Vissticks bakken in de airfryer

airfryer-vissticks-header

Hoe krijg je krokante vissticks in de airfryer? En hoe lang en op welke temperatuur moeten vissticks in de airfryer? Je leest mijn tips en advies hier op FrituurGezond.

Recepten en Airfryer Tips?
Volg mij op Facebook

Snelle antwoord: Bak je vissticks in een voorverwarmde airfryer op 180 ℃ voor 12 minuten.

Baktijd voor vissticks uit de airfryer

krokante-vissticks-airfryer-op-bord
Krokante vissticks van Iglo

Hoeveel minuten en op welke temperatuur moet een visstick in de airfryer? Ik ga ervan uit dat je een diepgevroren visstick wilt airfryen en niet een verse of eigengemaakte.

Baktijd en temperatuur (diepvries)

  • Vissticks niet ontdooien
  • 180 ℃ (airfryer voorverwarmen)
  • 12 minuten

Ook de bekendste visstickproducent Iglo adviseert om gewone vissticks te airfryen op 180 graden voor 12 minuten. Daarbij geven ze ook het advies om je hetelucht friteuse eerst even voor te verwarmen.

Recepten en Airfryer Tips?
Volg mij op Facebook

Check ook de bereidingswijze op de verpakking

Bekijk ook altijd even de bereidingswijze die aangegeven staat op de verpakking. Zo blijkt dat de baktijd voor ‘Lekkerbekje Sticks’ van Iglo maar 10 minuten hoeven op 180 graden.

vissticks-in-de-airfryer-bereidingswijze-iglo
Vissticks bereiding van Lekkerbekje Sticks (Iglo)

Baktijd en temperatuur (vers / zelfgemaakt)

  • 160 ℃ (airfryer voorverwarmen)
  • 18 minuten

Na verschillende visstick recepten te hebben bekeken kom ik tot de conclusie dat de meeste recepten de baktijd van 160 graden en 18 minuten aanhouden. Dit is veelal vissticks van kabeljauw met een jasje van panko (Japans broodkruim).

airfryer-vissticks-recepten
Foto: 24kitchen en Lekkerensimpel

Krokante vissticks

Het kan zijn dat je vissticks met deze bereidingstijd niet krokant genoeg zijn naar je zin. Dat kan te maken hebben met het vermogen van je airfryer of de hoeveelheid dat je bereid. Probeer daarom ook 200 graden uit, maar bekijk halverwege de baktijd wel even of de vissticks niet te hard gaan. Je kunt natuurlijk altijd de temperatuur wat verlagen na het keren van je vissticks.

Ga je zelf vissticks maken? Dan is mijn tip om de vis, zoals kabeljauw, goed droog te deppen en een jasje te geven van panko of cornflakes.

Vraag en antwoord:

Kunnen alle vissticks in de airfryer?

Jazeker, je kun diepvries visticks, verse vissticks van de visboer of zelfs eigengemaakte vissticks airfryen. Per type visstick hangt het ervan af hoe lang deze in de airfryer moet. Maar met 180 graden en 10-12 minuten heb je een goede richtlijn voor krokante vissticks.

Recepten en Airfryer Tips?
Volg mij op Facebook

Bij huisgemaakte vissticks is het belangrijk om de dikte van de visstick in de gaten te houden zodat deze wel goed gaar is. Het kan dus zijn dat een dikkere vissticks wat langer in de airfryer moet. Voor diepgevroren vissticks raad ik je aan om eerst even de verpakking te raadplegen voor de bereiding, je kunt eventueel ook de ovenbereidingstijd aanhouden.

Welke vissticks zijn het lekkerste?

Ik vind de diepvries visticks van Iglo het lekkerste. De jas is mooi krokant en de maak is lekker. Maar ook huismerk vissticks kunnen prima, zoals bijvoorbeeld de vissticks van Jumbo. Mijn collega’s van Eetnieuws.nl hebben een leuke visstick test gedaan, daar kwamen de fishsticks van Jumbo als lekkerste uit de test.

iglo-lekkerbekkie-sticks-vissticks

Moeten vissticks eerst ontdooien?

Nee, dat is niet nodig tenzij dit aangegeven staat op de verpakking.

Moet je de airfryer voorverwarmen?

Ja, bij vlees, vis en kip raad ik het persoonlijk aan om je airfryer altijd voor te verwarmen. Zo bakt je visstick gelijk goed aan voor een mooi knapperig korstje.

Recepten en Airfryer Tips?
Volg mij op Facebook

Moet je de vissticks omdraaien tijdens het airfryen?

Bij een Philips Airfryer XXL is dit niet nodig, maar bij alle andere merken airfryers is het aan te raden om halverwege de baktijd de vissticks even te keren. Doe dit met beleid, want het jasje van de visstick kan losraken of een beetje vast zitten aan het mandje. Het beste keer je de vissticks om met een siliconen spatel of tang.

krokante-vissticks-iglo-uit-airfryer

Hoeveel vissticks kun je tegelijk bakken?

Dat hangt helemaal af van het formaat van je airfryer. Voor de krokantste vissticks is het belangrijk dat je de mand niet te vol doet en dat de vissticks vrij in het mandje liggen. Zo kan de hete lucht goed langs je vissticks circuleren voor een goudbruin korstje.

hoeveel-vissticks-passen-er-in-de-airfryer
In een XXL airfryer passen zeker zo’n 12 vissticks

Vissticks recepten en inspiratie voor de airfryer

Zoek je meer inspiratie voor de lekkerste ‘crispy’ visstick recepten? Ik heb hieronder een paar leuke recepten voor je om te proberen:

Recepten en Airfryer Tips?
Volg mij op Facebook

Eetsmakelijk!

Bekijk meer airfryer recepten. Of bekijk hier de beste airfryer kookboeken. Laat je lekker inspireren!

Dit artikel is overigens niet gesponsord door Iglo.

Scroll naar boven