Wat is het verschil tussen de Philips Airfryer XXL of XL?

philips-airfryer-xxl-of-xl-header

Philips Airfryer XXL vs. XL
Verschil tussen de Essential XL en Premium XXL Philips Airfryer

Wil je een ruime Philips Airfryer, maar weet je niet welke je moet kopen? Dan twijfel je zeker tussen de Philips Airfryer XL en de Philips Airfryer XXL? Lastig is het hè? Ik ga je helpen om de juiste keuze te maken. Ik heb alle modellen in bezit, dus ik weet precies wat de verschillen zijn.

Snelle antwoord:

 • De Philips Airfryer XL modellen zijn voor 3-4 personen en perfect voor de basisbereidingen. Zoals frietjes, snacks, broodjes afbakken, (vegetarisch) vlees, vis, een omelet en een cake. Zie het als een ‘frietpan plus’.
 • De Philips Airfryer XXL modellen zijn voor 4-5 personen. Het is daarmee de krachtigste airfryer en het apparaat biedt meer bereidingsmogelijkheden door het grote aanbod aan accessoires. Je kunt met de XXL complete maaltijden maken, je kan groenten wokken, een pizza bakken, vis grillen of stoven en je kunt er grotere hoeveelheden eten tegelijk in bereiden.

Koopadvies: Houd je van koken, wil je verschillende accessoires gebruiken, heb je een groot gezin en wil je grotere hoeveelheden tegelijk airfryen? Kies dan voor de Philips Airfryer XXL. Zoek je een basis airfryer puur als vervanger voor je traditionele frituurpan? Dan ben je het beste uit met de Philips Airfryer XL.

Het uitzoekwerk naar alle verschillen tussen deze airfryers heb ik al voor je gedaan. Neem deze pagina door en je weet straks exact welke Philips Airfryer het beste bij jou past.

Dus pak er een lekker drankje bij, want we gaan beginnen.

Kies je voor Premium of voor Essential?

philips-premium-airfryer-xxl-vs-essential-airfryer-xl
Premium (links) of Essential (rechts)?

Het verschil zit ‘m al in de naam. Je hebt de Philips Essential Airfryer XL versus de Philips Premium Airfryer XXL. Dat wil zeggen dat de XL meer het essentiële biedt en de XXL meer de premium behandeling heeft gekregen.

Maar waar blijkt dat dan uit? Is het verschil dan niet alleen het formaat en de prijs?

Nee, het verschil is echt dat je de Premium moet zien als een Airfryer die vrijwel alles kan bereiden wat je ermee wilt maken. Zie je dus op internet een recept gemaakt in een airfryer, dan ben je er 100% zeker van dat je het in het de Philips Airfryer XXL kunt maken.

Met de Philips Airfryer XL kun je ook heel veel gerechten maken, naast frietjes en snacks. Maar de airfryer kent wel wat beperkingen. Er zijn minder officiële accessoires beschikbaar en de airfryer is minder krachtig en dus minder geschikt voor grotere hoeveelheden.

Wil je meer weten over de grote airfryers van Philips? Bekijk dan het overzicht van de Philips Airfryer XXL.

Verschillende Philips Airfryer XL modellen

nieuwe-en-oude-philips-airfryer-xl-essential
2021 model van de Philips Essential Airfryer XL

In dit artikel refereer ik aan de Philips Airfryer Essential XL HD9270/90 en HD9280/90 modellen uit 2021. De voorganger is de Philips Airfryer Essential XL HD9260/90. Het verschil is dat de nieuwere modellen uit 2021 geen fijn netje meer hebben in de frituurmand. Daarnaast is het model uit 2021 krachtiger met 2000 watt tegenover 1900 watt. Bekijk hier meer verschillen.

Vergelijk de Philips Airfryer XXL met de XL

Het is dus belangrijk dat je de verschillen ontdekt tussen de Philips Airfryer XL en de Philips Airfryer XXL voordat je een keuze maakt. Het is echt niet zo dat de XXL alleen de grotere variant is en verder exact hetzelfde werkt als de XL.

In de onderstaande tabel kun je de specificaties vergelijken tussen de Philips Airfryer XL en de Philips Airfryer XXL modellen.

