12 redenen waarom je een Philips Airfryer moet kopen

12-redenen-waarom-je-een-Philips-Airfryer-moet-kopen

Dit zijn 12 voordelen van airfryers

Let op, dit artikel komt uit 2015. Destijds heb ik alleen de voordelen bekeken van een Philips Airfryer. In 2015 waren er nog niet veel andere merken die airfryers verkochten namelijk.

Frituur jij nog steeds je snacks en friet in frituurvet in je oude frituurpan? Frituren anno nu doe je met hetelucht in plaats van met ossewit. Wil je weten waarom? Lees dan hieronder de 12 redenen waarom je jouw vette frituurpan nu moet inwisselen voor een airfryer.

Airfryen is populair in Nederland en steeds meer mensen wisselen hun oude frituurpan in voor een frituurpan die werkt op hetelucht. Maar wat zijn nu de voordelen van airfryers? Waarom zou je overstappen.

Oké, hier gaan we:

#1. Frituren met hete lucht is veel gezonder

Frituren in een traditionele friteuse doe je met frituurvet of -olie. En in vet zitten veel calorieën. In slechts 100 ml frituurolie bevinden zich al 900 kcal. Met een hetelucht friteuse maak je geen gebruik meer van frituurvet. En daarom kun je dus op een meer verantwoorde wijze genieten van je snacks.

philips-airfryer-xxl-gerechten-baktijden

Even ter illustratie. Een portie (150 gram) oven frietjes bevat ongeveer 160 kcal. Maar een portie in olie gefrituurde patat bevat meer dan 450 kcal.

Helaas kan ik niets doen aan de calorieën in het sausje waarin je je frietje doopt.

En dan nog iets:

Wat gebeurt er als je voor vijf man friet gaat frituren in de hete olie? Juist, het vet koelt snel af door de bevroren frites en snacks. Hierdoor heeft de olie niet meer de ideale temperatuur voor het garen en frituren van je snacks. Met als resultaat dat je producten zich volzuigen met frituurvet.

Extra slecht voor je gezondheid. En minder lekker.

Met een airfryer kun je trouwens nog veel gezondere dingen maken. Maar daar later in dit lijstje meer over.

#2. Bespaar op de aanschaf van frituurvet- en olie

frituurvet-niet-nodigWat kost een fles frituurolie zo uit je hoofd? Gemiddeld zo’n 5 euro per fles. Dan heb je 2 liter olie van het merk Becel of Diamand. En na hoeveel keer frituren moet het vet worden ververst? Dat moet volgens het voedingscentrum al na 5 tot 7 keer frituren.

Oké. Eens even rekenen:

Als je iedere week een keertje frituurt dan kost het je gemiddeld zo’n 40 tot 50 euro per jaar aan frituurolie. En vergis je niet. Aardappel schijfjes frituren is ook frituren.

#3. Bespaar op energie met een hete lucht friteuse

Een normale frituurpan met een inhoud van 1 kg heeft een vermogen van 3200 watt. Een Philips Airfryer XL met een inhoud van 1,5 kg heeft een vermogen van 2100 watt. Dat betekent dus een flinke besparing op je energieverbruik, want een airfryer hoef je niet lang voor te verwarmen. En dat scheelt energie.

Het is wel zo dat een Airfryer wat langer doet over het frituren. Maar per saldo ben je dan nog steeds voordeliger uit.

En hoe zit dat met een hetelucht oven?

Ten eerste moet je een heteluchtoven voorverwarmen. Dit duurt al gauw een minuut of 10. Daarbij moet de temperatuur vaak hoger ingesteld worden dan bij een hete lucht friteuse. En een hetelucht oven heeft sowieso een hoger vermogen dan een hetelucht friteuse.

#4. Minder vieze luchtjes tijdens en na het frituren

Een van de grootste ergernissen van frituren is de vieze frituurlucht. Vooral na het frituren blijft de lucht van vette patat en kroketten nog uren hangen. Soms ruik je het de volgende ochtend nog. Bah.

Is dat bij een Airfryer of andere hete lucht friteuse niet zo?

