Airfryer Pasta Chips van Ravioli (TikTok recept)

Airfryer-Pasta-Chips-van-Ravioli

De viral TikTok trend van deze zomer is krokante pasta chips uit je airfryer. Je kan van elke soort gedroogde of verse pasta je eigen lekkere chips maken. Ik leg je uit hoe je dit zelf kunt maken.

Recepten en Airfryer Tips?
Volg mij op Facebook

Je kunt bijvoorbeeld ravioli, penne, wokkels of zelfs macaroni schelpjes gebruiken voor dit airfryer recept. Voor het beste resultaat raad ik je aan om wat grotere vormen pasta te kiezen.

Je kunt allerlei soorten pasta gebruiken voor je airfryer pasta chips.

Video recept

Ingrediënten

Voor 2-4 personen:

  • 1 pakje ravioli pasta (ik had met kaas en basilicum vulling
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Theelepel peper
  • Theelepel zout
  • 2 theelepels Italiaanse kruiden
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • Geraspte Parmezaanse kaas (zoveel als je wilt)

ravioli-pasta-chips-uit-de-philips-airfryer

Recept en instructies

Ik heb gekozen voor airfryer chips van ravioli, dit is een gevulde pasta. Dit heeft van zichzelf al een lekkere smaak en het heeft een mooi formaat om als een chipje te eten. In de supermarkt kun je verschillende soorten ravioli kiezen met elk hun unieke smaak. Kies er eentje die je lekker vindt.

1. Kook de pasta zoals beschreven op de verpakking. Kook de pasta niet te lang en zorg dat de pasta een beetje zijn ‘bite’ houdt.

kook-de-ravioli-volgens-verpakking

2. Giet de pasta af en besprenkel het met olijfolie.

3. Voeg de kruiden en kaas toe aan je pasta en meng alles goed door. Tip is om gewoon je pan te gebruiken waarin je de pasta hebt gekookt. Doe de deksel op de pan en schud de pasta door elkaar voor gelijkmatige verdeling van je kruiden en kaas.

airfryer-pasta-chips-voeg-kruiden-toe

4. Voeg de ravioli toe aan de mand van je airfryer. Je kunt gewoon het standaard frituurmandje voor dit recept gebruiken.

5. Voor de beste resultaten is het belangrijk dat je de airfryermand niet tot over de helft wordt gevuld.

airfryer-pasta-chips-ravioli-frituurmandje

6. Stel je airfryer in op 170 graden en stel de timer in op 10 minuten. Afhankelijk van het soort pasta en type airfryer dat je gebruikt kan de baktijd verschillen.

7. Na 10 minuten zul je zien dat de pasta al wat knapperig is gekleurd. Door de kaas zit de ravioli een beetje aan elkaar geplakt. Gebruik je handen of keukengerei om de ravioli van elkaar te halen. Dit is belangrijk omdat je wilt dat de hetelucht de ravioli rondom droogt en knapperig maakt.

krokante-pasta-chips-uit-de-airfryer-ravioli

8. Stel je airfryer opnieuw in. Je kunt je airfryer nu wat lagere temperatuur geven, afhankelijk of je pasta al bruin is. Want we willen natuurlijk niet dat de pasta verbrandt. Stel de timer in op 5 minuten zodat de ravioli rondom helemaal krokant wordt.

9. Het resultaat is een mand met heerlijke krokante airfryer pasta chips.

ravioli-pasta-chips-uit-de-philips-airfryer

10. Serveer in een leuke schaal en top het af met wat extra Parmezaanse kaas als je een echte ‘cheese lover’ bent. De airfryer pasta chips is al lekker van zichzelf, maar een dipsausje erbij maakt het helemaal af. Je kan een eigen gemaakt yoghurtsausje gebruiken, maar een pestodip is ook erg lekker.

Eetsmakelijk!

Meer receptvideo’s voor Airfryer Pasta Chips

Knapperige airfryer lasagne?

Ik zit er nu trouwens over te denken om verse lasagnebladen te maken en deze in de airfryer knapperig te bakken. Vervolgens ga ik hiermee een lasagne maken, lijkt mij een hele leuke twist! Als het wat wordt, dan plaats ik het recept natuurlijk op FrituurGezond!

Bekijk meer airfryer recepten. Laat je lekker inspireren!

Scroll naar boven