Philips Airfryer XL HD9270/90

Philips Airfryer XL HD9280/90

Philips Airfryer XXL
HD9650/90

Philips Airfryer XXL
HD9867/90

Philips-Essential-Airfryer-HD9270-90-thumbPhilips-Avance-Airfryer-XXL-HD9650-model-2017Philips-Premium-Airfryer-XXL-HD9860-model-2020
Adviesprijs€ 159,-€ 189,-€ 199,-€ 299,-
Vermogen2000 watt2000 watt2225 watt2225 watt
Laadvermogen1,2 kg friet1,2 kg friet1,4 kg friet1,4 kg friet
Aantal personen3-4 personen3-4 personen3-5 personen3-5 personen
BedieningDigitaal + touch knoppenDigitaal + touch knoppenDigitaal + fysieke knoppenDigitaal + fysieke knoppen
Max temperatuur200 °C200 °C200 °C200 °C
Min temperatuur60 °C60 °C40 °C40 °C
Gewicht5,55 kg5,55 kg8,28 kg8,28 kg
Kabellengte80 cm80 cm100 cm100 cm
Afmetingen (l x b x h)403 x 315 x 307 mm403 x 315 x 307 mm433 x 321 x 315 mm433 x 321 x 315 mm
Introductiejaar2021202120172020
Fat-removal technologyNeeNeeJaJa
Airfryer technologyRapid AirRapid AirTwin TurbostarTwin Turbostar
Smart Sensing technologyNeeNeeNeeJa
Chef programma’s7 programma's 7 programma's 5 programma's5 programma's
FavorietenknopNeeNeeNeeJa
Wifi connectedNeeJaNeeNee
SchudindicatorNeeNeeNeeJa
WarmhoudfunctieJaJaJaJa
Opbergvakje kabelNeeNeeJaJa
ProductpaginaBekijk officiële productpaginaBekijk officiële productpaginaBekijk officiële productpaginaBekijk officiële productpagina
Bekijk de prijs

Belangrijkste verschillen tussen de XL en XXL

#1. Techniek (Twin Turbostar / Rapid Air)

philips-airfryer-Twin-Turbostar-en-Rapid-Air-technologie
Links de pan van de Philips Airfryer XXL en rechts van de XL

De Philips Airfryer XL maakt gebruik van de Rapid Air technologie en de Philips Airfryer XXL is voorzien van de Twin Turbostar.

Dat klinkt een beetje technisch allemaal, maar ik zal het simpel uitleggen.

Wat is Rapid Air?

Rapid Air is de techniek die Philips gebruikt om de lucht optimaal te circuleren in de Philips Airfryer XL. De Philips Airfryer XL maakt gebruik van één ventilator die lucht aanzuigt en verwarmt door het element. De lucht wordt op het gerecht geblazen en komt door de stervorm onderin de pan weer terug naar boven. Hierdoor ontstaat er een constante hete luchtwerveling, of air flow, om je gerecht mee te airfryen.

Wat is Twin Turbostar?

Twin Turbostar is de techniek die Philips gebruikt in de Philips Airfryer XXL. Op de bodem van de binnenpan bevindt zich een fat-removal plaat. Dit is een kunststof onderdeel die ervoor zorgt dat vet uit je gerecht onder de laag kan vloeien en je dus meer vet reduceert uit je gerecht.

De Philips Airfryer XXL heeft daarnaast twee ventilatoren. Hierdoor wordt lucht in de airfryerpan aangezogen in plaats van geblazen. Hierdoor wordt je gerecht van twee kanten verwarmd. Namelijk door het element boven je gerecht en door de aangezogen hetelucht vanaf onder je gerecht.

philips-airfryer-xxl-fat-removal-plaat-en-starfish-xl

Lucht blazen of aanzuigen

Het is een vrij onbekend weetje over de Philips Airfryer XXL dat deze op een andere manier werkt dan alle andere airfryer modellen, met uitzondering van de eerste generatie Philips Airfryer Avance XL. De Airfryer XXL zuigt dus lucht aan in de pan terwijl andere airfryers de lucht juist naar beneden blazen.