Nou, je blijft altijd wel wat ruiken – net zoals bij normaal koken met je fornuis. Maar het is vele malen minder erg dan bij een traditionele vetpan. Je gebruikt namelijk geen olie of vet. En dat is nou net de boosdoener waarom die vieze luchtjes zo lang blijven hangen.

vet-in-de-airfryer-zorgt-voor-rook-en-blauwe-walmen

Je kan je Airfryer dus gewoon in de keuken zetten. Zonder dat je bang hoeft te zijn voor een huis vergeven van de frituurlucht. Toch kan een airfryer wel stinken als je deze niet goed schoonmaakt of als je te vette producten gebruik. Hierdoor loop je de kans dat de airfyer gaat roken waardoor er een blauwe stinkende walm uit de friteuse komt. Het beste dat je dan kunt doen is je airfryer uitzetten en onder de afzuigkap plaatsen, of bij droog weer buiten uit laten dampen.

#5. Het schoonmaken is makkelijker dan ooit

Vieze luchtjes zijn erg. Maar wat dacht je van het schoonmaken van een frituurpan? Dat is toch de hobby van niemand?

En weet je wat sommige mensen doen met een traditionele frituurpan? Die kopen gewoon een nieuwe frituurpan. Gewoon, omdat ze geen zin hebben in dat vieze klusje en omdat de prijs van een frituurpan toch laag is.

Dat lijkt mij nou niet echt de oplossing.

Maar toegegeven. Het schoonmaken van een frituurpan is een rot klus. Je moet het vet afgieten en ergens inleveren. En vervolgens de hele pan schoonmaken. Met vaak als eindresultaat dat het nog steeds een vette pan blijft. 100% schoon zal je pan helaas niet worden.

De oplossing?

Juist, een hete lucht friteuse. De boosdoener is hier ook weer olie. En bij een airfryer gebruik je geen extra olie meer. Dus het schoonmaken is dan ook zo gepiept. Althans, als we het hebben over het frituren van friet en snacks. Als je echt gerechten gaat bakken, grillen of braden dan zul je wel een relatief vieze pan krijgen. Net zoals dat je bijvoorbeeld een vieze wokpan kunt hebben na het maken van je gerecht.  Gelukkig zijn de onderdelen van een airfryer eenvoudig uitneembaar. Denk bijvoorbeeld aan het frituurmandje en de frituurpan zelf. Veel fabrikanten beweren dat je de onderdelen in de vaatwasser kunt schoonmaken. Ik raad je alleen wel af om de onderdelen in de vaatwasser te stoppen omdat dit de antiaanbaklaag aantast. Beter is het om je hetelucht friteuse na ieder gebruik te reinigen.

airfryer-schoonmaken-inventum-gf552hl

Het is afhankelijk van het type airfryer hoe eenvoudig de onderdelen schoon te maken zijn. Ik ervaar dat een frituurmand met gaas bijvoorbeeld lastiger schoon te maken is dan een mandje die uit een stuk metaal gemaakt is. Uiteindelijk zal elke airfryer wat vies worden van binnen, maar dat geeft niks. Je moet alleen niet te vaak een airfryer gebruiken die niet schoon gemaakt is, omdat het vet en etensresten dan hardnekkig gaat aankoeken.

#6. Proef meer van je favoriete snacks

Een kroket zwemt ongeveer zes minuten in de kokende frituurolie voordat je deze opeet. Bijvoorbeeld op een wit bolletje met een beetje mosterd. En dit proef je.

Bij iedere hap wordt de smaak van de kroket gedempt door de smaak van frituurolie. Zeker bij wat ouder vet zul je dat merken.

Door het frituren met hete lucht proef je veel meer van je favoriete snacks. Je kroket komt namelijk alleen maar in aanmerking met hetelucht van 200ºC.

krokante-kip-cordon-bleu-airfryer-xxl
Heb je ooit zo’n luchtige, krokante en niet vette kip cordon bleu gezien?

Geen oliesmaak meer aan je snack. Maar 100% de smaak van het product. Veel lekkerder dus. Het is wel zo dat kroketten wat bleek blijven in een airfryer. Maar het is niet zo dat elk gepaneerd product bleek blijft. Een kip corden bleu wordt bijvoorbeeld wel mooi goud bruin bij mij.

Lees hoe je frikandellen, kroketten en kaassoufflés kunt bereiden in je Philips Airfryer.

