Nasi Goreng uit de Airfryer (Video + Recept)

Airfryer-Nasi-Goreng-header

Simpel en snel een heerlijke Chinese Nasi Goreng maken met je airfryer. Dat kan gewoon en het is heel makkelijk. Volg het recept die ik heb gemaakt samen met The Philips Chef, dan kan het niet mis gaan.

TIP: Welke airfryer is het beste? Bekijk het airfryer advies van Pim »

Voor dit recept heb je een bakvorm nodig en de rijst koken we in een aparte pan.

Ingrediënten

Voor 2-3 personen:

  • Pan met voorgekookte droge rijst voor 2-3 personen (rijst naar keuze)
  • Gesneden nasi groenten (voorverpakt of vers gesneden)
  • Kipblokjes (of zelf kipfilet snijden)
  • Olijfolie of wokolie
  • Nasi kruiden
  • Oosterse kip kruiden
  • Sambal (optioneel)

philips-airfryer-xxl-bakvorm-nasi-goreng

Recept en instructies

Voor dit recept hebben we de Philips Airfryer XXL HD9870/20 gebruikt. Deze wordt geleverd met het grotere bakvorm accessoire. Maar je kunt dit gerecht ook prima maken met de kleinere of universele bakvorm.

1. Kook de rijst en laat deze mooi droogstomen.

2. Verwarm de airfryer voor op 200 graden.

3. Voeg het bakblik toe in de mand met een drupje olie en laat deze warm worden.

4. Laat de olie warm worden.

5. Voeg de kruiden toe aan de kip.

6. Doe de kip in de hete bakvorm.

nasi-groenten-in-airfryer-met-kip

7. Voeg ook de wokgroenten toe.

8. Schep alles even door.

9. Stel de airfryer in op 200 graden en 5 minuten.

Door de bakvorm wordt de groenten niet door de airfryer geblazen. En doordat we de groenten kort bakken op 200 graden zorgen we dat het niet verbrand, maar wel goed gaar wordt.

10. Voeg optioneel sambal toe.

11. Voeg de nasikruiden toe.

kruidenmix-toevoegen-aan-nasi

12. Schep alles goed door.

13. Voeg de voorgekookte rijst toe en schep alles nogmaals goed door.

14. Stel de airfryer in op 200 graden en 10 minuten en je Nasi Goreng uit de airfryer is klaar.

Tip: De rijst wordt mooi krokant gebakken door de hetelucht. Het beste kun je gebruik maken van rijst die al eerder is voorgekookt is en al mooi droog is.

nasi-goreng-airfryer-xxl

Variatietip

Je kunt de nasi natuurlijk ook maken met wat anders dan kipblokjes. Zo heb ik deze nasi bijvoorbeeld gemaakt met wokgarnalen uit de diepvries, met hamblokjes en met satestokjes.
Bij het gebruik van de garnalen en de hamblokjes raad ik je aan om deze eerst even voor de bakken in de bakvorm. Doe het daarna even in een schaaltje en airfry de groenten. Pas als je de rijst toevoegt, doe je er de garnalen of hamblokjes bij.

nasi-uit-airfryer-met-garnalen

Houd je het liever vegetarisch?

Dan kun je er een gebakken eitje bij doen. Begin dan met het bakken van je eitje in de bakvorm. Doe wat olie in de pan en laat dit mooi warm worden. Tik één of twee (geklutste) eitjes in de airfryer en bak dit op 160 graden voor ongeveer 6-8 minuutjes. Je krijgt een harstikke mooi krokant eitje. Snijd je gebakken ei in reepjes en voeg dit als laatste toe aan je nasi goreng.

Recept ideeën

Zoek je nog meer nasi gerechten die je kunt maken met je airfryer? Bekijk dan hieronder meer recepten:

Eetsmakelijk!

Bekijk meer airfryer recepten. Laat je lekker inspireren!

Scroll naar top