Welke Airfryer heeft de GROOTSTE inhoud?

De meeste Philips Airfryers zijn aan de kleine kant en niet echt geschikt voor grotere gezinnen. Zoek jij de grootste Airfryer XXL voor jouw gezin? Dan ben je het beste uit bij de Philips Airfryer XXL. Deze grote airfryer heeft een laadvermogen van 1,4 kilogram, goed voor twee zakken friet of zelfs een hele kip! De Philips Airfryer XXL is ook goed te gebruiken voor 2 of 3 personen. Want extra ruimte in een airfryer is altijd mooi meegenomen. Ik gebruik soms twee airfryers tegelijk tijdens het bereiden van het avondeten 😉

Bekijk alle grote XXL airfryers bij Coolblue

philips-avance-airfryer-xxl-grote-airfryer
Philips Avance Airfryer XXL

TIP: 30 euro cashback actie

Er is tijdelijk een mooie cashback actie van Philips voor de Philips Airfryer Avance XXL. Bekijk hier de actie.

Philips Airfryer Avance XXL

In september 2017 heeft Philips een nieuwe Airfryer gelanceerd. En dat is de Philips Airfryer XXL. Deze Airfryer is verkrijgbaar in twee varianten. Namelijk:

expert-philips-airfryer-xxl
Tijdelijke Philips Airfryer XXL Aanbieding t/m 27 mei 2018!

Het verschil tussen de twee Airfryers (HD9650 of HD9630) is heel simpel. De Avance is een meer geavanceerde versie omdat deze een digitaal display heeft met analoge draaiknop. De Viva is een wat goedkopere versie omdat deze geen digitaal display heeft, daarnaast is deze versie in wit en zwart verkrijgbaar. Je bedient de Viva met twee analoge knoppen waarop je de tijd of temperatuur kunt aflezen.

Wat is de beste airfryer? Bekijk hier mijn airfryer advies.

philips-avance-airfryer-xxl-vs-philips-viva-airfryer-xxl
Links de Avance en rechts de Viva Airfryer XXL

Wat is er nieuw aan de Philips Airfryer XXL?

Wat is er nieuw aan de Airfryer XXL in vergelijking met de oudere Airfryer XL?

 • 15% grotere inhoud dan de Airfryer XL
 • Grootste en krachtigste Airfryer van Philips
 • Verkrijgbaar in een Avance en Viva uitvoering
 • Nieuwe Twin TurboStar-technologie waardoor voorverwarmen niet nodig is
 • Vet kan wegstromen door de dubbele bodem
 • 1 kilogram zwaarder dan de Airfryer XL
 • Iets groter dan de Airfryer XL
 • Zie tijd en temperatuur tegelijk op het display (alleen bij Avance)
 • Bodem van het frituurmandje is uitneembaar

Waar is de Airfryer XXL te koop?

Philips Airfryer Avance XXL (digitaal display)

Bekijk bij Bol.com | CoolbluefonQ

Philips Airfryer Viva XXL

Bekijk bij Bol.com | CoolbluefonQ

Wat kun je met een Airfyer?

Misschien ben je nog nieuw in de wereld van Airfryer. Daarom hier nog even snel een korte uitleg wat een airfryer is. Met een Airfryer bereidt je friet en snacks met hetelucht in plaats van met frituurolie. Daarom heten deze machines ‘heteluchtfriteuses’. Naast snacks kun je een Airfyer ook gebruiken voor het bereiden van heerlijke groente-, vlees- en visgerechten.

Zes porties friet in 1 keer

kip-in-airfryer-xxlPhilips belooft dat je met de Airfryer XXL een hele kip of zes porties friet in een keer kunt bereiden. Met een laadvermogen van 1,4 kg is de Airfryer XXL met ruim 15% gestegen ten opzichte van de oude Philips Airfryer XL, deze heeft namelijk een inhoud van 1,2 kg.

Door het hogere laadvermogen is de Airfryer XXL iets groter geworden in omvang. Het scheelt niet heel veel in vergelijking met de Airfryer XL, zo blijkt uit onderstaande officiële informatie van Philips.

Laten we de afmetingen vergelijken:

 • Philips Airfryer XL (l x b x h) – 315 x 423 x 302 mm (bron)
 • Philips Airfryer XXL (l x b x h) – 322 x 433 x 316 mm (bron)

De Philips Airfryer XXL is een stukje hoger geworden en neemt wat meer ruimte in op je aanrecht dan de Airfryer XL. De Airfryer XL heeft een oppervlakte van 1.332,45 cm² en de Airfryer XXL 1.395,26 cm². Dat is een stijging van 4,6%. Dit samen met het grotere laadvermogen van 1,4 kg maak de Philips Airfryer XXL is dus echt extra extra large!

expert-philips-airfryer-xxl
Tijdelijke Philips Airfryer XXL Aanbieding t/m 27 mei 2018!