Welke airfryer kopen?

frituurgezond-betrouwbaar-test-reviewIk onderbreek deze lijst even hoor. Wil je graag weten welke airfryer je het beste kunt kopen? En waar je allemaal op moet letten bij het uitzoeken van jouw ideale airfryer? Bekijk dan deze pagina met advies over de beste airfryers. Ik heb hier een lijst staan met een airfryers die geschikt zijn voor de meeste mensen. Daarnaast heb ik ook een uitgebreide koopgids gemaakt met tips en uitleg over hetelucht friteuses.

#7. Meer dan alleen snacks en bittergarnituur frituren

Dit is misschien wel mijn grootste eye-opener. Een hete lucht friteuse kun je namelijk ook gewoon gebruiken als mini oventje.

Dus je kunt er niet alleen maar mee frituren?

Nee. Je kan er zelfs taarten mee bakken, of cakes en muffins.

Of iets dat gezonder is. Wat dacht je van een Italiaanse groente schotel met paprika en courgette? Dat kan gewoon rauw in je airfryer en door de unieke wijze van frituren wordt je groente als het waren gepoft. Erg lekker!

puntpaprika-kipschnitzel-groentes-airfryer

Hartig of zoet, het kan dus allemaal.  Met de Airfryer kun je naast frituren dus ook grillen, bakken, braden en roosteren.

Sommige mensen maken er elke dag hun ontbijtje mee. Een afbakbroodje met een gekookt eitje. Super makkelijk toch? En nog leuk ook om te doen met je gezin op zondagochtend.

Er zijn zelfs Facebook-pagina’s met recepten voor de Philips Airfryer.

Neem eens een kijkje op ThePhilipsChef voor wat inspiratie. Zijn laatste gerecht is Paella a’ la Martin. Een heerlijke Spaanse Paella, direct uit je Airfryer. Hoe lekker is dat?

Zo maak je iedere dag iets anders en bijzonders met de Airfryer. De Airfryer wordt niets voor niets een multicooker genoemd.

#8. Een Airfryer is heel gebruiksvriendelijk en easy to use

Laat die gebruiksaanwijzing maar lekker in de doos. Het is veel leuker om zelf uit te vogelen hoe alles werkt. Toch?

Dat vind ik ook. En bij een airfryer kun je dat uitstekend doen. Er zijn twee soorten airfryers te koop. Dat zijn airfryers met analoge bediening of met een digitaal display. Maar in principe werken ze allemaal hetzelfde. Of je nu een airfryer van Tefal, Philips, Princess of Inventum koopt.

display-bediening-airfryer-xxl

Je stelt de temperatuur in en de tijd. En de airfryer doet de rest voor je. Het is dus net als bij een oven. Het is afhankelijk van het merk en type airfryer of je de friteuse moet voorverwarmen. Bij recente modellen met een krachtig vermogen is voorverwarmen niet nodig. Mijn ervaring is dat het voorverwarmen bij hetelucht friteuses zeer snel gaat. Het duurt niet langer dan 5 minuten.

#9. Geen gevaarlijke hete olie meer

Een groot nadeel van traditioneel frituren is de hete olie. Deze olie wordt tijdens het frituren tot zeer hoge temperaturen gebracht. En een ongeluk zit altijd in een klein hoekje. Een gezellig avondje frituren kan zo veranderen in een pijnlijk drama.

Jaarlijks komen er ongeveer 400 mensen met brandwonden terecht in het ziekenhuis. Als gevolg van ongelukken met frituren. Dit kan komen doordat olie terecht komt op het lichaam door spatten of morsen. Of doordat oververhitte olie vlam vat en er een brand ontstaat.

Met een hetelucht friteuse heb je niet meer het risico dat er ongelukken gebeuren door heet vet. Bijkomend voordeel is dat een friteuse op hete lucht ook nog eens sneller afkoelt dan een normale frituurpan.

Een hetelucht friteuse is dus een stuk veiliger in het gebruik. Zeker met kinderen in de buurt biedt deze manier van frituren een uitkomst. De meeste airfryers kun je gewoon aanraken. De buitenkant wordt wel warm, maar niet gloeiend heet. Het enige waar je voor moet oppassen is het rooster waar de hetelucht wordt afgevoerd.

