Verschil tussen een Philips Airfryer Combi XXL en een Philips Airfryer XXL

verschil-combi-en-xxl-airfryer

Welke Philips Airfryer moet je kiezen?

Welke grote Philips Airfryer kun je het beste kopen? Een Philips Airfryer XXL of een Philips Combi Airfryer? Beide modellen maken gebruik van de RapidAir technologie, maar er zijn verschillen in functies en connectiviteit. Laten we kijken naar de verschillen tussen deze modellen van Philips Airfryer.

Recepten en Airfryer Tips?
Volg mij op Facebook

Verschillende Philips Airfryer XXL modellen

Er zijn diverse grote Philips Airfryer modellen te koop. Deze kunnen we onderverdelen in de volgende twee categorieën.

Philips Airfryer Premium XXL serie

Philips-Premium-Airfryer-XXL-HD9650-90
Philips Airfryer XXL HD9650/90
Philips-Airfryer-XXL-Smart-Sensing-Premium-HD9867-90
Philips Airfryer XXL HD9867/90
Philips-Airfryer-XXL-Premium-HD9870-wit-thumb
Philips Airfryer XXL HD9870/20

De Premium Serie bevat de oudere Philips Airfryer XXL modellen van 2017 tot 2022. Deze kenmerken zich door het volgende:

 1. Vermogen: 2225 watt
 2. Laadvermogen: 1,4 kg
 3. Inhoud: 7,3 liter
 4. Temperatuur: 40 – 200 °C
 5. Gewicht: 8 kg
 6. Wifi: Nee
 7. Bediening: Digitaal + draaiknop
 8. Ladesysteem: Ja

Philips Airfryer Connected serie (5000 en 7000)

Philips-Airfryer-XXL-Connected-HD9285-thumb
Philips Airfryer XXL Connected HD9285/90
Philips-Airfryer-XXL-Connected-HD9875-90-thum
Philips Airfryer Combi XXL Connected HD9880/90 HD9875/90
Philips-Airfryer-XXL-Connected-HD9880-90-thumb
Philips Airfryer Combi XXL Connected HD9880/90 HD9880/90

De Connected Serie bevat de grote Philips Airfryer modellen van 2023. Deze serie splitst zich op in het instapmodel de Philips Airfryer XXL Connected HD9285/90 uit de 5000 Serie en daarnaast heb je de twee luxere modellen uit de 7000 Serie Combi Airfryer, dat zijn de Philips Airfryer Combi XXL Connected HD9875/90 en de Philips Airfryer Combi XXL Connected HD9880/90.

Philips Airfryer XXL Connected HD9285/90

 1. Vermogen: 2000 watt
 2. Laadvermogen: 1,4 kg
 3. Inhoud: 7,2 liter
 4. Temperatuur: 40 – 200 °C
 5. Gewicht: 5,55 kg
 6. Wifi: Ja
 7. Bediening: Digitaal
 8. Ladesysteem: Nee

PPhilips Airfryer Combi XXL Connected HD9875/90 + HD9880/90

 1. Vermogen: 2200 watt
 2. Laadvermogen: 2 kg
 3. Inhoud: 8,3 liter
 4. Temperatuur: 40 – 200 °C
 5. Gewicht: 9,27 kg
 6. Wifi: Ja
 7. Bediening: Digitaal + draaiknop
 8. Ladesysteem: Ja

Verschil tussen de Connected modellen

Zoals je kunt zien is de Philips Airfryer XXL Connected HD9285/90 de eenvoudigste airfryer uit deze serie. Deze airfryer heeft geen ladesysteem, heeft minder vermogen, is een stuk lichter en heeft een meer eenvoudige bediening.

De twee andere modellen zijn de krachtigere Philips Airfryer Combi XXL Connected modellen die daadwerkelijk een opvolger zijn van de Philips Airfryer XXL Premium serie. Naast dat deze 7000 serie een opvolger is, is het ook echt een upgrade. Je kunt namelijk voor wel 7 personen tegelijk eten bereiden in deze riante airfryers.

Wat is een Philips Combi Airfryer?

Philips-Airfryer-XXL-Connected-HD9880-90-lage-en-hoge-luchtcirculatie

Sinds 2023 zijn er Philips Combi Airfryer modellen op de markt gekomen. Dit zijn grote airfryers, maar ze vallen niet onder de Philips Airfryer XXL reeks.

Wat uniek is aan de Philips Combi Airfryer is dat je de airflow kunt instellen. Je kunt namelijk tussen twee luchtstanden kiezen: normale heteluchtcirculatie en gematigde heteluchtcirculatie waarbij er 50% gereduceerd airflow plaatsvindt in de airfryermand.

De airfryer past zich automatisch aan aan de voorkeuren van jou als gebruiker. Hij heeft Rapid CombiAir kooktechnologie die gebruik maakt van hoge, lage en dynamische luchtstromen om tot 22 kookfuncties mogelijk te maken, waaronder frituren, grillen, braden, bakken, stoven, sous-vide, slow-cooken, toasten, drogen en ontdooien.

Het voordeel van de lagere luchtstand is dat gerechten minder snel uitdrogen. Dat is bijvoorbeeld handig bij het bakken van een cake of een brood. Of bij het opwarmen van een maaltijd. Maar dankzij deze lagere luchtstand kun je de airfryer ook gebruiken als slowcooker.

Je herkent de combi airfryer aan het feit dat deze beschikt over Rapid CombiAir technologie. Dit is dus de standaard luchtcirculatie in combinatie met de twee luchtsnelheden.