Deze unieke eigenschap maakt het mogelijk om in de Philips Airfryer XXL grotere hoeveelheden eten te bereiden. En het zorgt er ook voor dat je het gerecht minder vaak hoeft te keren, omdat je product aan beide kanten gelijkmatig wordt gegaard. Bij de XL wordt de onderkant van je gerecht ook geraakt door de hetelucht, maar deze luchtstroom is een stuk minder krachtig.

Een minpunt is wel dat lichtere producten in je airfryer aangezogen worden tegen het element aan. Daarnaast heeft de Airfryer XXL de meeste kans op het veroorzaken van rook bij vettere producten, zoals speklappen of hamburgers.

#2. Vermogen

philips-airfryer-xxl-verschil-philips-airfryer-xl

Philips Airfryer modellen behoren tot de krachtigste airfryers die je kunt kopen, dat komt door de starfish bodem die hetelucht goed circuleert. De Philips Airfryer XL (model 2021) beschikt over 2000 watt en de Philips Airfryer XXL over 2225 watt. Beide zijn het dus geen kleine jongens.

De Philips Airfryer XXL is wel een stuk krachtiger dan de XL. En dat betekent dat de XXL sneller op temperatuur is en zijn temperatuur ook beter kan vasthouden, ook als je de airfryer opent tijdens het airfryen. Dat merk je ook bij het openen de lade van de Philips Airfryer XXL, want de ventilatoren blijven draaien om de airfryer op temperatuur te houden.

Maar de extra kracht biedt ook extra mogelijkheden. Het hogere wattage zorgt er namelijk voor dat je meer eten tegelijk kunt bereiden in je airfryer. Dus grotere porties verse friet, of een grotere mix van verse groenten.

Door de 2225 watt en de meer geavanceerde techniek die de Philips Airfryer XXL aan boord heeft kun je vrijwel alles maken met je airfryer. Je kan er zelf complete maaltijden mee maken die bestaan uit groenten, vlees of vis met aardappeltjes. Of een volledig wokgerecht met kip of zalm, noodles en oosterse wokgroenten. Je kan dit allemaal tegelijk bereiden, omdat de Philips Airfryer XXL hier krachtig genoeg voor is.

Dat is ook de reden dat de Philips Airfryer XXL een ruimer aanbod aan airfryer accessoires heeft. Omdat deze airfryer de spierballen en de power heeft om er optimaal gebruik van te maken.

#3. Aanbod airfryer accessoires

airfryer-bakblik-accessoire-airfryer-xxl

Voor de Philips Airfryer XL heb je de keuze uit het bakaccessoire met typenummer HD9945. Dat is het enige officiële accessoire voor de Philips Essential Airfryer XL.

Wil je een ruimer aanbod aan airfryer accessoires? Dan moet je echt bij de Philips Airfryer XXL zijn. Je hebt de keuze uit het bakaccessoire, een grillrekje, een grillpan, een pizzakit en een snackdeksel.

 • HD9950 grillrekje
 • HD9951 grillpan
 • HD9952 bakaccessoire
 • HD9953 pizza accessoire
 • HD9954 snack kit

Wat kun je allemaal met deze accessoires en heb je ze ook echt nodig? De accessoires bieden jou de mogelijkheid om heel divers eten te bereiden met jouw airfryer. Met het bakblik kun je vis stoven, een cake bakken of een lasagne maken. Met het grillrekje creëer je twee lagen in je airfryer. De grillpan tovert je airfryer om in een groentenwok of een grillpan voor vis of vlees. De pizzakit maakt het mogelijk om pizza’s te bakken, grote broden te maken of een grote kip in de braden. En tot slot de snack kit, dit is een deksel om groente chips mee te maken of fruit mee te drogen.

Ik raad je vooral het bakaccessoire en de grillplaat aan om mee te beginnen. Lees alles over de officiële airfryer accessoires.

#4. Maximale hoeveelheid en snelheid

inhoud-philips-airfryer-xxl-en-xl

De Philips Airfryer XXL heeft een maximale bakcapaciteit van 1,4 kilogram verse friet tegenover 1,2 kilogram voor de Philips Airfryer XL.

Is het verschil van 200 gram echt de moeite waard om voor de XXL te gaan? Wat mij betreft wel, want het zit hem naast dit laadvermogen ook in de snelheid van de Philips Airfryer XXL.

