Tristar Airfryer XXL Kopen of Niet?

tristar-airfryer-xxl-crispy-fryer

Is een Tristar Crispy Fryer XXL FR-6996 goed?

Het valt me op dat de Tristar Crispy Fryer XXL FR-6996 best een populaire airfryer is in Nederland. Dat komt omdat je deze Tristar airfryer kan sparen bij sommige supermarkten, zoals bij de Jumbo, AH of de Plus.

Maar is een Tristar Airfryer XXL zijn prijs van 80 euro waard (november 2017)? Met andere woorden: als je niet gespaard hebt voor deze airfryer. Is het dan aan te raden om deze gewoon in de winkel of online te kopen? Ik denk van niet. Kijkende naar de klantenreviews op bekende webshops zoals Coolblue en Bol.com zie ik helaas meer negatieve berichten dan positieve berichten over deze hetelucht friteuse. En deze berichten zijn niet mals.

Dingen die mensen zeggen zijn:

  • Tristar-Crispy-Fryer-XXL-FR-6996Matige kwaliteit
  • Voelt fragiel en schuift op aanrecht
  • Lastig te gebruiken
  • Slecht werkend apparaat
  • Retour en een Philips Airfryer halen

De berichten die hierboven staan heb ik overgenomen uit bestaande beoordelingen van gebruikers van deze airfryer.

De meeste mensen klagen over het inschuiven van de pan of de bak. Deze schijnt niet makkelijk in en uit te schuiven wanneer de frituurpan warm is. Op het onderstaande filmpje zie je een Tristar Airfryer XL (het kleinere broertje) waarop te zien is dat de pan niet lekker inschuift. Het zou komen doordat het materiaal uitzet door de warmte. Maar ik kan je vertellen, bij mijn eigen airfryers heb ik hier nooit last van gehad. Dus het lijkt mij meer een vorm van slechte kwaliteit.

Hoe zijn de bakresultaten van de Tristar? Ook niet echt best, zo blijkt te lezen op Bol.com en de Consumentenbond. Een kilogram diepvries friet, wat makkelijk in deze airfryer past, heeft 40 minuten nodig voordat de friet gaar is. En dan is deze nog niet eens krokant. Door de klemmende pan maakt het de bereiding van je gerecht lastig. Tussendoor wil je bijvoorbeeld je frietjes even opschudden zodat ze gelijk gegaard en krokant worden. Maar als de pan door de hitte niet meer goed dichtschuift, dan zit je met de ongebakken frietjes.

Hoe zijn jouw ervaringen met de Tristar Crispy Fryer XXL?

Heb jij een Tristar Crispy Fryer FR-6996? Vertel dan hieronder in de reacties jouw ervaringen. Zo help je mensen die mogelijk geïnteresseerd zijn in deze airfryer bij het maken van een goede keuze.

De Tristar Airfryer XXL in het kort

De Tristar Crispy Fryer XXL is een vrij grote airfryer met een inhoud van 5,2 liter en een maximum laadvermogen van 1,4 kilogram friet. Je stelt de airfryer in met twee analoge knoppen. De temperatuur kan tot maximaal 200 graden en de tijd kan tot 30 minuten. De Crispy Fryer heeft verder een vermogen van 1800 Watt en heeft een snoerlengte van 1 meter.

Welke airfryer in plaats van de Tristar Airfryer XXL?

Op dit moment kost de Tristar Airfryer XXL zo’n 80 euro. Dat vind ik best veel geld voor een airfryer waar mensen niet heel enthousiast over zijn. Ik heb deze airfryer niet zelf geprobeerd. Maar als ik nu aan het zoeken zou zijn naar een goede airfryer, dan zou ik op basis van de klantbeoordelingen deze hetelucht frituurpan links laten liggen.

tristar-vs-inventum
Links de Tristar Airfryer XXL en rechts de Inventum GF400HL

Welke airfryer zou dan een beter alternatief zijn? Als je een goed werkende airfryer wil dan zou ik de Inventum Airfryer GF400HL kopen. Deze is goedkoper dan de Tristar, heeft nagenoeg dezelfde inhoud en voelt solide aan. De bakresultaten zijn goed en de Inventum maak je makkelijk (met de hand) schoon. Ik heb zelf de Inventum en ik ben er echt enthousiast over, zeker omdat dit zo’n goedkope airfryer is. Mocht je een goedkopere Inventum willen kopen, dan kun je ook kiezen voor de Inventum GF250HL. Dit is de kleinere variant. Ik zelf zou voor de GF400HL gaan, deze is een paar euro duurder maar heeft een grotere inhoud. En deze inhoud ga je zeker gebruiken, zelfs als je maar met z’n tweeën bent.

Vergelijk hier de Tristar Airfryer XXL met de Inventum GF400HL.

Tristar Crispy Fryer XXL FR-6996

Bekijk deze airfryer bij Bol.com | Coolblue

Inventum GF400HL

Bekijk deze airfryer bij Bol.com | Coolblue | fonQ

Inventum GF250HL

Bekijk deze airfryer bij Bol.com | Coolblue | fonQ

Wil je een grote airfryer xxl kopen?

Bekijk dan mijn pagina over grote airfryers.

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven