Appelflappen uit de airfryer: knapperig en makkelijk

airfryer-appelflappen-header

Wil je graag appelflappen of appelbeignets maken zonder frituurvet? Dat kan met de airfryer! In dit recept laat ik je zien hoe je heerlijke appelflappen kunt bakken in de airfryer met bladerdeeg, appel, rozijnen en kaneel. Het is heel eenvoudig en snel te maken. Je hebt maar 10 minuten nodig om de appelflappen goudbruin te bakken in het mandje van de airfryer. Bekijk mijn tips en advies op FrituurGezond.

Recepten en Airfryer Tips?
Volg mij op Facebook

Snelle antwoord: Verwarm de airfryer voor op 200 graden. Schil een appel en snijd deze in kleine blokjes. Meng de appel met rozijnen, kaneel en suiker. Verdeel het mengsel over de helft van elk plakje bladerdeeg. Vouw de appelflappen dicht en bestrijk ze met ei. Bak ze in 10 minuten goudbruin in de airfryer.

Baktijd voor appelflappen uit de airfryer

De baktijd voor appelflappen of appelbeignet suit de airfryer hangt af van het formaat van je appelflappen en hoe vol je ze vult. In dit recept gebruik ik vierkante plakjes bladerdeeg die ik diagonaal dubbelvouw tot driehoekige appelflappen. Ik vul ze met ongeveer 3 eetlepels appelvulling per stuk.

airfryer-appelflappen-maken

Appelflappen: Baktijd en temperatuur

  • Verwarm de airfryer voor op 200 graden Celsius.
  • Bak de appelflappen in één laag in het mandje van de airfryer.
  • Bak ze ongeveer 10 minuten of tot ze goudbruin zijn.

Recepten en Airfryer Tips?
Volg mij op Facebook

Waarop letten bij het airfryen van appelflappen?

  1. Zorg dat je het bladerdeeg niet te lang laat ontdooien, anders wordt het plakkerig en moeilijk te vouwen.
  2. Zorg dat je een rand vrijlaat rondom het bladerdeeg als je de vulling erop legt, zodat je ze goed kunt dichtplakken.
  3. Bestrijk de randen van het bladerdeeg met ei voordat je ze dichtvouwt, zodat ze goed aan elkaar plakken.
  4. Druk de randen goed aan met een vork om te voorkomen dat ze open gaan tijdens het bakken.
  5. Prik een paar gaatjes bovenop elke appelflap om stoom te laten ontsnappen.
  6. Strooi wat suiker over de bovenkant van elke appelflap voor extra knapperigheid.

airfryer-appelflap-in-airfryermandje

Vraag en antwoord:

Kun je ook andere vullingen gebruiken voor appelflappen?

Ja, dat kan zeker! Je kunt bijvoorbeeld abrikozenjam, banketbakkersroom of Nutella gebruiken als vulling. Of experimenteer met verschillende soorten fruit, zoals peer, ananas of banaan.

Hoe bewaar je appelflappen uit de airfryer?

Je kunt appelflappen uit de airfryer maximaal twee dagen bewaren in een luchtdichte trommel op kamertemperatuur. Je kunt ze ook invriezen na het bakken en later weer opwarmen in de airfryer op 180 graden voor ongeveer 5 minuten.

appelflappen-bakken-in-de-airfryer

Kun je appelflappen ook in de oven bakken?

Ja, dat kan ook. Je kunt dezelfde stappen volgen als in dit recept, maar dan de appelflappen op een met bakpapier beklede bakplaat leggen. Bak ze in een voorverwarmde oven op 200 graden voor ongeveer 15 tot 20 minuten of tot ze goudbruin zijn.

Kun je ook oliebollen bakken in de airfryer?

Als je tegen mij zegt appelflap, dan denk ik ook gelijk aan oliebol. En ja, een oliebol kun je ook maken in de airfryer. Het lekkerste vind ik zelf om oliebollen op te warmen in de airfryer. Maar je kunt ook daadwerkelijk verse oliebollen maken in de airfryer, dit worden ook wel airbollen genoemd.

oliebollen-opwarmen-airfryer-baktijd

Recepten en Airfryer Tips?
Volg mij op Facebook

 

Appelflap recepten en inspiratie voor de airfryer

Zoek je meer inspiratie voor de lekkerste airfryer recepten voor appelflappen? Ik heb hieronder een paar leuke (culinaire) recepten voor jou om te proberen:

Engelstalige recepten:

Videorecept: Appelflappen uit de airfryer

Bekijk hier een recept om appelflappen te maken van Airfryertotaal. Het is een simpel en snel recept dat je in een handomdraai kunt maken.

Recepten en Airfryer Tips?
Volg mij op Facebook

Eetsmakelijk!

Bekijk ook hoe je oliebollen maakt of bekijk hier meer airfryer recepten. Check hier de beste airfryer kookboeken. Laat je lekker inspireren!

Disclaimer: Niet alle foto’s zijn niet van mijzelf.

Over de auteur

Scroll naar boven