Laat mij dit uitleggen.

De Philips Airfryer XL kan tot 1,2 kilogram frietjes tegelijk bereiden. Maar de bereiding hiervan duurt langer in vergelijking met de XXL. Zoals ik in het eerste punt hierboven heb aangegeven is de Philips Airfryer XXL krachtiger en kan dus binnen een kortere tijd grotere hoeveelheden bereiden.

Daarnaast vind ik ook dat de bakresultaten van de XXL in de meeste gevallen beter zijn dan van de XL. Dat heeft te maken met de airflow in de XXL. Dit resulteert in bijvoorbeeld meer gelijkmatig gegaarde en krokante frietjes.

Een ander belangrijk punt is dat de bakcapaciteit alleen geldt voor verse frietjes. En dus niet voor bijvoorbeeld een hele kip, waar de XXL echt ideaal voor is. In de XXL kun je een kip bereiden tot een gewicht van 1,8 kilogram.

#5. Display en bediening

bediening-display-philips-airfryer-xxl-en-xl

De Philips Airfryer XL heeft een digitaal display met tiptoetsen om de airfryer mee in te stellen. De timer stel je in van 0 tot en met 60 minuten. En de temperatuur stel je in vanaf 60 graden tot maximaal 200 graden met intervallen van 5 graden.

In het display zie je de waarde van de ingestelde timer om en om afwisselen met de ingestelde temperatuur. Je ziet deze waarden dus niet tegelijk.

De Philips Airfryer XXL heeft ook een digitaal display. Maar je bedient de airfryer hoofdzakelijk met een roterende knop. Deze knop voelt heel prettig aan en heeft een subtiel klikje bij elke rotatie die je maakt. Een ingestelde waarde bevestig je door de knop in te drukken.

Rondom het display zijn druktoetsen zichtbaar voor onder andere de temperatuur en de timer.

Zowel de Philips Airfryer XL en XXL hebben een functie met voorgeprogrammeerde programma’s voor het airfryen van bijvoorbeeld frietjes, vlees of kip. De meest geavanceerde Philips Airfryer XXL HD9867/90 heeft een extra ‘smart sense’ functie waarmee je automatisch je airfyer kunt instellen.

Ik vind zelf de bediening van de Philips Airfryer XXL prettiger werken dan die van de XL. Dat komt omdat je een analoge draaiknop hebt om je airfryer mee te bedienen. Bij de XL maak je gebruik van tiptoetsen die een stuk minder gebruiksvriendelijk zijn.

#6. Type pan

type-pan-philips-airfryer-xxl-en-xl

Een van de grootste verschillen tussen de Philips Airfryer XL en de Philips Airfryer XXL is de pan en dan in het bijzonder het mechanisme hiervan

De Philips Airfryer XL is uitgevoerd met een volledig uitneembare pan waarbij het frituurmandje aan de pan is vastgeklikt.

De Philips Airfryer XXL heeft een pan die rust op een uitschuifbare lade. De pan en het mandje worden dus ondersteund door een uitschuifbaar mechanisme wat bestaat uit een metalen rail met kogellagers. Dit zorgt voor een heel soepel in- en uitschuifsysteem. Het mandje hangt los in de pan en is niet vastgeklikt.

onderkant-pan-philips-airfryer-xxl-en-xl

Maar ja, wat werkt er nu beter? Beide varianten kennen hun voor en nadelen.

Het voordeel van het volledig uitneembare systeem is dat de frituurmand altijd boven een opvangbak hangt. Bij het opdienen van je gerecht hoef je je dus geen zorgen te maken dat er kruimeltjes of vet op je aanrecht of vloer vallen. Een nadeel is wel dat het opschudden van je gerecht lastiger is en dat je altijd een snijplank of onderzetter in de buurt moet hebben om je hete pan op te plaatsen.

mechanisme-philips-airfryer-xxl-en-xl

Het voordeel van het uitschuifsysteem is dat het opschudden van je gerecht heel makkelijk gaat. Ook het vullen van je (voorverwarmde) pan werkt veel prettiger, omdat je de pan als een lade helemaal open kunt schuiven. Een nadeel is dat het mechanisme wat gevoeliger is voor problemen. Zo kan het mechanisme na verloop van tijd wat minder soepeler kunnen schuiven en wat geluid maken. Maar dit is afhankelijk van hoe je omgaat met je airfryer.

