Slowcooker of een Airfryer kopen?

slowcooker-of-airfryer-kopen-header

Kies je voor een Crock-Pot of toch liever een Philips Airfryer?

Dat frituren met een airfryer veel gezonder is dan traditioneel frituren in olie of vet, dat is ondertussen voor veel mensen een doorslaggevende factor tijdens de aankoop van een airfryer. Een airfryer gebruikt tot wel 90% minder vet dan frituren in olie. Maar wist je dat er een opkomende kookmethode is die net zoals een airfryer geen tot zeer weinig vet of olie gebruikt? Dat is namelijk de slowcooker. En in dit artikel lees je er meer over.

Recepten en Airfryer Tips?
Volg mij op Facebook

Wat is een slowcooker?

Slowcooking is een razend populaire kookmethode waar gerechten voornamelijk stoofpotjes op een laag vuurtje zonder vet of olie gaar worden gekookt. Je maakt gebruik van een slowcooker ook wel bekend onder de naam Crockpot. Crockpot is de merknaam van de originele slowcookers. Net zoals Philips de originele bedenker is van de airfryer, zoals de Philips Airfryer XXL, kan je min of meer zeggen dat het merk Crockpot de marktleider is op het gebied van slowcookers.

grote-Crock-Pot-Express-Pot-CR051-Slowcooker

Crock-Pot: The original slow cooker

Een slowcooker is een elektrisch apparaat met daarin een aardewerk pot waarin gerechten gelijkmatig opgewarmd worden waardoor de gerechten zo goed als nooit kunnen aanbakken. Dankzij het glazen deksel ontsnapt er geen warmte. Voornamelijk vlees en kip gerechten zijn overheerlijk in een slowcooker. Door de trage manier van koken wordt vlees ongeëvenaard mals maar ook de smaken worden sterker. Omdat er geen kooktemperatuur bereikt wordt gaan er minder smaken verloren. Hieronder alle voordelen van een slowcooker:

Recepten en Airfryer Tips?
Volg mij op Facebook

✅ Minder vetten
✅ Energiezuinig
✅ Sterkere smaken
✅ Malser vlees
✅ Veilig
✅ Geruisloos
✅ Je moet niet roeren
✅ Aanbranden onmogelijk
✅ Makkelijk proper te maken
✅ Je moet er niet bij blijven

Als je van plan bent om een slowcooker te kopen dan is het even slikken door het immens grote assortiment, zoals je bijvoorbeeld op Bol.com kunt zien. Welke slowcooker is nu degelijk en goed van kwaliteit? Tegenwoordig zijn er veel zogenaamde “koopgidsen” die claimen dat ze de slowcookers getest hebben maar dit niet kunnen bewijzen.

slowcookertest-logo

 

Bekijk de video review van de Crock-Pot CR026X

Meer over de Crock-Pot CR026X

De Crockpot CR026X kwam samen met de Crockpot CR605 als winnaar uit alle testen. Ga naar slowcookertest.nl voor alle informatie, testen en recepten over slowcookers. Het doel van deze website is de bezoekers ondersteunen in hun zoektocht naar de beste mogelijke slowcooker voor hun situatie. De belangrijkste aankoopcriteria tijdens het zoeken naar een geschikte slowcooker is de inhoud. Als je maar met 1 of 2 personen bent is het niet zo verstandig om een XL formaat te kopen. Denk eraan dat de binnenpot altijd minimaal 50% gevuld moet zijn als je gaat koken met een slowcooker. Als je dit niet doet kan het gerecht te droog worden. Verder is het ook van belang dat je de slowcooker nooit meer dan ¾ vult om overlopen te voorkomen. De CR026X heeft een inhoud van 5 Liter en is geschikt voor 3 tot 4 personen perfect voor de meeste gezinnen of koppels.

Crock-Pot-CR026X-pulled-pork
Pulled pork gemaakt met de Crock-Pot CR026X

Wat de Crockpot CR026X echt anders doet vergeleken met andere slowcookers is dat je de binnenpan gewoon op een elektrisch of inductievuur kan gebruiken. Bij de meeste slowcooker recepten moet je vlees of kip eerst rondom bruin schroeien. Normaal moet je het dus eerst apart in een pan braden en het daarna samen met de andere ingrediënten in de slowcooker doen. Bij de CR026X is dit dus verleden tijd.

Er is echter wel één nadeel aan de CR026X en dat is dat de binnenpan niet geschikt is voor de vaatwasser. Gelukkig gaat het schoonmaken van de binnenpan gemakkelijk. We raden zelfs aan om de slowcookers waarvan de binnenpot in de vaatwasser mogen gewoon met de hand af te wassen. Door het schoonmaken in de vaatwasser kan de antiaanbaklaag aangetast worden.

Slowcooker of airfryer kopen?

Zoals je hebt kunnen lezen en bekijken is een slowcooker ook een handig apparaat om te gebruiken in de keuken. Naast een airfryer is een slowcooker eigenlijk onmisbaar in je keuken. De apparaten vullen elkaar eigenlijk perfect aan. Wil je weten wat goede airfryers zijn? Bekijk dan mijn advies over de beste airfryer.

Scroll naar boven