Blokker XXL BL-18301 Airfryer – Unboxing & Eerste Indruk

Blokker XXL Bl-18301 Airfryer - Unboxing & Eerste Indruk

Ik heb de Blokker XXL BL-18301 airfryer in huis gehaald om te testen. Deze airfryer is dus van het merk Blokker en in deze video vertel ik je over mijn eerste indruk met deze XXL airfryer.

 Bekijk de Prijs: 

blokkerbol

Bekijk de Unboxing & Eerste Indruk

Meer over de Blokker XXL BL-18301 Airfryer

Blokker-heteluchtfriteuse-XXL-Bl-18301-airfryerDe Blokker XXL is een grote airfryer met een inhoud van 5,5 liter en een laadvermogen van 1400 gram. Dat betekent dat je bijna twee zakken (oven) friet in een keer kunt airfryen, want deze zakken bevatten meestal 750 gram friet (of patat).

In de doos bevindt zich de airfryer en een korte handleiding met wat uitleg over het gebruik. Er zit verder geen receptenboekje bij.

Buitenkant van de airfryer

De Blokker XXL is van de buitenkant glanzend zwart en heeft een mat grijze bovenzijde. Aan de voorkant vinden we een rond display want dit is een digitale airfryer.

Blokker-XXL-Bl-18301-Airfryer

Aan de achterkant zit de uitlaat, de hetelucht wordt schuin naar boven uitgeblazen. Dat is handig als je bijvoorbeeld de airfryer onder je afzuigkap wilt plaatsen.

De lange kabel van 120 cm is echt een groot pluspunt!

We zien hier ook de kabel met een lengte van 120 cm. Dit is een groot pluspunt, want bij de meeste airfryers is de kabel maar minder dan een meter. Door het lange snoer kun je de airfryer op meer plaatsen neerzetten, zonder dat je gelijk een verlengsnoer erbij moet pakken.

Onderop zien we vier antislip voetjes en nog twee luchtroosters die dienen voor de luchtcirculatie.

Uitneembare binnenpan en frituurmandje

De airfryer heeft een volledig uitneembare pan. Dat wil zeggen dat de pan niet op een rails naar buiten schuift. Het voordeel is dat bij het opdienen van je gerecht eventuele kruimels of vet in de pan vallen en niet op de grond.

binnenpan-blokker-airfryer

In de pan zit het frituurmandje. Het mandje haal je los van de pan door de veiligheidspal naar voren te schuiven en op het knopje bovenop het handvat te drukken.

Het frituurmandje heeft een diepte van 11 cm en een breedte van 22,5 cm.

Het mandje heeft een geperforeerde bodem, er zit dus geen gaas of netje in. En de pan zelf heeft een gladde binnenkant. Dit vertelt mij al dat de onderdelen eenvoudig zijn om schoon te maken.

Aan de binnenkant zien we het grillelement van de airfryer. Het vermogen van de Blokker XXL is 1800 watt. Dit is gebruikelijk voor dit formaat hetelucht friteuses.

De bediening van de airfryer

Het display springt aan wanneer je de stekker in het stopcontact steekt. Met de powerknop wordt het volledige display zichtbaar. Deze powerknop fungeert ook als start/stop knop.

digitale-display-blokker-airfryer

Onder de power knop bevindt zich de M knop waarmee je uit diverse snelkeuze programma’s kunt kiezen. Deze programma’s stellen de airfryer automatisch in met een temperatuur en tijd.

Aan de linkerkant kunnen we de tijd instellen tot een maximum van 30 minuten. En rechts stel je de temperatuur in van 80 tot 200 graden met stappen van 5 graden.

De airfryer laat zich makkelijk bedienen, toetsen reageren vlot en door de tiptoets ingedrukt te houden kun je snel de gewenste tijd of temperatuur instellen.

Ik had liever wel gezien dat je de airfryer tot 60 minuten kon instellen. Dit is voor bepaalde gerechten wel wenselijk.

Prestaties van de Blokker XXL Airfryer

We gaan eerst havermoutkoekjes maken. We maken een beslag van 80 gram havermout, 30 gram pindakaas, 1 banaan en 20 gram dadels.