#10. Geen vette vingers meer

Het is even wennen. Maar als je snacks en friet uit een hetelucht frituurpan voor het eerst vastpakt krijg je geen vette vingers meer. Elk voordeel heeft wel weer z’n nadeel. Zout blijft namelijk wat minder makkelijk ‘plakken’ aan je krokante frietjes. Maar te veel zout is toch ook niet goed voor je.

Dus bij het eten van je favoriete friet hoef je niet de hele tijd je vingers af te vegen aan een servet. En kinderen kunnen gewoon met hun handjes eten zonder dat ze er een kliederboel van maken. Minder rommel!

Het is natuurlijk wel weer afhankelijk van welke friet of snacks je frituurt in een airfryer. Ik ervaar dat speciale oven of airfryer producten van zichzelf een stuk vetter zijn dan de gewone diepvries friet en snacks. Ik gebruik zelf altijd de gewone diepvries producten. Deze zijn goedkoper, bevatten minder vet en zorgen dat mijn airfryer niet gaat roken door druppelend vet.

#11. Airfryers worden steeds goedkoper

Ik weet nog toen ik met deze site begon dat airfryers behoorlijk duur waren. Natuurlijk, je hebt nu nog steeds dure airfryers van rond de 200 euro. Maar het is al lang niet meer nodig om zoveel geld uit te geven als je gewoon een eenvoudige airfryer wilt kopen als vervanger voor je oude frituurpan.

inventum-airfryer-gf400hl-cgf440hl-xl

Ik zelf heb een duurdere airfryer van Philips en een goedkope airfryer van Inventum. En ik gebruik ze allebei met plezier. Het zijn echt alle twee goede airfryers, maar het prijsverschil is erg hoog. De Philips is twee keer zo duur dan de Inventum. En dit prijsverschil komt bijvoorbeeld omdat de Philips AIrfryer een digitaal display met tiptoetesen heeft en de Inventum werkt met twee simpele analoge draaiknoppen voor de tijd en temperatuur. Maar het uiteindelijke bakresultaat verschilt niet zo heel veel van elkaar.

De prijs van een airfryer is nog niet zo laag als dat van een goedkope frituurpan. Maar je kan met een airfryer ook veel meer dan alleen frituren. Dus dat is de prijs dan ook wel waard. Maar voor tussen de 50 en 100 euro kun je al echt een leuke en ruime airfryer kopen. Let wel op, er zitten helaas ook een hoop slechte airfryers tussen. Lees mijn advies over airfryers waar je op kunt letten.

#12. Een aanwinst voor in de keuken

Laat jij je frituurpan op het aanrecht staan? Waarschijnlijk staat je oude frituurpan in een donker hoekje te stinken in de garage of in de schuur.

Met een airfryer is dat anders. De meeste mensen zetten hun hetelucht friteuse gewoon op het aanrecht. En laten het apparaat daar zelfs ook staan.

mooie-princess-airfryer-xxl-design

En daar zijn twee redenen voor:

Allereerst merken gebruikers dat ze de Airfryer veel vaker gebruiken dan gedacht. Dat komt natuurlijk omdat je er veel meer mee kunt dan frituren alleen. Een Airfryer is een handige hulp voor tijdens het koken.

De tweede reden is dat een Airfryer er mooi uit, zeker de modellen van Philips. Het is dus echt een aanwinst voor op het aanrecht. Niet iets om te verstoppen na gebruik.

Conclusie?

Een airfryer heeft een hoop voordelen. En dit waren ze nog niet eens allemaal. Maar zoals bij elk product kent ook een airfryer nadelen. Er zijn altijd dingen die niet goed zijn of als nadeel gezien kunnen worden van een product. Ik heb hier tien nadelen van airfryers voor je op een rij gezet.

Airfryer kopen maar je weet niet welke?

Ik houd regelmatig bij welke airfryers het waard zijn om te kopen en welke airfryers je beter links kan laten liggen. Bekijk hier mijn advies over de beste airfyers van dit moment.

13 reacties op “12 redenen waarom je een Philips Airfryer moet kopen”

 1. Haha dat men deze onzin gelooft! “Vet is slecht”… Geweldig. Vet, eiwitten en groenten zijn zo’n beetje de enige voedingsstoffen waar het menselijk lichaam op is gebouwd. Vermijd suiker en granen, omarm vet (dierlijk welteverstaan).

