Beenham braden in de Airfryer

Airfryer-beenham-header

Hoe lang moet je een beenham braden in de airfryer en op welke temperatuur krijg je het beste resultaat? Een stuk beenham kun je heerlijk bakken in de airfryer, lekker voor bij het avondeten of op een broodje. Hoe je dit het beste kunt doen lees je met deze tips en advies op FrituurGezond.

Recepten en Airfryer Tips?
Volg mij op Facebook

Snelle antwoord: Bak de beenham op 160 graden voor 20 minuten. Draai de beenham om en dan nog eens 160 graden voor 20 minuten. Even laten rusten en smullen maar.

Baktijd voor beenham uit de airfryer

Onderstaande bereiding is voor het airfryen van een beenham met een gewicht van ongeveer 600 – 800 gram. Haal de beenham ruim een half uur van te voren uit de koelkast om het vlees op kamertemperatuur te laten komen.

beenham-in-de-airfryer

Beenham: Baktijd en temperatuur

  • Verwarm de airfryer op 180 graden.
  • Verlaag de temperatuur nu naar 160 graden.
  • Bak de beenham op 160 graden en 20 minuten.
  • Keer de beenham om.
  • Bak de beenham op 160 graden voor nog eens 20 minuten.
  • Laat de beenham rusten voor ongeveer 5 minuten onder aluminum folie.
  • Controleer de gaarheid: Minimale kerntemperatuur van 60 graden.

Recepten en Airfryer Tips?
Volg mij op Facebook

Waarop letten bij het airfryen van beenham?

  1. Beenham is een dik stuk vlees dat goed gaar moet worden. Stel daarom je airfryer niet te heet in om te voorkomen dat het vlees aanbrandt.
  2. Haal het vlees voortijdig uit de koelkast zodat het op temperatuur kan komen. Hierdoor krijg je een meer malse en sappige ham.
  3. Dep het vlees droog met wat keukenpapier zodat het vlees niet vochtig in de airfryer gaat, hierdoor krijg je een mooi krokant korstje.

Vraag en antwoord:

Moet je de airfryer voorverwarmen?

Ja, voor het airfryen van vlees raad ik je altijd aan om de airfryer voor te verwarmen. Hierdoor schroeit het vlees direct goed dicht.

Kun je een bevroren beenham airfryen?

Nee, haal daarom een dag van te voren de beenham uit de vriezer en laat deze rustig ontdooien in de koelkast. Haal ongeveer een half uur van te voren het vlees uit de koelkast voordat je de beenham in de airfryer gaat braden.

Heb je een airfryer accessoire nodig?

Nee, je kunt de beenham gewoon bereiden in het standaard frituurmandje. Je kunt natuurlijk wel voor kiezen om het vlees te grillen op een grillplaat, of als je een gemarineerde beenham hebt kun je een bakblik of bakplaatje gebruiken.

beenham-in-airfryer-accessoire-en-aluminiumfolie

Bekijk airfryer accessoires.

Hoeveel calorieën heeft beenham?

Er zitten ongeveer 127 kilocalorieën in 100 gram beenham. Ter vergelijking, een stuk kipfilet van 100 gram heeft ongeveer 109 kilocalorieën. Je kunt dus best zeggen dat beenham een mager stukje vlees is die perfect in een dieet past.

Recepten en Airfryer Tips?
Volg mij op Facebook

Beenham recepten en inspiratie voor de airfryer

Zoek je meer inspiratie voor de lekkerste airfryer recepten met beenham? Ik heb hieronder een paar leuke recepten voor je om te proberen:

Videorecept: Beenham uit de Airfryer

Bekijk deze video van Plezier in de Keuken waarin uitgelegd wordt hoe je de beenham kunt braden in je airfryer.

Recepten en Airfryer Tips?
Volg mij op Facebook

Eetsmakelijk!

Bekijk meer airfryer recepten met vlees, bekijk de baktijd voor varkenshaas uit de airfryer of bekijk andere airfryer recepten. Check hier de beste airfryer kookboeken. Laat je lekker inspireren!

Scroll naar boven