Met het beslag maken we bolletjes en deze gaan 10 minuten op 160 graden in de airfryer.

havermout-koekjes-blokker-airfryer

Het resultaat zijn knapperige koekjes!

Tot slot testen we natuurlijk frietjes. Hiervoor gebruik ik een zak met 700 gram verse friet uit het koelschap, deze komen dus niet uit de diepvries.

De friet gaat in een voorverwarmde airfryer. Ik stel de baktijd in op 180 graden en 20 minuten.

Na 10 minuten schudden we de friet even op om ervoor te zorgen dat alle kanten van de friet goed gegaard en krokant kan worden.

Tijdens het airfryer viel me op dat er wel wat stoom ontsnapt uit de airfryer.

Uiteindelijk heb ik de patat 22 minuten in de airfryer gedaan.

krokante-frietjes-patat-blokker-airfryer

En kijk eens aan, heerlijke goudgele en krokante frietjes. Elk frietje is perfect gegaard en mooi krokant. Het goede bakresultaat is mede te danken aan de ruime frituurmand.

Update: Hele kip maken in de Blokker airfryer

Ik wilde graag eens een hele kip airfryen en ik heb hiervoor deze Blokker airfryer gebruikt, omdat het mandje wat hoger is dan bij mijn andere airfryers. Eigenlijk was dit de enige airfryer waarin de kip, van bijna 1,2 kg, paste.

Ik heb binnen één uur de kip bereid op zo’n 155 graden in de airfryer. En serieus, het resultaat was echt subliem. Een mooie krokante korst en heerlijk mals en sappig van binnen. De kip kwam wel bij de poelier vandaan, dus een kippetje van kwaliteit. En dat was ook wel te merken. Echt geweldig hoe goed de kip gelukt was, super lekker.

Bekijk in deze video hoe ik stap voor stap de hele kip bereid in deze airfryer:

Conclusie

Mijn eerste indruk van de Blokker XXL Bl-18301 is zeer goed. Het is een nette, ruime airfryer met goede bakresultaten die aangeboden wordt voor een keurige prijs.

 Bekijk de Prijs: 

blokkerbol

6 reacties op “Blokker XXL BL-18301 Airfryer – Unboxing & Eerste Indruk”

 1. Zojuist deze airfryer gekocht, maar vraag me af waar de opwarm of voorverwarm knop zit. Volgens de gebruiksaanwijzing moet die erop zitten.

  1. Beste Hennie, gefeliciteerd met je aankoop. Je moet de airfryer instellen op de gewenste temperatuur en dan aanzetten. Je ziet dan een icoontje met een rood ventilatortje. Wanneer dit icoon niet meer rood is, dan is je airfryer warm. Dan kun je de baktijd instellen.

 2. Hoi,

  Ik vind jouw airfryer tests echt helemaal top! Dank je wel.
  Hoe groot is het kwaliteitsverschil van de bakresultaten uit de blokker airfryer t.o.v. de philips xxl ? Prijs verschil is namelijk meer dan 100%, maar als ik hier ook redelijke bakresultaten uit haar ( voornamelijk frietjes, taarten & snacks ) dan ben ik wel van mijn behoefte voorzien. Ik geef verder niks om de warmhoud functie van de philips, en ik vind het prima om een paar minuten extra voor te verwarmen. Is de Blokker dan gewoon een solide keuze? Wil namelijk geen spijt hebben dat ik toch niet voor de philips ben gegaan als blijkt dat de patatjes & snacks daar veel beter uit komen.

  Alvast bedankt!

  1. De prijs/kwaliteit verhouding van de Blokker is echt top. Natuurlijk is er wel verschil in bouwkwaliteit, je merkt gewoon dat de Philips een meer solide machine is. Dit is overigens bij de meeste merken zo hoor, als je dit vergelijkt met Philips. Maar als je de prijs in acht neemt, is dat natuurlijk meer dan logisch. De Blokker biedt meer dan redelijke bakresultaten, dus daar hoef je je geen zorgen over te maken. De hoge frituurmand vind ik zelfs prettiger werken dan die van de Philips. Ik kan je dus van harte de Blokker aanbevelen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top