  1. Beste Luc. Dank voor je reactie. Inderdaad, vet is niet in regel slecht. Als je het bijvoorbeeld hebt over vet van vette zalm. Maar vet uit een traditionele frituurpan is zeker wel slecht voor je.

 2. Tijdens frituren met de air fryer ontstaat het kankerverwekkende acrylamide. De consumentenbond heeft bij de Philips air fryer de hooste dosis hiervan aangetroffen. Hierop heeft philips de handleiding voor verse frites aangepast. Het risico blijft bij alle airfryers in hoge mate aanwezig!

 3. Allemaal leugens.

  1. Verse frietjes zijn misschien gezonder maar een snack is al achterhaald. Zijn veel vetter en bevatten aanzienlijk meer calorieën.

  2. Dat je in diamant vet bakt is een keuze maar iemand die wil besparen koop niet de duurste soort. Bovendien is een airfryer op dit moment nog zo belachelijk duur dat je aardig wat jaren moet bakken en wie zegt dat de airfryer bij wekelijks gebruik zo lang mee gaat?

  3. Energiebesparing? Een frituur van 3200 watt? Jemig das een professionele horeca pan…. officieel mag je niet meer dan 3000 watt uit 1 stopcontact slurpen. En zal ik je nog eens een geheimpje verklappen? De pan verwarmd alleen wanneer de olie niet op temperatuur is. De airfryer daarentegen zal continu aan het stoken zijn.

  4. Gelukkig heb ik een prima afzuigkap.

  5. Mijn frituurpan heeft een heel mooi kraantje en laat de olie netjes in de bak lopen. Bak is netjes afegsloten en de pan kan zo in onderdelen in de vaatwasser. Alles is van RVS dus hij wordt weldegelijk perfect schoon.

  6. Weet je wat het verschil is tussen de ovensnacks (de je moet hebben voor de airfryer) en de gewone snacks? Het zijn exact dezelfde snacks maar zijn in de fabriek gefrituurd! Ja je leest het goed. Ze gaan gewoon door de vetpan.

  7. Ja leuk. Misschien is dat dan nog net een reden om hem aan te schaffen. Ik heb daar een oven voor.

  8. Hmmm… de frituur is nog makkelijker.

  9. Kinderen horen niet in een keuken tijdens het koken.

  10. Keukenpapiertje of een sneetje brood onder je gebakken friet of snacks…. en de olie laten uitlekken uiteraard.

  11 en 12. Oke. Hier ga ik echt niks over zeggen.

  Hoeveel geld kreeg jij van Philips en Mora om dit artikel te schrijven?

  1. Beste Pieter,

   Bedankt voor je uitgebreide reactie. Voor dit artikel heb ik welgeteld 0 euro gekregen. Maar voel je niet verplicht om een Airfryer te kopen. Hierbij nog wat verheldering op je punten:

   1. Een kroket frituren met lucht bevat minder calorieën dan deze te frituren als vet.
   2. Een Airfryer koop je nu voor 130 euro. Een fatsoenlijke traditionele frituurpan kost 100 euro. Een fles vet kost 5 euro. Dus na een half jaar ben je al goedkoper uit.
   3. Dit is de frituurpan van 3200 watt: http://www.friteusecenter.nl/product/133372/category-182700/fritel-turbo-sf-4371-4l.html Toegegeven, ze zijn er ook met minder watt.
   4. Dat is mooi, sommige mensen hebben een mindere afzuigkap. Dus het is een overweging.
   5. Top, dat klinkt goed. Maar het blijft wel een vies karweitje om vet te verversen. Bij een Airfryer heb je dat niet meer.
   6. Klopt, ik ben eigenlijk geen fan van oversnacks. Die zijn inderdaad al vet als je ze uit de verpakking haalt. Ik gebruik nu gewone diepvries snacks. Werken het beste.
   7. Ik heb ook een oven. Maar echt, een Airfryer doet iets totaal anders met je eten. Neem bijvoorbeeld een kip cordon blue. Deze wordt mega krokant, dat lukt echt niet met een oven. Ik heb het geprobeerd, maar Airfryer is total anders.
   8. Dat kan. Maar Airfryer is binnen 2, 3 minuten warm en klaar om je gerecht te maken.
   9. Dat klopt, maar soms staat een frituurpan in de schuur of garage. En je loopt altijd risico met kinderen op ongelukken.
   10. Ook eens en sommige zweren bij vette vingers en vette lippen. Toch is het ook fijn om friet te kunnen eten met je handen zonder dat je vingers onder zitten. Maar ieder zijn smaak.
   11. Inderdaad niet het sterkste punt.
   12. Veel mensen laten een Airfryer op het aanrecht permanent staan omdat ze ‘m elke dag gebruiken. Dat kun je niet zeggen over een normale frituurpan. Ik hoop dat jij in ieder geval niet elke dag frituurt?