Een ander groot verschil is dat de op de bodem van de pan van de XXL een fat-removal plaat ligt. Dit zorgt voor nog meer vet reductie van jouw gerecht. Deze plaat is niet beschikbaar voor de Philips Airfryer XL.

#7. Type frituurmandje

frituurmandje-philips-airfryer-xxl-en-xl

Een belangrijk verschil is het mandje van de Philips Airfryer modellen. De Philips Airfryer XL maakt gebruik van een mandje dat je los- of vastklikt aan de pan. Het mandje van het 2021 model is voorzien een geperforeerde bodem, deze beschikt dus niet over een netje of gaasbodem.

De Philips Airfryer XXL heeft een mandje dat je in- en uit de pan kunt halen zonder deze los of vast te klikken. Het mandje heeft een netje als bodem en dit gaas is een stuk fijnmaziger in vergelijking met dat van de Philips Airfryer XL. Het netje is uitneembaar zodat je het onderdeel makkelijker kunt reinigen.

Ik vind doorgaans het mandje van de Philips Airfryer XL prettiger werken omdat je gerecht minder snel blijft plakken. Daarnaast is het frituurmandje makkelijker schoon te maken en schoon te houden.

type-mandje-philips-airfryer-xxl-en-xl

Het netje van de Philips Airfryer XXL is een stuk fijnmaziger. Dit komt wel de airflow ten goede, het houdt immers minder de lucht tegen in tegenstelling tot het mandje van de Philips Airfryer XL. Maar het gaas laat zich minder makkelijk reinigen. Als er vet of kaas aankoekt dan vergt het wat meer schoonmaakwerk om het gaas helemaal vrij te krijgen van etensresten.

Een voordeel is wel dat het gaasje uitneembaar is en je hiervoor in de plaats de grillplaat in de het mandje van de Philips Airfryer XXL kunt plaatsen. Dat is echt uniek en alleen beschikbaar bij de Philips Airfryer XXL.

philips-airfryer-xxl-mandje-netje-en-xl-geperforeerd-mandje

Tot slot is het goed om te weten dat de pan en het mandje van de Philips Airfryer XXL met Smart Sensing een ander type antiaanbaklaag heeft dan de standaard XXL en XL modellen. Deze antiaanbaklaag bestaat uit een zwarte coating die meer slijtvast en krasbestendig is.

#8. Gewicht van de airfryer

gewicht-philips-airfryer-xxl-en-xl

De Philips Airfryer XL heeft een gewicht van 5,55 kilogram. Dat is een stuk lichter dan de Philips Airfryer XXL, want deze airfryer weegt 8 kilogram. Waar zijn die extra kilogrammen voor nodig, zou je denken.

Als je de XXL en de XL naast elkaar zet dan zijn de airfryers nagenoeg even groot. Je zou dus verwachten dat de apparaten ook even zwaar zijn, maar dat is dus niet zo.

De 2,5 kilogram extra gewicht bij de XXL heeft te maken met de meer geavanceerde technologie in de XXL. Deze Premium airfryers hebben twee ventilatoren, een krachtigere motor en een vetreductieplaat. Bovendien bevat de XXL een metalen tussenplaat om de elektronica in de airfryer goed te beschermen tegen de maximale hitte van 200 graden. Het materiaal van deze plaat wordt bijvoorbeeld ook gebruikt in de luchtvaart, heavy-duty stuff dus.

Met alle respect is de XL dus minder uitgerust, wat betekent dat de bovenkant vrijwel hol is. Dit is overigens bij alle airfryers zo, met uitzondering van de Philips Airfryer XXL. De bovenkant bevat eigenlijk alleen een enkele ventilator en een printplaat voor de bediening, dat is het. Vandaar dat deze airfryers dus ook een stuk lichter zijn in vergelijking met de XXL.

Een voordeel van de XL is dat deze is uitgerust met inkepingen aan de onderkant van de airfryer. Zo kun je de hetelucht friteuse makkelijk optillen van een vlakke ondergrond. Deze inkepingen zijn niet aanwezig bij de zwaardere Philips Airfryer XXL, deze is dus lastiger op te tillen.