Geen rook meer

Mijn grootste ergernis aan een Airfryer is dat het apparaat kan gaan roken tijdens het airfryer van vette producten. Denk bijvoorbeeld aan een hamburger, kippenpootjes of Mora snacks. Bij mijn Airfryer XL druppelt het vet dan in de pan en door de krachtige luchtcirculatie wordt het vet tegen het grillelement geblazen waardoor het vet verbrandt. Het resultaat is een hoop rook en stank in de keuken.

airfryer-xxl-dubbele-bodem

De nieuwe Philips Airfryer XXL (bekijk de prijs bij Bol.com of bij Coolblue) heeft hier een oplossing voor gevonden. Namelijk een dubbele bodem in de pan, of zoals Philips het noemt: ‘vetverwijdering technologie’. Het vet kan door de dubbele laag wegstromen onder de ‘starfish’, dat is het stervormige element in de pan. Deze dubbele bodem sluit het vet dus op zodat het niet kan gaan rondspatten in de pan wat dus zorgt voor de rook. Bijkomend voordeel is dat je ook minder vet zult eten en dat de pan minder vies wordt.

DOE MEE EN WIN!

Winactie: Gratis Airfryer

Sta jij op het punt om een nieuwe Airfryer te kopen? 
Dan heb ik goed nieuws voor je. Als je meedoet met de Airfryer Winactie maak je kans om het aankoopbedrag van je airfryer te winnen.
Bekijk Winactie »

bekijk-winactie

Philips Airfryer XXL schoonmaken

Een Airfryer kan behoorlijk vies en vet worden na verloop van tijd. Ondanks het ontbreken van frituurvet- of olie. Mijn advies is om je Airfryer (van welk merk dan ook) na elk gebruik met de hand schoon te maken. De Airfryer XXL zal gemakkelijker te reinigen zijn dan de Airfryer XL, dat komt mede door de dubbele bodem in de pan. Maar ook het frituurmandje zal beter schoon te maken zijn omdat de bodem van het mandje uitneembaar is (QuickClean-mand). Je kan dus het fijnmazige onderdeel van het mandje loshalen waardoor je deze grondig kan schoonmaken, met de hand natuurlijk. Ik raad aan om je Airfryer altijd met de hand schoon te maken, omdat dit de anti-aanbaklaag minder snel zal beschadigen. Bovendien is de Airfryer XXL zo groot dat je ook een flinke vaatwasser nodig hebt om alle onderdelen kwijt te kunnen. De Consumentenbond geeft in haar testvideo aan dat de bodem wel heel los vast zit in het mandje, waardoor de bodem er ook uit kan vallen als je je friet op je bord schud.

Digitaal display met analog knop

Als we de Philips Avance Airfryer XL en de Philips Avance Airfryer XXL verder met elkaar vergelijken valt een ding op. Namelijk het bedieningspaneel (dit geldt alleen voor het Avance model). Bij de oude XL heb je een digitaal display en tip-toetsen om de tijd en temperatuur mee in te stellen. Dat gaat op zich prima, maar je merkt toch dat de Airfryer niet altijd even goed reageert en dat het instellen van je airfryer hierdoor onnodig langer duurt.

philips-avance-airfryer-xxl-vs-philips-airfryer-xl
Links de Avance XXL en rechts de Avance XL

Bij de nieuwe Airfryer XXL hebben ze dit probleempje opgelost door het toevoegen van een draaiende instelknop. Analoog en digitaal wordt dus bij de Philips Avance Airfryer XXL gecombineerd en ik juich dat alleen maar toe. Het display wordt minder snel vies door vette vingers en het instellen van de tijd en temperatuur zal veel gemakkelijker gaan omdat je nu met een analoge knop kunt werken in plaats van met gevoelloze tip toetsjes. Wat ook nieuw is is dat je op de Airfryer XXL de ingestelde tijd en temperatuur tegelijk kunt aflezen, bij de Airfryer XL zie je of de tijd of de temperatuur.

Meer vermogen: 2225 watt

Ook het vermogen is toegenomen van de Airfryer XXL ten opzichte van de Airfryer XL. Namelijk van 2100 watt naar 2225 watt. Deze stijging (van zo’n 6%) heeft te maken met de grotere inhoud van de Philips Airfryer XXL en dat het niet meer noodzakelijk is om de heteluchtfriteuse voor te verwarmen. Het hogere vermogen betekent helaas niet dat je kortere baktijden kunt hanteren voor frietjes. Integendeel. De Airfryer XXL doet bijna 2x zo lang over de bereiding van friet dan een Airfryer XL, dat blijkt uit de test van de Consumentenbond. Of dat echt zo is, moet blijken uit de ervaringen van andere mensen.

Waar is de Airfryer XXL te koop?