   Ik proef wel wat ergernis in je reactie. Heb je alle recht toe. Maar je bent volgens mij wel geïnteresseerd in frituren met hetelucht. Probeer het eens uit bij een kennis voordat je definitief een oordeel hebt of het iets is voor je.

   Als je nog vragen hebt hoor ik het graag.

   Fijne dag / avond nog!

   Pim

  2. Van den noortgate koen

   Beste pieter,

   ik heb juist een airfryer gekregen , wel geen Philips en ik was ook zeer sceptisch : frietjes horen in frietvet !!
   Alleen, sinds ik wat ouder ben , verteren ze ’s avonds wat moeilijker.Omdat ik toch de airfryer en een zak diepvriesfritten had, dacht ik, waarom niet ? Wel , ze zijn ECHT lekker, iets minder krokant dan in frietvet , maar toch. EN veel lichter verteerbaar , voor mij althans. Volgende keer ga ik eens proberen de frietjes licht in te oliën, om te zien of de smaak nog verbeterd. Ik ben in elk geval gewonnen voor dit apparaat.

 4. Dan zal ik je maar bedanken Pim voor de informatie over de Airfryer.
  @ Luc, tuurlijk is vet tot je nemen belangrijk. Overdaad schaad zeggen ze en de obesitas cultuur is niet alleen gebaseerd op suikers en granen.
  @ Pieter, relax kerel… mooi dat je een frituur, frituurbak, afzuiger, oven en vaatwasmachine hebt. M.i. nog steeds veel benodigdheden voor het maken van een frietje. Mocht je tijd over hebben zou ik het fijn vinden als je me kan uitleggen hoe een snack vetter kan worden d.m.v hete lucht?

  1. Niet zo moeilijk, de ovensnacks en ovenfrites worden in de fabriek voorzien van extra vet. Kijk maar op de verpakking van het product en vergelijk de voedingswaarde

 5. ook ik ben even aan het oriënteren op de airfryer. als je een snackmaaltijd pakt en ik kijk naar voedingscentrum resultaten bijvoorbeeld:

  – wat ik lees is dat friet sowieso een calorieën verlaging heeft.
  – een ovenkroket van 65 gram bevat 133 calorieën waarbij geen extra vet bijkomt, een gefrituurde kroket bevat 177 calorieën door het extra frituurvet waar het doorheen moet.

  of mist mijn logica hier iets?

  1. Beste Arne, wat je zegt klopt. Een snack uit een airfryer zal minder calorieën bevatten dan wanneer je deze bereidt in een traditionele frituurpan.

 6. Ik heb nog nooit zulke lekkere kip gegeten dan uit de fryer XL. Ander vlees wrijf ik 2 uur van te voren in met Natriumbicarbonaat (baking powder). Voor het braden afspoelen. Heeeeerlijk mals vlees.

 7. Het grootste nadeel van welke airfryer dan ook, is dat het verwarmingselement niet te verwijderen is zodat ook dit onderdeel gereinigd kan worden. Ik frituur mijn diepvriesfriet in zonnebloemolie in 3 etappes: ontdooien, garen en krokant bakken (steeds met tussentijds rusten). Hierdoor blijft de olie heet (170-175 graden) en trekt het plantaardige vet niet in de producten. De friet of snacks zijn ook nooit vettig, niet van binnen of van buiten.
  En kunststof (waar een airfryer veel van heeft) wordt altijd na verloop van gebruik, vies en vet. Mijn frituurpan is van rvs (behalve handvatten en display), vet gaat warm gefilterd terug de fles in (gaat 8-10x mee) via het aftapkraantje, en ieder onderdeel wordt met een simpel afwasmiddelsopje weer blinkend schoon. Alleen het mandje gaat de vaatwasser in.

  Mijn vrouw wil een airfryer, ik prefereer de frituur.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top