#9. Snoer en opbergvakje

snoer-en-opbergvakje-philips-airfryer-xxl-en-xl

Beide Philips airfryers hebben een vrij kort snoer van zo’n 80 centimeter. Als je het mij vraagt is dit net te kort voor het mooie. Je moet in jouw keuken maar net een stopcontact hebben in de buurt van waar jij je airfryer wilt zetten. Beter was het geweest als de kabel ruim 100 centimeter zou zijn.

Een verschil is wel dat de XXL een opbergvak heeft om de kabel netjes in weg te werken voordat je de airfryer opbergt in de kast. Dit opbergvakje bevindt zich aan de achterzijde van de airfryer en ik vind dit een mooie oplossing om het snoer in op te bergen. Bovendien zorgt dit vak ervoor dat je airfryer nooit strak tegen de muur gezet kan worden.

kabel-opbergen-in-de-philips-airfryer-xxl

De Philips Airfryer XL heeft dit opbergvak niet. Dit betekent dat je snoer altijd ergens los naast of bovenop de airfryer komt te liggen als je deze bijvoorbeeld in je trapkast opbergt. Het is geen ramp, maar laat wel blijken dat de Philips Airfryer Premium XXL net wat meer handigheidjes kent.

#10. Luchtuitlaat

luchtuitlaat-philips-airfryer-xxl-en-xl

Tot slot de luchtuitlaat. Want elke airfryer heeft een uitlaatrooster aan de achterzijde om de overtollige lucht af te voeren. Een airfryer is eigenlijk een droogmachine die de vochtige lucht uit je gerecht naar buiten blaast. Daarom kun je bijvoorbeeld krokante frietjes maken van verse (vochtige) aardappelen.

De Philips Airfryer XXL heeft een brede luchtuitlaat die de lucht schuin naar boven uitblaast. De Philips Airfryer XL heeft een wat smaller rooster die de lucht recht naar achteren stoot. Ik vind zelf het rooster van de XXL beter, omdat de lucht niet rechtstreeks tegen je muur wordt geblazen. Hierdoor heb je minder kans dat je muur of spatwand vochtig wordt van de vochtige dampen die de airfryer uitstoot tijdens het airfryen.

uitlaatrooster-phliips-airfryer-xxl-en-xl

Ik zet zelf het liefst mijn airfryer naast mijn fornuis waarbij ik de lucht uit de airfryer kan afzuigen met mijn afzuigkap. Dit is overigens niet noodzakelijk hoor, maar ik vind dat zelf wat fijner. Bij de Philips Airfryer XXL gaat het afzuigen van de lucht makkelijker omdat ik het rooster richting mijn afzuigkap (of dampkap voor de Belgen) kan zetten.


Vraag en antwoord

Q: Is de Philips Airfryer XXL groter dan de Philips Airfryer XL?

formaat-philips-airfryer-xxl-en-xl

Als we naar de specificaties gaan kijken dan zien we het volgende:

 • Philips Airfryer XL: 403 x 315 x 307 mm
 • Philips Airfryer XXL: 433 x 321 x 315 mm

Dus ja, de Philips Airfryer XXL is wat groter en zwaarder dan de Philips Airfryer XL. Maar als je de airfryers naast elkaar ziet dan valt het echt wel mee hoeveel groter de XXL is.

Dat de Philips Airfryer XXL als Extra Extra Large wordt genoemd heeft minder te maken met het formaat van de airfryer maar juist met de hoeveelheid eten je tegelijk kunt bereiden. De Philips Airfryer XXL kan door zijn extra power en betere techniek grotere porties eten bereiden en is daarmee meer geschikt voor grotere gezinnen.

Q: Is de XXL te groot voor jouw huishouden?

wat-is-airfryer-traybake

Ben je alleen of heb je een klein gezin? Dan zou je kunnen denken dat de Philips Airfryer XXL te groot is voor jouw behoeften. Veel mensen denk dat een Philips Airfryer XXL alleen geschikt is voor grotere gezinnen, maar dat is absoluut niet zo.