Philips Airfryer Avance XXL (digitaal display)

Bekijk bij Bol.com | CoolbluefonQ

Philips Airfryer Viva XXL

Bekijk bij Bol.com | CoolbluefonQ


Alternatief is de Philips Airfryer XL

Grote Airfryer voor groot gezin van 3 – 5 personen

De Philips Avance Airfryer XL is het kleine broertje van de Airfryer XXL. In de Airfryer XL kun je ongeveer 1 kilogram aan friet tegelijk bereiden. Oke, laten we het exact houden – je kan er 1,2 kg friet in bereiden.

philips-avance-airfryer-xl-patat-groot-gezin

Ik zelf gebruik vaak Aviko Super Crunch frites in mijn Airfryer XL. Zoals je ziet bevat een zak 750 gram. Je kunt dus bijna 2 van deze zakken tegelijk in de Philips Avance Airfryer XL bereiden. Ik raad wel af om dit te doen, want als je de airfryer te vol doet heb je de kans dat niet alles even goed krokant wordt.

Ben je meer van de verse friet? Bekijk dan hoe je zelf eigen gemaakte verse friet kunt maken in de Airfryer.

Is de Airfyer XL groot genoeg voor een groot gezin?

Ondanks dat de Airfryer XL een grote airfryer is, is het niet zo dat je hier met gemak grote gerechten in kunt maken voor vijf personen of meer. Als we naar de inhoud kijken past hier 3 liter in en 1,2 kilogram. Dat wil zeggen dat je 1,2 kilogram aan friet kunt bereiden in de Airfryer.t

Voor een groot gezin van vijf of meer zal dit waarschijnlijk niet voldoende zijn. Maar omdat de Airfryer XL snel je producten bereidt heb je wel binnen korte tijd een tweede ronde op tafel. Friet bak je bijvoorbeeld in 8 tot 10 minuten goud krokant.

“Misschien dat Philips in de toekomst nog met een echte Airfryer XXL op de markt komt?”

Die quote hierboven, dat is wat ik zei in april 2017. Niet wetende dat er daadwerkelijk een Airfryer XXL op komst zou zijn. Nu in september 2017, een paar maanden later, kun je de grotere Philips Airfryer XXL aanschaffen.

Zijn er nog andere grote airfryers?

Ja, naast de Philips Airfryer XXL en XL zijn er nog andere ruime airfryers te koop voor grote gezinnen. Deze Airfryer XXL modellen zijn afkomstig van verschillende merken:

 • Princess
 • Molino
 • Tefal
 • Tristar
 • Emario
 • SEB
 • Nova
 • Fritel
 • Bourgini

grote-airfryer-xxl-5-personen-of-meer

Ik heb alle airfryers met grote inhoud voor je op een rij gezet. Bekijk hier grote airfryer xxl’s.

Of bekijk hier alle Philips Airfryer aanbiedingen.

Auteur

In 2015 maakte ik kennis met de airfryer en ik heb nu diverse airfryers getest. Momenteel heb ik een Philips Airfryer XL, een Inventum GF400HL en een Tefal Fry Delight XL die ik regelmatig gebruik. Ik deel mijn ervaring met airfryers op dit blog.

8 Reacties

 1. Ik loop al een paar maanden over een Airfryer XL na te denken. Dat je geen vet meer nodig hebt is natuurlijk mooi. Maar of een heel gezin eruit kan eten vraag ik mij nog steeds af.

  • Pim Reply

   Beste Anne,

   Ik snap je punt. En een Airfryer XL is echt te klein voor een gezin. Ik vind dat je er eigenlijk met 2 tot 3 personen maximaal uit kunt eten. Philips komt binnenkort met de Airfryer XXL, een grotere variant. Eventjes wachten dus.

   Heb je nog andere vragen? Ik hoor het graag!

 2. Verkeerde info, als je alle xxl op een rijtje zet en zegt dat philips de grootste is ,vergeet je toch de
  Bourgini van Aad Ouborg met 5,5 liter inhoud en 1,5 kilo friet,
  Wie is nu de grootste ? Schrijf alles maar opnieuw.

  • Pim Reply

   Beste Cees,

   Dank voor je info. Ik heb de Bourgini in het rijtje gezet, verderop de pagina. Deze pagina gaat meer over Philips Airfryers. Het woord Airfryer kan wat verwarrend zijn tegenwoordig, maar oorspronkelijk is het de merknaam van Philips dat nu ook door andere fabrikanten gebruikt wordt als benaming voor een heteluchtfriteuse.

 3. Pim, kunt u mij de interne afmetingen van de XXL-mand vertellen? Ik zou graag willen weten welke van mijn bakvormen ik kon gebruiken voordat ik de XXL kon kopen. Ik heb geprobeerd Philips op Facebook te vragen, maar ze kunnen me niet precies antwoorden… Bedankt en gelukkig nieuwjaar!

  • Pim Reply

   Beste Giovanna, ik heb het antwoord op je vraag over de XXL-frituurman. De mand is geschikt voor 1400 gram friet en er past een ronde bakvorm in met een diameter van 22 cm.

Plaats Je Reactie

13 − twee =