Daarnaast is een Philips Combi Airfryer ook altijd een Connected airfryer. Met ‘connected’ wordt bedoeld dat je de airfryer kunt koppelen aan de NutriU-app. Deze app van Philips staat boordevol recepten voor je airfryer. Via je smartphone of tablet kun je een recept kiezen en de instellingen direct zenden naar je airfryer.

Welke modellen behoren tot de Philips Combi Airfryer?

Bij deze serie behoort de 7000 serie Combi Airfryer. Klik hieronder voor één van mijn andere informatie pagina’s over de Philips Combi Airfryer Connected modellen.

Het verschil is dat de HD9880/90 voorzien is van een kernthermometer, waardoor je de perfecte garing kunt bereiken van bijvoorbeeld een hele kip of een groot stuk gebraad. Deze kernthermometer ontbreekt bij de goedkopere HD9875/90, je kunt dit onderdeel er ook niet los bij kopen.

Wat is een Philips Airfryer XXL?

philips-airfryer-xxl-hd9867-of-hd9870

De standaard Philips Airfryer XXL is uitgerust met één vaste luchtsnelheid, waarbij er geen mogelijkheid is om te kiezen voor een gematigde luchtsnelheid zoals bij de Combi Airfryer. Deze Airfryer XXL maakt gebruik van de beproefde Rapid Air technologie, die zorgt voor een efficiënte en gelijkmatige luchtcirculatie in demand van de hetelucht friteuse.

De Philips Airfryer XXL reeks is begonnen met de Philips Airfryer XXL HD9650/90, maar dit apparaat is met de jaren vervangen voor de Philips Airfryer XXL HD9867/90 en de Philips Airfryer XXL HD9870/20. Dit zijn Philips Airfryer XXL modellen met Smart Sensing technologie.

Ondanks dat de Philips Airfryer XXL geen connected airfryer is, beschikt het apparaat wel over ‘slimme sensoren’. Hoewel je met deze airfryer wel de juiste instellingen kunt laten kiezen voor bepaalde kookprogramma’s, is het niet mogelijk om deze Philips Airfryer XXL rechtstreeks te verbinden met je telefoon of tablet. Je kunt echter nog steeds gebruikmaken van de NutriU-app voor recepten. Het enige verschil is dat je de instellingen en voortgang niet direct naar de Philips Airfryer XXL kunt verzenden.

Wat is het verschil tussen Rapid Air en Rapid CombiAir?

philips-airfryer-starfish-xxl-en-xl

De Rapid Air technologie  heeft een 100% lucht airflow en wordt gebruikt in alle Philips Airfryer modellen. Dit is een combinatie van hetelucht en de zogeheten ‘starfish’. De bodem van de pan bevat namelijk een stervorm die zorgt voor een optimale hetelucht circulatie in je airfryer.

De hogere segment airfryers, zoals de Philips Airfryer XXL of de Philips Combi Airfryer modellen, beschikken daarnaast over een zuigende luchtcirculatie ten opzichte van een blazende luchtcirculatie. Deze zuigende luchtcirculatie zorgt ervoor dat je gerecht zowel van boven en onder gelijkmatig verwarmd wordt. Dit is uniek voor dit type airfryers en deze techniek is alleen te verkrijgen bij Philips.

De Rapid CombiAir is een variatie op de standaard Rapid Air technologie. Het verschil is dat bij de Rapid CombiAir de airflow aangepast kan worden naar een lagere luchtwerveling. De luchtcirculatie kan dan tot wel 50% worden verlaagd.

philips-combi-airfryer-connected-7000-serie-hd9880

Het voordeel hiervan is dat de airfryer tijdens het gebruik minder geluid maakt en dat de airfryer met de lagere airflow instelling minder energie verbruikt. De ventilator hoeft immers minder hard te werken.

Welke grote Philips Airfryer kopen?

Moet je nu een Philips Airfryer XXL of een Philips Combi Airfryer kopen? Dat is een goede vraag. Beide series zijn hoge kwaliteit airfryers, je zult met beide apparaten heerlijke gerechten maken. Het is echt de top van de top op het gebied van hetelucht friteuses.

Bedenk je dat de Philips Combi Airfryer modellen de nieuwere modellen zijn en verbonden kunnen worden aan je mobiel of tablet. Daarnaast zijn deze modellen groter en de airfryermand heeft een hogere capaciteit. Je kunt in de Philips Combi Airfryer modellen dus meer eten tegelijk bereiden. Tot slot kun je de airflow in de airfryer verlagen.

Philips-Airfryer-XXL-Connected-HD9875-90-verbinden-nutriu-app

De Philips Airfryer XXL modellen zijn alweer wat ouder. Persoonlijk vind ik de Philips Airfryer XXL modellen er wat mooier uitzien qua vormgeving. Maar de capaciteit van de airfryer is wat lager, waardoor je er dus minder eten tegelijk in kunt bereiden. Maar alsnog is een Philips Airfryer XXL perfect voor een groot gezin.

Als je graag de grootste, de nieuwste, de krachtigste en de meest moderne Philips Airfryer wilt. Dan moet je de Philips 7000 Serie Combi Airfryer kiezen. 

Zoek je gewoon een goede Philips Airfryer zonder al te veel fratsen? Dan kies je het beste voor een Philips Airfryer XXL model, zoals de Philips Airfryer XXL HD9867/98.

Zoek je een opvolger van de Philips Airfryer XXL Premium, of zelfs van je oude Philips Airfryer Avance XL? Dan zou ik kiezen voor de Philips Airfryer XXL Connected HD9875/90 of de HD9880/90. De eenvoudigere Philips Airfryer XXL Connected HD9285/90 is meer een Philips Airfryer XL model qua prestaties.

Scroll naar boven