Ik ben maar met 2 personen thuis en ik gebruik het liefst dit formaat XXL airfryer. Zelfs als ik alleen zou wonen zou ik alsnog een XXL airfryer gebruiken. De ruimte in het mandje biedt veel meer vrijheid en mogelijkheden om eten mee te bereiden. Een simpel voorbeeld, je kan eenvoudig links wat aardappelkrokketjes leggen en rechts een kipkrokant schnitzel. Er is voldoende ruimte in de mand zodat alles mooi en gelijkmatig gegaard kan worden.

De Philips Airfryer XXL is dus ook zeker geschikt voor 1 of 2 personen. En daarmee ideaal om complete maaltijden mee te bereiden.

Q: Moet je de Philips Airfryer XL of XXL kopen?

philips-airfryer-xxl-of-philips-airfryer-xl-kopen

Dan nu de belangrijkste vraag. Welke moet je nou kopen? Het is vrij simpel. Als je alleen je oude frituurpan wilt vervangen en je alleen maar frietjes, kroketten, frikandellen en bitterballen wilt airfryen. Dan ben je eigenlijk het beste uit met een Philips Airfryer XL. Deze airfryer is ook geschikt voor het afbakken van broodjes, kleine piccolini pizzatjes, het bakken van een cake en het airfryen van vis of vlees.

Wil je gewoon de beste en ruimste Philips Airfryer die je kunt kopen? Dan moet je dus bij de Philips Airfryer XXL zijn. Deze airfryer kan alles maken wat je op internet kunt vinden. En de airfryer is geschikt voor grotere hoeveelheden eten. Daarnaast kun je met deze airfryer ook meer unieke dingen maken. Wat dacht je van het drogen van fruit om je eigen verse granola mee te maken.

Philips-Airfryer-XXL-Smart-Sensing-Gebruikers-Klanten-Reviews-Ervaring

Dus waar wil jij de airfryer voor gaan gebruiken? Dat is de belangrijkste vraag. Als je van allerlei verschillende dingen wilt klaarmaken en je gebruik wilt maken van airfryer accessoires dan moet je gewoon echt voor de XXL gaan. Ga je alleen maar frituren, dan is de XL de betere keuze.


Lees en bekijk meer

Deze artikelen raad ik je aan:

Deze video’s raad ik je aan:

16 gedachten over “Wat is het verschil tussen de Philips Airfryer XXL of XL?”

 1. Ik wil graag voor de airfryer HD9652/90/AC
  Een nieuwe inbak en twin Turbostar bodem kopen kan u mij helpen a.u.b.
  Met vriendelijke groet yvonne maijer

 2. Zou een Airfreyer xl Essential HD 9260/90 of de Essential Collection xl HD 9263/90 willen kopen, welke is de beste koop

 3. Berry Verhoeven

  er zijn verschillende baktijden voor de airfryer. Maar ik heb er 1 gewone staan geen xxl of zo. Maar waarom zijn de tijden dan verschillend? 1 zegt van patat 180 xxl 32 minuten en xl 200 16 minuten?
  en de eiren hard gekookt in de filmspjes op youtube waar ze overigens o.a.. Philips en zo gebruiken de tijden zeggen van max 15 minuten op 120 graden. Maar ik doe het op 16 en 200 dan zijn ze bij mijn hard gekookt. Heb zelf een modo digitaal.

 4. Ik heb ook een airfryer XXL maar daar zit nog gewoon een draadmandje in, dus die nieuwere zonder draadmandje zijn beter als i k het goed begrijp. Gaan we daar voor kijken, deze loopt op z’n end

 5. Hoe is het geluidsverschil tussen de xxl en de (nieuwe) xl variant?
  Is er ook een optie om je eten te ‘scheiden’ bij de Xl variant – officiële accessoires zijn er volgens mij niet voor.

 6. Wat maakt de Philips Airfryer XXL Premium HD9654/90 nu zo speciaal dat deze 100 euro meer moet kosten dan de Philips Airfryer XXL Premium HD9653/90. De grilplaat lijkt me goedkoper te produceren dan de bakvorm.

  1. Helemaal mee eens. Ik denk dat dit eerder een voorraad schaarste is momenteel. Ik zou dus kiezen voor de goedkoopste variant en eventueel het andere accessoire er los bij kopen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven