuwste-Philips-Airfryer-XL-2020-en-Philips-Airfryer-XXL-Smart-Sensing
De twee nieuwste Philips Airfryers (release: 2020).

Wat vind ik van de nieuwe Airfryer XXL?

De eerste indruk is goed, ik vind dat de airfryer er mooi uit ziet met de koperen accenten. Ik ben erg benieuwd hoe de Smart Sensing technologie gaat werken. Momenteel moet je altijd een beetje gissen naar baktijden. Natuurlijk kun je wel een airfryer kookboek raadplegen, maar lang niet elk gerecht dat je wilt maken kun je vinden. Dus ik denk dat de slimme sensoren zeker gaan helpen bij het vinden van de juiste instellingen.

Ook ben ik benieuwd of er nieuwe airfryer accessoires gelanceerd gaan worden die specifiek voor deze airfryer bedoeld zijn. Daarnaast vraag ik mij ook af of de sensoren schoongemaakt moeten worden voor optimale werking. Want na een tijdje zal de binnenkant van de airfryer wat spetters bevatten hier en daar.

Wat had ik graag anders gezien?

De Airfryer heeft helaas geen langere kabel gekregen, deze is 0,8 m en dat vind ik eigenlijk wat te kort. Daarnaast beschikt de behuizing niet over inkepingen aan de zijkanten waardoor je de machine van bijna 8 kilogram wat makkelijker van een oppervlak kunt optillen. Aan de vormgeving is dus verder niet veel veranderd.

Philips-Airfryer-XXL-Smart-Sensing-Gebruikers-Klanten-Reviews-Ervaring
Foto’s van gebruikers van de nieuwe Philips Airfryer XXL met Smart Sensing

Meer weten?

Auteur

In 2015 maakte ik kennis met de airfryer. Momenteel heb ik allerlei soorten en merken airfryers die ik vrijwel dagelijks gebruik. Ik deel mijn ervaring met de hetelucht friteuses met jou op dit blog. Happy Airfrying! Lees meer over mij.

1 Reactie

 1. Nu te koop bij Bol.com voor 299,00 (met alléén receptenboek). Bij Coolblue en Philips tijdelijk uitverkocht….

Plaats Je Reactie

een × 2 =